Şimdi Ara

Civic Executive 1.8 2008 Boya Sonrasi Hata

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar hanima yeni Civic almistim. Kendisini yakalayamadigim bir kisi arka kapi, camurluk ve tampona arabasiyla donerken cizmis. Biz de yetkili servise kaskodan boyama icin verdik.

Boya sonrasi cok kotu iscilik gordum. Depo kapaginin arkasindaki depoya ait siyah plastigi sokmek mi istemisler anlamadim ama dairesel sekilde tornovida gibi birseyle sanki kanirtmislar. Hep cizik dolu oralar. Bunu onemsemiyorum bile.

Esas sorun tamponda. Daha koyu renk almis. Usta orjinal boya koduyla boyandi diyor. Kapi ve camurlukta fark goremedim. Nasil olduysa tamponla camurluk arasinda bir renk tonu farkliligi var. Bu sol taraftan bakinca daha belirgin. Sag taraftan arabaya bakinca daha az belirgin.

Yani tampon camurluktan daha koyu gozukuyor. Resimlere bakabilirsiniz. Sizce ne yapmaliyim? Usta tampon plastik oldugu icin rengi yakalamak zor oluyor diyor. Tekrar boyasan da yine fark olacaktir diyor. Hem de yetkili servis. Boyadan anlayan varsa lutfen yardimci olsun? kafayi yicem. Yepyeni arabada renk tutturamiyorlar....

Arka sag kapi cam fitilleri ve kolonlarindaki iscilik hatalari ve cizikler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 10 Şubat 2008; 23:08:10 >

• aracinizi henuz yeni boyattiysaniz bu renk farki illaki gozunuze carpacaktir.

cunku aracin kaportasi gunese ve yagmura mgruz kalmis, oysaki tampon daha yepyeni gibi. 1-2 harta icerisinde boya kendisini taporlayacaktir ve aracin rengine uyum saglayacaktir.

birde tampon sonucta plastik ldugu icin renk orada farkli cikiyor. size tavsiyem aracin varsa baska plastik aksami orayada dikkatli bakin yine renk farkini goreceksiniz.

ve en onemlisi araci nasil gormek isterseniz oyle gorursunuz. yani gozunuz hep renk ayrimini gormek istedigi icin size daha farkli gorunuyordur.

dedigim gibi, yipranma payini bekleyin, eminim bir nebze duzelecektir.
  • Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Araci alali 1 ay ancak oldu. Burada gunes fazla yok. Genelde kar yagmur. Moskova`dayiz. Ama araci yeni aldigimda boyle fark yoktu. Ayrica kapi fitillerini sokerken yaptiklari hatalar beni cileden cikartti. Olmazsa kaskoya dilekce verecegiz. Hatali aldik araci diye.

Asagida eski halini de koyuyorum aracin.

• Metalik boyada bildiğim kadarı ile (bu bilgiyi de bazı eski boyacı ustalardan edindim) kasa ve tampon aynı renkte olamıyor. Tamponlar plastik olduğu için farklı iki tür astar atıldıktan sonra boyanıyor. Fabrikasyon olarak da her zaman tamponlar kasadan biraz daha koyu görünür diyorlar. Bence bir bayii'ye gidip oradaki 0 km. araçların tampon-kasa boyalarına dikkatlice bakın. Onlar da dediğim gibi ton farkına sahiplerse boşuna üzülmeyin.
  • bu arabalar metalık boya degil.
    bildigim kadarıyla rusyaya da turkıye ıhrac edıyor.

boya konusuna gelınceeger biz resımden bıle fark edıyosak size hak werıyorum
    işcilikte buyuk kusur war .arkadasların bahsettıgı zamanla gecıcek bır kusur degil bu .
    Resmen olmamıs. kaskoya bıldırın .
    komık yapmıslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radicalultras -- 11 Şubat 2008; 1:25:11 >
  • votka çekerken yapmışlar adamların kafa iyiymiş heralde o ne ya öle
  • quote:

Orjinalden alıntı: emread

votka çekerken yapmışlar adamların kafa iyiymiş heralde o ne ya öle

bence sen 1 kilo baklavayla git adamlar bı turk tatlısı yesın bak nasııl yapıyolar .
    hakkaten gordumde işciligin bu kadar kötüsünü görmedım.
    hakkınızı arayın .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence de acilen kasko firmanıza durumu bildirin.
    ancak boya dan önce işçilik hatalarını dikkat çekerek raprunuza başvurunuz.
    ikinci aşama da da işçilik hatasının boya konusunda da aynen devam ettiğini belirtmenizi rica ederim.

yeni boya konusunda arkadaşlarında dediği gibi ton farkı olacaktır.
    1 ay içerisinde boya orjinal görünümüne ulaşacaktır.ton farkıda min değerde kalacaktır.

plastik aksam boyanması ile metal gövde aynı renk boyansa dahi mutlaka bir faklılık olacaktır.
    saygılarımla...
  • bir konu daha var:

söylemeyi unuttum.
    Executive 1.8 2008 şeklinde topic başlığı atmışsın ancak aracın çamurluk paçalarına baktığımda sadece dream de bulunan siyah renk paçalar sende de var.
    aracının Executive 1.8 olduğuna emin misin?
    çünkü Executive de çamurluk paçaları premıum serisinden yukarıya doğru gövre denginde satılmaktadır.

topic ve resimler çelişki ihtiva ediyor.!!!!

saygılarımla....
  • ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. moskovada enjoy spor paket corsa dada 17jant alçaltılmış spor süspansiyn geliyor(trde 15jan var ve süspansiyon spor değil) ayrıca klima opsiyonel bizde standart. o parçaları sonradan da ekletmiş olabilirler veya rusya konfigörasyonunda öyledir
    quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

bir konu daha var:

söylemeyi unuttum.
    Executive 1.8 2008 şeklinde topic başlığı atmışsın ancak aracın çamurluk paçalarına baktığımda sadece dream de bulunan siyah renk paçalar sende de var.
    aracının Executive 1.8 olduğuna emin misin?
    çünkü Executive de çamurluk paçaları premıum serisinden yukarıya doğru gövre denginde satılmaktadır.

topic ve resimler çelişki ihtiva ediyor.!!!!

saygılarımla....

• yalnız arkadsalar plakılıga dıkkat edın .
    cok guzel durmus
    bızımkılerde kendı servıs yazılarını KOCAMAN kyazıyo nerdeyse arabanın markasını bılmeyen efe bora vs sanacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: radicalultras

yalnız arkadsalar plakılıga dıkkat edın .
    cok guzel durmus
    bızımkılerde kendı servıs yazılarını KOCAMAN kyazıyo nerdeyse arabanın markasını bılmeyen efe bora vs sanacak

• Merhabalar.
    İlk fotoğraftaki plakadaki N 26 yı görünce içim tuhaf oldu. Kesin Rusya dedim.
    Orada servislerden ne çektiğini iyi bilirim. Her zaman satıcı haklıdır Rusyada.
    İki sene petersburgta yaşadım bende. VW Golf almıştım. Normal servisleri geçtim yetkili servise bir şey yaptırana kadar göbeğin çatlıyor.
    Benim eski arabam metalik renk değildi. Tamponu boyattığımda hiç bir fark olmamıştı.
    Bu arada ayıptır sorması kaça aldın arabayı?. Öğrenmemizde bir sakınca var mı?
  • Arac 1.8 Executive, ojinal Japon mali. Burada orjinalde pacaliklar gelmiyor Civic icin. Sonradan takiliyor. Ayrica boyatmak istedim onermediler. Cizik hemen oluyormus. Dokuluyormus. Rus sartlarinda olmuyormus anlasilan. Yeni Turk modeller de gelmeye basladi. Artik Japonya`dan gelmeyecekmis. Turkiye gonderiyor. Gordugum kadariyla doseme kalitesi Japonlarin daha iyi. Bazi detaylar da oyle.

Arac metalik.

Kaskoya yakin zamanda sikayetimi bildirecegim. Cevaplar icin tum arkadaslara tesekkur ederim.

Evet burada kullanici haklari diye birsey yok. Hep satici hakli. Lanet olsun. Servisler de kendini birsey saniyor. Boyle iscilik hatalari bile goz ardi edilebilirmis, olabilirmis vs. Akil alimiyor. Fazla da incelemek istemiyorum artik. Zira ugrastikca daha kotusu bile insanin basina geliyor. Simdi tekrar boyatsam daha kotu olacagini da dusunuyorum. Bu sefer baska servise yonlendirecem. Oranin simdikinden iyi olacagi da mechul/.
  • emre hancı araç 1.8 anlamadınmı kapı kollarına bak anlarsın belki
  • Başka servisi dene bence, bu devirde renk tutturamayan servise , en küçük vida sıkmak için bile gitmem şahsen
  • Servis hatasini anladi. Baska bir yere boyattirdi tekrar. Yine tampon tutmadi. Adamlar bilgisayardan orjinal renge boyamasina karsin tutmadi. Bu sefer ben yine kizdim. Ya tamponu degistirirsiniz ya da adam gibi boyar verirsiniz dedim. 3. olarak yine baska bir boyamaciya (Mercedes`in boyattigi bir yer) yolladilar. Bu sefer bilgisayarla baska bir karisim yapildi. Biraz daha acik ton yakalamak icin. Azar azar boyayip tekrar denediler.

Dediklerine gore su saat itibari ile renk tutmus. Yarin aliyorum. Plastikteki cizikleri vs. servis yenisiyle degisitiricek. Yarin insaallah alirsak araci fotograflari burada vericem.

Uzerinde durunca, baslarini didik didik edince mecburen yapiyorlar iste. Ama olan yine bize. Bosuna stress ve arabasiz kalmasi da cabasi.

Anlatildigina gore bu renk gumus ve metalik olunca tamponlarda ozellikle rengi yakalamak cok zormus. Ben de yakalayan nasil yakaliyor diye servisin kafasini sisirip 3-4 kere tekrar boyattiktan sonra neticeye ulasmis oldum. Umarim dedikleri gibi renk 1e 1 olmustur. Yoksa tamponu degistirmelerini istiycem; tabiki parasini servis karsilayacak.

• tamponu dfeğiştirseler renk tuturma garantisi olmazki, beceremeyen salaklar yheni tamponuda farklı tond boyar; benim tamponda boyandı ama gayet düzgün, ton farkı falan yok
  • Benimde arka çamurluk ve tampon boyalı fakat renk siyah olduğu için aynı tonu yakalamak gri ye göre daha kolay sanırım zaten bi sorunda yok tamponla gövde rengi birebir aynı.
  • dün tarçın rengi focus cmax gördüm.tamponu dikkatimi çekti.kaporta biraz soluk tampon ise daha renkli gibi duruyordu.tampon plastik olduğundan renk farklı gözüküyor heralde.metalin parlaması falan daha çok olduğundan vs.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.