herkese hayırlı forumlar diliyorum arkadaşlar asus k52je laptopum i3 370m işlemcisini i7 640m ile değiştirdim uyumlu olduğu yazıyor her yerde değiştirenlerde var hm55 anakart var biosda güncelledim ama yinede olmadı pc.ye elektrik geliyor fan çok hızlı kalıyor ekran açılmadan öylece kalıyor fişini çekmek zorunda kalıyorum. sizce sorun neden olabilir? diğer işlemciyi takınca açılıyor.
eski işlemci daha az güç çekiyor yeni işlemci daha fazla güç çekiyor ise bu soruna neden olabilir. sorun olur demiştim eski konuda. laptoplar masaüstü gibi kolay değişebilen parçalara sahip değil. olsa bile dediğim gibi voltaj kontrolü ısınma soğuma gibi etkenlerden dolayı çok riskli. voltaji çok çektiği için fan hızlı dönüyor olabilir. masaüstü sistemde biosu sifirladigimizda ya da donanım değişikliği yaptığımızda fanlar bi hızlı döner reset atar pc sonra kendisine gelir. laptobu açtıktan sonra ne kadar bekliyorsun. belki donanımı tanımaya çalışıyordur
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
2-3 gün önceki konunu da okumuştum ve çalışmayabileceği konusunda uyarmışlardı, laptop anakartları masaüstü anakartları gibi kağıt üstünde uyumlu oldukları donanımla çalışacaklarının garantisi yok maalesef.
Ben gene de olasılıkları yazayım;
1. İşlemci bozuk 2. Adaptör yetersiz geliyor 3. Gerek anakart gerek bios kısıtlamaları ile üretici firma sistemi sadece üstünde gelen işlemci ile çalışacak şekilde kısıtlamış olabilir.
teşekkür ederim cevaplarınız için ama değiştirenler var yani bu chipsetteki uyumlu işlemciyi takıp çalıştıranlar var voltaj konusunda ise ikisininde çektiği voltaj aynı kontrol ettim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme