Şimdi Ara

Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacak
    Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacakensonhaber
    Çin'den ithal edilen tüm otomobillere yüzde 40 ek vergi uygulanacak
    https://www.ensonhaber.com/otomobil/cinden-ithal-edilen-tum-otomobillere-yuzde-40-ek-vergi-uygulanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi standartlarabidesi -- 8 Haziran 2024; 9:17:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten bizde yüksek vergi var, bu kadarı cidden aşırı fazla. Normalde 1 araba kadar vergi ödeniyor. Cinden alırsan 2 araba fiyatı kadar vergi ödeyeceksin. Yarin öbür gün ne yapacağmız belli olmadığı için ucuz iş gücü avantajına rağmen bizim yerimize Avrupada fabrika açıyorlar. Ayrıca Çin'e ek vergi bizden çok avrupanin batmaya yüz tutmuş otomobil firmalarına katkı sağlıyor, bize cari açık olarak geri dönüyor. Normalde isteklerini karşılayacak araba Çin'den alirsan 20 bin euro aynı araba avrupadan gelirse 30-35 bin euro.

• Sadece bizde deği Dünyada Çin mamüllerine yüksek vergi rutin bir uygulama oldu. Çin'i fena sıkıştırıyorlar, işin sonu hayırlı olur umarım.

• Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacak
  • hiç sokmam ben olsam bence çinden bir teklif falan gelmiştir dolar tabiki akp yine yanlışı yanlışla kapatmaya çalışıyordur bu yüzden hiç bir zaman oy vermedim vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 8 Haziran 2024; 11:1:57 >
  • Vatandaşa faydası nedir, bilen varsa gelsin anlatsın.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Zaten bizde yüksek vergi var, bu kadarı cidden aşırı fazla. Normalde 1 araba kadar vergi ödeniyor. Cinden alırsan 2 araba fiyatı kadar vergi ödeyeceksin. Yarin öbür gün ne yapacağmız belli olmadığı için ucuz iş gücü avantajına rağmen bizim yerimize Avrupada fabrika açıyorlar. Ayrıca Çin'e ek vergi bizden çok avrupanin batmaya yüz tutmuş otomobil firmalarına katkı sağlıyor, bize cari açık olarak geri dönüyor. Normalde isteklerini karşılayacak araba Çin'den alirsan 20 bin euro aynı araba avrupadan gelirse 30-35 bin euro.

Onlar kendi kendi arabalari satilsin diye yapiyor. Biz niye yapiyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sadece bizde olmayan %116 ötv ve KDV yükü varken üstüne gelen %40 vergiye "södöcö bözdö dööl" demek için ya aşırı cahil ya da fanatik akpli olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 8 Haziran 2024; 10:43:56 >
  • Reis artık bunların ücretini de tüm vatandaşlardna kesip her eve bir tane göndersin. Rahatlayalım.

Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacak

El insaf be en osuruktan arabadan bile %116 vergi alıyorsun zaten daha üstüne %40 vergi eklemek nedir yeter artık düşün milletin yakasından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 8 Haziran 2024; 10:42:43 >
  • Colda kullanıcısına yanıt
    Kanserojen Çin arabalarını vatandaş almasın diye vergi getiriyorlar reis yine bizi düşündü
    Mesela Big Mac, Whopper menü yemeyelim diye de 1 menüyü 10 dolar yaptı bu nankörler de anca şikayet ediyor

• Almayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Çin otomobilleri Alman markalara göre nispeten daha uygun olduğu için aylardır en çok satılan araçlar listesine giriyordu. Ek vergi sonrası fiyatlar ne kadar şişer bilmiyorum ama satışların düşeceği kesin. Bu düşüş çok fazla olursa distribütörler çekilmeye başlayacak; piyasadan çıkış daha da artarsa geçmişte alanlarda servis sıkıntılarından dolayı mağdur olacak. Ayrıca diğer firmalarda düşük fiyatla rekabet edecek marka kalmayınca fiyatlarını düşürmeyecek/artıracak.Felaket senaryosu yazmış gibi oldum. Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacak 

Tabi bazı Çin markaları (Chery gibi) Avrupa'da ek vergiye takılmamak için fabrika kuruyor. Orada üretilen araçlar bizim ülkemize de gelirse bu ek vergi uygulamasından etkilenmez. Fakat Avrupa'da üretilecek araçların maliyetleri daha yüksek olacağı için yine fiyatların yükselmesi muhtemel.

• zaten türkiyeye daha gelmeden arabalara %40 vergı koymuşlardı sımdı bıde ek %40 vergı daha dıyorlar bu arabalardan en az %200 vergi alıyorlar bide utanmadan büyük ekonomi felan diyorlar bu kadar vergiyle bu ulkeyı kım olsa yönetir birine gerek bile yok

• Yerli TOGG varken ithal araçlar hep cari açığa sebep oluyor ek gümrük vergileri doğru karar. Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacak Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacak 

• ülkeyi amerikan kölesi yaparken iyiydi! şimdi tüm enayi avrupa ülkeleri gibi avrupa çöplerine %200 öde! tabi ötv kdv olunca da %400 öde! amerika eyü mü gardhaşım? Çin’den İthal Edilen Otomobillere %40 Ek Vergi Uygulanacak 

aynı bochum burada da yapıldı. amerika istedi kölesi liboş solcu siyasiler ek vergiler getirmeye çalışıyorlar :)

• Seviniyorum acikcasi. İnsanlarin baska turlu akillanacagi yoktu. O %52 lik menfaatci tayfa 30-35 e inse yeter zaten.

Ben bunca yıl calistim, vergi verdim, vatanimi sevdim ama bir yere kadar. Nasipse yurtdisina gidiyorum. Reis de ne yaparsa yapsin sonucta vicdanim rahat ben oy vermedim. Allah türk milletinin yardımcısi olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık iyice boku çıktı bu ÖTV vergilerinin tamam vergi alsın devlet lakin bu kadarı artık bardağı taşırıyor. Millet uygun yollu A B segment elektrikli araba almak istiyor ayağını yerden kesece şehir içi kullanım arada uzun yola konforlu çıkacak gibi. Otobüsler toplu taşımalar rezalet halde toplu ulaşıma belediyeler çok önem vermiyor seferler artmıyor düzensiz göç var batıya özellikle tekirdağda toplu taşıma tamamen izdihama döndü son 2 yıldır özellikle. Yatırım yapılmıyor yeni otobüslerin alım sayısı az nüfusa oranla. Yani şu arabalarda ÖTV saçmalığı 1 sefere mahsus kalkması lazım ki ihtiyacı olan vatandaş uygun kampanya krediyle ihtiyacına göre bir araba alabilmesi gerekiyor.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarına katılmakla birlikte neden bir kereye mahsus kalksın? Ötv dediğimiz şey bir vergi değil resmen soygun halini aldı.

Kola, limonata, alkol, beyaz eşya, mobilya, benzin, otomobil. Ötv kademeli olarak komple kalkmalı.

Kendileri saraylarda yaşayacak, siyasi olmasalar hayatlarında göremeyecekleri Mercedes s600ler, audi a8 longlara binecekler diye vatandaşı yatırıp öpmedikleri kaldı.

• realitych R kullanıcısına yanıt

Bazı arkadaşlar dış politika takip etmediklerinden meseleye bizim ülkeden bakmışlar. Ekonomik olarak ABD'nin başını çektiği ittifak Çin'e karşı son 5-6 senedir açıktan savaş halinde. Ukrayna ( Avrupa ) - Rusya savaşının arka planında da bu mücadele var. İranda ki kaza görünümlü suikastler , ek vergiler vs. Türkiye'de bu kervana dahil oldu. Bizim hükümetler vergiyi koymayı zaten severler. Benim şaşırdığım husus Türkiyen'in neden Çin'e karşı pozisyon aldığı. Ben olaya dış politika açısından bakıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 8 Haziran 2024; 18:55:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.