Şimdi Ara

Cliom tekliyor, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar clio arabama lpg taktırdım. Sonraki süreç içinde çalıştırırken hemen çalışmıyor. Anahtarı çeviriyorum ses yapıyor ama çalışmıyor. Bazen hemen çalışıyor bazen böyle dört beş defa çevirmeme rağmen çalışmıyor.Hatta bir defasında yolda kaldım çektirdim ama yine çalışmadı kontağa basıp çalıştı sonra. Sabahları soğuk olduğunda ve gündüz soğuk havalarda oluyor bu. Gündüz sıcak havada ve motor ısınınca, sonra çalıştırdığımda hemen çalışıyor. Ne zaman çalışmayacağını kestiremiyorum. Tamirciye götürdüğümde ısındığı için çalışıyor. Bujileri de değiştirdim, buji kablolarını da. Yine aynı.
    Tamircilerin her biri başka bir şey söylüyor: kimi motordaki kelebekten diyor, kimi gaz borularından diyor, kimi beyindendirdiyor anlaamdım gitti. İlla açtırmam mı lazım arabayı. Tecrübesi olan var mı arkadaşlar. Lütfen yardımcı olun.

• arkadaşım sana bilen biri olarak şöyle yardımcı olayım

lpg li araçlar soğuk hava şartlarında bi sürede olsa çalışmalarsa gaz borularındaki gaz donuyor bu gayet doğal çünkü gaz benzin gibi sıvı değil.senin yaşadığın sorun benim kendi aracımdada var.boş yere ustalara para dökme arabayıda bu nedenden dolayı açtırma

bunun tek çözümü arabayı akşam kapattığında benzine al ve benzinde bi 30sn çalışsın stop et sabah benzinde daha rahat çalışır aracın sonra lpgye geç ben öyle yapıyorum bi sorunum kalmadı
  • şimdi şu konuda anlaşalım bu araba ilk çalışmada benzinle çalışıyor yani lpg sisteminde arıza aramamak lazım , bence arıza aramaya direk olarak ateşleme sisteminden başlanmalı ,yada emülatör bağlanırken hatalı bağlanmıştır ( yeni lpg sistemlerinde emülatör lpg ecusunun içerisinde )
  • Merhabalar,

3-4 gün arabanızı benzinde kullanıp test edermisiniz çalışma problemini. Eğer ki
    çalışma probleminiz düzelir ise sorun aracınızın LPG ayarlarından kaynaklanıyor.
    Aracınız zengin karışımdan dolayı boğulma denilen hadiseyi yaşıyordur bu durumda.
    bu LPG ayarsızlığını gösterir. LPG ve Benzin enjeksiyon sürelerini LPG ustanıza kontrol
    ettirmenizde fayda var. Bu arada aracı bilg. bağladığınızda bu durum için bir
    arıza kodu üretmiştir muhtemelen. renocu ustanız şu parça değişecek bu arızanın
    giderilmesi için gibi bişey derse dikkate almayın.

Bunların hepsini bende yaşıyorum bu günlerde. Benzinde kullandım 250 km kadar zor
    çalışma diye birşey kalmadı. Bu durum LFT SFT ayarlarının bozulması, LPG ECU sunun ve
    Aracınızın Benzin ECU sunun birbirlerine iyi kalibre edilmediğinin işareti olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karmates -- 11 Ocak 2010; 17:42:35 >
  • benımde sole bı problemım vardı

arabayı sabahları zor calıstırıyordum mars suresı cok uzundu benzın ve gazda hıc bısey fark etmıyodu rahat 6 - 7 sabıyeden fazla marsa basıyodum
    ayrıca araba park ettıkden sonra 1 2 saat ıcınde calıstırmayı denersem yıne aynı olay oluyodu ama 3 5 dakka ıcınde tekrar calıstırdığımda tık dıye calısıyodu

bugun arabayla bı yere gıtım geldım arabayı park edınce kaputtan bı tıs sesı geldığını duydum actım kaputu ılk bastan sesın nerde geldığını anlayamadım sonra anahtarın sapıyla lpg regulatorune tıkladım ses kesıldı aksama solğu gazcıda aldım anlattım durumu usta lpg gaz kesıcıden suphelendı soktu parcayı ıcını bı actı gaz kesıcının ıcınde olması gereken valf vs mekanızmanın yerınde yeller esıyo mekanızma olmadığı ıcınde arabayı park halınce bırakınca sıstem gazı kesemeyıp karburatore yolluyo ve araba boğuluyo uzun sure bekledığım zaman calıstırmakta sıkıntı cekıyorum dolayısı ıle

bende kopmlesını değiştirdim aletın ıcınde lpg fıltresı oluyomus oda yenılenmıs oldu sabahalarıda tık dıye calısıyo araba marsa basmamla calısması bır oluyo

• Sıralı sistem renault kullanan arkadaşlar:aracınızı çalıştırma sıkıntısı çekiyorsanız lpg ustanıza devir sinyalinin bobinlerden alması gerektigini söyleyiniz.eger aracınızda herhangibir sorun yoksa tek marş da çalışacaktır aracınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.