Şimdi Ara

★ CITROËN C4 CACTUS ★ (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.130
Cevap
26
Favori
84.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Bayraktar servisten ön silecek fiyatı aldım 222 TL olarak; 45000 km bakımını Speedy de 300 TL ye yaptırınca bu fiyat uçuk geldi doğrusu.

Bu sileceklerin yan sanayi üretimini bulan kullanan veya sadece lastik değiştirerek verim alan var mı acaba?

Saygılar
  • Ben hiç incelemedim yarın bı bakayım sileceklerin şekline semaline

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dipten giren o hortum giriş aparatı sökülebiliyor ise uygun ebat muz silecek olur gibi geldi bana ama hiç o parçayı sökmek gibi bir riske giremedim, takamaz ve kırar isem mecburen 222 TL verecek olma düşüncesi bile ürküttü beni....
  • Silecek işi orjinal bir ürün olduğu için biraz sıkıntılı, sadece lastiği değiştirilebilir ise ucuza getirilebilir. Eskiden sanayiden lastik alıp değiştirmiştim, bu da değişir diye düşünüyorum.
  • Şu linkteki sileceği incelediğim de sanki alltaki lastik tek başına değiştirebilinir gibi görünüyor ama bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Şu linkteki sileceği incelediğim de sanki alltaki lastik tek başına değiştirebilinir gibi görünüyor ama bilemiyorum

Tüm sileceklerin lastikleri değiştirilebilir, onda sıkıntı yok. Sadece biraz el becerisi lazım.

O kapak haricinde başka bir fark yok ise, yeni silecek alıp o kapağın değişmesi de işi çözebilir.

Aracım olsaydı bakardım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 13 Kasım 2017; 20:59:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Şu linkteki sileceği incelediğim de sanki alltaki lastik tek başına değiştirebilinir gibi görünüyor ama bilemiyorum

Tüm sileceklerin lastikleri değiştirilebilir, onda sıkıntı yok. Sadece biraz el becerisi lazım.

O kapak haricinde başka bir fark yok ise, yeni silecek alıp o kapağın değişmesi de işi çözebilir.

Aracım olsaydı bakardım .

Yarın bakarım

• Herkese iyi günler.

Bir süredir araç arayışındaydım. Sandero Stepway Dizel Otomatik bakmaktaydım. Test sürüşü yapıp vazgeçtim. Daha sonra aynı paralara 2. el Cactüs baktım ve nasip olursa yarın 2014 Aralık trafiğe çıkışlı ilk sahibinden 40.000 km'de Citroën C4 Cactus SHINE 1.6 E-HDI 92HP ETG6 alacağım. Araç hakkında burada yazılan bütün sayfaları + diğer forumları + internette bulabildiğim bütün inceleme ve test sürüşlerini izledim. Bütün olumlu ve olumsuz yönleri hakkında bir fikrim oldu. İncelemelerden edindiğim deneyim aracın en büyük handikapının şanzıman olduğu idi. Geçmişte yarı otomatik tek kavrama şanzıman kullandığım için huyunu suyunu bildiğinizde çok sakin araç kullan biri olarak bana çokta bir sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Yalıtım konusuna gelince çoğunlukla 100 KM'yi geçmeyen bir sürücü olarak onuda çok sorun etmedim. Benim için en önemli konulardan biri yakıt. Bu konuda araç neredeyse rakipsiz. Tasarım olarak da aracı çok beğeniyorum. Umarım kendisi ile mutlu ve güzel günler geçiririz :)

• sileceğe baktım, o kapak kısmından çekilse bence çıkar, tabi şimdi denemedim gerek yok ama silecekler bitince çıkartmayı denerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msafacan

Herkese iyi günler.

Bir süredir araç arayışındaydım. Sandero Stepway Dizel Otomatik bakmaktaydım. Test sürüşü yapıp vazgeçtim. Daha sonra aynı paralara 2. el Cactüs baktım ve nasip olursa yarın 2014 Aralık trafiğe çıkışlı ilk sahibinden 40.000 km'de Citroën C4 Cactus SHINE 1.6 E-HDI 92HP ETG6 alacağım. Araç hakkında burada yazılan bütün sayfaları + diğer forumları + internette bulabildiğim bütün inceleme ve test sürüşlerini izledim. Bütün olumlu ve olumsuz yönleri hakkında bir fikrim oldu. İncelemelerden edindiğim deneyim aracın en büyük handikapının şanzıman olduğu idi. Geçmişte yarı otomatik tek kavrama şanzıman kullandığım için huyunu suyunu bildiğinizde çok sakin araç kullan biri olarak bana çokta bir sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Yalıtım konusuna gelince çoğunlukla 100 KM'yi geçmeyen bir sürücü olarak onuda çok sorun etmedim. Benim için en önemli konulardan biri yakıt. Bu konuda araç neredeyse rakipsiz. Tasarım olarak da aracı çok beğeniyorum. Umarım kendisi ile mutlu ve güzel günler geçiririz :)

Şanzıman konusunda daha önce bu tür bi araç kullandıysanız zaten neyin ne olduğunu biliyorsunuzdur,
    yalıtımda ise bence eleştirilecek birşey yok sonuçta dizel bir b crossoverdan bahsediyoruz.
    Hakkınızda hayırlısı olsun.

• quote:

quote:

Herkese iyi günler.

Şanzıman konusunda daha önce bu tür bi araç kullandıysanız zaten neyin ne olduğunu biliyorsunuzdur,
    yalıtımda ise bence eleştirilecek birşey yok sonuçta dizel bir b crossoverdan bahsediyoruz.
    Hakkınızda hayırlısı olsun.

Teşekkürler.
    Peugeot 3008 1.6 e-HDi ETG6 kullanmıştım yaklaşık 3000 Km büyük bir sorunla karşılaşmamıştım. Aynı motor ve şanzımanın kullanıldığı bu araç cactüsten 500 kilo falan ağır ona rağmen motor performansı da yeterli düzeydeydi benim için. Cactüste çok daha rahat olacaktır herhalde.

• msafacan kullanıcısına yanıt
    ayni fikirdeyiz hocam sandero bakmistim ama test surusu yapmadan icine oturmamla vazgecmem bir oldu bende cactus alacak gibiyim bu kadar donanim otomatik dizel baska arac bulmak zor gercekten .. hayirli olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Sovalye38

ayni fikirdeyiz hocam sandero bakmistim ama test surusu yapmadan icine oturmamla vazgecmem bir oldu bende cactus alacak gibiyim bu kadar donanim otomatik dizel baska arac bulmak zor gercekten .. hayirli olsun

Yalnız bir sonraki aracınız bu donanıma bakarak belirlenecek tarafınızca ve hiç de ucuz olmayacak şimdiden para biriktirmeye başlayın derim ben;

Hayırlı olsun her iki arkadaşa da dieylim.

quote:

sileceğe baktım, o kapak kısmından çekilse bence çıkar, tabi şimdi denemedim gerek yok ama silecekler bitince çıkartmayı denerim.

Silecek konusunda ben de sökmeye cesaret edemedim. Hangimizin sileceği önce biterse haberdar edelim birbirimizi teşekkürler ilginize

• quote:

Orijinalden alıntı: Sovalye38

Teşekkürler. Ben de stepway almak üzereydim. Bayiden döndüm hatta. 60-70 bin bandında cactüsler olduğunu görünce birde cactüsün donanımlarını görünce kararım çok netleşti zaten :)
  • Sandero ile cactus bence arada kalınacak araçlar değil arkadaşlar, çünkü birisinde tarz bir araç alıyorsunuz ve imajı verdiğiniz paranın çok üzerinde diğerinde ise tam tersi bir durum var.
  • quote:

Sandero ile cactus bence arada kalınacak araçlar değil arkadaşlar, çünkü birisinde tarz bir araç alıyorsunuz ve imajı verdiğiniz paranın çok üzerinde diğerinde ise tam tersi bir durum var.

Kesinlikle katılıyorum. Arada kalınacak araç değil kesinlikle bambaşka araçlar. Ama ilk cactüs baktığımda sanki çok pahalı alamam gibi bir algı vardı. Sonra biraz daha derinlemesine araştırınca ikinci el stepway fiyatına ikinci el cactüs alabileceğimi görünce hiç düşünmedim zaten :)

Aracımı dün İstanbul'dan aldım Bursa'ya getirdim. Kısa uzun yol tecrübemde araç benim gibi sakin ve sabırlı bir kullanıcı için biçilmiş kaftan diyebilirim. B sınıfına alışmış benim için konfor da gayet güzeldi. Yakıt ortalamam da 4lt/100 Km idi. Şimdilik herşey şahane :)

• quote:

quote:

Sandero ile cactus bence arada kalınacak araçlar değil arkadaşlar, çünkü birisinde tarz bir araç alıyorsunuz ve imajı verdiğiniz paranın çok üzerinde diğerinde ise tam tersi bir durum var.

Kesinlikle katılıyorum. Arada kalınacak araç değil kesinlikle bambaşka araçlar. Ama ilk cactüs baktığımda sanki çok pahalı alamam gibi bir algı vardı. Sonra biraz daha derinlemesine araştırınca ikinci el stepway fiyatına ikinci el cactüs alabileceğimi görünce hiç düşünmedim zaten :)

Aracımı dün İstanbul'dan aldım Bursa'ya getirdim. Kısa uzun yol tecrübemde araç benim gibi sakin ve sabırlı bir kullanıcı için biçilmiş kaftan diyebilirim. B sınıfına alışmış benim için konfor da gayet güzeldi. Yakıt ortalamam da 4lt/100 Km idi. Şimdilik herşey şahane :)

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kazasız belasız kullanın, b segment kullanıcısıni veya b segment araç alma düşüncesindeki birisinin konfor anlamında şikayeti olabileceğini düşünmüyorum.

• Cactus kullanıcılılarına birkaç sorum var:

1- Cactusümde kapı içlerindeki dört hoparlörü değiştirmek istiyordum. Böyle bir işlem yapan var mı ? Hoparlör boyutları hakkında bilgisi olan var mı ?

2- Cactus için kış lastiği önerisi olan var mı ?

3- Cactus için bagaj havuzu bulmak mümkün ancak havuzlu paspas ben bulamadım. Orginal airbump kauçuk paspasına servis 320 TL istedi bana çok fazla geldi. Cactuse uygun havuzlu paspas bulabilen var mı?

Teşekkürler.
  • Araçla 1000 Km yi devirdiğim için almayı düşünen arkadaşlar için birkaç yorum yapayım:

ETG6 şanzıman: sabırlı, sakin ve ekonomik kullanan sürücüler için ideal bir şanzıman. acele eden, sabırsız ve performans beklentisi olan sürücüleri memnun etmez. Ne kadar sakin kullanırsanız o kadar az sarsıyor vites geçişleri. Çok sakin kullanımda hissedilmiyor bile.

1.6 E-Hdi Motor: Torku sayesinde gayet yeterli bir motor. Rampada bayılmıyor. Gene torku sayesinde şanzımanın da katkısı ile yakıt ekonomisi çok başarılı. 1000 KM karma yakıt ortalamam 4.5 Lt/100 KM. Uzun yolda rahat bir şekilde 4 lt/100 km ye düşebileceğini düşünüyorum.

Donanım: Aracım SHİNE paket olduğu için donanımları çok tatmin edici. Ben olmayan donanımlardan bahsetsem daha iyi olacak. Aynalar Kapanmıyor. Arka camlar kapanmıyor. Elektronik park freni yok( Bu arabaya çok yakışırdı). Ön park sensörü yok (park asistanı opsiyonel olarak alınabiliyor) Cam tavan kapanmıyor (aksesuar kataloğunda perde satılıyor).

Konfor: Ben şimdiye kadar hep B sınıfı araç kullandığım için konfordan gayet memnun kaldım. Süspansiyonları yumuşak bir ayarda. Sadece yumuşak süspansiyon ve aracın yüksek olması nedeniyle virajlarda biraz kalbiniz atabilir. Ama henüz espyi devreye sokamadım.

Tasarım: Kimisi nefret ediyor ama bence çok faklı ve güzel. Aracı yıkayıp bir caddeye çektiğinizde en az on kişi gelip bakınıp bir şeyler sorabiliyor. İlgi çekici bir araç.

Bakım: 45.000 km bakımı için Bursa İnallar Servisinden fiyat aldım 30 kasıma kadar kampanyalı 540 TL olduğu söylendi. Bence gayet makul bir fiyat.

Sonuç: Sıfır liste fiyatı 108 bin TL olduğunu göze alırsak o paraya bu aracı almazdım sanırım. Ancak ikinci elde bence çok cazip bir araç. 60-70 bin bandında temiz cactusler bulmak mümkün olduğu sürece bence çok tercih edilesi bir araç. Çünkü bu aracın alternatifi 2-3 yaşında dizel otomatik seçeneklerimiz dacia sandero stepway, clio, symbol, fluence, hyundai accent blue gibi araçlar. Farklı olmak ve biraz daha donanımlı bir araca binmek istiyorsan cactüs bence güzel bir alternatif.

İzlenimlerim bu kadar herkese kazasız belasız sürüşler :)

• msafacan kullanıcısına yanıt
    Bence 108 bin liraya da alınır.Sıfır araç fiyatları bu seviyelerde.2.el ise bambaşka bir dünya.Benzinli Polo birkaç opsiyon ile 97-98 bin TL ye çıkıyor.Dizel cactüs'ün 108 bin lira olması ona nazaran bana şaşırtıcı gelmiyor ne yazıkki.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.