Şimdi Ara

Cmd ile ağ bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
19.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yazdığım bir program gereği cmd den ağ bağlantısı yapmam gerekiyor.
    Windows 7 kullanıyorum ve bir kaç tane kablosuz ağ var şu an bilgisayarımın gördüğü.
    Bunlardan birine cmd ile nasıl bağlanabilirim? Şifreleri biliyorum sadece cmdden bir komut gerek ona bağlanmam için.
    Teşekkürler

• En azından bağlanabileceğim modemlerin iplerini bulabilmem için bir yöntem yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksiyus

En azından bağlanabileceğim modemlerin iplerini bulabilmem için bir yöntem yokmu?
    selam

güzel bir konuya değinmişsin, hoşuma gitti hadi biraz beyin fırtınası yapalım.
    tüm programlar-donatılardan komut istemini yönetici olarak açalım.

komut satırına şunu yazıp enterlayalım

C:\>netsh wlan show profile

uuuuv, bu komutla bilgisayarımızın algılayabileceği kablosuz ağları görmemiz gerekiyor.
    Gördük mü?

Ya da daha ayrıntılı bir liste görmek istiyorsan

netsh wlan show networks mode=bssid komutunu yazıp enterlayabiliriz.

bağlanma için komutlar var ama bir türlü bulamadım..iletişimde kalalım bulunca hemen yazacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

selam

güzel bir konuya değinmişsin, hoşuma gitti hadi biraz beyin fırtınası yapalım.
    tüm programlar-donatılardan komut istemini yönetici olarak açalım.

komut satırına şunu yazıp enterlayalım

C:\>netsh wlan show profile

uuuuv, bu komutla bilgisayarımızın algılayabileceği kablosuz ağları görmemiz gerekiyor.
    Gördük mü?

Ya da daha ayrıntılı bir liste görmek istiyorsan

netsh wlan show networks mode=bssid komutunu yazıp enterlayabiliriz.

bağlanma için komutlar var ama bir türlü bulamadım..iletişimde kalalım bulunca hemen yazacağım

Alıntıları Göster
    netsh wlan connect name=BAĞLANACAĞIN KABLOSUZ AĞIN ADI

bunu bir enterlayıp ne cvp verdiğini yazar mısın lütfen

• quote:

netsh wlan connect name=BAĞLANACAĞIN KABLOSUZ AĞIN ADI

bunu bir enterlayıp ne cvp verdiğini yazar mısın lütfen

Alıntıları Göster
    Üstte yazdığınız listeleme komutları çalışıyor teşekkürler.
    Ama sonra yazdığınız için ;
    Eğer daha önce bağlanmış olduğum ve dolayısıyla şifresi kayıt olan modemlere bağlanıyor.
    Ama
    "netsh wlan connect name=PHILIPSVSVS ssid=PHILIPSVSVS" yazdığım zaman "Belirtilen arabirime Atanmış PHILIPSVSVS profili yok" diyor.
    Hem bu komutla şifre giremiyorsun sanırım bu sadece şifresi kayıtlı olanlara girebileceğimiz anlamına geliyor.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    evet öyle..şifre girme komutları da var ama biraz karışık..profil falan atanması gerekiyor...program yazıyorsunuz herhalde siz daha iyi çözersiniz..bir göz atın

http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc755301(WS.10).aspx#bkmk_wlanConn

burada CONNECT sekmesine tıklayın, orada şifre girebileceğiniz komutlar var..Durumdan haberdar ederseniz sevinirim.

• quote:

evet öyle..şifre girme komutları da var ama biraz karışık..profil falan atanması gerekiyor...program yazıyorsunuz herhalde siz daha iyi çözersiniz..bir göz atın

http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc755301(WS.10).aspx#bkmk_wlanConn

burada CONNECT sekmesine tıklayın, orada şifre girebileceğiniz komutlar var..Durumdan haberdar ederseniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    İşe yaramadı. Sanırım netsh istediğim şey değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşe yaramadı. Sanırım netsh istediğim şey değil.

Alıntıları Göster
    işe yaramadı derken olayı tam anlamıyla kavrayıp yazılan herşeyi yaptınız da mı olmadı yoksa yapamadınız bıraktınızda mı olmadı?ayrıca cmd üzerinden nete bağlanmak için netsh dan başka komut olduğunu maalesef sanmıyorum.
  • quote:

işe yaramadı derken olayı tam anlamıyla kavrayıp yazılan herşeyi yaptınız da mı olmadı yoksa yapamadınız bıraktınızda mı olmadı?ayrıca cmd üzerinden nete bağlanmak için netsh dan başka komut olduğunu maalesef sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Verdiğiniz sayfaya daha öncede bakmıştım , tekrar baktım ama Modem adı ve Şifre yazarak giriş yapabileceğim bir komut bulamadım. Connect komutu sadece profili kayıtlı modemleri kapsıyor.
    show networks komutu listeleyebiliyor ama maalesef bağlanma ile ilgili yeterli bilgi yok o sayfada.
    Olayı anladım ama işe yaramadı diyemeyeceğim ama sayfada yazılanları denedim.

• quote:

Verdiğiniz sayfaya daha öncede bakmıştım , tekrar baktım ama Modem adı ve Şifre yazarak giriş yapabileceğim bir komut bulamadım. Connect komutu sadece profili kayıtlı modemleri kapsıyor.
    show networks komutu listeleyebiliyor ama maalesef bağlanma ile ilgili yeterli bilgi yok o sayfada.
    Olayı anladım ama işe yaramadı diyemeyeceğim ama sayfada yazılanları denedim.

Alıntıları Göster
    Sanırım önce profil ekleyip sonra bağlanıyoruz ama profil ekleme kısmındada bir şifre girişi yok.
  • quote:

Sanırım önce profil ekleyip sonra bağlanıyoruz ama profil ekleme kısmındada bir şifre girişi yok.

Alıntıları Göster
    işletim sistemi neydi sizin?
  • quote:

işletim sistemi neydi sizin?

Alıntıları Göster
    Windows 7 Ultimate.
  • quote:

Windows 7 Ultimate.

Alıntıları Göster
    Herhangi kayitli bir Kablosuz profili olmadan sifre girerek baglanmak mumkun gozukmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Herhangi kayitli bir Kablosuz profili olmadan sifre girerek baglanmak mumkun gozukmuyor.

Alıntıları Göster
    axiadam sağol yorum için ben de aynı düşünmüştüm

oksiyus,wireless bağlantıyı bir kere elle şifre girerek kayıt etseniz,sonra cmd ile bağlansanız işinizi görmüyor mu?
  • quote:

oksiyus,wireless bağlantıyı bir kere elle şifre girerek kayıt etseniz,sonra cmd ile bağlansanız işinizi görmüyor mu?

Eğer başka türlü seçeneğim kalmazsa dediğin gibi bir algoritma denerim.
    Ama nasıl elle gireceğim onuda bilmiyorum
  • quote:

quote:

Eğer başka türlü seçeneğim kalmazsa dediğin gibi bir algoritma denerim.
    Ama nasıl elle gireceğim onuda bilmiyorum

Alıntıları Göster
    wireless managerdan kablosuz bağlantıyı seçip şifresini girip kaydedeceksin..
    ondan sonra cmd den istediğin herşeyi yapabilirsin..

ama bir kereye mahsus windows üzerinden o ağa bağlanman ve o profilin bilgisayara kaydedilmesi lazım

• quote:

ama bir kereye mahsus windows üzerinden o ağa bağlanman ve o profilin bilgisayara kaydedilmesi lazım

Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    yalnız ben yine de araştırmaya devam edeceğim ...bir gelişme kaydedersem buradan yazarım..arada sırada başlığa bakmayı unutma

• quote:

yalnız ben yine de araştırmaya devam edeceğim ...bir gelişme kaydedersem buradan yazarım..arada sırada başlığa bakmayı unutma

Alıntıları Göster
    Bende araştıracam. Sonuç alırsam yazarım.
  • quote:

Bende araştıracam. Sonuç alırsam yazarım.

Alıntıları Göster
    aslında siz yazdığınız program vs özel değilse ayrıntılarını paylaşırsanız başka seçenekler de türetilebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.