Şimdi Ara

[b]ÇİN MALI KLİMALARA DİKKAT !!![/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çin uzun zamandır klima sektörünü eline almak için devlet destekli fabrikalar kurarak sektörü ele geçirmeye çalışıyordu.Midia,Chigo,Gree,Hair gibi.
    Türkiye deki bazı firmalar da bunu kullanarak ucuz fiata klima yaptırmak için Çin de ticarete başladılar.Bu ucuz ürünü birde
    Türkiye ye ucuz getirmek için Malezya ve Hindistan da paravan şirketler kurarak antidamping vergisinden de kaçıp ülkede inanılmaz fiatlara klima sattılar.
    Şimdi ise Çinde muhteşem ürünler yapılmaya başlandı.Klima da teknoloji devleri dediğimiz firmalar artık mallarını Çin de yaptırıyorlar.
    Çinde 2007 guanzo da sodex fuarındaki izlenimlerime göre A sınıfı 410 gazlı klimalarda çok kısa sürede Çin klimaları sektörü Japon İktidarından alacaklar.Kazançlı Başarılı satış yapmak isteyen arkadaşların Çin mallarını takip ederek kaliteli ürünlerin bayiliklerini almalarını tavsiye ederim.

• bunların hepsi yıllardır vardıki zaten.. özellikle ısısan bu sene senin bahsettiğin sisteme geçiş yaptı VRV sistem.. ama asıl önemli olan nokta klimada kullandığımız splitler bu klimayı bulan amerikalılar ama onlar pencere tipi kullanıyor çoğunlukla neden.. çünkü bu sistemlerin hepsi zararlı hemde çok zararlı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emseth -- 18 Ağustos 2008; 22:14:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emseth

bunların hepsi yıllardır vardıki zaten.. özellikle ısısan bu sene senin bahsettiğin sisteme geçiş yaptı VRV sistem.. ama asıl önemli olan nokta klimada kullandığımız siplitler bu klimayı bulan amerikalılar ama onlar pencere tipi kullanıyor çoğunlukla neden.. çünkü bu sistemlerin hepsi zararlı hemde çok zararlı..

Pencere tipi ve split klimalar arasında ne gibi fark var? Bir de zararlı olan nedir split klimalarda? Bizi bilgilendirirseniz sevinirim..
  • Aslında buna çok basit bir anlatım sistemi ile cevap vereyim pencere tipi klima dışarıdaki havayı alır filitre eder soğutur ve sana sunar.. split klima ise senin evinin içindeki soluduğun havayı sürekli cevirerek sana sunar yani taze ve temiz hava gelişi asla olmaz işte burada split klima varsa oldukça sağlıksız ve lejyoner hastalığına yol açıyor ve daha bir çok hastalık sürekli klimanıza bakım yapmanız lazım bunu kendi yapmak istemeyen kullanılar için maddi açıdan oldukça büyük bir eksi.. split evinizde güzel görünebilir, pencere tipi kötü görünür gibi.. ama sağlık konusunda kesinlikle splitten iyidir..
  • quote:

Aslında buna çok basit bir anlatım sistemi ile cevap vereyim pencere tipi klima dışarıdaki havayı alır filitre eder soğutur ve sana sunar.. split klima ise senin evinin içindeki soluduğun havayı sürekli cevirerek sana sunar yani taze ve temiz hava gelişi asla olmaz işte burada split klima varsa oldukça sağlıksız ve lejyoner hastalığına yol açıyor ve daha bir çok hastalık sürekli klimanıza bakım yapmanız lazım bunu kendi yapmak istemeyen kullanılar için maddi açıdan oldukça büyük bir eksi.. split evinizde güzel görünebilir, pencere tipi kötü görünür gibi.. ama sağlık konusunda kesinlikle splitten iyidir..

diger konuda bosch klimaları hatalı tanıtıp kötülediginiz gibi buradada hatalı yazılarla insanları beyinlerini karıştırıyorsunuz,şimdi yazacagım split klimalarda içeri temiz hava alma var,electra klimalarda içeri temiz hava alma var,fujitsu klimalarda temiz hava baglantısı var,ururu sarara daıkınlarda var,panasonic oksijen serilerinde temiz hava içeri alma var ama size göre yok,yazı yazarken araştırmanızı salık veririm.

• kimseye bilmediğim birşeyi yazıp yalnış bir bilgi sunmam sevgili dostum.. benim bahsetmek istediklerim başka senin anlatmak istediğin başka ben işin sağlık kısmındayım senin o temiz oksijen dediğin klimaları madem araştırmışsın ama bunların hepsinin satma stratejisi için bir boş işlem olduğunu unutmuşsun madem çok bilgiye sahipsin ozaman split klimaları nasıl sağlık konusunda iyi diye savunabiliyorsun.. ? acıklarsan bizde bilgi sahibi olalım herkes doğru yöne gitsin buyursunlar.... ?
  • Ben bu konuda emseth arkadaşa katıldığımı mantıken belirtip şunları sormak istiyorum . diğer arkadaşta alınmasın . Ben hiç bir klimanın içeri temiz hava taşıdığını sanmıyorum hele daikin ururu sarara denen klima için çok söyleniyor forumda ama ispatı hiç çıkmadı çok eskiden bir link verilmişti birdaha bulamadım . ama ısısan ın yeni linkinde bu yazı yok . zaten sürüncemeli cevaplar verildi hep . elektra lara gelince ya içeri temiz hava veriyor yada içerdeki kirli havayı dışarı egzost ediyor. ama nekadar giriş sağlar mekanizmayı gördüm çok küçük yani diyebiliriz şuan elektrada var hatta haier ve airfellerde bile var deniyor. panasonikteki olayı net bilmiyorum ondada 3, bir boru olduğu yzaılarını okumuştum ama şuan yok artık o modelin üretimi . bazı arkadaşlarda yazdılar burada kimi eleştirdi yok böyle bişe dedi kimi tatminkar hava veremediği için sitemden vaz geçildi dedi .

Pencere tipi klimalarında temiz hava veridğine inanmak zor geliyor sadece içerde dolaştırmayıp havayı içeri soğuk hav veriyor desek acaba bu daha doğru olurmu . sormak istiyorum sonuçta temiz hava alıp verme sitemi için bilgim kısıtlı çift bir fan olması gerekmezmi emme basma sitemi gibi.

acaba pencere tipi klimalarda heat pump varmı eskileri ısıtmayı resistanzla yapıyordu . bence evin içindeki havayı dolaştırmıyorsa pencere tipi klima daha iyidir . şuda var havayı dolaştırmadığı için btu olayında bir büyük btu mu kullanmak gerekir pencere tipi klimalarda ceveplar için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kimseye bilmediğim birşeyi yazıp yalnış bir bilgi sunmam sevgili dostum.. benim bahsetmek istediklerim başka senin anlatmak istediğin başka ben işin sağlık kısmındayım senin o temiz oksijen dediğin klimaları madem araştırmışsın ama bunların hepsinin satma stratejisi için bir boş işlem olduğunu unutmuşsun madem çok bilgiye sahipsin ozaman split klimaları nasıl sağlık konusunda iyi diye savunabiliyorsun.. ? acıklarsan bizde bilgi sahibi olalım herkes doğru yöne gitsin buyursunlar.... ?

bu işi bildigini iddia ede sizsiniz,ve iyi araştırın,10 sene önceki fuji ve fujitsu klimaları bazı modellerinde içeri taze hava verenleri var ve elektradakide 15 metre kare odaya yeterli geliyordu,siz bilmiyorsanız yok demek degildir.
  • Şimdi siz samsung klimalarda iyi degil dersiniz halbuki 15 gündür bütün klimacıları dolaştım bende genel kanı şu oluştu,eger klimanızda arıza kopresörden oluşursa markanız ne olursa olsun siz görmesenizde size samsung yada toshiba kompresör takılacak,dünyada hemen hemen herşeyini üreten nadir klimalardan biri imiş samsung,budamı kötü samsungdamı almayalım.
  • canım arkadaşım ben girdim sağlıktan sen çıktın kompresörden ne alaka ?? : )) saçma olmadımı ?
    ben kimsenin malınada çamur atmadım beni ne sınıfa soktun .. mantaliteyi anlamadın saldırdın : ))
    bak split klimanın üfleme bölümünün altında su kanalı vardır burada su birikir ve bakteri oluşur bu bakterinin adıda Legionella pneumophila'dır yani lejyoner hastalığı ve geleceğin en tehlikeli rahatsızlıklarından biridir.. klimanızı söylediğim ürünlerle her ay temizlemeli yada temizletmelisiniz senin bu split klimaların dışardan hava alıyormuş fln hepsi hikaye uydurmaca tabi alıyor ama vatandaşın sandığı gibi değil ben bu sağlık konusunda pencere tipi splite göre daha iyi dedim.. aslında klimaların hepsi sağlıksız konu bu ben işin sağlığından gittim sen bana demediğini bırakmadın evet ülkemizde 2 değil 3 tane kompresör takılır hitachi tosh ve samsung genelde hitaci ve tosh tercih edilir sana fiyatlarını bile verim istersen yada tüm değerlerini ben bişeyi atmıyorum kafamdan bunları söylemen üzücü oluyor

• quote:

canım arkadaşım ben girdim sağlıktan sen çıktın kompresörden ne alaka ?? : )) saçma olmadımı ?
    ben kimsenin malınada çamur atmadım beni ne sınıfa soktun .. mantaliteyi anlamadın saldırdın : ))
    bak split klimanın üfleme bölümünün altında su kanalı vardır burada su birikir ve bakteri oluşur bu bakterinin adıda Legionella pneumophila'dır yani lejyoner hastalığı ve geleceğin en tehlikeli rahatsızlıklarından biridir.. klimanızı söylediğim ürünlerle her ay temizlemeli yada temizletmelisiniz senin bu split klimaların dışardan hava alıyormuş fln hepsi hikaye uydurmaca tabi alıyor ama vatandaşın sandığı gibi değil ben bu sağlık konusunda pencere tipi splite göre daha iyi dedim.. aslında klimaların hepsi sağlıksız konu bu ben işin sağlığından gittim sen bana demediğini bırakmadın evet ülkemizde 2 değil 3 tane kompresör takılır hitachi tosh ve samsung genelde hitaci ve tosh tercih edilir sana fiyatlarını bile verim istersen yada tüm değerlerini ben bişeyi atmıyorum kafamdan bunları söylemen üzücü oluyor

bakın ben ne sordum siz ne yazdınız,samgung klimadamı kötü onudamı almayım diyorum siz saglıga takılmışsınız,lejyoner hastalıgını çok iyi biliyorum,ilerde ülkemizde yaygın şekilde görülecek genelde filtre temizlemeyiz çok zahmetli iştir ya.

• emseth arkadaşım yorumlarınız için teşekkürler klimaların aslında hepsi sağlıksız çok doğru bence. amerikalılarda dediğiniz gibi daha az zararlı olan pencere tipini kullanıyorlar. pencere tipi klimalarda heat pump olayına değinmiştim varmıdır yokmudur birde havayı dolştırmayacağı için bir büyük boy btulusunumu almak gerekli .

sonuçta pencere tipi klimada eve temiz hava vermez değilmi aynı hermetik kombi gibimi değerlendirmek gerekir bacalı kombi evdeki oksijeni kullanırken hermetik kombi oksijeni dış havadan alır böylemidir . teşekkürler .
  • öncelikle ne için klima taktırıyorsunuz buna karar verdinizmi yani şöyle sadece yazın 3 ay kadarmı kullanıcaksınız yada ısıtmada olucakmı sonra ürünü 24 saatmi yoksa işte ben eve gelirim bir iki saat açarım serinlerim kapatırımmı.. tabi ürünün Btu su nedir oda önemli samsung klima bileşenleri hakkında bildiğim kompresörlerinin çokta iyi olmadığı tabi bu yanıcak manasına gelmez çok fazla güç altında çalıştıracağınız bir ürünmü olcak hepsi önemli sonra maddi durum sorun değilse ben Isısan yada mitsu öneririm ama mesela şimdi çok marka var franke fln bunlar kötü ürün değiller iyiler yani samsung bosch arçelik gibi ürünlerle kapışırlar rahatlıkla fiyatlarını bilmiyorum ama ucuz yollu bir ürün arıyorsanız onlarıda bi inceleyin derim.. ve şu özellik konusuna çok fazla takılmayın derim..
  • 30 metre kare salona ve 16 metre kare odaya iki tane 24 saat çalışacak iyi kaliteli ınverter klima almayı düşünüyorum,şimdi samsugndanda vazgeçtik,peki hitachi ve zibro alayımmı onlar nasıllar
  • Tartıştıgınız konuyu burada görüşelim derim.Bu sayfa Çin de üretilen klimalar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25755555/mpage_1/key_//tm.htm#25755555
  • quote:

Aslında buna çok basit bir anlatım sistemi ile cevap vereyim pencere tipi klima dışarıdaki havayı alır filitre eder soğutur ve sana sunar.. split klima ise senin evinin içindeki soluduğun havayı sürekli cevirerek sana sunar yani taze ve temiz hava gelişi asla olmaz işte burada split klima varsa oldukça sağlıksız ve lejyoner hastalığına yol açıyor ve daha bir çok hastalık sürekli klimanıza bakım yapmanız lazım bunu kendi yapmak istemeyen kullanılar için maddi açıdan oldukça büyük bir eksi.. split evinizde güzel görünebilir, pencere tipi kötü görünür gibi.. ama sağlık konusunda kesinlikle splitten iyidir..

pencere tipi klimalar ile split klimaların çalışma prensibi aynı sayılır.birinde kompresör üstünde,diğerinde dışarıdadır.aralarındaki fark:pencere tipi klimalarda egsoz vardır.eğer egsozu açmazsanız split klimadan hiçbir farkı kalmaz.açarsanız içerden aldığı havayla birlikte bir miktar dışarıdan taze hava alarak içeri verir.sonuçta devamlı olarak dışarıdan aldığı havayı içeri vermez.
    bu sistem son zamanlarda bazı split klimalarada eklenmiştir.
    klimalarda şuna dikkat etmeliyiz:filtreler sık sık temizlenmeli ve yıllık bakımları (sağlık yönünden iç ünite) periyodik olarak yapılmalıdır.

• Benim çok net bir sorum olacak Fujitsu klimaların üzerinde neden Madde in China yazısı yok acaba,bir şeyler saklanmak mı istenyor.....
    quote:

Orijinalden alıntı: ziton

Merhaba Arkadaşlar:
    Çin uzun zamandır klima sektörünü eline almak için devlet destekli fabrikalar kurarak sektörü ele geçirmeye çalışıyordu.Midia,Chigo,Gree,Hair gibi.
    Türkiye deki bazı firmalar da bunu kullanarak ucuz fiata klima yaptırmak için Çin de ticarete başladılar.Bu ucuz ürünü birde
    Türkiye ye ucuz getirmek için Malezya ve Hindistan da paravan şirketler kurarak antidamping vergisinden de kaçıp ülkede inanılmaz fiatlara klima sattılar.
    Şimdi ise Çinde muhteşem ürünler yapılmaya başlandı.Klima da teknoloji devleri dediğimiz firmalar artık mallarını Çin de yaptırıyorlar.
    Çinde 2007 guanzo da sodex fuarındaki izlenimlerime göre A sınıfı 410 gazlı klimalarda çok kısa sürede Çin klimaları sektörü Japon İktidarından alacaklar.Kazançlı Başarılı satış yapmak isteyen arkadaşların Çin mallarını takip ederek kaliteli ürünlerin bayiliklerini almalarını tavsiye ederim.

• Fujitsuların üzerinde made in p.r.c yazıyor (çin halk cumhuriyeti) kalitesiz ürünleri yüzünden prestiji düşen çinliler made in china yerine artık bir çok üründe p.r.c yazıyor çoğu insanda p.r.c'nin hangi ülke olduğunu bilmiyor avrupa ülkesi sanıyor.
  • People's Republic of China.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.