Bu 01-06 arası üretilen Civic'lerin kapı kilit sistemleri sorunlu mudur arkadaşlar? Daha doğrusu başıma gelen olay şu:Yaklaşık 3 ay önce Haziran gibi ön sağ kapının kilit motoru bozulmuş;uzaktan kumanda ve anahtar ile açıp kapamda o kapının kilidini indirip kaldırmıyordu.Neyse servisten yenisini 240 kusür liraya aldım değiştirdim.Bu sefer aynı sorun dün de arka sol kapıda baş gösterdi.Aynı oranın kilidi de inip kalkmıyor.Ne kumandadan basışta ne de anahtarla açıp kapamada.Değiştirmekten başka çare yok..
Ama aklıma takılan şu;bu kilit sorununu ard arda bu kadar kısa süre içerisinde tekrar yaptığına göre bu araçların kilit sistemlerinin motorları bu kadar mı dayanıksız? Yakında diğer 2 kapının da bu arızayı yapmasından korkuyorum.Haybeden 1 milyarı vermiş olacam o zaman..
Fikri;bilgisi olan?
bizim araçda yapmıyor motorda çok pahalıymış orjinal sıfırmı aldın? çalışmayan kapıyı içerden kapat sonra kumanda ile tüm kapıları kapat bir süre idare eder
Evet servisten almıştım.Orjinal.
İçerden de kapansa dışardan da kapansa kilitlemiyor.Ne kumandadan bastığımda ne de anahtarı çevirdiğimde.Yağlasam filan diyorum onun da faydası olacağından şüpheliyim.
Yok yere bi masraf daha çıktı..
paslandımı acaba
Paslandığını sanmıyorum.Çünkü diğer kapınınkinin değiştirdiğimde eskisini alıp baktığımda içindeki dişlilnin sıkışmış olduğunu gördüm kaldırma görevi yapan.
Heralde kimsenin de bilgisi yok bu sorun hakkında.
Bence işini sanayide çözmeye çalış git bi kilitçiye hallederler boşu boşuna okadar para vermezdim ben. En son çare servis.
hocam ne buradaki honda forumda ne de diğer forumlarda böyle bişeye karşılaşmadım. sanırım sana denk gelmiş...ama bir daha olursa yan sanayi al bari...
evet problemli bence.. kardeşimin 2001 civic de de 2 kapı kilitlemiyordu, tanesini 40 tl ye bayramdan önce yaptırdık.. içinde bobin benzeri bir yapı var ve yanmış simsiyahtı..
Teamhonda'da araştırdım bu sorunu ve bu kasaların kronik sorunuymuş bu.Kimisi Tofaş kilidi takmış vs. kimisi yaptırmış ama çoğu da düzen atmamış.
Değiştirmekten başka çare yok gibi.
Üzüldüm be Serhat'ım. Haybeye bayağı masraf çıkmış başına. Değiştirilmesi gerekiyor diyorsan değiştirilmesi gerekiyordur sonuçta servis sahibisiniz diye biliyorum bu konuların içindesindir.
Valla üzülsek neye yarar Doğukan..:)
Ben de istemem boşuna şu parayı tekrar vermeyi ama;verilecek gibi.Bu kasalarda varmış bu sorun.Burada kaportacıyla görüştüm o da Tofaş kilidi takmış civic'in birine ama düzen atmamış yine bozmuş.
En son bi de elektrikçiye gösterecem bakalım.Yapabilirse ne âlâ;yapamazsa başka yol yok..Servis..
quote:
Orijinalden alıntı: bucakli
Valla üzülsek neye yarar Doğukan..:)
Ben de istemem boşuna şu parayı tekrar vermeyi ama;verilecek gibi.Bu kasalarda varmış bu sorun.Burada kaportacıyla görüştüm o da Tofaş kilidi takmış civic'in birine ama düzen atmamış yine bozmuş.
En son bi de elektrikçiye gösterecem bakalım.Yapabilirse ne âlâ;yapamazsa başka yol yok..Servis..
hocam istanbul veya ankara dan çıkma araştırsan...olmaz mı?
çıkma araştırmaya gerek yok, tanesini 40 tl ye yapıyorlar, orjinali tek motor olarak satılmıyor kilit mekanizması ile beraber.. ankaradaysan adresi verebilirim..
quote:
Orijinalden alıntı: Collezione
çıkma araştırmaya gerek yok, tanesini 40 tl ye yapıyorlar, orjinali tek motor olarak satılmıyor kilit mekanizması ile beraber.. ankaradaysan adresi verebilirim..
servisten 240 almış. siz bağlantı kurun olmadı....
Hocam sanayide bir kilitciye götür. Kesin yapar. Motor değiştiriyor. Yerli malı olan motorlar daha kaliteli . Onlardan bir tane takıyor. Tabi elektrik soketleri farklı. Motordaki elektrik soketinden iki kablo alıp gelen kablolara bağlıyor. Tamam dır. Ben bayrdamdan önce yaptırdım 40 tl verdim. (işçilik + sıfır motor )
@slytech Çıkma düşünüyordum ama sağlık olur mu tam bilmiyorum.
@Collezione Hocam sen o adresi bi zahmet yazıver.
@mchll Hocam elektrikçiye bi gidecem bakalım.Daha gidemedim işlerin yoğunluğundan.Yaparsa öyle makbule geçecek ki..Razıyım ben 40 vermeye.
quote:
Orijinalden alıntı: bucakli
@slytech Çıkma düşünüyordum ama sağlık olur mu tam bilmiyorum.
@Collezione Hocam sen o adresi bi zahmet yazıver.
@mchll Hocam elektrikçiye bi gidecem bakalım.Daha gidemedim işlerin yoğunluğundan.Yaparsa öyle makbule geçecek ki..Razıyım ben 40 vermeye.
çıkma taktır
r9 motorunu al sanayide kilitçiye git abicim.arkadaki kısımlar değişirse sorun çözülür biraz uğraşmayla. ama şöfor tafaındaysa işlem sonunda içerden elle kilitleyip kilitlemediğinide kontrol ediniz
quote:
Orijinalden alıntı: dolphin46
r9 motorunu al sanayide kilitçiye git abicim.arkadaki kısımlar değişirse sorun çözülür biraz uğraşmayla. ama şöfor tafaındaysa işlem sonunda içerden elle kilitleyip kilitlemediğinide kontrol ediniz