Şimdi Ara

Cızırtı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı açtığımda hiç bi sorun yokken mouse'yı haraket ettirince , oyun açınca ve internetten video izlemeye başlayınca hopörlerden cızırtı gelmeye başladı ses sistemim soundmax 5+1 ses sistemi... herşeyi denemedm ama sorunu çözemedm bi yardımcı olrsanz sevinirim...

• yardım edebilecek olan yok mu ?
  • Garanti süreci devam ediyorsa servise gönderin,devam etmiyorsa elektrik işlerinden anlayan birileri size yardımcı olabilir.Büyük ihtimalle temassızlıktandır
  • ses kontrol panelinden gereksiz girişleri mikrofonları kapat. seskesilecektir muhtemelen.. o da olmazsa kasanın içindeki fanlardan biri sebep olabilir. çıkardık ses kesilmişti bir ara..
  • sorun devam ediyor... dediklerinizi yaptım ama ekran kartı yada ses kartında sorun olabilir mi acaba ?
  • Ses kartınızın yazılımını güncellemekle başlayabilirsiniz...
  • Aynı sorun bende var.
    Fare hareket ettirirken veya öreneğin bir penceresi sürüklerken...
    Hoparlörlenden hafif tiz bir cızırtı geliyor.Bunun bir çözümü yok arkadaşım.
    Kesin mi bilmiyorum.Ama şöyle bir TEORİM var.
    Ses kartı on\board.Ve ses kartının sinyal yollarının oluşturduğu elektriksel alan ile anakart üzerindeki verilerin geçtiği yoların elektriksel alanları birbiri ile çakışıyor.Bunun sonucundada cızırtı dediğimiz olay meydana geliyor.ÇÖZÜM:Yeni harici bir ses kartı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: şampiyon bilo

Aynı sorun bende var.
    Fare hareket ettirirken veya öreneğin bir penceresi sürüklerken...
    Hoparlörlenden hafif tiz bir cızırtı geliyor.Bunun bir çözümü yok arkadaşım.
    Kesin mi bilmiyorum.Ama şöyle bir TEORİM var.
    Ses kartı on\board.Ve ses kartının sinyal yollarının oluşturduğu elektriksel alan ile anakart üzerindeki verilerin geçtiği yoların elektriksel alanları birbiri ile çakışıyor.Bunun sonucundada cızırtı dediğimiz olay meydana geliyor.ÇÖZÜM:Yeni harici bir ses kartı.

Bu sorun bendede oluyordu.. Fakat hoparlörlerim çok eskiydi.. Ses sistemimi değiştirdim..

Yeni bir ses sistemi aldım ve sorun çözüldü.. Ne ses kartıyla oynadım nede elektriksel bir donanımla oynadım..

• Sorunu ben de yaşadım, hoparlör eskiyip yaptığı parazit artmaya başladıkça bu durum oluyor artık sebebini bilmiyorum. özellikle işlemciyi kullandığın durumlarda daha belirgin olur bu ses. hoparlör değişince düzelir ama ses sistemlerinden anlayan bir elektronikçiye durumu izah edersen belki sorunu çözebilir diye düşünüyorum.

edit: ben benim ses sisteminin entegresini mi değiştirtmiştim sanırım, şimdi aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinning Star -- 9 Mayıs 2009; 20:28:28 >
  • Arkadaşlar servisi çağırdım servis uğraştı uğraştı ve tamamen bozdu şu anda hiç ses gelmiyor hopörler tamamen gitti... kulaklık yada arkadaşımdan hopörlör alıp denicem eğer cızırtı yoksa ve ses güzelse sorun ses sistemindedir aynı sorun sürerse ses kartındadır problem... ben sizi bilgilendirmeye devam edicem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egemen45

Arkadaşlar servisi çağırdım servis uğraştı uğraştı ve tamamen bozdu şu anda hiç ses gelmiyor hopörler tamamen gitti... kulaklık yada arkadaşımdan hopörlör alıp denicem eğer cızırtı yoksa ve ses güzelse sorun ses sistemindedir aynı sorun sürerse ses kartındadır problem... ben sizi bilgilendirmeye devam edicem.

Muhtemelen ses sisteminden..

Bilindik, güzel bir ses sistemiyle deneyiniz..
  • Kablolarını değiştirdim... başka bir ses sistemi kurdum.. ve kulaklık takıp denedm ama aynı sorun devam ediyor... böylece hoparlörde sorun olma ihtimali kalktı...
  • Bir ses kartı bulup deneyin ses kartıda arızalı olabilir. Sorun yazılımsal veya donanımsal.

http://forum.donanimhaber.com/m_31459701/tm.htm
  • Sorunu hallettim arkadaşlar...Ses kartını değiştirdim süper oldu :) bilginize... ilgilenenlerde teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.