Şimdi Ara

Çin, yılın ilk beş ayında 2,5 milyona yakın araç ihracatı gerçekleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çin, yılın ilk beş ayında 2,5 milyona yakın araç ihracatı gerçekleştirdi
    Otomotiv dünyasında son dönemde en çok konuşulan konular arasında Çin'e uygulanan ek vergiler var. Avrupa'da Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere yüzde 38,1'e varan ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Peki Avrupa ve diğer pazarlar dahil olmak üzere Çin'in otomotiv ihracatı ne kadar? Gelin verilere yakından bakalım.

Çin Binek Araç Birliği'nin (CPCA) yaptığı açıklamaya göre, mayıs ayında 568 bin araç ihracatı gerçekleştirildi. Bu da yıllık bazda yüzde 29 artış anlamına geliyor. 2024'ün Ocak-Mayıs dönemine bakıldığında ise Çin'in 2.45 milyon araç ihracatı gerçekleştirdiğini görmekteyiz ki bu da yine yıllık yüzde 26 artış olarak tabloya yansıyor.

Çin'in ilk beş ayda ihracatını gerçekleştirdiği otomobillerin ortalama fiyatı 19 bin dolara denk geliyor. Dolar bazında bakıldığında, söz konusu dönemde 46.4 milyar dolara ulaşan otomotiv ihracatının yüzde 20,1 oranında büyüdüğünü görmekteyiz.

Ocak-Mayıs döneminde Çin'in en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin başında Rusya geliyor. Savaş nedeniyle Batılı üreticilerin pazardan çekildiği Rusya, deyim yerindeyse Çin'in arka kapısı haline gelmiş durumda. Söz konusu yeni enerjili (%100 elektrik, PHEV vs.) araçlar olduğunda ise ilk sırayı Brezilya alıyor.

Çin, yılın ilk beş ayında 2,5 milyona yakın araç ihracatı gerçekleştirdi

En çok ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke:

• Rusya: 372.542

• Meksika: 190.897

• Brezilya: 159.612

• Belçika: 124.081

• Birleşik Arap Emirlikleri: 114.530

En çok yeni enerjili araç ihracatı yapılan ilk beş ülke:

• Brezilya: 130.967

• Belçika: 115.318

• Birleşik Krallık: 67.956

• Tayland: 54.744

• Filipinler: 45.115

Ayrıca Bkz.Yapay zeka, otomobillerdeki sorunları saniyeler içerisinde tespit ediyor

Çin geçen yıl da otomotiv ihracatını yüzde 57,4 oranında artırarak 5,2 milyon adedin üzerine çıkarmıştı. Bu yılın ilk beş ayında 2023'teki ihracatın yüzde 47'sine ulaşılmış durumda. Bakalım Avrupa'daki ek vergiler Çin'in yılın geri kalan dönemindeki ihracatını ne kadar etkileyecek.

Kaynak:https://carnewschina.com/2024/06/23/china-exported-2-45-million-vehicles-from-january-to-may-2024-up-26/

• Çinlilerdeki üretim gücü çok acayip hal almaya başladı kardeşim ,

mesela evde kendine özgü semizotlu yoğurt yaptın ve streçledin lan 2 saniye sonra vakumlu hali aliexpresse düşüyor ( durumu ifade etmek için böyle acayip örnek verdim anlayın işte.)

adamlar her haltın tıpkısının aynısını sonraki gün yapıyorlar yetmiyor daha ötesini de 100 adet üzeri sipariş verirsen yaparım diyor , nasıl desem mesela bana iphone 19 üret demek gibi onlarda tamam diyor...

kız arkadaşınızın ya da kendinizin boy fotoğrafını ,ölçülerini falan ilgili detayları verin 1000$ a silikondan aynısını 2 hafta sonra kargolasınlar size ,
    sonra işte TR'de gündem olursunuz birden bire...
  • Çinin hayvanatlık seviyesi şaka mı looooo

• Amerika Çin ülkesini durdurmak için ne halt yerse yesin,beğenelim yada beğenmeyelim gümbür gümbür Çin geliyor.

• Arabalar inanılmaz teknolojik ve çokta makul fiyatlı. Herkesin örnek alması gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çinlilerdeki üretim gücü çok acayip hal almaya başladı kardeşim ,

mesela evde kendine özgü semizotlu yoğurt yaptın ve streçledin lan 2 saniye sonra vakumlu hali aliexpresse düşüyor ( durumu ifade etmek için böyle acayip örnek verdim anlayın işte.)

adamlar her haltın tıpkısının aynısını sonraki gün yapıyorlar yetmiyor daha ötesini de 100 adet üzeri sipariş verirsen yaparım diyor , nasıl desem mesela bana iphone 19 üret demek gibi onlarda tamam diyor...

kız arkadaşınızın ya da kendinizin boy fotoğrafını ,ölçülerini falan ilgili detayları verin 1000$ a silikondan aynısını 2 hafta sonra kargolasınlar size ,
    sonra işte TR'de gündem olursunuz birden bire...

• Almanya, Amerika, Türkiye Çin'i durdurmak için istedikleri yaptırımı yapsınlar bu saatten sonra Çin'in önünü hiçbir şekilde kesemezler

• <3Chery<3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.