Şimdi Ara

Çok acil ustalarım Bayramda donacağım yoksa.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ustalarım merhabalar.6 ay önce sıfır ev aldım.Ev alttan ısıtma.İlk önce kombiyi çalıştırdım (Ferroli domiproject F24D) tesisatın havasını aldım 3-5 saat çalıştırdım ev çok güzel ısınınca kapattım.Ardımdan yıldırım düşmesi sonucu sadece akıllı kart değişti ve bir daha ısıtma sistemini hiç kullanmadım.Ancak 2 gün önce kombiyi yaktıktan 10 dakika sonra F20 arızası verdi.Kılavuzda yanma kontrolü arızası olarak geçiyor.Baca , diyafram ya da fan hatası diyor.Servisi çağırdım muhabbetimizde var sayılır.Biraz önce evden ayrıldı.Asıl arızanın baca yada diğer elemanlarda olmadığını tesisatta problem olduğunu sıcak suyun geri dönemediği için aşırı ısınmadan dolayı ateşlemeyi kestiğini ve baca hatası gibi algılayıp kendini kitlediğini belirtti.Hakikaten filtreyi ve esşanjörü temizlediğinde sadece 2 saat kadar 6 ay önce kullandığım sistemde (oksijen bariyerli boru döşeli)kahverengi bir su ve saç kepeğinin kahverengisi gibi olan tortular çıktı.Bu mümkün müdür?Pompanın ya da genel anlamda kombinin problemi olmadığını belirtti ve tsisatçıyla görüşmemi istedi.Ben de bu tesisatı daha önce çalıştırdığımı problem olmayacağını söyledim ancak ısrarda edemedim.Usta gittikten sonra kombi 30 dk kadar hata vermeden çalıştı hah tam olmuş derken ısıyı 50 den 55 e yükselttikten sonra yine F20 hatası verdi.Hala da veriyor.Isı 30 a düşüyor düşüyor 7-8 saniye gibi sürede 50 lere yükseliyor.Kırmızı kollektörler çok sıcak ancak geri dönüşler soğuk.

Ustalarım biraz uzun oldu ancak malum önümüz bayram soguk bir memleketteyim.Sizce durum nedir tesisatçıya ya da kombiciye ne demeliyim?

Teşekkür ederim.

• Bu arada ustalarım bütün apartman aynı sistem.Gelen usta ikinci pompa gerekebilir dedğinde reddettim ev 3+1 yaklaşık 120 mt.Çünkü yan komsum aynı muadıl dairede 1 haftadır sorunsuz kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pashcat

Ustalarım merhabalar.6 ay önce sıfır ev aldım.Ev alttan ısıtma.İlk önce kombiyi çalıştırdım (Ferroli domiproject F24D) tesisatın havasını aldım 3-5 saat çalıştırdım ev çok güzel ısınınca kapattım.Ardımdan yıldırım düşmesi sonucu sadece akıllı kart değişti ve bir daha ısıtma sistemini hiç kullanmadım.Ancak 2 gün önce kombiyi yaktıktan 10 dakika sonra F20 arızası verdi.Kılavuzda yanma kontrolü arızası olarak geçiyor.Baca , diyafram ya da fan hatası diyor.Servisi çağırdım muhabbetimizde var sayılır.Biraz önce evden ayrıldı.Asıl arızanın baca yada diğer elemanlarda olmadığını tesisatta problem olduğunu sıcak suyun geri dönemediği için aşırı ısınmadan dolayı ateşlemeyi kestiğini ve baca hatası gibi algılayıp kendini kitlediğini belirtti.Hakikaten filtreyi ve esşanjörü temizlediğinde sadece 2 saat kadar 6 ay önce kullandığım sistemde (oksijen bariyerli boru döşeli)kahverengi bir su ve saç kepeğinin kahverengisi gibi olan tortular çıktı.Bu mümkün müdür?Pompanın ya da genel anlamda kombinin problemi olmadığını belirtti ve tsisatçıyla görüşmemi istedi.Ben de bu tesisatı daha önce çalıştırdığımı problem olmayacağını söyledim ancak ısrarda edemedim.Usta gittikten sonra kombi 30 dk kadar hata vermeden çalıştı hah tam olmuş derken ısıyı 50 den 55 e yükselttikten sonra yine F20 hatası verdi.Hala da veriyor.Isı 30 a düşüyor düşüyor 7-8 saniye gibi sürede 50 lere yükseliyor.Kırmızı kollektörler çok sıcak ancak geri dönüşler soğuk.

Ustalarım biraz uzun oldu ancak malum önümüz bayram soguk bir memleketteyim.Sizce durum nedir tesisatçıya ya da kombiciye ne demeliyim?

Teşekkür ederim.

cihaz basit bir cihaz burdan ne desek boş sana servis ile muhatap olsan daha iyi olur tamiri yapacak yine aynı servis

• quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

Ustalarım merhabalar.6 ay önce sıfır ev aldım.Ev alttan ısıtma.İlk önce kombiyi çalıştırdım (Ferroli domiproject F24D) tesisatın havasını aldım 3-5 saat çalıştırdım ev çok güzel ısınınca kapattım.Ardımdan yıldırım düşmesi sonucu sadece akıllı kart değişti ve bir daha ısıtma sistemini hiç kullanmadım.Ancak 2 gün önce kombiyi yaktıktan 10 dakika sonra F20 arızası verdi.Kılavuzda yanma kontrolü arızası olarak geçiyor.Baca , diyafram ya da fan hatası diyor.Servisi çağırdım muhabbetimizde var sayılır.Biraz önce evden ayrıldı.Asıl arızanın baca yada diğer elemanlarda olmadığını tesisatta problem olduğunu sıcak suyun geri dönemediği için aşırı ısınmadan dolayı ateşlemeyi kestiğini ve baca hatası gibi algılayıp kendini kitlediğini belirtti.Hakikaten filtreyi ve esşanjörü temizlediğinde sadece 2 saat kadar 6 ay önce kullandığım sistemde (oksijen bariyerli boru döşeli)kahverengi bir su ve saç kepeğinin kahverengisi gibi olan tortular çıktı.Bu mümkün müdür?Pompanın ya da genel anlamda kombinin problemi olmadığını belirtti ve tsisatçıyla görüşmemi istedi.Ben de bu tesisatı daha önce çalıştırdığımı problem olmayacağını söyledim ancak ısrarda edemedim.Usta gittikten sonra kombi 30 dk kadar hata vermeden çalıştı hah tam olmuş derken ısıyı 50 den 55 e yükselttikten sonra yine F20 hatası verdi.Hala da veriyor.Isı 30 a düşüyor düşüyor 7-8 saniye gibi sürede 50 lere yükseliyor.Kırmızı kollektörler çok sıcak ancak geri dönüşler soğuk.

Teşekkür ederim.

cihaz basit bir cihaz burdan ne desek boş sana servis ile muhatap olsan daha iyi olur tamiri yapacak yine aynı servis

Teşekkür ederim ustam ancak cihaz garantili .Usta cihazda arıza olmadığını söyledi.Ben sadece yeni bir tesisat denendiği halde 2. çalıştırma da problem çıkartabilir mi bunu merak ettim.

• Yok mu ustalarım naçizane bir yorumu olan .Biliyorum acele ediyorum ancak servislerde muhakkak bayram iznine çıkacak.Elbette buradan sorunu çözemem ancak bir fikir sahibi olabilirim.
  • Kombi suyu ısıtır (ekrandan görürsünüz ve kolektör gidşlerinden anlaşılır) ve yollar (kolektör dönüşlerinden anlarsınız). Sizde sıcak su, tesisatı dolaşamadan geri dönüyor. Pompa da sağlam olduğuna göre geriye tek ihtimal kalıyor; tesisatta sirkülasyonu engelleyen pislik vb var. Zaten filtre temizliğinde kısmen çıkmış. Kombiyle uğraşmayın ve profesyonel tesisatçılarla görüşün...
  • Arkadaşın belirttiği gibi tesisatta su geçişini engeleyen pislik var. Peteklerden su geçişi engelleniyor. Petekleri söküp alt kör tapaları çıkarın. İçine su basarak temizleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Kombi suyu ısıtır (ekrandan görürsünüz ve kolektör gidşlerinden anlaşılır) ve yollar (kolektör dönüşlerinden anlarsınız). Sizde sıcak su, tesisatı dolaşamadan geri dönüyor. Pompa da sağlam olduğuna göre geriye tek ihtimal kalıyor; tesisatta sirkülasyonu engelleyen pislik vb var. Zaten filtre temizliğinde kısmen çıkmış. Kombiyle uğraşmayın ve profesyonel tesisatçılarla görüşün...

Teşekkür ederim.Ben de aynısını düşünüyorum .Ancak tek bir husus kafamı karıştırıyor.Sadece musluk suyunda bu problem yoktu.Alttan ısıtmayı açınca bu problem ortaya çıktı ve şimdi musluk suyunda da var .Ustaya bunu söyledim tesisatla ilgili bir problem olsa musluk suyunda neden yapsın diye.Eşanjör pislenmiştir ondan dolayı yapar dedi ancak ısıtmayı açana kadar böyle bir problem yoktu. Kafamı karıştıran tek konu bu.Pompa musluk suyunuda göndermede yardımcı bir organ mıdır?Benim aklıma tesisattan ziyade pompanın işlevini tam yapmadığı geliyor ama bakalım zor durumdayım tesisatçı kombiye kombici tesisata atıyor ve önümüz tatil bayram.

• pashcat P kullanıcısına yanıt
    çeşmeden sıcak suda mı akmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

çeşmeden sıcak suda mı akmıyor?

Ustam ben ısıtma sistemini çalıştırmadan önce muslukta problem yoktu.Ancak ısıtmayı çalıştırdan sonra bu hatayı vermeye başlayınca şimdi musluk suyunda da yanma kontrolü arızası veriyor. Ustaya bunu söyledim tesisattan olamaz diye eşanjor kirlenmiştir verebilir dedi.Şaşırdım anlamadığımız bir iş ustam valla.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Ancak sıcak su geliyor ustam fakat şimdi suda da bu hatayı veriyor
  • pashcat P kullanıcısına yanıt
    Sayın ustalarım arkadaslarında işine yaraması bakımından yazayım dedim sorunum biraz önce çözüldü.Servis geldi A21 hatası için yeni bir parametre girirlmesi gerekiyormuş istanbuldan söylemişler girdi ve kombi 1 saattır sorunsuz çalışıyor.Yani ne tesisat ne de pompadan kaynaklı.

Herkese hayırlı bayramlar.
  • quote:

Sayın ustalarım arkadaslarında işine yaraması bakımından yazayım dedim sorunum biraz önce çözüldü.Servis geldi A21 hatası için yeni bir parametre girirlmesi gerekiyormuş istanbuldan söylemişler girdi ve kombi 1 saattır sorunsuz çalışıyor.Yani ne tesisat ne de pompadan kaynaklı.

peki neden sicak su geri donemiyormus?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

peki neden sicak su geri donemiyormus?

Ustam arızayı tekrardan verdi servis yine gelecek haberdar ederim.
  • Evet ustalarım servis tekrardan geldi.Akıllı kart parametre ayarlarını tutmadığı için kart değişti fabrikasyon bir hata varmış şimdi problem yok.
  • Aynı sorun bende de var. Arıza tekrar etti mi acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.