Şimdi Ara

Clio 4 dCi satıp Golf 1.0 tsi almak? (edit: Polo alsak?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar yıllık ortalama 20 bin km yapıyorum ve yakıt tüketimi konusunda Clio dci aracımdan çok memnunum ama özellikle kışın dizelin gırgır sesi aracımın 94 bin km de oluşu özellikle de konfor eksikliği (süspansiyon) beni golf araca yöneltiyor eşimin de baskısı ile.

Manuel Golf 1.0 tsi yakıt tüketimi beni korkutuyor biraz.
    Yıllık mtv olarak aslında avantajlı ama işte benzinli oluşu düşündürüyor.

Clio dCi ortalama tüketim 4.5 lt olsa,
    Golf 1.0 tsi ortalama tüketim 6 lt olsa

20 bin km sonunda Clio 4dci =900 lt x 6.50 TL = 5850 tl
    20 bin km sonunda Golf 1.0 tsi=1200 l 7.00 TL=8400 TL

8400 - 5850 = 2550 TL
    MTV farkı 1650 - 946 =704 TL
    2550 - 704 =1846 TL

Yaptığım hesaplara göre 20 bin km sonunda mtv falan düşüldükten sonra yıllık yakıt tutarları iki araç arasında 1846 TL oluyor aylık 150 TL falan fazla vermiş olacağım ama karşılığında konfor ve benzinli motorun sessizliğini titreşimsizligini yaşamak var. Kafamız çok karıştı,
    yardımlarınızı rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnerman -- 1 Kasım 2019; 17:43:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakıt tüketimi korkutsun sizi hocam. Clio diğer dizellere göre de az yakan bir araç.
  • Benzer şekilde fluence 1.5 dci edc sahibiyken 1.2 tsi manuel golfe geçiş yaptık. Eskiye dair aradığım tek şey otomatik vites. Onun dışında ne yakıt olarak ne bir başka bir şeyde renoyu arıyoum. Evet reno gerçekten az yakıyor ama ben aynı zamanda 130-140 km/s gibi hızlarda korkarak gitmek istemiyorum.

• Bence alma sürekli aklın yakıtta olacak 20 bin de çok fazla. LPG'li modellere bakman daha iyi olur.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Clio 4 dCi satıp Golf 1.0 tsi almak? (edit: Polo alsak?)

• Sıkışıkta 7.5 ları bulur 1.0 ama clio ile 4.5 yakıyorsan golf de 6-6.5 arası yakacaktır. Bence golf daha iyi bir araba olduğu için yakıta biraz kıyabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: gü

Felaket yakmış. O kadar yüksek ortalama hızda o tüketim varsa, 23-24 km/h ortalama hızda, yani gerçek şehir içi senaryosunda 8-9 lardan aşağı düşmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dci insanoğlunun başına gelen en güzel şeydir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gramatik

dci insanoğlunun başına gelen en güzel şeydir

• Dci den benzinliye gecmek istiyosan en hafif farki tsi da hissedersin mtv ve yakittan dolayi. Ama sonuc olarak yine de maliyetin artacak bunu bilmelisin. Yillik 15bin km ve alti icin daha ideal bi tercih olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Felaket yakmış. O kadar yüksek ortalama hızda o tüketim varsa, 23-24 km/h ortalama hızda, yani gerçek şehir içi senaryosunda 8-9 lardan aşağı düşmez.

Alıntıları Göster
    Haklısınız ama Clio 4 dci de sıkışık trafikte 5.5 dan aşağı düşmüyor yani 25 km den az ortalama hız ve yoğun dur kalklı şehir içi trafikte golf de 7 küsur yaksın. Yani arada 1.5 litre fark oluşuyor. Polo olsa daha da az olur sanırım fark 1 lt falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem1000

Alıntıları Göster

• Clio'nun 4.5 litre yaktığı yerde Golf 6 litreyi çok rahat geçer.
    20 bin kilometre az değil.
    Ben o kadar kilometrede dizel Golf bakardım.
    En azından sıkışık trafikte veya yüksek hızlarda yakıtı düşünmezdim.
    Turbo benzinli otomobil dikkatli kullanılmazsa çok saçma tüketimler gösterebiliyor.
    Dizel araç gibi gazı kökleyerek süremezsiniz yani.

• Clio hafifliği sayesinde baya az yakıyor.Golf 7-7.5 litre aralığında yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Haklısınız ama Clio 4 dci de sıkışık trafikte 5.5 dan aşağı düşmüyor yani 25 km den az ortalama hız ve yoğun dur kalklı şehir içi trafikte golf de 7 küsur yaksın. Yani arada 1.5 litre fark oluşuyor. Polo olsa daha da az olur sanırım fark 1 lt falan.

Alıntıları Göster
    Yakıt anlamında çook pişman olursunuz hocam ben söyleyeyim. Hele senede 20 bin km yapıyorsunuz. Ülkenin geleceği meçhul. Akaryakıt fiyatları çok dengesiz. Kumar oynamayın derim.

• Clio ağır istanbul trafiğinde ortalama 5.5 litre yakar.
    Aynı şartlarda golf minumum 9 litre yakar.

Ancak yaşadığınız yer de ortalama hız 22 23 km\h değilde 35 40 km\h ise golf 6.5 7.0 clio 4.7 5 litre civarı yakar.

Bence son 5 bin km ortalama hızına bakın ve tekrar hesap yapın. Eğer aklınız kaldıysa her zaman derim clio satıp bir golf alın ve en iyi hesabı siz yapın. Poloda işiniz görebilir golftense. Bunuda değerlendirin

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Alıntıları Göster
    25 km\h dan az ise ş.içi trafiği golf 7 litre yakmaz. Polo olsa belki..

• aynı araçtan 1.2 turbo benzin 208 e geçtim. gerçekten az yakan motora rağmen net %40 yakıt artışı oldu. 11 bin km kullandığım için MTV falan derken etkisi daha az. ancak 100 ün üstüne çıkmaktan korkuyorum. bir anda yakıt ikiye katlıyor. yakıtı %40 hesaplayın.
  • Süspansiyon konforundan şikayetiniz varsa clio dan sonra golf 1.0tsi pek tatmin etmez. Benzer takozluk golfte de var. Sedanlar genel olarak daha konforlu. Civic sedan, corolla, mazda 3 sedan bu konularda iyidir. Arka süspansiyonun bağımsız olması önemli.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.