Şimdi Ara

Çinliler Panik Oldu, Çin Arabalarına Getirilen Ek Vergiden Dolayı Türkiye’de Fabrika Kuracaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yüzde 40 ek vergi getirilmişti: Çinli markalardan yerli üretim açıklaması
    https://www.ensonhaber.com/otomobil/yuzde-40-ek-vergi-getirilmisti-cinli-markalardan-yerli-uretim-aciklamasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi standartlarabidesi -- 10 Haziran 2024; 9:9:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaynak; *****.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir hamle yaparsalar ülkemiz için güzel olabilir ama zor görüyorum. Çinliler Türkiye'ye hep yatırım yapçaz der yapmazlar. Daha önceleri telefon muhabbetinde de aynı şeyi yaptılar.

Şuan Çin'den gelecek otomobiller için yüzde % 10 GÜmrük vergisi + Ek yüzde 40 vergi koydu devlet. Üstüne Son haline ÖTV ve ÖTV'li fiyat üstüne %20 KDV koyacak. ( ÖTV ler aracın cinsine göre değişiyor %10 dan %120 lere kadar var ama ortalama yüzde 40 desek. ) Çin'den Türkiye'ye araçların nakil ve dağıtım masraflarını katmıyorum bile işin içine.

100 birim araba 110 oldu ilk gümrük vergisi ile.

Yüzde 40 ekstra vergi ile 144 birim oldu

Ekstra ÖTV ile 200 birim oldu

KDV'yide ekledimi 240 birim oldu

Buna birde 10 birim bayi kar payı eklense

100 TL ye giren araç 250 TL ye zor ulaşır alıcıya Çin üstünden gelirse.

Ama Türkiye'de üretirse Gümrük vergisi yok ek vergi yok nakliye yok çok rahat TÜrkiye'de üretirse 150-160 birime flan satabilir... Ama bunu yapar mı sanmam. Türklerde almasın der geçer.

• Doğu Türkistan mevzusu yüzünden Türkiye'ye yatırım yapmaktan her zaman kaçınırlar.

Çin'in el attığı ülke hızlı gelişir büyür bunu istemiyorlar ki.

Gelip fabrika falan açacaklarını sanmıyorum.

• Neden İspanya dan vazgeçsin ki, haberi yapan gümrük kanunlarını bilmiyor belli ki. İspanya ya da fabrika kurarsa yüzde 40 vergiden muaf olur zaten. İlla Tr ye kurmasına gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir şeyin olması mümkün değil. adam 10 bin fazla araba satacağım diye niye fabrika kursun. Gümrük birliği kanunları var. Avrupa da üretince zaten çin malı olmuyor. Onlar için avrupada bir fabrika daha enteresan.

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt

Çin yumuşak güç kullanarak emperyalizm yapıyor zaten. Afrika'da fakir ülkelere geri ödeyemeyeceklerini bile bile kredi verip sonra karşılığında ülkenin yerüstü ve yeraltı kaynaklarına mafya gibi çöküyorlar. Madenler, otoyollar, limanlar gibi stratejik kaynaklar Çin'in eline geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Haziran 2024; 11:39:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avrupada da fabrika kurmak mantıksız, türkiyede de.

o işçi ücreti ve elektrik faturalarıyla işleri zor.

diğer yerlerde de yamyam yöneticiler varken kimse o topa girmez. Sen fabrika açacaksın ama adama da sürekli haraç vereceksin lol.

• Yalaka en son haber sitesinin zammı savunma çabası, linke bile tıklamadım

O zaman tüm firmalara ekstra zam yapalım ki herkes burda fabrika açmak zorunda kalsın, hatta %40 değil %80 yapalım ki 2 tane fabrika açsınlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak o site olunca gülesim geldi.

He aslan parçaları he.

• çin titremiş

• s1klerınde bıle olmaz kım napsn senın sureklı deger kaybeden paranı sırf onun ıcın bıde gelıp fabrıka kuracaklar  yapamazlarsa en olmadı çekilir giderler türkiyeden

• Hee 90 milyon nüfuslu ülkeye sırf gümrük vergisi muhabbetine yatırım yapacak, hemde işçilik ücretleri göreceli olarak yüksek ve politik riskin olduğu ülkeye. Yawww hehe..

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

ne hiketse ülkemizde 100e üretilen de 250ye satılıyor. sen önce bi 110a sat sonra daya çinliye yüzde 100 vergiyi.

• çinliler nasıl abd markaları çine fabrika açtıysa aynı o şekilde dünyaya yayılacaktır başka türlü çinden dışarı çıkamazlar ve bu potansiyeli ıskalamayacaklardır ki batılı biçlerin de çin sermayesine el attığı düşünülünce, olacaklar az çok belli gibi

• İspanya ile TR'ye fabrika kurmak arasında fark yok ki. İspanya üretimi araçlara ek vergi zaten yok. TR'de de fabrika filan kurmazlar ayrıca.

• çinli arabları 3 harfli marketlerde görürmüyüz.?

• Temmuz ayinda AB tarafindan da bazi Cinli EV ureticilerine gumruk tarife zammi geliyor. Ancak AB bu zammi ureticiye gore farkli oranda belirledi.

BYD ye 17.4%, Geely ye 20% ve SAIC e 38.1% seklinde bir artisa gitti.

• Şimdi 7 Temmuz öncesi alanlar 1 günde %40 kar mı edecek. Para parayı getiriyor. Para para para. sistem güzel.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.