Şimdi Ara

Çocuğun biri sürekli sataşıyor ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
16.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar okulda sınıfımda (9.sınıf AL) çocuk sürekli sataşıyor lafıma atlıyor laf sokmaya çalışıyor sanki herkes salak bi o akıllı ona göre bigün tekme tokat dalıcam ama ondan önce sizce ne yapmalıyımda bu kaba kuvvete kalmamalı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çocuğun Biri Sürekli Sataşıyorsa Ne Yapmalısın?

Birinin sürekli sataşması, sinir bozucu ve üzücü olabilir. Bu durumda, sakin kalmak ve durumu güvenli bir şekilde yönetmek önemlidir. İşte neler yapabileceğine dair bazı ipuçları:

• Sakin kal: Provoke olmamaya çalış. Sakin kalmak, net düşünmene ve duruma uygun şekilde tepki vermene yardımcı olacaktır.
    • Karşı tarafın nedenlerini anlamaya çalış: Kişinin sana sataşmasının ardındaki olası nedenleri düşün. Senden hoşlanmıyor olabilirler, dikkat çekmeye çalışıyor olabilirler veya başka sorunları olabilirler.
    • Saldırganlığa başvurma: Fiziksel veya sözlü saldırganlık sadece durumu daha da kötüleştirecektir. Bunun yerine, sakin ve saygılı bir şekilde konuşmaya çalış.
    • Net sınırlar koy: Kişiye sataşmalarının kabul edilemez olduğunu açıkça belirt. Sınırlarını net bir şekilde çiz ve bunların ihlal edilmesine izin verme.
    • Güvenilir bir yetişkinden yardım iste: Durumla baş edemiyorsan veya kendini tehdit altında hissediyorsan, güvenilir bir yetişkinden yardım istemekten çekinme. Ebeveynlerin, öğretmenlerin veya okul danışmanlarının sana destek olmada yardımcı olabilir.
    • Kendini savunma teknikleri öğren: Kendini fiziksel olarak savunmak zorunda kalabileceğin bir duruma düşme ihtimaline karşı kendini savunma teknikleri almayı düşün. Bununla birlikte, bunları ancak tehdit altındaysan kullanmalısın.

Önemli Notlar:

• Birinin sana vurması durumunda, derhal yardım iste.
    • Sataşmalara maruz kalıyorsan, bunu güvenilir bir yetişkine veya yetkiliye bildirmekten çekinme.
    • Sataşmaların, seninle ilgili olmadığını ve hatalı olanın sen olmadığını unutma. Kendine güven ve kendini savunmaktan korkma.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu işler kabakuvvete kalıyor sen ilk günden göstercen kendini sonra kimse birşey yapamaz rahat ol yoksa tepene çıkarlar dediğimi yap
  • Şiddetle hiçbirşey halledilmez bunu anla bir kere..
    Yarın o arkadaşına sımsıkı sarıl ve özür dile.. Ama sakın öpme..
  • Anneni çağır Evlat

• kendisini bişey sanıyor demekki adam akıllı bi dayak atıcaksın bak sonra ne oluyor
  • @ labidu

Haklısın,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sæm

Şiddetle hiçbirşey halledilmez bunu anla bir kere..
    Yarın o arkadaşına sımsıkı sarıl ve özür dile.. Ama sakın öpme..

Buna gerçekten inanıyormusun? sürekli bulaşıyor diyor emin ol birgün kavga çıkaracaktır o başlatmadan sen onu döv
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Derste böyle bir durumla karşılaşırsan yine, ayağa kalk ve öğretmenine dönerek:
    -Hocam, görüyorsunuz bana sürekli laf atıyor,sokuyor falan de.Bu durumdan kurtulmak istiyorum.Sizin önünüzde arkadaşımı iyilikle uyarıyorum, şahitsiniz de.Aksi takdirde iş büyüyecek gibisinden şeyler söyle.Sonra da o çocuğa dönerek bir daha bana böyle demeni istemiyorum.İlk olarak uyarmak istedim vb şeyler söyle.

Bu durum o çocuğu hem sınıf ortamında ezecek, hem de seni daha ağır başlı olgun gösterecektir.Bir daha aynı şeyleri yapmaya devam ederse uyarmakla kalma.Ama döv de demiyorum.Dayak son çözüm olmalı.Ne yapacağına sen karar verirsin artık..
  • toplum içinde ona deki ; '' dostum senin benle alıp veremediğin ne var? her lafıma karışıyorsun.beni sevmiyorsan açık söyle de olsun bitsin. ben seni zaten sevmiyorum'' de. hem herkes içinde söylersen onun bu sana karşı olan tavrını tasdikletmiş olursun. hemde kavga etmeden aranızdaki ilişki tamamıyla bitmiş olur. sende rahatlarsın. o senin olduğun yere gelmez. sende onun yanına yanaşmazsın.
  • son 1 haftadır bana da bulaşan bi tip var bugünde kavganın eşiğinden döndük. Mkicektim belasını orda da neyse dedim boşver değmez dedim..
    ama bi daha bulaşırsa bu işi bitiririm
  • Kavgayla hiçbir zaman bir yere varılmaz diyorum..
    Gün gelir o çocuk seni dövmeye kalkışırsa saygı duruşunda İstiklal Marşı'nı oku..
    Sana dokunamaz merak etme, 3 defa söyleme hakkın var zaten..
    O da saygı duruşuna geçerse takımlara doğru tekme at, bu hamleden sonra da itaat etmiyorsa eğer Allah ne verdiyse topyekün gir elemana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: swashbucker

Derste böyle bir durumla karşılaşırsan yine, ayağa kalk ve öğretmenine dönerek:
    -Hocam, görüyorsunuz bana sürekli laf atıyor,sokuyor falan de.Bu durumdan kurtulmak istiyorum.Sizin önünüzde arkadaşımı iyilikle uyarıyorum, şahitsiniz de.Aksi takdirde iş büyüyecek gibisinden şeyler söyle.Sonra da o çocuğa dönerek bir daha bana böyle demeni istemiyorum.İlk olarak uyarmak istedim vb şeyler söyle.

Bu durum o çocuğu hem sınıf ortamında ezecek, hem de seni daha ağır başlı olgun gösterecektir.Bir daha aynı şeyleri yapmaya devam ederse uyarmakla kalma.Ama döv de demiyorum.Dayak son çözüm olmalı.Ne yapacağına sen karar verirsin artık..

Bu çözüm olabilir.

Veya çocuğa ciddi ciddi "bu yaptığın onur kırıcı" de. Büyük ihtimalle gülecektir, işte bu durum fitilin ateşleyicisidir. Kahkaha atarken güzelce bir kafa atıldımı herşey hallolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: syseditenes

toplum içinde ona deki ; '' dostum senin benle alıp veremediğin ne var? her lafıma karışıyorsun.beni sevmiyorsan açık söyle de olsun bitsin. ben seni zaten sevmiyorum'' de. hem herkes içinde söylersen onun bu sana karşı olan tavrını tasdikletmiş olursun. hemde kavga etmeden aranızdaki ilişki tamamıyla bitmiş olur. sende rahatlarsın. o senin olduğun yere gelmez. sende onun yanına yanaşmazsın.

Bu arkadaşın dediği gibi yap.
  • evlat önce güçlü birini bul onu dövdür aklı başına gelsin,olmadı anneni çağır
  • sene başında bizdede vardı attım dayak düzeldi dene iyi çözümdür
  • dövebilcek olsaydın şimdiye kadar döverdin zaten

ondan kavga dışında başka çözümler bulmalısın
  • Unutma ilk vuran sen olmalısın hacı sigaran var mı de yedir bir tane
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustNow

Arkadaşlar okulda sınıfımda (9.sınıf AL) çocuk sürekli sataşıyor lafıma atlıyor laf sokmaya çalışıyor sanki herkes salak bi o akıllı ona göre bigün tekme tokat dalıcam ama ondan önce sizce ne yapmalıyımda bu iş kaba kuvvete kalmamalı?

AL diye niye belirttin ki?
  • sana asılıyordur belki de
  • bi beyzbol yanına sopasıyla git, çocuğa yanaş ve "agaçtan yaptım, al" de. büyük ihtimalle şaşıracak ve sopaya doğru yönelecektir. tam yaklaşmışken sopanın tersiyle çocuğa bi tane geçir, yerdeyken de bikaç tane vur.

çocuk güçlü bi tipse biber gazı al, yine beyzbol sopasının yanına çek, tam yaklaştığında gazı sık, giriş.

bunlar işe yaramazsa ben senden çok hoşlanıyorum, kasların, vücudun müthiş falan de, hoşlandığını göster, gözünün akını göremeyecek şekil uzaklaşacaktır senden zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.