|
Çin'de dünyanın en büyük rüzgar türbininin iki kanadı kırıldı!
-
-
Muhtemelen kuş çarpmıştır veya ekstrem hava türbülansı nedenli olmuştur. Türbinlere çok fazla kuşun çarpıp öldüğü bilinen bir gerçek.
Rüzgar enerjisi her ne kadar mantıklı görünse de böyle sıkıntıları var en temizi tokamak reaktörleri veya güneş panelleri olacak.
-
İyi sapancıyım demiştim -
quote:
Mingyang Smart Energy kazayla ilgili açıklamada bulunarak, dev türbinin prototip aşamada olduğunu ve aşırı, anormal koşullar altında test edilirken kırıldığını söyledi ve bu sorunun yeni modeli geliştirirken kendilerine değerli bilgiler sunduğunu belirtti.
Haber clickbait sanırım. -
Her gün yeni bir bilgi...
İroni mi gerçek mi bu yorum ben çözemedim? (Bu forum beni niye bu kadar yoruyor onu hiç çözemedim) -
Kanatların ömrü sonunda ne olacağı daha uğraşılan bir süreç ama bizim her gün ürettiğimiz sonsuz dönüştürülemeyen çöplerin yanından bir hiç.
Kuşlara zarar veriyor deniyor ki ABD’deki ev kedileri 10 kat fazla kuş öldürüyor. Bizde daha da fazladır. Biyolojik çeşitliliği azaltan şey ise insanın kendisi yaşamayalım daha iyi.
Bu söylediklerin biraz fosil topluluğunun ürettirdiği makaleler. -
Zaten ben hiç kullanılmasın demiyorum, coğrafya ve ekonomik koşullarını da iyice değerlendirip en mantıklı enerjiye yatırım yapılmalı. Türkiye özelinde örneğin Ege Bölgesi tarafında büyük potansiyel var ki zaten rüzgar tribünleri çoğu orada konumlanmış durumda.
Demeye çalıştığım, rüzgar enerjisinin hiçbir zararı yok gibi anlatılıyor bazı mecralarda. Sanıldığı kadar da masum değil yani.
Zaten önemli olan tek kaynaktan enerji üretmek değil, birçok kaynaktan enerji üretmektir ve Türkiye bu konuda Çin'in bile ilerisinde.(Enerji kaynak çeşitliliği yönünden)
Nükleer de eklenirse Türkiye çok daha ileride olacaktır. İkinci bir nükleer için de çalışmalar var. Geleceğe umutla bakıyorum bundan dolayı.
Rüzgara güveniriz ama bir yıl rüzgar az eser, bir garantisi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 14 Aralık 2024; 18:31:26 > -
bizim köy sönük yanar dağın kraterinin içinde. yani dağda köy. köyün etrafına bu pervanelerden takıldı. hatta pervaneleri çıkartmak için otoban gibi yol yaptılar ve motorcular bisikletliler akın ediyo hafta sonları.
köylü diyo ki, artık kuş gelmiyomuş o çevreye hiç. o pervanelerin olduğu yerlerin belli bi yakınlıkta çevresine kuş yaklaşmıyomuş diyolar. ne kadar doğru bilmiyorum. -
79.8 m/s' ye dayanıklılık büyük fırtınada yeterli olmaz. Arttırmazlarsa özellikle iklim değişikliği ile arada kopar. -
Maalesef şimdilik en büyük potansiyele sahip güneş panelleri, üzerinden uçan kuşları kızartıyor. Sonik koruma gerekir çevrelerine kuşları kaçıracak. Sıcak füzyon 15 senede etkili, riskli toryum 5-10 senede daha güvenli olabilir. 3. nesil uranyum fizyon, güneş, rüzgar şimdilik. Kömür yakmayalım, paracıkların gelmesi lazım onun için, büyük arabalardan kaçınıp toplu taşıma artışına yönelelim. Türk sağa söylerim, Amerika, Kanada sen anla, en çok pisleten siviller. Elektrik küçük arabadan birazcık daha iyi toplamda, batarya üretimi çok pis olduğu için. Endüstride Çin şey gibi yükseliyor rekabette sonradan çıkan olarak. Tarihte en büyüğü yapan İngiltere, hegemonyayı devretti, şimdi kömür yakmayarak en medeni olacak. Para, hüküm işleri. Rekabet ucuz donanım sağlar da, uzun vadede sonu getirir. Mükemmel rekabet denen kapitalizm ideali de yok, monopolcü rekabet var, kartelden yükselen Nvidia fiyatlarını da görüyoruz. Gelişme ve çıkan darboğazlarla çekici Amd ve Intel işlemciler de az değil, ağanın yanında. Üniversite hocaları, hayat şeklimizi değiştirmemiz gerektiğini söyler, teknoloji ile 20 senede fonksiyonel yapay et de lazım, zira %25 karbon et endüstrisinden geliyor, balık çiftlikleri hayati önem taşıyor, özellikle pislikleri adam gibi temizlenirse. Endüstrileşme sonrası kirlilik kaçınılmazdır, ama bu derece hırs ve pervasızlık, ekonomi diye on yıllarca ayak sürümek ve hala gereğini yüzü kurtarmak için az yapmak, olacak şey değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 14 Aralık 2024; 21:07:04 >
-
Makalelerin başlıklarını ve DOI linklerini istiyorum. -
amerikancılığı ile ünlü arkadaş, polat alemdar'a inanıyor :D
tribünler geri dönüştürlemiyor derken?
rüzgar türbünleri 20 yıllık olarak üretiliyor. isteseler rahat 100 yıllık üretirler ama o vakitte şirketler para kazanamazlar.
sorun aslında bu. şirketler ile devlet ortak çalışmalı. kazançlara bu şirketlere de pay verilmeli. ama karşılığında en az 50 yıllık türbünler üretilmeli.
yoksa amerika yılda 2000 ton nükleer atık üretiyor. en son bunu 3 katına çıkaracaklardı :)
-
20 yıllık üretip ömrü sonunda yenisini üretmek daha avantajlı olacaktır. Bir de o zamanki şartlara göre üretim yapmak daha yüksek kapasite getirecektir.
-
Kanatları temudan spariş ettiler herhalde. -
Güncelde yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde en azından Türkiye'de Güneş enerjisine rüzgar enerjisine nazarla daha fazla yönelim mevcut. Kuşları türbinlerden korumanın bildiğim kadarıyla bir takım yolları var ama - bilhassa onları uzak tutabilecek bir ses frekansı vb gibi - yeni yollar da icat edilebilir. Tokamaklardan kastınız füzyon reaktörleri ise henüz çok deneyseller ve ne yazık ki başarılı olmama ihtimalleri de mevcut. Buna mukabil RES veya GES olgusu uzun zamandır hayatımızda, rüştünü ispatlamış, füzyon reaktörlerine nazaran görece daha basit ve daha az maliyetli teknolojilere dayanıyorlar. Yatırımcı için de, tüketici için de daha cazip. Yeşil dönüşüme aracılık etmeleri daha kolay - ilaveten Türkiye yenilenebilir enerji olarak addedilir biçimde ciddi ölçüde hidroelektrik enerjiden faydalanıyor ve hidroelektrik potansiyeli de büyük. Ama hidroelektriğin de bazı handikapları mevcut.
Prensipte özellikle enerji gibi hayati bir konuda tüm yumurtaların tek bir sepete koyulmaması taraftarıyım.
-
Şaynalılar bana ulaşsın keş para bir milyar dolar ateşlesinler onlara yeni geliştirdiğim projeyi vereyim. Rüzgar enerjisinden ve güneş enerjisinden oimak üzere iki olağan üstü iki proje var şu anki kullanılan sistemlerden 100 kat daha çok enerji sağlıyor. Sitemim dünya geneline yayıldığında Atom enerjisi bile yanında çakmak çakma ateşi kadar kalacak -
Haklısınız ama birine yönelme işi yerine hepsini aynı anda yapmak gerek.
Bir ara deli Rüzgar türbini diktik, şimdi durdu gibi bir şey. Şimdide Güneş deli yapılıyor ama ilginç Lisansız olarak.
Daha önce Jeotermal müthiş hızlı ilerledik sonra bıçak gibi kestik. Nükleer bir ara durdu malum uçak düşürme ile şimdi devam.
Bana kalırsa ısı pompası, güneşten ve topraktan ısı gibi teknolojileride keşfetmemiz gerek. Gerçi gün ısı olayını çok kullandık zamanında şimdi doğalgaz o kadar ucuz ki kimse yeni binalara koymuyor bile. -
Giden geri dönmüyordur ondan olabilir. Birde ciddi ise oradakiler doğayı korumakta, radar ve kamera ile kuş tespiti yapıldığında yırtıcı kuş sesleri ile uzak durmaları sağlanıyor belki benzer bir şey yapmışlardır.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Muhtemelen kuş çarpmıştır veya ekstrem hava türbülansı nedenli olmuştur. Türbinlere çok fazla kuşun çarpıp öldüğü bilinen bir gerçek. Rüzgar enerjisi her ne kadar mantıklı görünse de böyle sıkıntıları var en temizi tokamak reaktörleri veya güneş panelleri olacak. |
Kanatları temudan spariş ettiler herhalde.
|
Benzer içerikler
- tiktok para kazanma
- whatsapp görüntülü not
- iphone alarm çalmıyor
- jpg formatı nedir
- whatsapp tek seferlik fotoğraf atma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X