Şimdi Ara

ÇOK ACİL!!!!!!! sorun çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler, hemen hemen yedi sekiz senelik bir Netbook'um var. LG marka. Bu Netbook tam bir emektardır çalışan ölüdür ama hala çalışıyor hatta şuan ondan yazıyorum (gücüne gitmez umarım ).

Sizden çok önemli bir ricam olacak. D klasörü bozuldu. Sanırım ben CCleaner'dan D klasörünü tamamen sile tıkladım ve sonra iptal ettiğimde de D klasörüne girdiğimde "Disket biçimlendirilmemiş" şeklinde bir yazı çıktı. Devam ettiğimde utanmadan "Tüm dosyalarını sileceğim len!" diyor bana. D klasöründe o kadar anı, o kadar video ve o kadar fotoğraf var ki bunlar silinirse açıkçası benim çocukluğum, gençliğim kaybolur.

Geçen gün Recover My Files v5 diye bir program bulup tam sürümünü edindim (crack yaptım yani hava atar gibi aldım ayaklarına yatmayayım). Tüm fotoğrafları gördü ama dedim ya bizim emektar çalışan ölü, bir kaç fotoğrafı masa üstüne atmayı becerebilsem de sonradan kafayı yedi sağolsun. Donmaya falan başlıyor.

Ben bu D Klasörünü nasıl kurtarabilirim? Bilgisayar bile önemli değil yeter ki içindekileri kurtarayım. Yardım eden, etmeyen tüm herkesten Allah razı olsun şimdiden.

Bu arada son bir soru Recover My Files v5 diski birleştirdiğimden sonra da bulabiliyor bildiğim kadarıyla resimleri falan. Peki diyelim ki diski birleştirdikten sonra Netbook kapandı (şarjı çektiğim anda kapanıyor mesela) ya da elektrikler gitti en olmadı Recover'i yaparken kapandı, bir daha ki açılışta yine bulur muyum dosyaları yoksa artık geçmiş ola mı olur? Biliyorum çok soru sordum ama çözen çözmeyen, en azından yardımda bulunmaya çalışan herkes benden büyük dualar alacak yeminle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurjKhalifa -- 23 Mayıs 2014; 20:59:10 >

• hocam hiç riske girme kadıköy bilgisayarcıların olduğu yerde belli ücretle verileri kurtarabiliyorlar o şekilde deneyin kendinizi ve çok öneli verilerinizi riske atmayın
  • Dostum sağ olasın ama ben Antalya'dayım Kadıköy'e gidemem ki
  • cevabı bilen yok mu beyler
  • BurjKhalifa kullanıcısına yanıt
    D sürücünüzü biçimlendirmeyin ve herhangi bir disk birleştirme işlemi yapmayın.

Veri kurtarmada en güvenilir yöntem diski çıkarıp başka bir bilgisayara haricen bağlamaktır. Bu şekilde diskin üzerine veri yazılmayacak ve herhangi bir risk oluşmayacaktır.

Ancak anladığım kadarıyla D sürücüsü şuanda biçimlendirilmemiş alan. Eğer öyleyse gerçekten, dosya sistemi olmadığı için özellikle disk editor gibi bir program kullanmadığınız sürece oraya veri yazmanız mümkün değil. Dolayısıyla D'yi taratıp kurtardığınız veriyi C'ye aktarırsanız problem olmaz. Biçimlendirilmemiş hali ile bırakırsanız, işlem yarım kalsa da sonradan tekrar taratmanız durumunda aynı veriye tekrar ulaşabilirseniz.

Donma olayı bilgisayardan değilde hard diskten kaynaklanıyor olabilir. Eğer öyleyse programla bulduğunuz veriyi almaya çalıştığınızda sistem donacaktır.

• Anladığım kadarıyla biçimlendirdikten sonra da verileri kurtarabilirim, doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

D sürücünüzü biçimlendirmeyin ve herhangi bir disk birleştirme işlemi yapmayın.

Veri kurtarmada en güvenilir yöntem diski çıkarıp başka bir bilgisayara haricen bağlamaktır. Bu şekilde diskin üzerine veri yazılmayacak ve herhangi bir risk oluşmayacaktır.

Ancak anladığım kadarıyla D sürücüsü şuanda biçimlendirilmemiş alan. Eğer öyleyse gerçekten, dosya sistemi olmadığı için özellikle disk editor gibi bir program kullanmadığınız sürece oraya veri yazmanız mümkün değil. Dolayısıyla D'yi taratıp kurtardığınız veriyi C'ye aktarırsanız problem olmaz. Biçimlendirilmemiş hali ile bırakırsanız, işlem yarım kalsa da sonradan tekrar taratmanız durumunda aynı veriye tekrar ulaşabilirseniz.

Donma olayı bilgisayardan değilde hard diskten kaynaklanıyor olabilir. Eğer öyleyse programla bulduğunuz veriyi almaya çalıştığınızda sistem donacaktır.

aynen katılıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sistem geri yüklemeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurjKhalifa

Anladığım kadarıyla biçimlendirdikten sonra da verileri kurtarabilirim, doğru mudur?

Biçimlendirme yaparsanız verinin tamamını kurtaramayabilirsiniz. Bazı dosyaları klasörlerinden ve isimlerinden bağımsız mesela resim1, resim2 ... gibi default isimler ile kurtarırsınız.

Biçimlendirme diske veri yazmak için uygulamanız gereken bir adım. Sizin önceliğiniz veri kurtarma olduğu için kesinlikle biçimlendirme yapmayın. Veriyi kurtarıp güvenli bir alana yedekledikten sonra bölümü veri depolamak için kullanmaya devam etmek istiyorsanız zaten zorunlu olarak biçimlendirme yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

quote:

Orijinalden alıntı: BurjKhalifa

Anladığım kadarıyla biçimlendirdikten sonra da verileri kurtarabilirim, doğru mudur?

Biçimlendirme yaparsanız verinin tamamını kurtaramayabilirsiniz. Bazı dosyaları klasörlerinden ve isimlerinden bağımsız mesela resim1, resim2 ... gibi default isimler ile kurtarırsınız.

Biçimlendirme diske veri yazmak için uygulamanız gereken bir adım. Sizin önceliğiniz veri kurtarma olduğu için kesinlikle biçimlendirme yapmayın. Veriyi kurtarıp güvenli bir alana yedekledikten sonra bölümü veri depolamak için kullanmaya devam etmek istiyorsanız zaten zorunlu olarak biçimlendirme yaparsınız.

Ben bir anlık gazla biçimlendirdim dün. Aynı günün gecesi tüm verilerimi eksiksiz olarak (hatta videoları yavaş oynatıyordu bilgisayar, o sorunda kalktı) kurtardım. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Eğer ikinci dediğinizi de yapsaydım belki yine olurdu ama bir anlık gaza gelmemle ilkini (her ne kadar yanlış anlaşılmayla da olsa) yaptım :) Sağ olun tekrar resmen çocukluğumu kurtardım!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.