Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.650
Cevap
99
Favori
362.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende bir haftalık yeni c4 picasso sahibiyim araç forumda yazılan eksiklere göre gayet güzel kullanım harika benim için ilk araba deneyimi olmasına göre :D
    sizlere şöyle bir sorum olacak acemiyim biraz?

Dün akşam yanlış bir yola girmemizle birlikte batak ( çamura ) saplandık aracı zor çıkardık baya bir uğraşmakla bir kaç kez lastiklerden koku geldi ve frene basın diye uyarı verdi neyse biraz zorlamadan sonra çıkardık arabayı yıkamaya götürdük güzelce temizledik yalnız araca bakıldığında hiç bir sıkıntı yok herhangi bir uyarıda yok ama yolda giderken 60 hızda araba resmen titriyor heryerden direksiyon dahil hızı artırdıkçada titreme artıyor bunun sebebi ne olabilir sizce çünkü ters bişi gözükmemekte pazartesi servise götüreceğim maliyet sıkıntı şuan için ne gibi sorun olmuş olabilir çok masraf çıkarmı ? cevaplar için şimdiden Teşekkürler;)

• AHeNis59 kullanıcısına yanıt
    Kullanım kılavuzu sayfa 228:

Ç ok a ğ ı r ko ş ullarda (derin kar, çamur...) aracı
    h areket ettirme denemeleri ba ş ar ı s ı z olmu ş sa,
    lastiklere patinaj çektirtmek ve b öylelikle aracı n
    h areket etmesini sağ lamak için, ESP/ASR
    s istemlerini devre d ı ş ı b ı rakmak yararlı olabilir.
  • Park pilotu geri vites hamlesinde gidecek yer kalmayınca "ileri vitese takın" demiyor? Onu ben mi kameradan takip edip vites değiştiricem?

Ha bir de geri giderken neden park pilotunu devreye sokamıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Kullanım kılavuzu sayfa 228:

Ç ok a ğ ı r ko ş ullarda (derin kar, çamur...) aracı
    h areket ettirme denemeleri ba ş ar ı s ı z olmu ş sa,
    lastiklere patinaj çektirtmek ve b öylelikle aracı n
    h areket etmesini sağ lamak için, ESP/ASR
    s istemlerini devre d ı ş ı b ı rakmak yararlı olabilir.

Araç zaten hiç bir uyarısız veya bir sorun gözükmeden çalışıyor ama sadece titreme aracım heryerinde var 50 hızda sıkıntısız bunu nasıl çözücez yola çıkıp ESP/ASR sistemi kapatıpta mı denenecek pek anlamadım doğrusu bir yerden sıkıntı vermişse bunu nasıl anlarız asıl öğrenmek istediğim bu ? teşekkürler.
  • Dostum incelikle çamur falan dedigin icin muhtemelen gelen koku lastikten degil baskidan gelmistir. O bi sure sonra gecer dert degil. Belli hizin ustunde olusan titreme aklima direk olarak balans bozuklugunu getiriyor. Soyle deneyin 60a cikin titreme olunca hiz kesin durmasi lazim 30larda falan... sonra tekrar 60a cikin yine yapiyorsa balansiniz bozulmus olabilir. Tabi bu en dusuk maliyetli problem... lastik.basina 5tl :) umarim.baska bisey degildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Park pilotu geri vites hamlesinde gidecek yer kalmayınca "ileri vitese takın" demiyor? Onu ben mi kameradan takip edip vites değiştiricem?

Ha bir de geri giderken neden park pilotunu devreye sokamıyoruz?

Sorunuzu yanlis anlamadiysam geri giderken park pilotunu calistirmama nedeni manevra mantigindan dolayidir. Arac geri geri park edilir. Ve bu sistemler muhtemelen % 25 kuralini uyguluyordur

• Bende araca gidip şöyle yüzeysel bir baktım. Fazla zamanım yoktu. Erzurumda test aracı var mıdır onu da bilmiyorum aklıma takılan bir kaç şey sormak istiyorum
    1- Araçla dip gaz yapıp kalktığımızda anladığım kadarıyla 1-2 geçişi sarsıntılı peki dip gazda ayağımızı hafif gazdan çeksek sarsıntı yine aynı oranda mı olur?
    2- aracın 0-100 ü 12.6(gp) araç çok mu hantal acaba?
    3- Sayın msaltik bu sorum direk size:) Zafirayı neden elediniz tam anlayamadım. Burada ki bayide zafira yoktu o nedenle yardımcı olursanız sevinirim.
    Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Bende araca gidip şöyle yüzeysel bir baktım. Fazla zamanım yoktu. Erzurumda test aracı var mıdır onu da bilmiyorum aklıma takılan bir kaç şey sormak istiyorum
    1- Araçla dip gaz yapıp kalktığımızda anladığım kadarıyla 1-2 geçişi sarsıntılı peki dip gazda ayağımızı hafif gazdan çeksek sarsıntı yine aynı oranda mı olur?
    2- aracın 0-100 ü 12.6(gp) araç çok mu hantal acaba?
    3- Sayın msaltik bu sorum direk size:) Zafirayı neden elediniz tam anlayamadım. Burada ki bayide zafira yoktu o nedenle yardımcı olursanız sevinirim.
    Saygılar...

Zafira yeni 1.6 dizel motoruyla basarili ama arac 1700kg. Yani getirdigi tork avantaji agirliga gider bence. Donanim olarak da hosuma.gitmedi. eksikleri.cok. ASR bile yok. Genelde mpv araclar emsal segmentteki c sinifi kardeslerinden daha donanimli.olurlar. ama astra zafiradan daha ustun... ne bileyim bi ekran koymus evlere senlik. Piksel piksel ekran. 3. Siraya gecis zor ve arkasi cok da rahat degil. Scenicten 10cm uUn olan aractan daha iyi performans beklerdim. Aynalar bile katlanmiyo otomatik. Bir suru neden

• Teşekkür ederim. Opsiyonlarla beraber dolu bir araç gibi duruyor ama inceleyip görmekte gerekiyor. Benimde hiç hoşuma gitmeyen ekran oldu astradaki insigniadaki gibi değil. Aslında picassodan zafiraya kaydıran hep motor performansları zafiranın 0-100 11.2. Picassonun manuel vitesi Türkiye'de neden yok onu anlayamadım. İzlediğim yabancı videolarda yanlış hatırlamıyorsam manuel vites var.
  • Su ana kadar 430 km yol yaptım ,yakıt ortalamam 5.3 gosteriyor ortalama hızım 45 km.vites geçişlerine kesinlikle alışıyorsunuz ve hatta hosunuza bile gitmeye başlıyor:)).Arabanın torku süper,ivmelenme harika.
    Ekranlarada alışıyorsunuz ,ben usb den foto yuklemeyi beceremedim.Usb taktığımda direk içindeki müzik parçalarını çalmaya başlıyor.Fotoğraflar bölümünden usb içindeki içindeki fotoları goruyorum ancak jukeboxa kopyalama yapamadım.230 volt prizi deneme imkanım henüz olmadı ,ama yeşil ışığı yanıyor ve buda kullanıma hazır oldugunu gösteriyor sanırım.
    Navigasyon olayında bu yazılımı kullanmak zorundamıyız acaba? Ne bileyim i GO yuklenemiyormu buna ,daha önce i go ya alışık oldugumuz için bu garip geldi. Ona da alışacağız :)
  • Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile Türkiye'ye gelen modeller sabit modeller.Bunlara tekno veya güvenlik paketi eklerseniz öylede gelebiliyor.Manuel vites gelmiyor diye biliyorum.
  • Lastik ebatına göre kar paleti yada kar çorabı bulamadım(205/55 R17). Kış lastiği veya zincir kullanmak da istemiyorum. Siz ne aldınız, almayı düşünüyorsunuz?
  • quote:

Lastik ebatına göre kar paleti yada kar çorabı bulamadım(205/55 R17). Kış lastiği veya zincir kullanmak da istemiyorum. Siz ne aldınız, almayı düşünüyorsunuz?

bizim buralarda kış çok çetin geçmediği için kar lastiği kullanmıyorum, karın buzun üstünde gitmem gerekirse diye zincirim var. İşin ilginci Scenic'le devam edeceğimi düşündüğüm için ağustos ayında 4 tane michelin almıştım 95V... Allah'tan C4'ün lastikleri de aynı ebatmış. Kararım ne olursa olsun zarar etmemiş olacam.

hocam hızlanma işine çok takılmayın, o motorun kasadaki performansını gösterir kabul ama sonuçta bu araçların amacı belli. Zafira'yı eleme nedenlerimden biri de sitesini okurken birçok özellikten bahsedilmesi ama bunların hemen altına utanmadan "TR'de yoktur" ifadesinin yazılması. Madem yok niye yazıyorsun. Yani bu "alman iyidir" kafasını bi geçemedi toplumumuz. Heralde onların sonucu...

Mesela Continental lastiklerin sloganı nedir? "Engineered in Germany" ... Yani adam "ben almanım" diye satış yapıyor, ona güveniyor. Kullandınız mı bilmiyorum ama çok kötü bir lastiktir. Scenic'in üstünde gelen latiklerim conti idi... ve balon yaparak bırakmak zorunda kaldım. Lastiğin yol tutuş ve frenlemesinden de memnun değildim. Michelin kullanıyorum... hazır yeri gelmişken bu konuya da girmiş olduk :))

Yeni Zafira'yı alan birisiyle konuştum, Scenic'tek donanımı bekleme dedi kafadan. Ki hakkaten öyleydi. bariz fark var. Yaw o ekran gözüme geliyoda şu an... hangi yıldayız?

Herkesin kendi tercihi tabi, mesela o arkadaş şunu dedi, ben sağlam araba istiyorum, akıllı araba istemiyorum. 2008-2009 yılında Renault ilk kez kartsız sistemi C sınıfına koyduğunda birçok kişi eski usul anahtar arıyordu... enteresan. Ama eller serbestin tadını alan bir daha anahtara döner mi bilemedim. Zafira da bu da çok büyük eksik benim için. Citroen'in eller serbest sistemi kullanması çok hoşuma gitti. Geri gitmiş olmayacağım

ben sabaha kadar yazarım, beni konuşturmayın :D

• quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

hocam hızlanma işine çok takılmayın, o motorun kasadaki performansını gösterir kabul ama sonuçta bu araçların amacı belli. Zafira'yı eleme nedenlerimden biri de sitesini okurken birçok özellikten bahsedilmesi ama bunların hemen altına utanmadan "TR'de yoktur" ifadesinin yazılması. Madem yok niye yazıyorsun. Yani bu "alman iyidir" kafasını bi geçemedi toplumumuz. Heralde onların sonucu...

Citreon'de de benzer bir durum vardı, niye yazıyor madem diye sormuştum plazada. Bunun sebebi broşürlerde ve sitede kendi kafasına göre değişiklik yapamamasıymış. Örneğin Citroen teknik bilgiler ve donanım diye bir broşür hazırlıyor, ama Türkiye orada yazanları sadece tercüme edebiliyor, değişiklik yapma hakkına sahip değilmiş.

Gene Türkiye'de manuel vites ya da benzinli picasso yok; ama kullanım kılavuzunda o sayfaları çıkaramamışlar sırf bu sebepten dolayı. Olduğu gibi tercüme etmişler. Tuhaf tabi.

• Merhaba arkadaşlar. uzun zamandır yeni picasso için yazılanları takip ediyorum; paylaşımlar için herkese teşekkürler. ben de yakında 5 kişilik intensive donanımlısını almayı düşünüyorum. tabii cam tavan da olacak. bir kez test sürüşü yaptım, sadece koltuk döşemelerinin daha iyi olabileceğini düşündüm. iç ve dış dizaynı bence çok hoş ve henüz benim keşfetmediğim, hissetmediğim pekçok özelliği, güzelliği olduğunu da biliyorum. tabii bu aşamaya gelene kadar Citroen markası ile ilgili olumsuz algıyı göz ardı etmem gerekti. bende şu an 2010 model Mazda 3 var, önce onu satacağım. çevremdekiler yapma, etme; Japon satıp Fransız alma deseler de bu arabayı istiyorum. hem ailem genişleyecek yakında yani mart ayında yeni bir oğlan çocuğu gelecek dünyaya o yüzden daha ferah, bagajı daha geniş bir araba ve tabii görünüşü güzel, teknolojisi yüksek Citroen c4 Picasso. alanlar ve almayı düşünenlere iyi dileklerimi sunuyor, kazasız ve güvenli sürüşler diliyorum ben renk seçimi konusunda zorlanıyorum. kırmızı olanını gördük, eşim de ben de çok beğendik. fakat kırmızının zor bir renk olduğunu duyduğum için gümüş gri ve fırtına mavi renkleri de seçenekler arasında. fikirlerini bildirmek isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Citreon'de de benzer bir durum vardı, niye yazıyor madem diye sormuştum plazada. Bunun sebebi broşürlerde ve sitede kendi kafasına göre değişiklik yapamamasıymış. Örneğin Citroen teknik bilgiler ve donanım diye bir broşür hazırlıyor, ama Türkiye orada yazanları sadece tercüme edebiliyor, değişiklik yapma hakkına sahip değilmiş.

gözümüze soka soka sizi adam yerine koymuyoruz diyorlar... Şu an Grand Scenic Faz 3 kasa 1.6 DCI 130bg'lik araç avrupada satışta. hem de epeydir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dominus59

Merhaba arkadaşlar. uzun zamandır yeni picasso için yazılanları takip ediyorum; paylaşımlar için herkese teşekkürler. ben de yakında 5 kişilik intensive donanımlısını almayı düşünüyorum. tabii cam tavan da olacak. bir kez test sürüşü yaptım, sadece koltuk döşemelerinin daha iyi olabileceğini düşündüm. iç ve dış dizaynı bence çok hoş ve henüz benim keşfetmediğim, hissetmediğim pekçok özelliği, güzelliği olduğunu da biliyorum. tabii bu aşamaya gelene kadar Citroen markası ile ilgili olumsuz algıyı göz ardı etmem gerekti. bende şu an 2010 model Mazda 3 var, önce onu satacağım. çevremdekiler yapma, etme; Japon satıp Fransız alma deseler de bu arabayı istiyorum. hem ailem genişleyecek yakında yani mart ayında yeni bir oğlan çocuğu gelecek dünyaya o yüzden daha ferah, bagajı daha geniş bir araba ve tabii görünüşü güzel, teknolojisi yüksek Citroen c4 Picasso. alanlar ve almayı düşünenlere iyi dileklerimi sunuyor, kazasız ve güvenli sürüşler diliyorum ben renk seçimi konusunda zorlanıyorum. kırmızı olanını gördük, eşim de ben de çok beğendik. fakat kırmızının zor bir renk olduğunu duyduğum için gümüş gri ve fırtına mavi renkleri de seçenekler arasında. fikirlerini bildirmek isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

şimdiden gözünüz aydın diyelim yeni bebek için. Güzel ömrü olsun.

Fransız alma diyenlerin otomobil konusuna "Fransız" olduğunu düşünüyor, bu konuyu çok uzatmıyorum.

Benim kullandığım test aracı Picasso idi ve kırmızıydı, hoşuma gitti. Eşim ise Beyaz istiyor, Grand versiyona yakışmayabilir diyor. Bakalım ne olacak. Tabi renkten önce halletmem gereken konular var. İş o aşamaya gelsin hele :D daha araca karar verilmedi :D

• benim şöyle merak ettiğim bi konu var... Kılavuzu geçtim de, sitede yazan özelliklerden bize sunulmayan, yani çıkartılan falan var mı acaba?

Mesela kararan dikiz aynası yok demişti bi arkadaşımız... Buna paralel olarak, yönlendirilebilir far sistemi var mı... viraj içi aydınlatma yani. düşük hızdaki sislerin yanmasını demiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

benim şöyle merak ettiğim bi konu var... Kılavuzu geçtim de, sitede yazan özelliklerden bize sunulmayan, yani çıkartılan falan var mı acaba?

Mesela kararan dikiz aynası yok demişti bi arkadaşımız... Buna paralel olarak, yönlendirilebilir far sistemi var mı... viraj içi aydınlatma yani. düşük hızdaki sislerin yanmasını demiyorum...

iyi dilekleriniz için teşekkürler. size de bol şans dilerim bu yolda bu arada Picasso'nun dikiz aynasını görünce ben de sormuştum satış temsilcisine kararma durumunu, ama cevap verememişti. fakat kılavuzdan anladığım ve tahmin ettiğim kadarıyla kararmayı sağlayan sensör aynanın içinde üst tarafında gizli. benim şu anki aracımda ya da pekçok araçta olduğu gibi görünür bir göz ve devreye alma ya da devreden çıkarma için bir düğme yok. ben böyle bir araçta bu özelliğin Türkiye için de olsa, konulmaması gibi bir ihtimali göz ardı etmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dominus59 -- 1 Aralık 2013; 19:18:30 >

• msaltik kullanıcısına yanıt
    Otomatik kararan iç dikiz aynası (arka camlar karartılmış oldugundan bence gerekte olmuyor),viraj içi aydınlatma, arka hava menfezlerinde ayar düğmesi malesef Türkiyeye gelen modellerde yok.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.