Şimdi Ara

CM STORM ENFORCER 650W Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
5.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Artık eskiyen Aopen H600B kasamı ve güç kaynağımı ne zamandır değiştirmek istiyordum. Araştırırken Cooler Master (Cm Storm) Enforcer'da karar kıldım. 650W 80 Plus Bronz tek kanallı güç kaynağı ve penceresi olan modeli satın aldım. Size kasa hakkında bir fikir olsun diye kendimce bir inceleme yapayım dedim.

Kasanın kutusu renkli ve kaliteli.

İçerisinde gelen güç kaynağı Coolermaster marka GX 650 modeli. 80 Plus Bronz sertifikalı ve tek 12V kanalından 52A verebiliyor. Kabloların tamamı kılıflı ve uzunlukları yeterli seviyede.

Kasanın dış ve iç resimlerini de çektim. Kasada 2 adet fan takılı geliyor. Önde 20cm kırmızı led'li arkada ise 12cm düz siyah fan. Sanırım egzosa bir 12cm kırmızı ledli ve üst taraftaki yuvaya takmak içinde 20cm kırmızı led'li fan da satın alacağım. Üstte 2 adet USB 3.0 ve 2 adet USB 2.0 portları mevcut. Benim anakartımda USB 3.0 header'ı olmadığından ben sadece 2 adet USB 2.0 portunu kullanabiliyorum.

Arkada 3 adet su soğutma hortumları için hortum yuvaları ve 1 adet fan kontrolcü ya da başka bir cihaz bağlayabileceğiniz dikey bir PCI yuva bulunuyor.

Kapağı açık hali de aşağıdaki gibi.

Kasanın içi de oldukça fonksiyonel. Kablo gizleme yuvaları, SSD takabileceğiniz 2.5" destekli yuvalar, Cpu soğutucunuzu anakartınızı sökmeden söküp takabilmeniz için anakart plakasındaki boşluk ve uzun ekran kartlarını kullanabilmeniz için çıkarılabilen 3.5" hdd kafesi gibi bir kullanıcının işine yarayabilecek tüm detaylar düşünülmüş. Keşke PCI yuvalara da vidasız montaj yapılabilseymiş. Ama o kadar kusur kadı kızında da olurmuş değilmi?

Kasanın montaj sonrası iç görünümü aşağıdaki gibi. İlk etapta güç kaynağı modüler olsun istemiştim ama kablo gizleme yuvaları sayesinde çokta gerek kalmadı. Sapphire HD5870 ekran kartımı takmak için ortadaki harddisk kafesini sökmeme gerek kalmadı ama daha uzun bir ekran kartı kullanacaksanız kafesi sökerek sorunsuzca monte edebilirsiniz.

Kasanın arka tarafından dolaştırdığım kabloları kutu içeriğinde bulunan küçük siyah plastik kelepçeleri kullanarak sabitledim.

Kasayla beraber bir de aşağıdaki Sunbeam Şerit LED'den satın aldım. Montajı ve kullanımı oldukça basit ve çok güzel bir ürün. 16 farklı renkte ışık üretebiliyor ve uzaktan kumandalı. Ben düz kırmızı olarak kullanıyorum. Aşağıda ürün linki ve açıklamasında videoları mevcut.

http://www.teknobiyotik.com/sunbeam-uzaktan-kumandali-16-renkli-led-isik-seritleri-2x30cm.html

Kasanın son hali aşağıdaki gibi. İnşallah tavana ve egzosa kırmızı ledli birer fan daha aldığımda daha da alımlı olacak. Birde işlemci soğutucumdaki mavi ledli fan kelebek konmuş gibi duruyor olabilir.

Sonuç

Genel olarak kasa hem şık hem sağlam yapılı hem de fonksiyonel. Üzerindeki güç kaynağı tek ekran kartlı tüm sistemleri besleyecek güçte ve kalitede ve 80 Plus Bronz verimlilikte. Ben herkese tavsiye ediyorum. Aşağıda ürünün linkini bulabilirsiniz.

http://www.teknobiyotik.com/cooler-master-enforcer-cift-usb-3-0-portlu-650w-pencereli-miditower-kasa.html

• Bu kasayı HAF 912 modelinden daha çok beğeniyorum, inceleme yaparak tanıtmanıza sevindim bu yüzden. Bir sorum olacak, içinden çıkan CM GX serisi power supply ses konusunda nasıl bir izlenip bıraktı sizde? Objektif bir yorum bekliyorum tarafınızdan.

Bu arada bir not düşeyim, bu tip montajları özellikle ahşap zeminlerde yaparsanız sisteminizi olası statik elektrikten korumuş olursunuz.
  • Coolermaster GX güç kaynağı sessiz bir ürün. Bende bu kasayı HAF 912 den daha şık buluyorum. O yüzden bunu tercih ettim. Önerinizi de bundan sonra dikkate alacağım
  • GERCEKTEN GÜZEL KASA
  • Kasadan bende aldım ama yoğunluktan inceleme yapıp yayınlayamamıştım, ellerinize emeğinize sağlık. Kasa almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim..
  • Hayırlı olsun.
    Ben 912 aldım ve babamdan "Tır gibi." yorumunu aldım. Bu kasayı alsaydım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke kapaklı olmasaymış :)
  • Hayırlı olsun

Güzel inceleme ve güzel kasa
  • Öncelikle hayırlı olsun,güle güle eskitin.

RC 690 II + SEASONIC 650 W 52a (304MM VGA)

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-rc-692-seasonic-650w-pencereli-bilgisayar-kasasi-cm-690-ii.html
    Bu kasayı daha çok beğeniyorum.

MÜŞAVİR duymasın "Scot" aldığını.
  • guzel
  • Güle güle kullan.
  • hayırlı olsun kardeş güzel ve şık kasa...
    ekran kartı uzunluğu ne kadar?
  • Hayırlı olsun, inceleme için teşekkürler

Satış sitesinde özelliklerde VGA derinliği 39cm olarak belirtilmiş ancak 3,5" hdd yuvasının çıkarılması ile buna sahip olunuyor, birden fazla hdd kullanan kişiler için bu uygun olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

hayırlı olsun kardeş güzel ve şık kasa...
    ekran kartı uzunluğu ne kadar?

Herkese teşekkür ederim.
    Ekran kartı desteği ortadaki 3.5" kafesi sökmeden 28cm, sökersen ise 39cm'ye kadar sorunsuz. Benim HD5850 için kafesi sökmem gerekmedi inceleme de de belirttiğim gibi.
  • sağolun verdiğiniz bilgi için...
  • Kasanın arka fanını, biraz itiş kakışla yerleştirilsede Thermalright Ty-140 ile değiştirebiliyorsunuz. Hoş, performanslı ve haliyle daha sessiz oluyor. Başka bir 140mm fan takmak isterseniz arka tarafta buna uygun montaj delikleri yok, Ty-140 12cm montaj deliklerine sahip olduğu için delmeye gerek olmadan monte edilebiliyor.
    Thermalright Silver Arrow ile görüntüsü de şu şekilde hatta:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 19 Ekim 2011; 16:50:51 >

• HDD Yuvası çıkarılmadan 6950 gibi bir ekran kartını yerleştirme sıkıntı yaşanıyor mu acaba ? Ekran kartına yer açılsın diye harddiski nereye koyucaz diye düşünmemiz mi gerekiyor ? (Baya eski bir kasa kullandığımdan dolayı yeni kasalardaki bu durumu bilmiyorum yardımcı olursanız memnun kalırım)
  • Hdd yuvasını iptal etmeden 6950 yi takabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thermaltake

Hdd yuvasını iptal etmeden 6950 yi takabilirsin..

Bilgi için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.