Şimdi Ara

civic 1.6i ES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

esneklik 60-100 km
    4.Viteste : 11.7 sn
    5. vitesde : 19.3 sn

hızlanma
    0-100 km 10.3 sn

guc
    6400 d/d'de 120 HP
    5000 d/d'de 144 Nm

.bu motor a alt devirlerde nasil ? ara hizanmalar ve 2000-5000 devir arasi devirlenmesi hakkinda yorumlari bekiyorum.120hp lik bi motor olmasina ragmen sanki cansiz gibi yorumlar yapilyor dogrmudur?

• Bu arabayı hiç kullanmadım ama verdiğiniz veriler doğru ise alt devirlerde ve ara devirlerde ciddi tepkiler beklemek yanlış olur ... sizin verdiğiniz bilgide gördüğünüz gibi 120 hp gücü 6400 devirde bize sunuyor
  • sevgili kardesim bosver hız konusunu sukur ayagını yerden kesıyor 4 tekerleklı olsun camurda olsun demı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: farezehiri

sevgili kardesim bosver hız konusunu sukur ayagını yerden kesıyor 4 tekerleklı olsun camurda olsun demı....

ya kardesim ne luzumsuz adamsın git isine..
  • Bir arkadaşta bu arabadan vardı. 1.6 motora göre performansı baya
    iyiydi.
  • BEN AYNEN BU ARACIN 98 İNİ KULLANIYORUM.

YORUM:
    İLK OLARAK ARACIN TORK SEVİYESİNİN DÜŞÜK OLMASI NEDENİYLE ALT DEVİRLERDE PEK SERİ OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM.FAKAT 3. VİTESTEN 3500 DEVİRDE FALAN TUTARSAN ARABA ADETA ŞAHLANIYOR.VERDİĞİN GAZI YİYOR.YAYA YAYA İSTEDİĞİN ARACA KAFA TUTABİLİYORSUN.AYRICA ARACIN 0-100 KM HIZLANMASI 10.3 DEĞİL 9.3 DÜR.
  • eminmisin eradnan? ya beyler bu motorun kodunun bilen varmi? bana tork ve guc egrisi lazim ciddi derecede nasil bulabilirz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence 1.6 16v PRİVİLEGE
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: eradnan

BEN AYNEN BU ARACIN 98 İNİ KULLANIYORUM.

YORUM:
    İLK OLARAK ARACIN TORK SEVİYESİNİN DÜŞÜK OLMASI NEDENİYLE ALT DEVİRLERDE PEK SERİ OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM.FAKAT 3. VİTESTEN 3500 DEVİRDE FALAN TUTARSAN ARABA ADETA ŞAHLANIYOR.VERDİĞİN GAZI YİYOR.YAYA YAYA İSTEDİĞİN ARACA KAFA TUTABİLİYORSUN.AYRICA ARACIN 0-100 KM HIZLANMASI 10.3 DEĞİL 9.3 DÜR.

eminmisin 9.3 olduğuna
  • Honda Civic 1.6 i ES

Japonya ve Avustralya pazari için gelistirilen 1.6 litrelik motor 6400 d/d'de 120 HP güç, 5000 d/d'de 144 Nm maksimum tork üretiyor. Üst devirleri güçlü olan motor alt devirlerde cansiz; ayrica üst devirlere tirmanmakta da zorlaniyor. Performans degerleri 1.6 litrelik bir motor için yeterli olan Civic O'dan 100 km/s hiza 10.2 saniyede çikiyor; ancak 192 km/s olarak açiklanan son sürate ulasmakta zorlaniyor. Besinci viteste yapilan ölçümlerde test otomobili 60 km/s'den 100 km/s'ye 19.3 saniyede hizlandi. Esneklik degerlerinin kötü çikmasindaki en önemli etken, oranlari uzun seçilmis vites kutusuydu. Test sartlarinda yapilan ölçümlerde Honda Civic 100 kilometre mesafede 10.8 litre yakit tüketti. Bu tüketim degeri 1.6 litrelik bir motor için biraz yüksek. 45 litrelik küçük yakit deposu otomobilin menzilinin 418 kilometreyle sinirli kalmasina sebep olmus

• Motor: Önde enlemesine yerlestirilmis, 4 silindir, üstten tek egsantrik, 16 supap, PGM-FI programli çok noktadan enjeksiyon Motor Hacmi: 1590 cc
    Çap/Strok: 75x90 mm Sıkıştırma Oranı: 9.4 :1
    Motor Gücü: 6400 d/d'de 88 kW (120 HP/DIN) Max. Tork: 5000 d/d'de 144 Nm
    Vites Oranları: 1-3.250, 2-1.909, 3-1.250, 4-0.909, 5-0.702, geri-3.153 Son Dişli: 4.058 :1
    Frenler: Önde hava kanalli disk, arkada kampana Bagaj Hacmi: 390/600 lt
    Boyut: 4460/1695/1390 mm Ağırlık: 1030 kg
    Lastikler: 185/66 R14

Test Verileri
    Hızlanma Testi Esneklik (60-100 km/s) Testi

0-50 km/s: 3.7 sn 4.Viteste: 11.7 sn
    0-100 km/s: 10.3 sn 5.Viteste: 19.3 sn
    0-130 km/s: 18.4 sn Max. Hız: 192 km/s
    Dönme Çapı: 10.8 m

Gürültü Testi Diğer

3.vites 50 km/s: 66 dB(A) 100 - 0 km/s Frenleme Süresi: 45 m/3.5 sn
    4.vites 100 km/s: 68 dB(A) Yakıt Tüketimi: 10.8 lt/100 km
    5.vites 130 km/s: 70 dB(A) Depo Kapasitesi: 45 lt
    Azami Menzil: 418 km

• Arkadaşlar gerçekten araç biraz güçsüz kalıyor, sebebi ise bu şanzımanın aslında vtec için çıktığıdır, Honda, 1.6IES ve 1.6 vtec'e aynı şanzımanı uygulamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoOLMuSTi -- 7 Aralık 2004, 17:37:11 >
  • hondanın motorunu iyi diyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoOLMuSTi

Arkadaşlar gerçekten araç biraz güçsüz kalıyor, sebebi ise bu şanzımanın aslında vtec için çıktığıdır, Honda, 1.6IES ve 1.6 vtec'e aynı şanzımanı uygulamıştır.

dostum eminmisin benim şanzımanım bundan çok farklı:) benimkide 1,6 gerçi ama b16a2 farklı bi olay

ies in şanzımanı çok uzun buyüzden iyi değil..
  • [Deleted by Admins]
  • 120 hp olarak verilen gücü birde dyno da dene bak ne çıkacak.şaşırtıcı bir güç 103 hp istersen bir dene şanzımanında uzunluğunu hesapa katarsan birde tork bandının 4000 devir civarı yükseldiğini eklersen cansız fakat performanssız olmayan bir motor çıkıyor.yani güş istiyorsan gaza basacaksın hemde devri sonuna kadar kullanmak şartı ile performans alınabiliyor.motor kodunu bilmiyorum ama dyno üzerinde 1,6i es in 103 hp çıkardığını bizzat biliyorum.bu motor avustralya için üretilen bir motor olduğunu biliyorum.farklı bir chip ve ekzantirik kombinasyonu ile 120 beygir alınabiliyormuş bu sözü söyleyen kişide anadolu honda genel müdürü.sanki biz bilimyorduk yapılan değişikliklerle motorun bu gücü verceği.biz ölçümü elastikiyet değerleinin çok yüksek olması üzerine yaptık.olayın üzerine gidince bu açıklamayı aldık.

• hondanın verilerini aslında pek anlayabilmiş değilim..
    kağıt üzerinde çok iyi rakamlar yakalıyor honda.
    dünya motor devlerinden birisi de aynı zamanda.
    ancak ürettiği güçleri çok yüksek devirlerde vermesi biraz düşündürücü.
    yüksek devir isteyen bir motorda uzun oranlı şanzıman kullanılması da bir garip.
    ayrıca gördüğüm çoğu 1.4 is,1.6 ies'ten ilk üç viteste daha seri..4. viteste ancak yakalayabiliyor 1.6 ies.

ve bu jenerasyondan sonra üretilen motorda 120 hp olduğu iddia edilen motorun gücünün 110 hp'ye indirilmesi ve 8v teknolojisine geri dönülmesi bana çok garip geliyor.her ne kadar i-vtec teknolojisi de kullanılsa bu motorda teknolojideki gerileme gözardı edliemez.

b16 a2 ye gelince o zaten başlı başına bir olay.5500 devirde vtec açıyor ve mekanik senfoni dinletiyor sürücüsüne ancak,
    5500 devire kadar çok zayıf hatta aşırı zayıf karakterli bi motor.
    vtec açtıktan sonra ise tam bir yakıt düşmanı.

bu arada 1.6 ies'in 103 hp çıkartması çok ilginç.
    bu konu hakkında daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilerini esirgemesinler bizden çünkü bu iddiayı ilk defa duyuyorum ve bana çok garip geldi

bu arada mecburen hort

• 120 hp den 144 nm tork üretlmesi de ilginç..
  • quote:

Orjinalden alıntı: helisel

ve bu jenerasyondan sonra üretilen motorda 120 hp olduğu iddia edilen motorun gücünün 110 hp'ye indirilmesi ve 8v teknolojisine geri dönülmesi bana çok garip geliyor.her ne kadar i-vtec teknolojisi de kullanılsa bu motorda teknolojideki gerileme gözardı edliemez.

Bahsettiğin bir sonraki jenerasyon 110 hp olan motor 8 valf değil 16 valftir, ayrıca 110 hp olmasına rağmen vtec sistemi sayesinde(vtec2 de denir) bir önceki versiyondan ara hızlanmalar ve tüketim açısından çok çok daha iyidir.

Buradan teknik özellikleri görülebilir, otomatik versiyon ama motor aynı sonuçta.
    http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=105

Bir üreticinin 8 valf sistemine dönmesi teknolojisinin gerilediği anlamına gelmez, aksine şehir içinde düşük devirlerde daha randımanlı olduğu için tercih edilir. Bunlar eski motorlar değildir, aksine yeni tasarlanmış motorlardır, sadece amaçları farklıdır. Bkz: Grande Punto 1.4 8V Fire motoru, Honda Jazz ve City'deki i-dsi motoru.

Ayrıca 2004 yılından bir konu hortlatmakta ayrı bir başarı.

• cemsultan,hocam kusura bakma akşamın o saatinde yanlış yazmışım kafam iyi değildi sanırım,kaç duble içtikten sonra yazdıysam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.