Şimdi Ara

>>> ... CİTROEN DİZEL ARAÇLARIMINIZIN YAKIT TÜKETİMİ PAYLAŞIM ALANI ! ... <<<

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
35.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım. Konuyu açmamın sebebi ise foruma yeni katılan Dizel Citroen alacak arkadaşlarımızın direk burdan yakıt tüketimlerini görmesi için açtım. Her yakıt alışımızda 1 litre fiyatınıda yazalım ve bulunduğumuz şehride belirtelim arkadaşlar .

Benim Araç 2012 Model Citroen Nemo Combi 1.4 HDİ ( 70 HP ) SX Plus. Kilometresi 7600 ( 13 Haziran da 0 Km de çıkarttık. )

En yakın zamanda yakıt tüketimlerini paylaşacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 7 Eylül 2012; 18:47:47 >

• 2006 berlingo 2.0 hdi şehir içi 6.5 litre yakıyor, kışın 7.5 diyelim en fazla .aracımız 100 bin km de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_patriot

2006 berlingo 2.0 hdi şehir içi 6.5 litre yakıyor, kışın 7.5 diyelim en fazla .aracımız 100 bin km de.
    1.6 HDi 92 beygirlik berlingoyla 3000 km yol yaptım sehir içi %90 sehir dışı %10 960 tl gibi bişey mazot yakmış 2008 model ve 58.000kmde araç ortalama tam hesabımda istanbulda trafiginde 32krş yakıyor. uzun yolda 20 kuruşa kadar düşüyor. halen az geliyor bana arkadaşımda honda civic 1.6 125hp var 50krş yakıyor diyo aynı aracın bi eski kasası 1.6 110 vtec civicde abisinde o arkadaşımın oda 40-45den aşağı düşmüyo dedi geçen opel astra 2008 1.4 twinport astrası olan bir arkadaşla konuşuyorduk adam 30 krşu uzun yolda zor zoruna gördügünü söylüyodu yatıp kalkalım psa grubuna dua edelim bence HDi 1.6 Motorlar Muazamın Üzerinde Yapılardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_cakan

1.6 HDi 92 beygirlik berlingoyla 3000 km yol yaptım sehir içi %90 sehir dışı %10 960 tl gibi bişey mazot yakmış 2008 model ve 58.000kmde araç ortalama tam hesabımda istanbulda trafiginde 32krş yakıyor. uzun yolda 20 kuruşa kadar düşüyor. halen az geliyor bana arkadaşımda honda civic 1.6 125hp var 50krş yakıyor diyo aynı aracın bi eski kasası 1.6 110 vtec civicde abisinde o arkadaşımın oda 40-45den aşağı düşmüyo dedi geçen opel astra 2008 1.4 twinport astrası olan bir arkadaşla konuşuyorduk adam 30 krşu uzun yolda zor zoruna gördügünü söylüyodu yatıp kalkalım psa grubuna dua edelim bence HDi 1.6 Motorlar Muazamın Üzerinde Yapılardır.

Alıntıları Göster
    Citroen C3 2012 1.4 HDI 70-75 BG

Şehirler arası sakin kullanımda 3.8 - 4.0 litre falan inmiştim.
    Şehir içi sakin kullanmadığım için, ortalamam genellikle 6-7 litre arasında gezer.

• quote:

Orijinalden alıntı: XperiaTM

Citroen C3 2012 1.4 HDI 70-75 BG

Şehirler arası sakin kullanımda 3.8 - 4.0 litre falan inmiştim.
    Şehir içi sakin kullanmadığım için, ortalamam genellikle 6-7 litre arasında gezer.

Alıntıları Göster
    şu an 500 km'deyim, 7.3 veriyor yol bilgisayarı ortalama hızım 27km, yeni motor olduğundan haliyle çok yakacaktır, motor oturduğu zaman 6'ları görürüz sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

şu an 500 km'deyim, 7.3 veriyor yol bilgisayarı ortalama hızım 27km, yeni motor olduğundan haliyle çok yakacaktır, motor oturduğu zaman 6'ları görürüz sanırım..

sehir içi 7 litre bence gayet normal okadar fazla değil, 6,5 lt fln ortalamayı görürsün rodajdan sonra bu araçlar uzun yol arabası kokluyo uzun yolda yakıtı.
  • quote:

quote:

sehir içi 7 litre bence gayet normal okadar fazla değil, 6,5 lt fln ortalamayı görürsün rodajdan sonra bu araçlar uzun yol arabası kokluyo uzun yolda yakıtı.

Alıntıları Göster
    c-3 e-hdi bmp otomatik vites.

4-4,5 lt arası şehir içi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebeley

c-3 e-hdi bmp otomatik vites.

4-4,5 lt arası şehir içi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar aracım 2012 CITROEN C4 1.6 E-HDi 112 HP EXCLUSIVE MCP 17" lastik
    ortalama şehir içi (istanbul) 6.9 lt / 100 km
    aracım 10500 km'de
    sizce normal mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: calop

aracım 10500 km'de
    sizce normal mı?

Gayet Normal Değerler,Abartılı Bir Değer Değil ki Sonuçta İstabul Trafigi Diyorsunuz Ben 1.6 HDi 92hp manuel berlingoyla 7,5lt yakıyorum seninkide e hdi mcp şanzıman gayet normal ve makul bir değer bence 6.9lt
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: calop

aracım 10500 km'de
    sizce normal mı?

Gayet Normal Değerler,Abartılı Bir Değer Değil ki Sonuçta İstabul Trafigi Diyorsunuz Ben 1.6 HDi 92hp manuel berlingoyla 7,5lt yakıyorum seninkide e hdi mcp şanzıman gayet normal ve makul bir değer bence 6.9lt

Teşekkürler Alper Bey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

dün 2. depomu fullemiş oldum, 202 TL Shell GTL ile 623 km yol yapmışım (7,27lt ).. pompa ilk attığında her zaman bıraktırırım. hız ortalamam 27km.. (istanbulun bol ş.içi dur kalk trafiği..)
  • quote:

quote:

quote:

dün 2. depomu fullemiş oldum, 202 TL Shell GTL ile 623 km yol yapmışım (7,27lt ).. pompa ilk attığında her zaman bıraktırırım. hız ortalamam 27km.. (istanbulun bol ş.içi dur kalk trafiği..)

Alıntıları Göster

en az 100 en fazla 170 km hızla gidilen 85km kmlik parkur ortalama hız 138km idi durup resım cekıncek zaman (arabada tek oldugum ıcın) ortalama hız 128 gorunuyor. resımden 1 dakka oncede 138 km ıdı ortalama.
    Citroen c5. 6 ileri vites olsa cok daha az yakar eminimki.. zıra 135km yı gectigi zaman hız devir 3 bin civari 6.cı vitesi istiyor motor zira 2000 - 2500 devirde 140 kmlerde olsaydi. ekonomik olarak hızlı gidebilirdi arac
    özetle otobanda basarsanız en fazla ort 7 litre civarinda yakar ( uzun sureli suratli kullanım) seklınde test ettim

sonrasında 50 km boyunca 90-110 km hızla ekonomik giderek 6.7lt den. 5.6lt ye düştü demekki sonraki 50 km 4.9lt gibi yakti

bıraz ekonomik giderek yakıt ortalamasını dusurunce yol bilgisayarı bu sartlarda 1300 km gidilebilir diyor:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykutasil -- 22 Ekim 2012; 14:36:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aykutasil

en az 100 en fazla 170 km hızla gidilen 85km kmlik parkur ortalama hız 138km idi durup resım cekıncek zaman (arabada tek oldugum ıcın) ortalama hız 128 gorunuyor. resımden 1 dakka oncede 138 km ıdı ortalama.
    Citroen c5. 6 ileri vites olsa cok daha az yakar eminimki.. zıra 135km yı gectigi zaman hız devir 3 bin civari 6.cı vitesi istiyor motor zira 2000 - 2500 devirde 140 kmlerde olsaydi. ekonomik olarak hızlı gidebilirdi arac
    özetle otobanda basarsanız en fazla ort 7 litre civarinda yakar ( uzun sureli suratli kullanım) seklınde test ettim

sonrasında 50 km boyunca 90-110 km hızla ekonomik giderek 6.7lt den. 5.6lt ye düştü demekki sonraki 50 km 4.9lt gibi yakti

bıraz ekonomik giderek yakıt ortalamasını dusurunce yol bilgisayarı bu sartlarda 1300 km gidilebilir diyor:))

Alıntıları Göster

266 kmde yoluun yarısında resim cektim ortalama hız 85 km tuketim 6.1lt

yolun 2. yarısında bozuk yollarda yavasladim sonra edremit altinoluk arasi baya bi suratla gidince ortalama 6.2 ye cıktı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykutasil -- 22 Ekim 2012; 14:49:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: weba

Bugün biraz daha yol yaptım.Sağlam tırmandığım yerler oldu.Son durum aşağıdaki gibi.Pazar depoyu fulledikten sonra gerçek değerleride yazarım.

Depoyu Fulledim.Tam 49.2 lt yakıt aldı.
    Bu durumda 100km de 5.1lt yakmış oluyorum.Yol bilgisayarında 0.2lt lik bir sapma var diyebiliriz.

• quote:

quote:

Bugün biraz daha yol yaptım.Sağlam tırmandığım yerler oldu.Son durum aşağıdaki gibi.Pazar depoyu fulledikten sonra gerçek değerleride yazarım.

Depoyu Fulledim.Tam 49.2 lt yakıt aldı.
    Bu durumda 100km de 5.1lt yakmış oluyorum.Yol bilgisayarında 0.2lt lik bir sapma var diyebiliriz.

Alıntıları Göster
    0.2 lt ise çok iyi vallahi. Citroende genelde 0.5 lt.den aşağı fark çıkmaz. Gerçi bu uzun yol şehir içi olarak fark ediyor. Şehir içinde 0.7 lt.ye kadar farkın çıktığı da oluyor bende (C5 2.0 HDI) Şehir dışında 0.4 lt.ye kadar düşüyor bu fark.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz

0.2 lt ise çok iyi vallahi. Citroende genelde 0.5 lt.den aşağı fark çıkmaz. Gerçi bu uzun yol şehir içi olarak fark ediyor. Şehir içinde 0.7 lt.ye kadar farkın çıktığı da oluyor bende (C5 2.0 HDI) Şehir dışında 0.4 lt.ye kadar düşüyor bu fark.

Alıntıları Göster
    2008 Citroen C4 Picasso 5K 1.6Hdi MCP6 otomatik aracımın yol bilgisayarı verisi 9.2lt ortalama hız 16km/s. Verinin aşırı yüksek olduğunu biliyorum ama günlük 20km işe gidiş geliş dur kalk trafiği ile bu veriyi görüyorum. Henüz uzun yol tecrübem olmadı aracı aldığım 25gün oldu. Uzun yolda 5.5lt-6.0lt civarına düşeceğinden eminim. Aracım bu arada chiptuning ile 143Hp 330nm tork değerlerinde güç üretiyor. Devirli kullandığınız için çok yakıyor diye bilirsiniz ama Otomatik modda kullanıyorum ve gaza çok yumuşak basarak her 2000d/d bir üst vitese geçiyor. Zaten istanbul sabah ve akşam trafiğinde malesef devir yükselecek bir yol akışı bulunmuyor. Hep dur kalk ile 9.2lt yakıyor Pikaççum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

2008 Citroen C4 Picasso 5K 1.6Hdi MCP6 otomatik aracımın yol bilgisayarı verisi 9.2lt ortalama hız 16km/s. Verinin aşırı yüksek olduğunu biliyorum ama günlük 20km işe gidiş geliş dur kalk trafiği ile bu veriyi görüyorum. Henüz uzun yol tecrübem olmadı aracı aldığım 25gün oldu. Uzun yolda 5.5lt-6.0lt civarına düşeceğinden eminim. Aracım bu arada chiptuning ile 143Hp 330nm tork değerlerinde güç üretiyor. Devirli kullandığınız için çok yakıyor diye bilirsiniz ama Otomatik modda kullanıyorum ve gaza çok yumuşak basarak her 2000d/d bir üst vitese geçiyor. Zaten istanbul sabah ve akşam trafiğinde malesef devir yükselecek bir yol akışı bulunmuyor. Hep dur kalk ile 9.2lt yakıyor Pikaççum.

Alıntıları Göster
    Merhaba, citroen c5 1.6 e-hdi 115 hp executive mcp 2013 almayı planlıyoruz? Nekadar yakıt tüketir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 44minutess

Merhaba, citroen c5 1.6 e-hdi 115 hp executive mcp 2013 almayı planlıyoruz? Nekadar yakıt tüketir ?

a zyakar rahat ol.. cok az yakan araba istiyorsaniz B segment arac alın derim yada C segment 6 litre uzun yolda yakıyor stafikde 8 litre ortalama
  • quote:

quote:

a zyakar rahat ol.. cok az yakan araba istiyorsaniz B segment arac alın derim yada C segment 6 litre uzun yolda yakıyor stafikde 8 litre ortalama

Kesinlikle az felan yakmaz.

Ben İstanbul'da sürüyorum. Aracı ilk aldığımda 8-9 litre yakıyordu.

Son 4000 km'dir 7 litre ortalamam var.

Ortalama hız 27 km/s felan.

Start&Stop var ama hikaye.

50 kere servise gittim. Normaldir bir şey yapamayız denildi. Motora bakıldı bilgisayarla felan bir şey bulunamadı birde güncelleme attılar.

Uzun yolda 90'a sabitleyince 4.2'lere iniyor.

Ama gene 110-120 ile giderseniz 6 litreleri görüyorum.

Sanıldığı gibi az yakan bir araç değil.

Bendeki C4 bu arada, C5 dahada ağır kasa olduğu için dahada fazla yakacaktır.

Zaten dizel ile benzinli eşitlenecek diyorlar oda asabımı bozuyor. Allah belasını versin böyle işin diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

quote:

Kesinlikle az felan yakmaz.

Ben İstanbul'da sürüyorum. Aracı ilk aldığımda 8-9 litre yakıyordu.

Son 4000 km'dir 7 litre ortalamam var.

Ortalama hız 27 km/s felan.

Start&Stop var ama hikaye.

50 kere servise gittim. Normaldir bir şey yapamayız denildi. Motora bakıldı bilgisayarla felan bir şey bulunamadı birde güncelleme attılar.

Uzun yolda 90'a sabitleyince 4.2'lere iniyor.

Ama gene 110-120 ile giderseniz 6 litreleri görüyorum.

Sanıldığı gibi az yakan bir araç değil.

Bendeki C4 bu arada, C5 dahada ağır kasa olduğu için dahada fazla yakacaktır.

Zaten dizel ile benzinli eşitlenecek diyorlar oda asabımı bozuyor. Allah belasını versin böyle işin diyorum.

hem 120 ile gideceksin hem 60 litre ile 1000 km yapicaksın hemde aracın 1500KG D segment arac olcak konfor ve guvenlik
    bence cok az. 6 litre 100km icin.
    ha b segment araç alirsin 5 litre yakarsın ayrı konu ama bu konfor 235x17 jantlar heybet prestij 1 litre fazla yaksın önemli degil., konserve kutusu gibi arabayla uzun yola cıkmakdan cok cok ıyıdır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.