Şimdi Ara

CLİO 4 1.2 75 BG ARACIM İÇİN LPG ÖNERİLERİNİZ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.A Değerli dostlarım sizlerden bir konuda bilgi istiyorum..

Clio Sport Tourer 1.2 Joy kullanıcısıyım.coğunlukla şehir içi kullanmakdayım aracım henuz 700 km de ortalama tuketımım sakin kullanım 7,2lt km de 0,36 krş civarında yakmakdayım.ortalama ayda 1.500 km yılda 20,000 km gececegımı pek sanmıyorum.

1.lpg taktırmam gerekırmı?
    2.lpg öneren arkadaşlarım hangi markayı onerırsınız ve bana tam olarak fiyatı ne kadara patlar?
    3,Aracın cekerı düşsün önemli degıl dedıgım gıbı hız tutkunu degılımdır sakın kullanmayı ve aracı yormamayı severım..sadece yolda bırakmasın yeter.
    4 Tek istedigim km başı 0,20,0,30 krş arasında yakmak.
    5 Aracımı ne satmayı nede elden cıkarmayı dusuncegımı ummuyorum benı goturdugu yere kadar kullanıcam İNŞ

• Benim aracım şehir içi 7lt, şehir dışı 5lt benzin yakıyor. Üzerinde brc lpg var. LPG'de nasılsa az yakıyor diye biraz performanslı sürdüğüm için 9lt-6,5lt oluyor

1. Şimdi biri gelip yıllık şu km'ye mazot, şu km'ye kadar benzin gibi sığ bi yorum yazar. LPG fakir işi, insanı ucuz gösterir(!) derler.
    Yılda 15bin km yapıyorsanız ve aracı 3 yıl filan binecekseniz lpg taktırın. Sonuçta yıllarca o kit sizde olacak belki ilk yıl kitin parasını amorti edersiniz ama diğer yıllarda avantaj, satarken de avantaj olur.

2. Diğer kitleri bilmem ama ne olursa olsun obdII olan ecu ile koordineli çalışanlardan alın. Çünkü bazı ustalar beceremiyor arıza ışığı yakıyor, ayar düzen tutmuyor.

3. Çekişten düşme diye bir olay yok. Bakmayın siz, gaz ayarı kısık şahin zannedip böyle hurafeler çıkarıyorlar. Herşey elektronik oldu artık,çekişten düştüğünü farketmiyorsunuz bile. Düzgün bir yere yaptırılmış lpg kiti ve ayarı yolda bırakmaz. 2a mühendislik bu konuda iyi deniliyor.

4. km bazında 10kr kârınız oluyor.
    7,2lt benzin yerine 7,2*1,2= 8.64lt lpg yakacaksınız.
    7,2*5.10=37kr benzinde
    8.64*3.08= 26-27kr lpg'de.

Bu arada mazotçuların öne sürdüğü ilk çalışma için gerekli olan aylık 30tl civarındaki benzin, yani muazzam zararınız oluyor(!). ayda 1500km yapsanız, 380tl lpg gider, yanına da 30tl benzin koyarsınız o kadar. benzinde olsa 550tl giderdi.

5. bu cümleden sonra ilk iş lpg taktırmaktır.

LPG kitinin yıllık bakımı 50TL(bunu öne sürüp masraflı diyen mazot hastaları var)
    LPG kiti, ruhsat vs ortalama 2000TL düzgün bir kit sahibi yapar.
    15-20bin km civarında amorti edip geri kalan zamanlarda artık hep tasarruflu kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 26 Ocak 2014; 0:34:04 >

• Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Tamamdır sızınde benzınlı kullanıcı olmanız ve tuketımımızın aynı olması benı baya bılgılendırdı..sımdı tek bekledıgım aracı alalı henuz 1 ay oldu garantisi devam edıyor renault servısınde lpg takılmıyormus garantıden cıkarmı dıye sormadım ondan dolayı 1 yıl kadar beklıycem kronık bır sorunu falan cıkarsa garantıde olsun dıye tesekkur ederım usta..
  • Kesinlikle LPG taktırın.
    Kit olarak BRC den tanıdığım herkes memnun.
  • Ayni motora sahip clio 3e sahibim.1.2 motorun subaplari cok ince.LPG yanma isisina dayanamayip nerdeyyse her 15binde bir subap ayari istiyor.Oyle ahim sahim bi fark da yok yakitta.Ben pismanim.Bence sizde pisman olmayin.Taktirmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımin aracina taktirdik. 1350 tl. Omvl marka. Kusursuz. Enjektör sesi neredeyse yok.

Ve arac fabrika çıkışı lpg ye hazır halde. Manifold üzerinde delinecek yerler işaretlenmiş. Benzin kapağının yaninda micro dolum ağzı icin yer var Fabrikasyon lpg ye hazır bir araç , daha ne olsun...

• LPG her türl] karlidir
    BRC den şikayet eden pek duymadım.
    Kendi aracımda Landi Renzo var. Ziyadesiyle memnunum

Önemli olan; ehil bir ustaya montajı yaptırmak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı motora sahip (1.2 75 beygir euro5 ) 2009 renault symbol kullanıyoruz.Kit olarak 1.500 tl ye lovato obd-II taktırdık.Reklam yapmak gibi olmasın ama lovato tavsiye ederim.Lakin bizde brc taktıracaktık fakat lpg enjektörlerinin pahalı olması ve lovato nun 3 yıl garanti vermesi vesilesiyle lovato da karar kıldık.Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık,performans olsun veya teknik sıkıntılar.Aracımız yol bilgisayarlı olduğundan depoda benzin olmasına rağmen erkenden benzin lambası yanıyor.Fakat benzin ibresinde düşme yok,seviyeyi doğru gösteriyor.Sadece benzin lambası yanıyor.Aracı test mode aldığınızda veya benzin aldığınızda sönüyor.Benzin lambası sorunu için ayrıyetten isterseniz 50 tl ye aparat takılıyor.Fakat benzin ibresi doğru gösterdiğinden sorun etmedik.

LPG her türlü kardır,vakit kaybettiğiniz her gün size zarar.İşçiliğine güvendiğiniz ve yaygın servis ağı olan bir firmadan en kısa sürede taktırın.Benzinde şehir içi 40 kuruş yakan aracımızın tüketimi LPG de km başına 20-22 kuruş civarına düştü. (değerler simit depo fullenip benzin hesaba katılmadan hesaplanmıştır)

• lpg patlar taktırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levent.

lpg patlar taktırmayın.

Hadi hocam az otede...

• quote:

Orijinalden alıntı: Merter V.

quote:

lpg patlar taktırmayın.

Hadi hocam az otede...

Bence ironi yaptı arkadas... ya da umarim.

• lpg patlarcı boşluğu vardı konuda, doldurduk işte, daha ne istiyorsunuz?
  • Dizel araçlar bile şehir içinde 6litre yaktığı oluyor,benzinli bir araç için 7litre şehir içi tüketimi gayet iyi. Ben olsam taktırmazdım,gereksiz.

Lpg kullanımını pek sevmiyorum,kullanmayı düşünmüyorumda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

lpg patlarcı boşluğu vardı konuda, doldurduk işte, daha ne istiyorsunuz?

Biraz sinirliyim kusura bakmayin

• Dizel araclar bile 5,5-6lt benzin yakarken dizin lpg taktirmaniz pek mantikli gelmedi bana.
    Yapacaginiz kmde oyle aman aman cok degil, lpg zahmeti dite bir sey var ozellikle kış aylarinda.

• Ben lpg nın patlıyacagına ınanmıyorum zira boyle bır olay olsaydı suanda ulkemız yıkılmış olurdu her halde:)
    dizel ile benzınlı arac arasında hele yakıt acısından pek bır fark kalmadı litre fiyatı olarak ama halandır aynı model benzınlı ve dızel arac arasında 15.20 bin gibi bir rakam farkı oluyor acıkcası eskıden ne derlerdı benzınlı arac alınırmı akıl işi degıl..sımdı ben dızel arac alanlara aynı lafı soylyorum hele 0 ise
    ben lpg taktırcam bu sımdı olur 1 yıl sora olur.aracım renault garantiden cıkmayacagını bılsem yarın gıdıp taktırcam acaba garantı bu kadar onemlımı?
  • arkadaşlar burda yazan yazıya gore sadece motor kısmımı garantiden cıkıyor yoksa benmı yanlıs anlıyorum son paragrafa dıkkat...

Oyak Renault Otom. Fab. A.Ş. Bursa tarafından üretilen ve Renault S.A. Fransa'dan ithal edilen otomobiller arasında LPG ile çalısan Renault araç bulunmamakla birlikte satış sonrasında da yakıt sisteminde modifikasyon yapılmamaktadır. Ayrıca Renault Şebekesi tarafından bu tarz uygulamaların yapılması onaylanmamaktadır, müşterilerimize de önerilmemektedir. Bunun yanında garanti ve bakım belgesinde de belirtildiği gibi, “imalatçı tarafından, izin verilmediği ya da öngörülmediği halde araç üzerine parça takılması, değişiklik veya adaptasyon yapılması,” garanti yükümlülüğünü ortadan kaldırmaktadır. Buna rağmen, tamamen müşteri inisyatifinde araca monte edilen ve sorumluluğu satış ve montajını yapan firma veya kuruluşa ait LPG sistemi ile ilgili olarak araç garantisinin, sözkonusu sistemin motor ve mekanik aksam garantisi, montaj ve çalışması ile ilgili direkt veya dolaylı yoldan etkilenen parça ve sistemlerde oluşabilecek arızalar hariç garanti ve bakım karnesinde belirtildiği şekli ile devam eder.

• Motor garantisi kalkıyorsa renonun servisinde taktırmaya gerek yok dışarıda atiker veya muadili 1000 lira civarı bir sistem işinizi görür daha fazla para vermek gereksiz.Taktırınca taktırmadığınız her gün için pişman olursunuz ilk çalıştırmada ve ortalama 500-1000 mt de gaza geçene kadar benzin yakacağı düşünülürse yazın şehir dışında %40 şehiriçi %40, kışın şehirdışı %35 şehiriçi %30 civarı kârınız olur.Aynısını 1,2 86 hp ecotec motorlu aracımda yaptım düşündüm hesapladım,başka sorun varsa yardımcı olabilirim.
  • turgay0651 T kullanıcısına yanıt
    1.500 lira gibi bir rakamı gozden cıkardıgım soylene bılır..bu durumda bana hangı kiti önerirsiniz tam olarak sorun yaşamıycagım birde gaza gecıs nasıl 500-1000 metrede oluyor?lpg lerde gosterge varmı hanı yol bılgısayarı gıbı harcadıgınız lpg yı gozlemleye bılıyormusunuz bunuda merak etmısımdır hep..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgunhan28

1.500 lira gibi bir rakamı gozden cıkardıgım soylene bılır..bu durumda bana hangı kiti önerirsiniz tam olarak sorun yaşamıycagım birde gaza gecıs nasıl 500-1000 metrede oluyor?lpg lerde gosterge varmı hanı yol bılgısayarı gıbı harcadıgınız lpg yı gozlemleye bılıyormusunuz bunuda merak etmısımdır hep..

ben atiker fiyatına teklif ettikleri için ve yazılımı italyan olduğu için aldesa marka taktırdım 14,000 km oldu hiç sorun yaşamadım.Yabancı menşei kitlerin sakıncası yedek parçasının pahalı olması ve yaygın olmaması.2 yılı dolunca lpg enjektörü arıza yapsa lovato brc v.s. için 300 lira isterler ama yerli bir kitin enjektörü 120 lira civarında.Araştırırsan görürsün markadan çok takan usta önemlidir ama arabanız yaygın bir motora sahip ortalama herhangi bir usta mutlaka dönüşüm yapmıştır o motora.Zaten yanılmıyorsam 10 yılı geçmiş bir motor ve bir özelliği de kronik hatası da yok.Gaza geçişi yapılan ayara göre regülatöre giden motor suyu sıcaklığının kaç derce olunca gaza geçmesinin ayarlanmasıdır ve genelde 30-40 derece arası ayarlanır.Bu da hava sıcaklığına ve kullanıma bağlı olarak kışın motor ısınmadan hareket ederseniz yaklaşık 500-1000 mt yazın ise alt sınırı yok dediğim gibi o sıcaklıkta çalıştırınca hemen de geçebilir.kare şeklinde 1 lira büyüklüğünde lpg anahtarı tabir edilen direksiyonun alt soluna yerleştirdikleri ışıklı bir gösterge ile ne kadar gaz kaldığını görürsünüz.5 kademelidir.Yol bilgisayarı lpgyi bilmez tanımaz yaklaşık ordaki değer*1,2 lt lpg tükenir.Ankarada iseniz tavsiye verebilirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.