Şimdi Ara

Çinli MG de Türkiye’de üretim yapmak istiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adamın evinde şarj imkanı yok disarda şarj etse maddi yönden bir anlamı yok pahalı. Uzun yolda zaten eziyet sarj suresi istasyonu vs. Az kafanı çalıştırsın anlarsın neden hibrit aldığını

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ugrb81 U kullanıcısına yanıt

Hondanın durumunu özetledim ,arkadaş suv önermiş , bende önerdiği hr-v için yazdım o fiyatlara çok daha iyi seçenekler var diye

B+ suv dolu olanı 2060 alınacak araç değil , o fiyata tiggo 8 pro max var ,daha uyguna tiggo 7 pro max var

belirttiğim gibi Togg varken , hemde en dolusu 1.923 iken bunların yüzüne bakılmaz

Togg premium , honda da karşılığıda anca CRV olur , oda 3.700

Hr-V nin konsolunun resminide ekliyorum , 2.060 a eski tip iç mekanlı Vitese bak Çinli MG de Türkiye’de üretim yapmak istiyor  dacialar gibi , B+ araç almak isteyen bilir

Çinli MG de Türkiye’de üretim yapmak istiyor

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    Arac hibrit zaten tam hibrit araçlar benzinlisine göre 200 bin fark ediyor. Yarı yarıya hatta çok sıkışık trafikte 3 te 1 yakiyor. Bu kadarda mi kafanız basmıyor benzinli ile tam hibriti kiyasliyorsunuz. O paraya c suvlarin boş paketi anca alınıyor.

• Elma kullanıcısına yanıt
    Ben bu Çinli araçları görünce nedense aklıma anasını boyayıp süsleyip babasına yeni gelin diye satan Kayserili hikayesi geliyor. Sadece Çinliler değil Avrupalıların da çoğu öyle süslüyor püslüyor. 3d ekranlar gösterişli konsollar değişik alengirli farlar stoplar insanın içi gidiyor gel gör ki dışı seni içi beni yakar sonra gelsin sorunlar.

Bence isteyen bir şekilde evde şarj imkanı yatarabilir.

Dışarıda bile en kötü benzinliye göre 3te 1 oluyor maliyeti şuan km de 1 tl en iyi benzinli araç 3 tl yakıyor.

Uzun yolda olması gerektiği gibi 2 saatte bir 20 dk mola ile şarj süresi asla eziyet olmuyor.Hatta Hyundai ve diğer birkaç marka 800 volt alt yapısı ile çok daha kısa sürede şarj oluyor.

hibrit alınca içten yanmalı dan kurtulmuyorsunuz sanayi bakım ve benzin masrafı devam ediyor ayrıca arıza ihtimali fazla karmaşık bir sistem.

Bu işin ustaları şuan wag grubu, Toyota,honda ve ford a batmış gözüyle bakıyor.Dünya tercihini elektrikliden yana kullandı hibritten değil.Hibrit bir geçiş süreciydi ama elektrikli araçların özellikle şarj süresi ve mesafe de uzak çinliler iyi geliştirdiler .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Insanlarin en cok sehirlerarasi yolculuk yaptigi bayram tatillerinde, o sarj suresi saatleri bulacak farkindasiniz degil mi?

Turkiye de elektrikli arac bu menzil degerleri ile klasik turk vatandasi icin sehirici aracıdır. 1000 km lik menziller gelirse yakin gelecekte is degisir .

Su anki menziller le Sehirlerarasi yolculuk herkesin trafikte olmadığı zamanlarda ancak mumkundur.

Dedigim gibi bayramlarda vb toplu göçlerin oldugu zamanlarda o sarj istasyonlarinin onunde insanlar yeni dostluklar belki akrabalıklar kuracak .

Hayirli gunler

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Valla ben bayramda Edirne den Balıkesir sarımsaklıya gittim yaklaşık 400 km .İnanın şarj istasyonları daha boştu hatta arkadaşlarla ve eşimle dedik şuan elektrikli araç olsaydı 10 bir fiyatına gayette güzel gelirmişik diye.

Bana göre 500 km üstü hangi araç olursa olsun arabayla gitmek amelilik işi .Dayı oğlu Antalya ya gitmişti arabayla tatil nasıl geçti diye sordum ben 3 gün kendime gelemedim hanımla çocuk güzel eğlendi dinlendi ben 5. günde tam tatile başlamışken tatil bitti diye.😂

ayrıca günden güne şarj istasyonları çoğalıyor şuan benzin istasyonlarını geçmiş sayıları.Tek sıkıntı insanımıza her 200 km de bir 20 dk mola vermek zor geliyor.Oysaki her 200 km bir 20 dk mola vermek kaza riskini düşürür, araç ve lastik sağlığına katkıda bulunur.Ama yok arkadaş bizim millet bıraksak sanki 1000 km molasız gidecek. arkadaş sizin lavabo ihtiyaçınızda mı gelmiyor.😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O amelelik vb kendinizi kandirmak geçin onu, 400 km de zaten sarj etmesenizde olur cogu araba da.

Benim kast ettigim 700-800 km mesafeler ki sehirler arasi yolda sehir ici hizlarda gitmeyeceksiniz menzil cok daha dusecek.

Ben bayramda 1 saat benzinlik sirasi beklemis insanim.

Sarj istasyonuna yanas tak sok bir de adam basinda beklemeyecek kafeye gidecek keyfi gelince gelecek ne kavgalar cikacak, benzin almak gibi olmayacak.

O bakimdan evet guzel teknoloji ama turkiye gibi buyuk mesafeler kat edilmesi gereken yerler de sehirlerarasi yolculuk yapilmaz henuz.

Hayirli gunler

hocam araştırmalar diyor ki insanların çoğu günlük 50 km civarında araçla yol gidiyor yılda sadece birkaç kez ortalama 500 km üstü yol katediyor. Bunu ben demiyorum araştırmalar diyor. İstisnalar vardır mutlaka.

siz şayet aile büyükleri iş vs. ayda sürekli 500 km üstü yol gidiyorsanız elektrikli araç zaten size göre şuan uygun değil.

Hocam başında bekler merak etmeyin şarj süresi geçtikten sonra kallavi bir ücretlendirme yapılıyor hem merak etmeyin herkes aracını doldurup gitme derdinde.En kötü şarj firmasını arayıp bilgilendirme isterseniz.

Herkes şarj imkanı nasıl bulacak 4. 5. katta oturuyor nasıl şarj edecek hadi 2. kat olsa uzatma kablosu falan çeker onu yapan da var elektrik mühendisleri söyledi tehlikeliymis yüksek ısınmaya sebep olurmuş bir gün birisi yangın çıkaracak Allah korusun sonra yasaklanacak. Çoğu kişi malesef evden şarj edemez.
    Evde sarj edersen bile 70 80 krs dışarıda nasıl 1 TL olsun. Dışarıda pahalı şarj benzine yakın.
    Zaten benim de eziyet dediğim bu ben niye her 2 saatte bir mola vereyim ihtiyacım olunca istediğim yerde veririm. Ben araca değil araç bana uyacak.
    Hibritin ariza ihtimali falan yok. Toyota hibritler uzun yıllardır sorunsuz çalışıyor. Keza honda da öyle. Ben hiç yolda kalan hibrit görmedim ama elektrikli arac çok gördüm.
    Wag grubu Toyota hondaya bitmiş gözüyle mi bakıyor en çok buna güldüm. Vw battı haberin yok mu topu dikti. Fabrikalarını kapatıyor önce kendilerine baksınlar 🤣
    Elektrikli arac henüz erken malesef araçlarin sarj suresi ve menzil sorunu hallolsa bile elektrik üretimi yetersiz üretilen elektriği ulaştıracak altyapı yetersiz evet gelecek elektrik kabul ediyorum ama çok yolu var daha.
    Bu arada dip not geçen ay elektrik arac satislari düşerken hibrit arac satislari önceki aya göre 2 kata yakın artmış.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Şikayet var sitesine girin neden daha fazla vereceğinizi anlarsınız. Aldığı güne lanet edenlerle dolu. Kronik sorunlar illallah ettirmis. Şanzuman geç tepki vermesine çözüm bulamamış daha servis. Tabi sizin araçta sorun yoktur kesin. Şimdilik diyelim.

Ben zaten elektrikli arac sehici ulasim içindir dedim basta.

Ayrica ben sehirlerarasi.yol giderken a noktasindan b noktasina gitmem sadece zaten yilda 2 kere gidiyoruz nerede o kahverengi arkeolojik tabelalardan gorsem girerim gerekirse fazladan 1 saat yol giderim hava kararmaya daha varsa. Veya bir sehirden geciyorsam o sehrin muzesine ugrarim vb.O sekilde aktif gezerim yani.

Elektrikli araba olsa oralara rahat rahat giremezsin ya sarjim biterse korkusuyla.dagin basinda bir arkeolojik kentte de şarj istasyonu yoktur ama cogu yerde benzinci var.

Toparlarsak bence diyerek basliyorum elektrikli araba turk ailesine sehirlerarasi yol icin henüz yeterli menzile sahip degil.

O bakimdan kisa vadese hibrid araclar - elektrikli kadar olmasada- sehiricinde tasarruflu olmasi ve - honda hybrid icin konusuyorum - sehirler arasi yolda da performans kaybı olmadan rahatca gidebilmesi açısından benzinli dizel arabadan farkli birseyler arayanlara turk ailesi için daha mantikli.

Tabi daha cok modelde sunulmasi lazim.

Hayirli gunler

Mercedes, bmw, vw, psa gibi markalarda da aldığı güne lanet eden çok.

Arıza çıkarma ihtimali daha az diye daha konforsuz, daha küçük araca siz fazladan 600bin verebilirsiniz. Ben vermem.

14 ayda bir kere bakım dışında servisle işim olmadı. Ama istiyorsanız sorunlu ilan edebilirsiniz benim adıma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kim demiş yangın çıkar diye kaliteli bir kablo ile 3.5 kw sınırında evinizdeki ütüden farklı değil şarj etmek.

Kaldı ki kaçak koruma rölesi şalteri var.

evden şarj kw tı 2.07 tl vergiler dahil.Km de 0.25 kuruş eder.

https://tr.euronews.com/business/2024/09/03/volkswagen-87-yillik-tarihinde-ilk-kez-almanyadaki-fabrika-kapatabilir

nasıl yok hocam millet dsg ye küfür eder hale gelmiş.

Dedim ya sizin araçta sorun yoktur diye bildim bak. Benim sorunlu ilan etmeme gerek yok eden etmiş zaten.

Bir arkadaşımın lafı var elektriği her yerde bulursunuz ama benzini bulamazsınız diye :) Eskisi gibi şişeye benzin de vermiyorlar neticesinde :) Ama bir bakkala ateşleyin 50 lira en kötü yarım saatlik şarjla 40 km lık mesafe yetecek kadar şarj edersiniz bu km de de elbet hızlı şarj istasyonu bulursunuz.

Ne ütüsü ya sen ciddi bilgisizsin. Elektrik mühendisleri söylüyor onların kaçak rolesinden haberi yok herhalde söyleyim seni arasınlar da bi anlat cahillere.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.