Genital bölgenizde siğilmi o zaman mutlaka test yaptırın. HPV ile karşı karşıya olabilisiniz. Şu makaleyi okuyun arkadaşlar:
Cinsel bölgeye özgü HPV genelde cinsel yolla bulaşır ve kişiler arasında tam bir cinsel ilişki olmasa bile ten teması ile de geçebilir. HPV çok sık görüldüğü ve bulaştığı için yetişkinlerin çoğu hayatlarının bir döneminde bu virüsle karşılaşır. HPV hernekadar 6 ile 24 ay arasında temizlense de bazen yıllar boyunca belirti ve şikayet vermeden vücudda kalabilir. Bu yüzden genellikle ne zaman nerde ve kimden bulaştığını saptamak oldukça zordur. Virüsün kuluçka süresi değişkendir. Bulaşma olduktan sonra bulgular bazen birkaç ay bazen de birkaç yıl sonra ortaya çıkabilir. Hatta bazen virüs yıllarca hiçbir bulgu vermeden vücutta kalabilir. Aktif genital lezyonların varlığında bulaşıcılık en yüksektir. Siğiller ortaya çıkıp tedavi edildikten sonra yeniden siğil çıkmadan geçen dönem ne kadar uzunsa bulaştırıcılık da o oranda azalmaktadır.
Özetle: HPV cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak kabul edilmektedir, ancak doğum sırasında anneden bebeğe geçebildiği ve kontamine eşyalardan, genel tuvalet, duş gibi hijyenik olmayan ortamlardan da bulaşabildiği bildirilmektedir
erkeklerde çok sık rastlanan bu duruma ancak siz dur diyebilisiniz
bi zararı varmıymışki acaba penis organına ilginç bi konu çünki erkekler için..
valla hem de oyle bır onemı varkı. penıs kanserının bır numaralı etkenı ve gıtmıor hpv vucuttan. o sebeple bu hpv testını yaptırmak onemlı. zaten cınsel yonden aktıf kısılerde cok sık goruluyor. en son okudugum bı yazıda 2015 te nufusun yuzde 30 u bunu kapacakmıs. onune gecılemıyor ve tedavı olsanız bıle tekrarlıyor. cınsel partnerlere dıkkat yani
prezarvatif fln işe yaramıyomuymuş..
prezervatıf kesın cozum degıl bu hastalık için. yanı aldanıpta korur falan demeyın. onemlı olan cınsel partner sayısı ve partnerınızınde partner sayısı. bunu genel olarak soledım onemlı cunku. maalesef onune gecılmeyen bır vırus
quote:
Orjinalden alıntı: farmasante
prezervatıf kesın cozum degıl bu hastalık için. yanı aldanıpta korur falan demeyın. onemlı olan cınsel partner sayısı ve partnerınızınde partner sayısı. bunu genel olarak soledım onemlı cunku. maalesef onune gecılmeyen bır vırus
Hocam dur ya bizde daha şiftah yok sen neden bahsediosun
valla bazen siftah olmasada olabılıyor. temasla bıle gecebılır aman dıkkat
arkadaş forumdaki ilk konuna enterasan bi konuyla giriş yapmışsın.kadınlarda daha ciddi seyreder bu hastalık.Tip 16 ve 18 önemlidir.onlar için aşısıda var tabi.erkeklere bazı ülkelerde yapılıyor ama hpv den önce daha kötü virüslerde var.
benim de böyle bir sorunum var.Cinsel organımda beyazküçük böyle sivilce gibi şeyler var. Doktora gittim ve muayene ettiktensonra bunun nemden olabileceğini ve tedirgin olmamam gerektiğini söyledi. birde krem yazıd sürdüm ama bir faydasını görmedim.
öncelikle sunu soylıyım bu vırus dunyada aids (hıv) vırusundan sonra ıkıncıdır. ve yıne olumler sırasında da ılk 5 te'dır. gereklı bılıgıyı ınsanlara ulastırmakta hepımızın gorevıdır. bu vırusun ayrıca 120 tıpı vardır. aşıda gereklı korumayı her zaman saglamaz. cunku bolgede bu 120 tıpten herhangıbırı cıkabılır. vıruste vucuda gıordıkten sonra omur boyu cıkmaz. bu arada yaygınlık ve bulasıcılık acısından da dunyada bırıncı sırada HPV virüsü vardır. amerıkada su an 10 kişiden 6 sında bu vırus vardır ve bu bılımsel calısmalarla ortaya konmustur. turkıyede de bu orana gıderek yaklasılmaktadır ozellıkel kadınlarda. aşıların ayrıca erkeklerde bır koruyuculugu henuz ıspatlanmadı.. zannerdersem daha cok bılgılendırme yapmak lazım.
ZEUSS bence sende vakıt kaybetmeden yenıden bır doktora gorun. turkum bana bısey olmaz mantıgı ıle yaklasma luten.
quote:
Orjinalden alıntı: maliaslaner
arkadaş forumdaki ilk konuna enterasan bi konuyla giriş yapmışsın.kadınlarda daha ciddi seyreder bu hastalık.Tip 16 ve 18 önemlidir.onlar için aşısıda var tabi.erkeklere bazı ülkelerde yapılıyor ama hpv den önce daha kötü virüslerde var.
Mikrobiyolok yada doktor olmadığını varsayarak söylüyorum en çok görülüyor olması en tehlikeli olması anlamına gelmez.ilk yazından sonra cevap yazmak için baya bi araştırmışsın gibi duruyor.aşı en tehlikeli subgruplar için yapılmıştır.en azından aşısı var demek oluyor bu tamamen hiçbiri korumaz zaten.elbetteki dikkat edilmesi gereken bir konu bu zaten önlemini almıyorsun yani korumasız bir cinsel ilişki yaşıyorsan herşeyi gözealman gerekir.
valla gelecekte soylenen 10 kişiden 7 sinde bunun olacağı. dikkat cekmekte fayda var
pek fazla ilgi görememesi ne kötü.... çok eskiden rol icabı bir kadın hayat kadını kılığına girip pazarlık sırasında aidsli olduğunu söylüyordu. bizim insanlarımızda "atın ölümü arpadan olsun" diyordu. hala aynıyız vesselam. aids de aldı başını gitti, hpv de gider daha da niceleri gelir bu kafa ile. işimiz gücümüz diziler spor k.vadisi kadınlar arabalar.. gelişemedik bir türlü be.. üfff ne darlandım ya..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme