Şimdi Ara

civic: direksiyon cevirirken farlar zayıflıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2009 model civic sedan dream'im var. arabaların iç aksamları konusunda pek bilgiye sahip değilim o nedenle sormak istedim, belki normal birşeydir bilemiyorum,
    araba çalışıyorken ve durağan vaziyette, farları yakıp frene basıp direksiyonu olduğum yerde çevirdiğimde farlar göz kırpıyor, sanki elektriğin akımı azalıyormuş gibi, umarım anlatabilmişimdir.
    aynı şekilde emniyet kemerini takmadan gittiğinizde öten bip sesi var ya, o ses de normal gaza basılı şekilde giderken normal çıkıyor ancak tam öterken frene basıp yavaşlarsam, o sesin frekansı değişiyor gibi oluyor, daha bi farklı çıkıyor. yine sanki akım azalıyormuş gibi.
    bunlar normal midir?
    teşekkürler.

• Gayet normal. Rölantide çalışırken elektrik sistemine yüklenmemek lazım. Mesela aynı anda hem farlar açık, hem radyo, hem kalorifer, hem arka cam rezistansı, hem silecekler vb. çalışırsa alternatör hepsinin çektiği akımı kaldıramaz ve direk aküden de çekmeye başlar ve dediğin dalgalanmalar olur. Bu yüzden rölantide iken minimum tüketim yapmak lazım. Ben, trafikte ışıklarda beklerken (karanlıkta) farları söndürür sadece park lambalarını yakarım.
    Honda direksiyonları da elektrikli hidrolik sistemli olduğundan, direksiyonu çevirirken de o dalgalanmalar olabilir. Takma fazla ama bekleme yaparken herşeyi de açma, akün çabuk biter....
  • Araçlar bekleme esnasında bahsettiğiniz akımı karşılamakta zorlanırlar,bu kimi araçlarda farklı seviyelerde olabilir.

Bendeki Alfa 156 da da bekleme esnasında frene basınca iç aydınlatma biraz zayıflıyor,önceki araçlarımda da farklı şekillerde ortaya çıkabiliyordu,normal bir durum.
  • problem değil birşey olmaz...
    araba çalıştığı sürece akünün bitmeside kolay değil ...
    saatlerce bütün herşeyi açıp oturmuyorsanız hiçbirşey olmaz... olsaydı kitapçıkta v.s. her yerde yazardı...
    azalırsa akü az bir miktar yolculuk sırasında hemen dolar zaten....

hiç kafanıza takmayın...
  • kapalı camları tekrar kapatma yönünde zorlasan bile elektrik akımı düşer hatta devir göstergesi dahi dalgalanıyor.hepsi normal.o emniyet kemeri uyarı sesi çok garipleşiyor bazen bende anlamış degilim.kimi zaman ötmeye çalışıp ötemeyen kuşilar gibi ses çıkarıyor kimi zaman normal kimi zaman nokta nokta ses yapıyor.normal herhalde
  • Kemer sesi de normal,

Değişik -ve genelde yeni- araçlar kullanıyorum çoğunda benzer durumlarla karşılaşıyorum,benim Focus ta da bazen kemer sesi grip olmuş gibi çıkıyor,özellikle soğuklarda
  • arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sogukken vites geçmiyor?
    6 yıl önce açıldı
    Araba soğukken fren tutmuyor
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence akün bitiyor..
    farları, dörtlüleri vb. açık bıraktıysan yemiştir.
  • Akü ile ilgili olarak daha önce başka bir konu içinde yazmış olduğum bir mesajı da bilgi babından eklemek istedim:

Çok az kullanılan ve kullanıldığında da çok az km yapılan arabaların aküleri çabuk biter. Marşa basıldığında aküden çekilen akımın tekrar doldurulması için belli bir mesafe gitmek gerekir. Şöyle örneklersek:

Diyelim aküde 100 birim elektrik var ve her marşa basmak 3 birim çekiyor. Bu 3 birim de arabayı çalıştırdıktan sonra en az 10km yol yapınca tekrar aküye doluyor. 1. marşta 97 birim kalır. Az yol yaparsın ve 1 birim dolar 98 olur. 2. marşta 95 kalır, az yol yaparsın ve 1 brim dolar 96 olur. Hep böyle kullanılırsa çabuk biter. Ama ara sıra 40-50km uzunyol yaparsan full dolar. Ancak en baba akü bile 6 yıl falan dayanır.
  • şimdi bakımsız akülerin üstünde indikatör var.
    yeşil : cillop
    beyaz : tırs
    siyah : hemmen değiştir/yerse şarj et manasına geliyor.
  • Ben hondada görmedim ama bizim 206'da camları açarken farlar kısılıyor.
  • Şimdiki arabaların her tarafı elektrikli olduğundan bunlar çok normal. Hatta bizim araçta ayağımı gazdan çekince bile farların ışığı bir an azalıyor.
  • EPS dezavantajlarından biri daha ,bende de farlar aynı şekil oluyor..keşke hidrolik olsa da bilmem kaç kmde bilmem kaç mililitre daha fazla yaksa
    ama ben ABABA gibi trafikte dururken sadece farları park moduna almıyorum; arabayı D3+2+1 yaparak motor freniyle durdurup,kapıyı da açıp ayağımla sabitliyorum arabayı bu sayede sadece aküden değil balatadan da tasarruf
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

EPS dezavantajlarından biri daha ,bende de farlar aynı şekil oluyor..keşke hidrolik olsa da bilmem kaç kmde bilmem kaç mililitre daha fazla yaksa
    ama ben ABABA gibi trafikte dururken sadece farları park moduna almıyorum; arabayı D3+2+1 yaparak motor freniyle durdurup,kapıyı da açıp ayağımla sabitliyorum arabayı bu sayede sadece aküden değil balatadan da tasarruf

• işte: çok eski bisikletlerdeki pratik sistem...

• Abi biraz modifiye yaptım, nasıl olmuş !!!

• Süper olmuş, yapmışken lastikleri de ince yanak yapsaydın
  • Güzel olmuş, eline sağlık.

Geçen başka bi konuda senin civiğin resmini koymuştun, ben de "bu hangi sitenin bahçesi" diye mesaj atmıştım altına ama gargaraya geldi herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 7 Ekim 2009; 21:58:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahan35

Süper olmuş, yapmışken lastikleri de ince yanak yapsaydın

Zaten süspansiyon sert, ince yanak olursa iyice zıplatır diye böyle yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Güzel olmuş, eline sağlık.

Geçen başka bi konuda senin civiğin resmini koymuştun, ben de "bu hangi sitenin bahçesi" diye mesaj atmıştım altına ama gargaraya geldi herhalde

Gargaraya devam abi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.