< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazli6789 -- 3 Kasım 2021; 17:35:3 > |
Citroen C4 2011ehdi fazla yakıt tüketimi
-
-
otomatik vitesli mi araç?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Kasım 2021; 17:43:58 > -
Evet,birde önceden uzun yolda fulledigimde 1000 1200 fln gösteriyordu snradan değiştirdim uzun yola çıkarken kaç kere depo fulledim en fazla 900 yazıyor tahmini
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazli6789 -- 3 Kasım 2021; 17:49:53 > -
Sanırım daha öncede aynı konu ilgili başlık açmıştınız. Buradan en fazla tahmin yapabiliriz.Enjektör değişimi sonrası tüketimin arttığını yazmıştınız. En mantıklı çözüm iyi bir usta ve serviste aracın incelenmesi. Enjektör montajında sorun olmuş olaabilir.Yada yan sanayi enjektör sorun çıkarıyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 3 Kasım 2021; 19:25:40 > -
Nazlı hanım rastlantısal olarak bakımdan sonraki zamanda bu durum meydana gelmiş olabilir ama ortalama hızınız 25km/h yani şehiriçi kullanım hızı, bu hızlarda araçların geneli bir miktar fazla yakar ama tahminen 6-7litre arasında olur, 8 litre biraz fazla geldi banada. müsait bir zamanda yol bilgisayarını sıfirlayarak uzun yolda/çevre yolunda (trafik olmayan akıcı yolda) 80-90km hız ile biraz sürüp deneyin, 8litre olan değer 5-6 litre arasına düşmesi lazım. eğer akıcı yolda da fazla yakıyorsa o son bakım sonrası oluşan bir sorun var demektir.
birde bilginiz olması açısından aklıma gelen; araç 200bin km'lere yaklaşmış, bu km'lerde kavrama zayıflayıp tam aktarma yapamıyor olabilir, buda yakıt tüketimini arttıran bir durumdur. bildiğim kadarıyla bu araçlarda "tek kavramalı robotize şanzıman" var, eğer bu zamana kadar hiç değişim olmadıysa kavramayı (debriyaj balatasını) yenilemek gerekebilir. Pejo-Citroën araçlarına bakan bir özel servise kavrama durumunu göstermenizde fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Kasım 2021; 19:33:23 >
-
Yakıt değerleri olması gerekenden 1-2 litre fazla gibi geldi bana. Bu artış bakımdan hemen sonra mı oldu?
Yol bilgisayarınızı sıfırlayıp, mümkünse trafik olmayan bir yolda en az 15-20 dk lık yakıt tüketimine bakmanız daha sağlıklı olacaktır. Ortalama hız çok düşük, mesafe çok uzun olduğu için direk yorum yapmak doğru olmaz.
Yakıt tüketimi yine yüksekse İstanbul'da Peugeot-Citroen özel servisi Euro Repar Car Service - FP Otomotiv'e kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. İşletme sahibi Ömer Gedik oldukça bilgili ve yardımsever, aynı zamanda forumpeugeot sitesinin de sahibi.
-
Şöyle anlatayim il dışına gittim aracı aldım istanbula geldim sıkıntım olmadı yakıt konusunda enjektörlerde sakirdama vardi az. Duman fln hicbirsey yoktu ben 4 enjektörü sıfır şase numarasiyla sorgulayarak aldı tamirci deisti ve triger herşey kullanmaya başladığımda fazla yakmaya başladığıni hissettim snra uzun yola gittim(hesaplamadim) geldim depoyu fulledim kullandım şehir içinde 8.0 yazdı yol bilgisayarnda -
Kartal sanayide Citroen pejo servisinde bir ustaya gösterdim şanzıman testine çıktı uzun yola gitmeden önce titreme var dedi kalkisda ama bunu testin sonlarında yaptı ben sana bu halde git diyemem dedi. ondan snra 6 7 bin km yptik o an şuan yani -
kalkıştaki titreme sürekli varsa pek hayra-alamet değil, sizden önceki sahibinde bu km'lere kadar kavrama hiç değişmedi ise bence kavrama bitmeye başlamış, ömrü çok azalmış olabilir kavramanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Kasım 2021; 23:9:19 > -
Anladım aracın fazla yakması psikolojik men rahatsız ediyor artık parasında değilim yol bilgisayarında gördüğüm 8.0 kafayı yiyorum 4500 TL fiyat verdi volant la birlikte deisiyormus işçilik dahil fiyat verdi ayriyetten egr partikül temizliğide yaptırmayı düşünüyorum -
Sürekli yok bindebir çok az gaz verince belli ediyor -
aracınız dizel motorlu, egr-partikül filtresi temizliğide iyi olur. birde tekrar söylemek istiyorum, müsait akıcı bir yolda yol bilgisayarını sıfırlayıp yarım saat aracı kullanın, sonra tüketim değerlerini tekrar kontrol edin.
-
anladım, az gaz vermede motorun gücü yeterli gelmiyorsa titreme yapabilir, gazı hafif daha fazla vermek gerekiyor bazen. birde mazotu nereden alıyorsunuz? shell v-power tavsiye ederim.
edit:
birde tamir/parça yenileme konusunda acele etmeyin, enjektörler yeni zaten, egr-partikül filtresi temizliği yaptırın önce. mazotu shell v-power koyarak ve ilk kalkışta gaza hafif daha fazla basarak titreme durumunun devam edip etmediğini gözlemleyin. birde fazla tüketim değeri için temizlik sonrası biraz boş yollarda kullanarak tekrar kontrol edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Kasım 2021; 22:11:43 > -
(genellikle shell OPET) ara sıra petrol ofisi en son aldığım yer Aytemiz bilgi için çok teşekkür ederim -
Egr yada partikül iptali onerirmisiniz yoksa temizlik mi yaptiriyim aracımda gram duman atma yok egsoz cikisida fabrika çıkışı gibi bembeyaz -
rica ederim, shell'in mazotu biraz daha ince mazottur diğerlerine nazaran. motor ince yakıtı daha kolay yakar ve düşük devirlerde silkeleme/öksürme azalır. çok zorda kalmadıkça shell v-power dışında olan kalın mazotları tercih etmemeye çalışın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Kasım 2021; 23:8:32 > -
yok iptal etmeyi önermiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Kasım 2021; 22:19:35 > -
Tamamdır çok teşekkürler -
Egr dpf emme manifoldu temizlenecek map ve maf sensörleri kontrol edilecek + kaliteli malzemelerle ve uyumlu yağla periyodik bakım yapılacak sorun kalmaz
Benzer içerikler
- varta akü nasıl
- 1.5 bluehdi vs 1.6 bluehdi
- kredi kartı ile araba almak
- audi a5 2025
- gaziantep en yakın deniz sahili kaç km
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
- 2. el dacia duster fiyat listesi
- renault 4
- toyota highlander türkiye fiyatı
- fiat egea 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X