Şimdi Ara

Çin dili abartılıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan Çin dili ve edebiyatı bölümünde okumaktayım. Herkes Çin dili hakkında çok iyi paralar kazanırsın iyi yerlere gelirsen çok iyi fırsatlar elde edersin gibisinden konuşuyor. Sizce Çin dili nasıl? Gerçekten böyle fırsatlar var mı? Artık kendimi motive edemiyorum dil o kadar zor ve yorucuki bırakmayı düşünüyorum.

• Dtcf de misin?

Bence abartı kardesim sektöre girince konuşursun reading hocamıza sormuşlardı da ing dışındaki bölümleri bize yarım saat anlatmıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    Dtcf ne hocam bilmiyorum?

Sen şuan hangi bölümü okuyorsun?
  • Çağdışı geliyor bana çin, arap ve kiril alfabesi. Konuşma olarak rusça hoşuma gidiyor ama alfabe olarak taş devrinden kalma bir dil gibi. Üstelik yazması da ayrı bir dert. Resim mi çiziyorsun yazı mı yazıyorsun belli değil. Ama edebiyat olarak binlerce yıllık bir kültürün edebiyatı okyanus gibidir heralde. Sırf Sun Tzu ve Konfüçyüs tek başına yeterli diye düşünüyorum.
  • Zor bir dil olduğu için genellikle kazancida boldur. Örneğin ingilizce çok fazla ve evrensel bir dil olarak ele alınabilir. Konusan fazla olduğu için ve kolay olduğu için her tercümanlık bürosunun baş dilidir. Ama çinceyi her yerde bulamazsın. Çoğu yerde bulamazsin bile.

Buradan yola çık. Bir tercüme işinde bile ayni sayfadaki metni ingilizce ile çince arasindaki fiyat farkını baz alabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSJMurty

Dtcf ne hocam bilmiyorum?

Sen şuan hangi bölümü okuyorsun?

Ankara Üniversitesi dil tarih cografya fakültesinin kısaltması cok unide yok ya o yuzden demistim

Mezuna kaldım ben dilden tekrar hazırlanıyorum

• Sana bağlı birşey, evde oturup iş dersen bulamazsın, burdaki çinlilere turist rehberliğinden tut mal alıp gelenlere yardımcı olmak,çeviri yapmak gibi zirilyon tane iş kolun var,
    Çok yaygın olmadığı için her iş de sana bakar öyle rehberlik okumuş adam aramazlar mesela
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avrupa mı Çin mi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 milyardan fazla kişi zaten çince biliyor ve konuşuyor. Bu kadar çinliden Türkçe öğrenen de çıkacaktır. Sana ne kadar ihtiyaç olacak ileride?

• Latin dillerini tercih ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaretle ufaktan ilgilenmeye başla, boşuna öğrenmiş olma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ingilizcen iyi seviyedeyse işine yarayacak bir dil. Kanji gözümü korkutmasa ben de öğrenmeyi planlıyordum. En kötü Çin'e gidip ingilizce öğretirsin 4000-5000$ arası maaşlarla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mis Kokulu Yalanlar

Çağdışı geliyor bana çin, arap ve kiril alfabesi. Konuşma olarak rusça hoşuma gidiyor ama alfabe olarak taş devrinden kalma bir dil gibi. Üstelik yazması da ayrı bir dert. Resim mi çiziyorsun yazı mı yazıyorsun belli değil. Ama edebiyat olarak binlerce yıllık bir kültürün edebiyatı okyanus gibidir heralde. Sırf Sun Tzu ve Konfüçyüs tek başına yeterli diye düşünüyorum.

Alfabenin moderni mi olur ?

O senin göz aşinalığın.

• hocam çinde okuyorum diye bir kanal var. çocuk çine gitmiş orada uluslararası ticaret tarzı bir lisans eğitimi alıyor. şimdi hem çince öğrenecek hemde lisansını ticaret üzerine yapıyor. eğer sende bu şekilde olsaydın çok büyük paralar kazanırsın derdim ama sırf çin dili öğrenmek boş gibi geliyor bana.
  • Geçen bir arkadaş diyordu, Osaka'dan bir çinli arkadaşım geldi, adamın yaşdığı yerde falan teknoloji çok gelişmiş o yüzden çince çok önemli dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.