Şimdi Ara

ÇİN Malı Motorlar Konusuna Artık SON NOKTA!! Koyuldu !! İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
20.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazımı çin motoları konusunda hala merakı olan Bazı arkadaşlarımızı aydınlatmak ve bu olaa bir açıklık getirmek için yazdım.

Soru 1 : İlk sorumuz herkesin dediği bu çin malı motorlar nasıldır iyimidir alayımmı?
    Arkadaşım şimdi çin malı denen bu ürünler bunu telefonundan tut ev eşyasına şusuna busuna motoruna arabasına süsüne püsüne hepsi kafa dengidir. Kalitesiz malzemeyi ucuz fiyata piyasaya sürerler. Yani düşük seviye topluma hitap eden mallardır. Düşük seviye toplum derken asla size laf attığımı ve kasten çin malı kullananlara seviyesizlik içeren sözler kullandığımı düşünmeyesiniz. Bu yüzden bu kalitesiz mallar çabuk dökülür. Bunu okuduktan sonra eminimki bana şu soruyu soracaksınız Madem bunlara çin malı diyorsunuz? neden UĞUR mondial Kanuni ÇElİK motor vsvs. Türk isimleri : cevabı şu kadar basit : Çin malı motor ve mllar birbirinin klonu gibidir. Cep telefonu bölümünden olan arkadaşlarımız iyi bilirler. Kasa menü herşey aynı marka farklı bu bir çin malı olduğunun en büyük göstergesidir. Motorlarda durum biraz daha farklı tabiki. Evrak üstünde türk malı gibidir. Ama çinden getirilen motorlar parçalar çin Kağıt üzerinde türk malı ne diyeyim Kanuni Çelik Uğur gibi markalar satış disbritörü gibi bir şey ( disbritör yanlış yazmış olabilirim anlamışsınızdır ne demek istediğimi ) anlayacağınız.

Soru 2: Bunlara neden alma kötü gibi birtakım tabirler kullanarak geçiyorsunuz? Sorunu nedir?
    git bir çin malı motor al içini aç ve motora şöyle bir bak cevabı görsel yolla edinirsin. Yinede ben söyleyeyim. Tabiri caizse kağıt gibi bir plastikden yapılmıştır bu motorlar. Dolayısıyla yolların getirdiği çilelere çabuk yıpranır ve boyun eğerler. Malzeme kalitesizliği ucuz işçiliğin zararları. Genel kullanıclardan duyulan şikayetler. Motor stop eder. Bi zamandan sonra lambalar yanmaz. Ayna elcik gibi narin malzemeler çabuk bükülür kırılır. Motor fazla dayanmaz. Belli kilometreden sonra amörtisörler dayanmaz. Kömürler gider. Bir yığın sorun. Kısacası motor yavaş yavaş son yıllarına girer. Özellikle 2. el +12.000 km çin motorlar elinizde patlayabilir aman dikkat Bu işi bilen birilerine motoru ve yürüyen aksamı teferruatlı bir biçimde inceletmeden almayınız.

Sonuç olarak çin malları ve doğurduğu sonuçlar böyledir.

Şimdi Çin malı motor kullanan ve memnun olan arkadaşlar diyebilirler.
    Bu dingil neye göre sallıyo benim var ASlan parçası diye.
    Bu tip arkadaşların motorları daha aylık 1 yaşını doldurmadıysa

Yok ben bayadır kullanıyom memnunum diyorsa haklıdırda. Adam motoruna öz oğlu gibi bakmış kötü yere sokmamış zorlamamış geç kaldığı yerlere ağır ağır gitmiş 2 kişiyle rampa denememiş ise haklıdır.

Bende eski mondial kullanıcısıyım ve uydurmuyorum yani bunlar tecrübeye dayanan şeylerdir. Bu arada bu kullanıcıdan motorsiklet ve cep telefonu tavsiyeleri bölümü hariç başka bölümlerde topicler kötü içerikli görmüş olan varsa bana mesaj atsın. Bu oğlumun kullanıcısı suçüstü yapacağım ona kaç gündür şüpheleniyorum ben gelince kapatıyor forumu.

Neyse çin motorları konusunu elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Hala merak edilen sorular varsa yanıtlamaya çalışırım Her gün akşam 5 den sonra onlineyim.

Birde KartezyeNX arkadaşımız ısrarla motor alıcam yardım demiş mesajda yollamış ona önerim şudur fazla bakamadım. Kb KartezyeNX http://www.sahibinden.com/kymco_kb_100WQQaXQQ10338139WQQpXQQdisplayitem

Haydi sağlıcakla kalın motorcu kardeşlerim.

• Haklısın kardeşim bence çin sonuçta kalitesizlik+sağlık bozan maddeler konusunda kendini defalarca kanıtlamış 10larca bebeğimizi zehirlemiş bi ülkedir.Her malın repliği bulunur bu insanlarda.Fakat suç çinde değil halkımızda! Biraz bilinçlenmemiz lazım. Ülke olarak Türk Malı kavramını hala anlamış değiliz!!!

Motorların çin malı olduğunu nasıl farkedebileceğimiz konusunda muhakkak bir ana konu açılmalı bence..
  • Herhangi bir ürünün anladım da bir motorun Çin olup olmadığını anlamak zor değil ki. Zaten Bmw, Yamaha, Honda diye uzayıp giden safkan markalar belli ki onlarla çinli motorları karıştıran yoktur herhalde hele ki bu makinalarla uğraşanların öyle bir yanılgıya düşebileceğine ihtimal vermiyorum

Ayrıca herkes gidip yukarda saydığım üreticilerin motorlarından almak ister. (Özellikle maliyetten kısmak isteyen pizza, pide vb. kuryeler için alınanlar hariç) Nasıl insanların Mercedes, Bmw, Ford almak istediği gibi. Nihayetinde kapital nedeniyle kuş serisi, proton ya da yine yeni çıkan çin araçlarından alıyor. O nedenle herkes için demiyorum ama şu "Git soğuk su iç, salak mısın da aldın, oh iyi olmuş almasaydın" gibi yaklaşımları etik bulmamakla birlikte küstahlık olarak görüyorum. İnsanlar sırf otobüs parasından ucuza geliyor diye. Bu memlekette toplu taşıma belli mesafelerde acayip pahallıya gelmekte. Farkında olmayabilirsiniz günde 2-3 vesait yapmak zorunda olan insanlar var işlerine gitmek için. Ya da köşede 3 kurus kazanan bakkal, su tesisatçısı, elektrikçi için yeterli oluyor o çin motorları arkadaşlar. Ya da bir ya da en fazla bir kaç ayda maliyetini amorti edebilecek motorların yiyecek sektöründe çalışan firmalarca tercih edilmesini yadsımak realiteden uzak bir anlayıştır. (İlaç depolarının ya da kargo kuryeleri için demiyorum onların işi hele ki ilaç depolarının ki hem riskli hem de duraksamaması gereken işler. Zaten kendi motoruyla bu işi yapan da çok) Ha sorun çıkarır o motor yatar diyebilirsiniz haklısınız ama tecrübeler var çin motorlarında bile bakın servis motorlarına genelde aynı modellerdir. Bu arada körü körüne savunuyor değilim bilindik markalar her zaman tercihim ve tavsiyem olur benim de. Sadece biraz daha ılımlı olmak lazım. Objektif bakmak lazım. Zamanında (İşin erbabları biliyordu zaten de )ama kymco ve hyosung için de neler söylenmişti ki -Bu forum için demiyorum-

Son olarak benim bizzat bildiğim regal-raptorlar, Tigerlar var 2 küsür senedir taş gibi gidiyor. (Hele ki raptorlar.) Kanuni ATV300 ün anasını ağlattılar testlerde mesela.. Herhalde $10000+ üzeri polarislerle karşılatırmıyoruz. Dediğim gibi konuyu açan arkadaşa ya da genel olarak birilerine değil yazdıklarım genel olarak gözlemlerim.

İyi akşamlar

• gerçekten reziller. şu anda kullanıyorum ne yazıkki. aslında er6 alma planım vardı ama ailemin ve çevremin baskısıyla arabamı değiştirdim, belki başka bahara. motora çok iyi baktığım ve elimden iş geldiği için şu anda sağlam ve iyi ama motoru 2 defa rektefiye ettim diyebilirim 5000 km de. amortisör bozuldu, yantlar yamuşdu, grenaj kırıldı, debriyaj balataları 2ke re değiştirdim, akü gitti, konjoktör yandı.... uzar gider. aslında benim için iyi oldu bayağı ustalık kazandırdı. motoru sökmekten, pistole ile boyamaya kadar. araştırmadan gittim aldım, baktım iyimiş aldım oldu. ve aldığımda (2005) pek bilinmiyordu çin malları, acemiliğime geldi. bu arada motorum ramzey 200 gy. aklı olan almaz. ama ucuzdur kullanır atarım derse ayrı.
  • butun araclarin omrunu azaltiyo bozuk kara yolari
    hatta direk insanin omrunu sonlandiriyo bazen... regalden hic sikayet eden gormedim cinmali olmasina ragmen
    cin in mallarinin cogusunun yapildigi madde adi oldugu dogru sonucta cin rusya gibi ham madde cennetinde deyil ama belki onumuzdeki yillar bunun cozumunu yapar
  • yazmayacaktım, çin mallarını savunuyor yerli malı kötü diyorsun diyeceksiniz diye, ama
    yazmadan edemeyeceğim,
    2005 Temmuz ayında Mondial ft110 aldım,
    iki hafta önce aküsü bitti,
    üç yıl normaldir sanırım,
    motorum şu anda 12500 km de,
    bujileri bile üzerinde, yedek buji almıştım 5000 km de falan herhalde değişir diye, artı yedek gaz teli, lambalar, böyle ufak tefek şeyler aldım yedek,
    şu ana kadar hiç biri ni kullanmadım, hepside yedekte duruyor,
    kötü diyorsunuz, ben bu motorumun arkasına içinden ana şaselerinden çeki bağlantı aparatı taktım, kendi yaptığım römorku takıp eşya falan taşımak için,
    nemi taşıdım,
    römorkun içine 3 torba çimento koyup götürdüğümü biliyorum,
    üzerinde ben ve hanımım olduğu halde,
    römorkuna iki yetişkin, iki de 8 ve 14 yaşında çocuk toplam dört kişiyi ve yine üzerinde ben ve babam ile taşıdığımı bilirim,
    ev inşaatımı yaparken yine römorkuna ağzına kadar belki 250 kilo ağırlığında mermer taşları taşıdığımı bilirim,
    Memleketim aydın şu anda bulunduğum yer burdur ilinin bir ilçesi,
    mesafesi tam tamına 296 km,
    Aydın-Karacasu ilçesini bilenler bilir, ben eşim bu hat üzerinden hiç ama hiç mola vermeden o kadar rampaları geldiğimizi bilirim,
    ben 85 km, eşimde 60 kg, 10 kilo kadarda yükümüz ,
    kötü diyorsunuz,
    şimdi soruyorum, o yerli malı peug... moblyt.,.. kaç liraydı, bu güne kadar insanların kanını emmişler değilmi,
    Peug,,, sordum almak için sıfır, 1.750.000tl peşin fiyatı idi,
    şimdi ne oldu,
    fiyatları kaça kadar düştü,
    yazık değilmiydi o dönemlerde bu paraları verdiğimize,
    ha geçenlerde sanayiye gittim,
    beni bu forumun elektronik bölümünde takip ederseniz, rüzgar enerjisi bölümünde bulursunuz,
    ne diyordum sanayiye gittim motor tamircisine bozuk motorların alternatörünün mıknatısı varmı diye,
    o sırada toptancı geldi,
    ve benim motorun motor bloğunu, içinde siboplar, krank ateşleme sistemi komple, sadece vites şanzıman bloğu yok, kaç lira dedi biliyormusunuz,
    95 milyon,
    ustaya sordum kaça takarsın, 20milyona takarım abi dedi,
    eee,
    kötümü,
    ben memnunum kardeşim,
    tv lerde Çin i gösteriyorlar bazen,
    yüzlerce motorsiklet ortalıkta dolaşıyor, aynısı burdada var,
    ben o kadar kötü olduğuna inanmıyorum,dandik malzeme diyorsunuz,
    demekki bana özel mi acaba iyisi denk geldi,

• BU TOPİK PATLAR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

BU TOPİK PATLAR

yok canım niye patlasın,
    şimdi düşüncesini aktaran bazı arkadaşlarımız tabi haklı olarak bu malların adiliğini dile getiriyor,ben buna karşı değilim,
    ama düşünün ben motor aksamındaki bir somunu sökemedim ya,
    o kadar sağlam tutturulurmu,
    bu işin tek sorunu ne biliyormusunuz, bu malların Çin malı olması,
    İtalyan yada İsveç malı olsa bırakın onları Endonezya malı bile olsa bu kadar sorun çıkmazdı
  • bence donanimhaberde cinmali dusmanlari klubu acilmasinin vakti geldi
  • Alırsın bir çin malı E-5 de stop eder elinde tornavida alışırsın taşımaya.

piaggio aldım öncesinde honda vardı.

Mondial al sonra motorun seni taşıyacağına sen onu sırtında taşı. :)

Askerden geldim 1000 ytl ye mondial 1000km de scooter aldım çok temizdi ancak yedek parçaları ve işçilikleri kaliteli motorların parçalarına eşitti yeminle söylüyorum allahtan korkan biriyim bakın bu motorların tam altında bir koruma vardır o koruma bir vida ile sabitlenmiş fakat vibrasyondan dolayı o vida kırılıyor zamanla ve çıkarmak için ya motor blogu sökülüyor yada klavuz ile çıkarılıyor bloktan kırılan vida. ve bu işlemin ücreti sene 2006 da 180 ytl idi.

Alırsın çin olursun lord diyen arkadaşlar bir kez daha düşünsünler ha bir de sahibinden.com a girip çin modellerini sorgulasınlar neden bu kadar çok satmak isteyen var acaba :)

motoru güneşe koyduğunuzda paspasları güneş görünce küçülen başka motor varmıdır acaba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanonur -- 15 Ekim 2008; 16:23:59 >

• on kerede motor alcak olsam çin malı alırdım,
    ben memnunum, beraberimde kaç tane arkadaş var onlarda memnun,
    daha geçen ay bir arkadaşım ikinci el 250cc lik otomatik vitesli bi tane aldı,
    her seferinde memnunum diyor,
    uçak gibi vallaha diyor,
    biyerine bişey olduğu yok,
  • Çin malı kalitesine göredir arkadaşlar. Mesela Regal Raptor 250cc motorlar da çin malı ama kullanıcılardan pek şikayet gelmiyor. Dahası işçiliği, malzemesi marka motorları aratmayacak kadar iyi.

Çoğu büyük markalar'ın fabrikası Çin'de. Neden mi? çok insan var ve iş hacmi çok büyük, bir o kadar işçilerin maliyeti çok düşük. Bundan dolayı çoğu isim yapmış markalar bir fabrikasını da Çin'de açmayı uygun görüyor. Bu da ne demek oluyo? şöyle anlatayım;

Diyelim ki X markası Almanya'nın en iyi markası olsun. Bu marka daha hızlı üretim ve bir o kadar kar marjı düşünüp fabrikasını Çin'de açtığını düşünelim. Fabrika'da bulunan Alman yetkililer ,çekik gözlülere şöyle der; bak bizim markamıza halel getirecek işçilik kullanmayın. Düzgün ve aynı bizim yaptığımız gibi yapacaksınız!. Yoksa size maaş yok

Yani durum kısacası böyle, Çin malı var, Çin malı var. Kaliteler ayrı ayrıdır. Alım gücü düşük olan toplumlara göre yapılan mallar vardır, kaliteli mallar vardır.

• hp printerimi söktüm dağıttım,
    içinden step motor çıktı üzerinde made in china
    yazıyor,
    hp ler kötü ya almayalım onlarıda
  • yaf sahibinden .comda tvs buldum ucuza ama taaa istanbulda bense yozgata napayım şimdi 725 ytl ye kınroad var çin malı 12 taksite alacam almayayımmı 2006 model
  • Yukarıda yazdığım gibi arkadaşlar. Çin malının iyiside var ,kötüsü de..., ben lafı ortaya attım, isteyen alır gider, istemeyen bırakır kaçar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal_07 -- 16 Ekim 2008; 7:28:11 >
  • çin malı motorla 90 yapma dayanmaz diyorlar doğrumu bu markası kınroad
  • quote:

Orjinalden alıntı: KartezyeNX

çin malı motorla 90 yapma dayanmaz diyorlar doğrumu bu markası kınroad

Bakımı düzgün yaptırıyorsan, 90 da yaparsın 100 de.
  • Merhaba arkadaşlar acizane bende bazı düşüncelerimi aktarmak istiyorum : Aslında bu konuyu tartışmak gereksiz şöyleki : Bir arkadaşımız var 500-600 ytl maaş alıyor birikimi yok durumu fazla iyi değil şartları ağır tabiki bu arkadaşımız yüksek satınalma maliyetine katlanamıyor,Çin malı satın alıyor gerçektende en doğrusunu yapıyor...öteki arkadaşımız 2000 ytl üzeri geliri var birikimide var taksitle veya peşin Honda vb.bilindik markaları alması gayet mantıklı dayanıklılık,kalite,güvenlik....Çin malı almasına gerek yok,mantıklıda değil...Bence olay budur fazla tartışmaya gerek yok...Saygılar...
  • fizik72 arkadaşıma katılmakla beraber motorun sıfır alınması ile 2.3. seneleri arasındaki farktan dolayıdır asıl porblem bakın italyan üretimi honda dylan ım vardı 3. senesinde sattım ve oldukça yüksek bir paraya verdim üstelik motorda 500 ytl den fazla masraf vardı lastikleri eskimiş motor bakımı yağı tuzu suyu vs topladım baktım işin içinden çıkamayacam verdim galeriye aldım piaggio yu verdiğim para da çok ama çok yüksek bir rakamdı. Ve kampanyadan aldım 2750+2250 ytl kar ettim yani yeni aldığım motorun parasını nerede ise yarıladım.

Söyleyin bana hangi çin malı olur sa olsun 2. elde yüksek fiyat bulması imkansızdır. 1200 ytl ye satılan makinalar var bunlara scooter diyorlar 500-800 ytl arasında 2. elinden kurtulmak isteyen bir dolu insan var elbette ki çin malının iyisi ve kötüsü var sözüm yüksek kar amacı ile bu dandik motorları türk insanın başına bela eden şirketleredir ve ne yazık ki hiçbir kullancıının bunu önlemeye gücü yetmez. motoru alırsın daha 1. ayında akü biter garantiye götürürsün yok aküler kapsam dışında derler bulunmayan yedek parçaları elbette vardır hurdaya çıkmış motorlardan sökerler bir de sahtekar tamirciler var çok ama çok yüksek fiyatlara motorunuza bakım yaparlar ve sizin haberiniz olmadan masraf yapacak değişik ayarlar yaparlar motorlarınıza.

Bu tip insanlar genelde merdiven altı dediğimiz yada kulübe gibi yerlerde prefabrik iş yapan ve her nasılsa servislik kapmış insanlardır.
    Lafım kendini bilenleredir dürüst çalışan insanlar zaten alır başını yürür tepki verecek kişiler genelde honda veya yamaha veya başka bir büyük markanın servis ücretleri kadar da para alırlar (ne koparırsak mantığı)
    Bu tarz tamircilere nasıl bayiilik hatta servislik verirler anlamıyorum mantığım mentalitem almıyor eline tornavida alan kendini ustadan farzediyor.

Pahalı markaların servisleri pahalı ancak canınızı emanet ettiğiniz motorda sağlam ve dayanıklı olması için gerekli tüm ayarları titizlikle yapıyorlar.
    Kullacıya gerçi her türlü motor da olsa zamanla dayanmaz bu da bir gerçektir arkadaşlar.

Birilerini kırdıysam bilin ki kırılan kişileri bilerek kırdım çünkü izlenimlerim bunlar evet 8 ay çin malı kullandım askerden gelince param yoktu ancak kazandım ve çin motorumdan kurtulana kadar da stressten miğde hastası oldum çoluk çocukla uğraşmaktan sonrasında ne mi oldu bisiklet fiyatına bir delikanlıya sattım. Tek amaç kurtulmaktı alana da hayırlı olsun :)
    3 senelik bir çin malı motoru 2. elde satamazsınız sırtınıza kalır yada hurdaya çıkarıp yedek parçacıya verebilirsiniz. Aman dikkat 1 kere alın sağlamını alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanonur -- 17 Ekim 2008; 9:31:39 >

• Ben Balıkesir'liyim.Benim büyüdüğüm muhitte patlak egzoslu mobiletle tur atan çok genç vardır.Bunlar askerden geldikten sonra, o yaşa kadar ........ gezdirdikleri için aç kalırlar.Sonra da ufak bir TÜKKAN tutar, ya motor tamircisi ya da lastikçi olurlar giderler.Bir kaç sene önce gece lastiğim patladı.Stepnede de ufak bir delik varmış, indi.kenara çekip arabayı bıraktım.sabah erkenden geldim.O sokakta öyle bir lastikçi var.Arkadaşın yanında bir de kendinin minyatürü bıçkın bir çırak.Düşünün patronda büyük, çırakta küçük dövme bile vardı.Beyefendi sabah çayını içiyor ben de ayakta bekliyorum.beni de bir süzüyorlar ki...Çok fazla dükkanda bira içerek Vadi seyretmekten kayışlar kopmuş....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.