Şimdi Ara

CLİO 4 ICON 90 BG STOP & START TCE (DETAYLI İNCELEME) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
24.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel bir araba aldın, güle güle kullan. Fiyatıda bana göre gayet güzel. 0.9 TCE motorda oldukça cazip. Donanım ise maşallahı var. Arka camlarında otomatik olması iyi olmuş. Arka cam otomatiği tartışması böylece sona erer.
  • Aracı biraz kullandıktan sonra yakıt tüketimi hakkında bilgi verin lütfen. Zira ben 4000 km' dir kullanıyorum. Uzun yolda çok çok iyi. 4-5. vites aralığında da basarsanız çok iyi. Lakin küçük kasabalarda 1-2-3. viteslerde performanslı kullanıma biraz geçseniz tüketim felaket oluyor. En sakin kullanımda ki bu tarzda gaza ayağı değdirmek diyorum 6.5-7lt şehir içi. Biraz daha dikkatsiz ama yine sukunet çerçevesinde 8-9lt. Tamamen agresif vites atılan devir bandı 3800-4500 aralığında 12lt (bunu da dün 5km şehir içi 100m aralıklarla bol kasislerin olduğu sürekli 1-2-3. vites arasında performanslı kullanarak elde ettim)

Aynı mevkide bir arkadaşın dizel aracını kendi stilimle kullanmadan pek rahat edemeyeceğim. Kullandıktan sonra tüketim bir hayli düşük çıkarsa clio4' e elvada gibi görünüyor

Yalnız şu forumda tüketim verilerini veren insanlara kesinlikle tama göstermiyorum. Siz de göstermeyin. Şu araca ankara trafiğinde 6lt yaktıran bir arkadaşın arkadaşının amcasının kuzeninin kardeşinin vs vs si varmıs. Trafik olan yol ve 6lt olasılığı dahi yok. 4000 km dir kullanmasam inanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 31 Aralık 2012; 10:00:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Aracı biraz kullandıktan sonra yakıt tüketimi hakkında bilgi verin lütfen. Zira ben 4000 km' dir kullanıyorum. Uzun yolda çok çok iyi. 4-5. vites aralığında da basarsanız çok iyi. Lakin küçük kasabalarda 1-2-3. viteslerde performanslı kullanıma biraz geçseniz tüketim felaket oluyor. En sakin kullanımda ki bu tarzda gaza ayağı değdirmek diyorum 6.5-7lt şehir içi. Biraz daha dikkatsiz ama yine sukunet çerçevesinde 8-9lt. Tamamen agresif vites atılan devir bandı 3800-4500 aralığında 12lt (bunu da dün 5km şehir içi 100m aralıklarla bol kasislerin olduğu sürekli 1-2-3. vites arasında performanslı kullanarak elde ettim)

Aynı mevkide bir arkadaşın dizel aracını kendi stilimle kullanmadan pek rahat edemeyeceğim. Kullandıktan sonra tüketim bir hayli düşük çıkarsa clio4' e elvada gibi görünüyor

Yalnız şu forumda tüketim verilerini veren insanlara kesinlikle tama göstermiyorum. Siz de göstermeyin. Şu araca ankara trafiğinde 6lt yaktıran bir arkadaşın arkadaşının amcasının kuzeninin kardeşinin vs vs si varmıs. Trafik olan yol ve 6lt olasılığı dahi yok. 4000 km dir kullanmasam inanacağım.

size söyle bahsedeyim... aracı serviste cihaza bagladılar konntroller yapıldı parka cektiler falan...... aracı eve getirirken eniştemdeki skoda octavia 1.6 tdi 7-dsg 2011 model araçla peş peşe geldik..... aracın deposunu fetrol ofisi 95 oktan ile 200 tl ye fulledik.... ben yol bilgisayarını sıfırlamayı unutmuşum... araç aldığımızda 6 km de idi. eve geldigimizde 22 km olmuştu.... eniştemdeki vw grubu dizel dsg (güya en az yakan araçlardanmış ama teknik verileri görmek hayalmiş onun söylediği ) 105 beygir dizel aracıyla peş peşe geldik. 9o km hızı gecmemeye calıştım eco modu da açtım... sakin kullanmaya çalıştım... garaja gelince octavia nın ortalaması yaklasık 7.6 lt/100km gibiydi hatırladığım... ben aracı cıkarken sıfırlamayı unuttugum için baktıgımızda 10.4 lt/100km gibi yazıyordu sonadan baktıgımızda. ortalama hızımızda sanırım 40-45 km gibiydi galiba octaviada. rodaj ve km sıfırlamayı unuttugum için pek kale almadım ama plaka cıktıktan sonra kıyaslarım detaylı olarak.... bu ortalamayla full depoyla 280km falan gider yazıyo bilgisayarda... sanırım arac durdugu yerde sureklı calıştı serviste dur kalk teslim falan o yuzden 10 gibi gösterdi tahminim... bence görecegi maximum bu gibi geldi bana... tabiki aracta tek kişiydim ve yaklasık 7-8 ışıkta bekledim ben de... eniştem uzun süredir ilgili arabalrla onun söydeği 5.5-6.5 arası yaksa şehir içi yeterli demişti... bence de teknik verileri yakalamak hayal... onun arabasıyla 70 km sabit hız otabanda 2 kişi crouse da düz yolda klima ve vb tum fonksiyonları kapalı en az 4.8-5.4 lt/100km bandında çıkıyor maximum....teknik veriye bakarsan 3.5 lt yazıyor.... ben ce sizde depoyu fulleyip bitene kadar şehir içinde kullanın. yaptııgı km yı ve ortalam hızınızı kaydedin... bu en saglıklısı bence. yol bilgisayarları kısa süreli incelemelerde bazen daha yüksek çıkabiliyor gercekte tukettiğinden... servis bana son yapılan 30 km yol bilgisayarını sıfırlasam bile ortalamayı artırı diye bişeyler söylemişti yalnış hatırlamıyorsam... aracı kullandıkça burada tüketimleri paylaşırız... bence moralinizi bozmayın... su an az yaktıgı soylenen bir cok araç sehir içinde dizel de olsa kucuk hacımlı de olsa cogunlukla 8.0-9.5lt bandı arasında yakıyor... arac sahiplerine sorunca markanın avukatı kesiliyor hepsi nedense ben bunu anlamıyorum... özellikle az yaktırayım dıye ugrasmadıkca gunluk kullanımda normal yakıtı 6.5 altında olan her tuketim beni memnun eder emin olun.... bu arada daha az yakan arac sahipleri varsa onlardan da özür dilerim..... bir cok aracı yakıt nedenıyle yakından inceleyen bir forumdaşınız olarak nacizane tavsiyem aracların teknik verilerindeki co2 salınımlarına bakın... kullandıgınız ya da tuketiminden emin oldugunuz diger aracın co2 salinimıyla karşılaştırın... tabiki benzinlileri kendi arasında- dizeli kendi arasında... start stop özelligi varsa fazladan bir 0.5-1 lt ortalamadan düşün trafik yogunlugunuza göre, kaba taslak bir fikir oluyor... ben bir çok araba da buna dikkat ettim bir mühendis abinin tavsiyesiyle (kendisi almanyada vw argede calışan mühendisdi sanırım)... size de yardımı olur umarım... diger yakıt tuketim degerleri ya arac fanları tarafından ya da satıcılar tarafından bize gercek dışı aktarılıyor maalesef... ben bir marka fanı arac fanı degilim... bu formda bilgi paylaşmamın sebebi bilği kirliliğinin cok olması... ben cok zaman harcadım emin olun... cok kararsız kaldım... bütçe bu kadar kısıtlı olunca insan 50 kez düşünüyo haliyle :)))... clio ya teneke diyen, bayan arabası diyen, yeni kasasından haberi olmadan eski clio ile karşılaştırıp para etmez diyen, aracın fotosunu bile görmeden yorumlar yapan bir çok arkadaşım oldu... siz aynı gazlara gelmeyin diye bu konuyu acmaya karar verdim... emin olun bu araç (900 cc motor ve icon donanımı) parasını sonuna kadar hakediyor.... benim gibi yaş itibariyle 20-30 yaş arası arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.... inşallah videolar geldikçe de yakıtla ilğili soru işareti kalmayacak... yorum yapan arkadaşlardan ricam gereksiz tartışmalarla konuyu dagıtmayalım...anlayışınız, paylaşımlarınız ve de önerileriniz için şimdiden hepinize teşekkürler....HERKESE MUTLU YILLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaytkn -- 31 Aralık 2012; 11:42:14 >

• Merhaba, aracınız hayırlı olsun, ben de aynı motor ve paketi düşünüyorum. Malum 2000 tl zamlı gelecek, kampanya bekleyeceğim bahara kadar, bir de şu an kullandığım 2. El aracı satmam veya takas kabul eden bir bayii bulmam gerekecek İstanbulda. Sayfalarda r-linkte geri görüş kamerası olacak yazıyor nette, sizin incelemenizde göremedim, kaçırdıysam özür. Geri görüş kamerası var mı araçta entegre r-linke? Sorularım oldukça yazacağım, Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egitimci35

Merhaba, aracınız hayırlı olsun, ben de aynı motor ve paketi düşünüyorum. Malum 2000 tl zamlı gelecek, kampanya bekleyeceğim bahara kadar, bir de şu an kullandığım 2. El aracı satmam veya takas kabul eden bir bayii bulmam gerekecek İstanbulda. Sayfalarda r-linkte geri görüş kamerası olacak yazıyor nette, sizin incelemenizde göremedim, kaçırdıysam özür. Geri görüş kamerası var mı araçta entegre r-linke? Sorularım oldukça yazacağım, Teşekkürler...

şuan turkiyedeki araçlarda media-nav var sistem olarak... sizin söylediginiz r-link te tuşlar farklı, içerisinde farklı menü var, internete baglanabiliyor kartla vs... şu an için satılan araçlarda bunlar yok... gelecek araçlar da olacagını da sanmam... opsiyon olarak koyabilirler ama fiyatın bariz yuksek olacagını düşünüyorum.... geri görüş kamerası da bu pakette sanırım... şuan kullanılan park sensörünün navigasyon cihazı ile baglantısı yok sanırım çünkü ekran kapalıyken saat görülüyor, bu esnada geri vitese takınca ekranda hiç bir uyarı olmuyor... ama tekrar kontrol ederim yine de...
    http://www.hurriyet.com.tr/_np/4203/17314203.jpg
    http://cdn0.mos.techradar.futurecdn.net///art/car%20tech/renault/r-link/1-580-75.jpg
    http://cdn.pocket-lint.com/images/HSl4/renault-clio-renaultsport-clio-200-pictures-and-hands-on-14.jpg?20121003-162630 bu linkteki ekran sizin söylediginiz galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaytkn -- 31 Aralık 2012; 19:25:17 >

• hayırlı olsun.
    1.6 tdi passat manuel o yazdığınız tüketim bandında 105 km/h hızda cc açık seyrediyor.
    70le gitsem 4ün altına iner kesinlikle. oktavia dsg daha ekonomik bile gidebilir diye tahmin ediyom.

tr'nin ikinci premium markası belli oldu. güzel tasarım beğeniyorum abartıldığı kadar değil ama.
  • Krom parçaların bakımı düzgün yapılmadığında, özellikle de kış aylarında parçalar kararıp hoş olmayan bir görüntüye sebep oluyor. Keşke krom paketi olmasaydı. Hayırlı olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

hayırlı olsun.
    1.6 tdi passat manuel o yazdığınız tüketim bandında 105 km/h hızda cc açık seyrediyor.
    70le gitsem 4ün altına iner kesinlikle. oktavia dsg daha ekonomik bile gidebilir diye tahmin ediyom.

tr'nin ikinci premium markası belli oldu. güzel tasarım beğeniyorum abartıldığı kadar değil ama.

ş.urfa adana otabanında yaklaşık 360 km de octavia 1.6 tdi dsg ile 130km cc ile 2 kişi ortalama tüketim 6.0 civarı... sabredebilinen ilk alım zamanında 90km sabit hızla maximum 5.2 ortalama yapılmıştır aynı otobanda eniştemin şu an söylediği... aracı şu an 45.000 km de ve emin olun dsg manuele göre daha az tüketime sahip uzun yolda.... 4.0 lı degerler hayal diyor kendisi... en ekonomik yakıt da 110km ile cc açık elde ediliyormuş 105 beygir vw tdi motorunda.... bir depo (55 litre +3litre de yedek) euro dizelle şehir dışı full otaban da max 1280-1340km yapmış o da dikkatli kullanımla... kuçuk bir hesap yapsak 4 litre ort ile 58*100 / 4.0 = 1450km yapar... sizin hesapla ama forum sitelerinde 55 litre ile bunu yapmak zor bence.... passatın deposunu bilmiyorum ama... ş.urfa şehir içinde de full depo 800-850 km yapıyor aracı şu an... kendisinin 93 yılından beri arabası var oldukça deneyimlidir bu arada.....

• quote:

Orijinalden alıntı: iea96

Krom parçaların bakımı düzgün yapılmadığında, özellikle de kış aylarında parçalar kararıp hoş olmayan bir görüntüye sebep oluyor. Keşke krom paketi olmasaydı. Hayırlı olsun

araç sürekli olarak ş.urfa sınırlarında kullanılacağı için burda da kış koşulları pek olmadığı için sorun olmaz sanırım.... bir de krom parçalar oldukça kaliteli tek parça olan ön krom bile esnemiyor... parçayı elinize alınca kalitesini rahatlıkla anlıyorsunuz.. umarım kararma olmaz... olur sa da özel parlatıcı falan bişeyler yapıcaz artık... ama bu araç için krom aksesuar olmazsa olmaz emin olun.... fotolar öğlen saatinde çekildiği için çok belli olmuyor belki ama araç üst segmentmiş gibi izlenim veriyor... başka aksesuar lar da var ama onun kataloğ fotsunu almayı untmuşum... carbon görünümlü marşpiyer-ön konsol içi krom kaplama-kapı eşik çıtaları vs daha pek çok parça sipariş ediliyor ve de 3 günde geliyor renodan... aracı alacak arkadaşların incelemesini tavsiye ederim... urfada su an gezen yaklasık 35 tane clio 4 var... sadece bendeki krom çerçeveli ve özel eminolun..... siz anladınız :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: eaytkn

quote:

hayırlı olsun.

ş.urfa adana otabanında yaklaşık 360 km de octavia 1.6 tdi dsg ile 130km cc ile 2 kişi ortalama tüketim 6.0 civarı... sabredebilinen ilk alım zamanında 90km sabit hızla maximum 5.2 ortalama yapılmıştır aynı otobanda eniştemin şu an söylediği... aracı şu an 45.000 km de ve emin olun dsg manuele göre daha az tüketime sahip uzun yolda.... 4.0 lı degerler hayal diyor kendisi... en ekonomik yakıt da 110km ile cc açık elde ediliyormuş 105 beygir vw tdi motorunda.... bir depo (55 litre +3litre de yedek) euro dizelle şehir dışı full otaban da max 1280-1340km yapmış o da dikkatli kullanımla... kuçuk bir hesap yapsak 4 litre ort ile 58*100 / 4.0 = 1450km yapar... sizin hesapla ama forum sitelerinde 55 litre ile bunu yapmak zor bence.... passatın deposunu bilmiyorum ama... ş.urfa şehir içinde de full depo 800-850 km yapıyor aracı şu an... kendisinin 93 yılından beri arabası var oldukça deneyimlidir bu arada.....

oktaviayı bilmem passat aynen dediğim gibi yakıyor.
    6. vites 105kmh de devir 1700 lerde geziyor. bu hızda düzyolda
    5lt ortalamayı yakalar.

• quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun.

oktaviayı bilmem passat aynen dediğim gibi yakıyor.
    6. vites 105kmh de devir 1700 lerde geziyor. bu hızda düzyolda
    5lt ortalamayı yakalar.

maalesef okadar düz yol yokki... araç 3.4 ü de gösteriyor... bilenler vardır belki nur dağından inerken 4.2 ortalamalr da oluyor ama uzun mesafe de o rakamları görmek çok zor...

• dik rampa inerken sıfıra yaklaşıyor tüketim. tüketimde yazdığım değerlerin arkasındayım.
    gözümle gördüm da.
    şunuda belirteyim passatdan önce 2004 vectra vardı 1.6. vectranın yoltutuşunu konforunu
    sessizliğini passatda bulamıyorum . aile aracı olarak o daha başarılıydı. bu şahsi görüşümdür
    aileden kimse buna katılmıyor. vectra ile cc açık 105le giderken araç izinden sapmazdı.
    passat hafif direksiyon oynamalarında şerit içinde geziyor hafif hafif. cc kapalıyken yapmıyor.
  • Güzel inceleme olmuş.İyi günlerde kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızı renk çok hoş. İyi günlerde kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpakcayoglu

quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

kartsız sistemde kart bir yere sokuluyor mu eskilerinde oldugu gibi. yoksa serbest mi?

Serbest hocam.Evden çıkarken kartı cebine at bidaha çıkarmana gerek yok.

bu durum aküyü bitiriyor diye duymuştum, doğru mu acaba?
    ses yalıtımı nasıl, motor yada rüzgar sesi alıyor mu?
    birde şu an ki yakıt tüketimi ne durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbke

quote:

quote:

kartsız sistemde kart bir yere sokuluyor mu eskilerinde oldugu gibi. yoksa serbest mi?

aküyle ilgili olarak bir fikrim yok ama aracdan inince kumandadan kapatırsanız yine kumandadan acılıyor...eller serbest calışmıyor.. gun sonunda ya da uzun sureli parklarda kumandadan kapatılabilir o şekilde oluyorsa... ama sanmam... arac henuz cok yeni sanırım 2-3 ayı geçmedi... aceba aküsü biten kaç kişi duydunuz merak ettim... yoksa iyi niyetli bir yorummu sizinkisi?....
    aracı henüz çok kullanma fırsatım olmadı ama 100 ügeçmedim.... rüzgar sesi de yol seside rahatsız etmiyor yok diyebilirim... serviste çıkarken lastikler ön 32 arka 30 basınç ayarladılar belki de ondan... plakdan sonra nitrojen bastıracam 33 basınçla (formda o şekildeydi sanırım). motor sesi fazla gelmedi kulagıma ama cok basmadım tabi. ara hızlanmalarda 5-6000 devire gelince de hos bir ses geliyor spor araba hissi alıyorsunuz... detaylı videolarda onu da eklerim ilerde... YAKIT KONUSUNA GELİNÇE..... az önce sokak arasında biraz aracla test yaptım ful durkak, hill holder testi falan arac 50 km hız ve 3. vitesten yukarı atmadım. oldugu yerde çalıştı falan... ortalama hız 27km/saat,,,, ortalama tükertim 8.4 lt/100km,,, tüketilen yakıt 1.6 litre yazıyor du ekranda.... bir arkadaş 11-12 görüyorum şehir içi durkalk demişti onun için özellikle zorladım biraz... daha detaylı da inceleme yapıcam ilerde zaten... bu degerler biraz içimi rahatlattı aslında.... :) bu arada star-stop kapalıydı kullanım boyunca... hillholder basarılı bence 3sn kadar tutuyor aracı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaytkn -- 1 Ocak 2013; 15:06:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

aküyle ilgili olarak bir fikrim yok ama aracdan inince kumandadan kapatırsanız yine kumandadan acılıyor...eller serbest calışmıyor.. gun sonunda ya da uzun sureli parklarda kumandadan kapatılabilir o şekilde oluyorsa... ama sanmam... arac henuz cok yeni sanırım 2-3 ayı geçmedi... aceba aküsü biten kaç kişi duydunuz merak ettim... yoksa iyi niyetli bir yorummu sizinkisi?....
    aracı henüz çok kullanma fırsatım olmadı ama 100 ügeçmedim.... rüzgar sesi de yol seside rahatsız etmiyor yok diyebilirim... serviste çıkarken lastikler ön 32 arka 30 basınç ayarladılar belki de ondan... plakdan sonra nitrojen bastıracam 33 basınçla (formda o şekildeydi sanırım). motor sesi fazla gelmedi kulagıma ama cok basmadım tabi. ara hızlanmalarda 5-6000 devire gelince de hos bir ses geliyor spor araba hissi alıyorsunuz... detaylı videolarda onu da eklerim ilerde... YAKIT KONUSUNA GELİNÇE..... az önce sokak arasında biraz aracla test yaptım ful durkak, hill holder testi falan arac 50 km hız ve 3. vitesten yukarı atmadım. oldugu yerde çalıştı falan... ortalama hız 27km/saat,,,, ortalama tükertim 8.4 lt/100km,,, tüketilen yakıt 1.6 litre yazıyor du ekranda.... bir arkadaş 11-12 görüyorum şehir içi durkalk demişti onun için özellikle zorladım biraz... daha detaylı da inceleme yapıcam ilerde zaten... bu degerler biraz içimi rahatlattı aslında.... :) bu arada star-stop kapalıydı kullanım boyunca... hillholder basarılı bence 3sn kadar tutuyor aracı....

ben de yaris var akünün bittigi falan yok, sadece kumandanin pili cabuk gidiyor o da 1 sene falan gidiyor.
    yariste kumandadan kapatsanda eller serbest aciliyor, cok rahat bir ozellik.
    bu kumandanin yedegi var mi? clio da?

• daha önce de yazmıştım. camları çekmeyen anahtar dikiz aynalarını kapatıyor. cam açık aynalar kapalı. camları her seferinde yukarı çektikten sonra ne anlamı kalır ki. hayatı kolaylaştırmaktan çok zorlaştırıyor diyebilirim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben de yaris var akünün bittigi falan yok, sadece kumandanin pili cabuk gidiyor o da 1 sene falan gidiyor.
    yariste kumandadan kapatsanda eller serbest aciliyor, cok rahat bir ozellik.
    bu kumandanin yedegi var mi? clio da?

evet aynı kumandadan 2 adet verdiler....

• Hocam kırmızı almak istiyorum ama herkes çizik sürtünme olursa diye alma diyor

nasıl sence kırmızı çok hoş ya
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.