Değerli arkadaşlar 1 ay önce citroen c4 1.6 dizel aldım araçtan genel anlamda çok memnunum yanlız midemi bulandıran bi sorun var. hava filtresinden turboya hava tasıyan kanalın ufak bir baglantısıda moturun üstünden geliyor bildiğiniz gibi. motorun üstünden gelen baglantı bu kanaldan turboya normal şartlarda hava göndermesi lazım lakin benimkisi bu kanaldan bir miktar yağda gönderiyor turbo bu yagı havayla beraber tekrar motora basıyor dogal olarak turbo hattında bu yagdan dolayı yag kacakları görüyorum. birkaç işlem uyguladım fakat yagı kesemedim sanırım motordan yagı kesip hava gönderen conta görevini tam yapmıyor. bu parçayı değiştirmek istedim lakin yedek parçada bulamadım. bu bir sorunmu? sorunsa ne yapmam lazım şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bu arada belirteyim turbonun yada motorun çalışmasında bi skıntı yok. aracı almadan önce çekaba soktum motor %73 çıktı. araç 2008 model Citroen C4 sedan 1.6 dizel 90 BG
Genelde tüm 1.6hdi motorların başına zamanla gelecek bir sorun bu, belirttiğiniz hortumun motora bağlantı yerinde bir conta olması gerekiyor. Sadece bu contayı değiştirerek sorunu giderebilirsiniz. Ben değiştirtmiştim önemsiz bir durum olduğunu belirtmişlerdi. Zaten o bölgeden kaçak oldukça az oluyor ama niye olsun tabi.. çok uygun maliyetle halledebilirsiniz.
Yağ tankı alıp veya yapıp karter havalandırmasına bağlamak böylece yağlanmayı kesiyor.