Merhaba arkadaşlar. Yazdığım bir program gereği cmd den ağ bağlantısı yapmam gerekiyor. Windows 7 kullanıyorum ve bir kaç tane kablosuz ağ var şu an bilgisayarımın gördüğü. Bunlardan birine cmd ile nasıl bağlanabilirim? Şifreleri biliyorum sadece cmdden bir komut gerek ona bağlanmam için. Teşekkürler
En azından bağlanabileceğim modemlerin iplerini bulabilmem için bir yöntem yokmu?
quote:
Orijinalden alıntı: oksiyus
En azından bağlanabileceğim modemlerin iplerini bulabilmem için bir yöntem yokmu?
selam
güzel bir konuya değinmişsin, hoşuma gitti hadi biraz beyin fırtınası yapalım. tüm programlar-donatılardan komut istemini yönetici olarak açalım.
netsh wlan show networks mode=bssid komutunu yazıp enterlayabiliriz.
bağlanma için komutlar var ama bir türlü bulamadım..iletişimde kalalım bulunca hemen yazacağım
Alıntıları Göster
netsh wlan connect name=BAĞLANACAĞIN KABLOSUZ AĞIN ADI
bunu bir enterlayıp ne cvp verdiğini yazar mısın lütfen
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
netsh wlan connect name=BAĞLANACAĞIN KABLOSUZ AĞIN ADI
bunu bir enterlayıp ne cvp verdiğini yazar mısın lütfen
Alıntıları Göster
Üstte yazdığınız listeleme komutları çalışıyor teşekkürler. Ama sonra yazdığınız için ; Eğer daha önce bağlanmış olduğum ve dolayısıyla şifresi kayıt olan modemlere bağlanıyor. Ama "netsh wlan connect name=PHILIPSVSVS ssid=PHILIPSVSVS" yazdığım zaman "Belirtilen arabirime Atanmış PHILIPSVSVS profili yok" diyor. Hem bu komutla şifre giremiyorsun sanırım bu sadece şifresi kayıtlı olanlara girebileceğimiz anlamına geliyor.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
evet öyle..şifre girme komutları da var ama biraz karışık..profil falan atanması gerekiyor...program yazıyorsunuz herhalde siz daha iyi çözersiniz..bir göz atın
burada CONNECT sekmesine tıklayın, orada şifre girebileceğiniz komutlar var..Durumdan haberdar ederseniz sevinirim.
quote:
evet öyle..şifre girme komutları da var ama biraz karışık..profil falan atanması gerekiyor...program yazıyorsunuz herhalde siz daha iyi çözersiniz..bir göz atın
işe yaramadı derken olayı tam anlamıyla kavrayıp yazılan herşeyi yaptınız da mı olmadı yoksa yapamadınız bıraktınızda mı olmadı?ayrıca cmd üzerinden nete bağlanmak için netsh dan başka komut olduğunu maalesef sanmıyorum.
quote:
işe yaramadı derken olayı tam anlamıyla kavrayıp yazılan herşeyi yaptınız da mı olmadı yoksa yapamadınız bıraktınızda mı olmadı?ayrıca cmd üzerinden nete bağlanmak için netsh dan başka komut olduğunu maalesef sanmıyorum.
Alıntıları Göster
Verdiğiniz sayfaya daha öncede bakmıştım , tekrar baktım ama Modem adı ve Şifre yazarak giriş yapabileceğim bir komut bulamadım. Connect komutu sadece profili kayıtlı modemleri kapsıyor. show networks komutu listeleyebiliyor ama maalesef bağlanma ile ilgili yeterli bilgi yok o sayfada. Olayı anladım ama işe yaramadı diyemeyeceğim ama sayfada yazılanları denedim.
quote:
Verdiğiniz sayfaya daha öncede bakmıştım , tekrar baktım ama Modem adı ve Şifre yazarak giriş yapabileceğim bir komut bulamadım. Connect komutu sadece profili kayıtlı modemleri kapsıyor. show networks komutu listeleyebiliyor ama maalesef bağlanma ile ilgili yeterli bilgi yok o sayfada. Olayı anladım ama işe yaramadı diyemeyeceğim ama sayfada yazılanları denedim.
Alıntıları Göster
Sanırım önce profil ekleyip sonra bağlanıyoruz ama profil ekleme kısmındada bir şifre girişi yok.
quote:
Sanırım önce profil ekleyip sonra bağlanıyoruz ama profil ekleme kısmındada bir şifre girişi yok.
Alıntıları Göster
işletim sistemi neydi sizin?
quote:
işletim sistemi neydi sizin?
Alıntıları Göster
Windows 7 Ultimate.
quote:
Windows 7 Ultimate.
Alıntıları Göster
Herhangi kayitli bir Kablosuz profili olmadan sifre girerek baglanmak mumkun gozukmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: axiadam
Herhangi kayitli bir Kablosuz profili olmadan sifre girerek baglanmak mumkun gozukmuyor.
Alıntıları Göster
axiadam sağol yorum için ben de aynı düşünmüştüm
oksiyus,wireless bağlantıyı bir kere elle şifre girerek kayıt etseniz,sonra cmd ile bağlansanız işinizi görmüyor mu?
quote:
oksiyus,wireless bağlantıyı bir kere elle şifre girerek kayıt etseniz,sonra cmd ile bağlansanız işinizi görmüyor mu?
Eğer başka türlü seçeneğim kalmazsa dediğin gibi bir algoritma denerim. Ama nasıl elle gireceğim onuda bilmiyorum
quote:
quote:
Eğer başka türlü seçeneğim kalmazsa dediğin gibi bir algoritma denerim. Ama nasıl elle gireceğim onuda bilmiyorum
Alıntıları Göster
wireless managerdan kablosuz bağlantıyı seçip şifresini girip kaydedeceksin.. ondan sonra cmd den istediğin herşeyi yapabilirsin..
ama bir kereye mahsus windows üzerinden o ağa bağlanman ve o profilin bilgisayara kaydedilmesi lazım
quote:
wireless managerdan kablosuz bağlantıyı seçip şifresini girip kaydedeceksin.. ondan sonra cmd den istediğin herşeyi yapabilirsin..
ama bir kereye mahsus windows üzerinden o ağa bağlanman ve o profilin bilgisayara kaydedilmesi lazım
Teşekkürler.
quote:
quote:
Teşekkürler.
Alıntıları Göster
yalnız ben yine de araştırmaya devam edeceğim ...bir gelişme kaydedersem buradan yazarım..arada sırada başlığa bakmayı unutma
quote:
yalnız ben yine de araştırmaya devam edeceğim ...bir gelişme kaydedersem buradan yazarım..arada sırada başlığa bakmayı unutma
Alıntıları Göster
Bende araştıracam. Sonuç alırsam yazarım.
quote:
Bende araştıracam. Sonuç alırsam yazarım.
Alıntıları Göster
aslında siz yazdığınız program vs özel değilse ayrıntılarını paylaşırsanız başka seçenekler de türetilebilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme