Şimdi Ara

Çok Acil Yardım !! Mavi ekran hatası...!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kuzenimin bilgisayarı birden restart atıp yeniden başladı ve mavi ekran hatası verdi...çok hızlı geçen mavi ekranda okuduğum kadarıyla nvlddmkm.sys vs..birşeylerden ötürü hata verip durdu.bunun üzerine pc hiçbir şekilde yeniden açılmadı...format atmaya çalıştığımızda ise son aşamaya gelince tekrar mavi ekran hatasını vermeye devam etti.pc hiç birşekilde açılmıyor ve mavi ekran hatası devam ediyor...sorun neden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim...?

• Ekran kartı sürücüsüne ait dosyada problem olduğu belirtilmektedir bu ekran kartı sürücüsüne veya yazılımına ait dosyalardan ya da belleklerden kaynaklanan bir durumdur

İlk olarak ekran kartını yuvasından çıkartıp yeniden yuvasına tam ve doğru oturacak şekilde takıp sabitleyin

İkinci olarak ram(ler)i tek tek çıkartıp pin kısımlarını hafifçe silgi ile silerek yeniden slot girişlerine tam ve doğru oturacak şekilde takın

Sorun devam ederse bu sefer ram(ler)i tek tek farklı slotlara takıp deneyin, mavi ekran hatasına düşüp düşmediğini gözlemleyin gerekirse farklı ve anakartınız ile uyumlu bir ram takıp deneyin
  • çok teşekkür ederim...ekran kartını çıkardım ve anakart üzerinden vga bagladm.ve pc açıldı.windowsu kurdum ve çalıştı.mavi ekran vermedi.yeniden ekran kartını taktimmi sorun tekrarladi.sanırım kart bozulmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: red mercury

çok teşekkür ederim...ekran kartını çıkardım ve anakart üzerinden vga bagladm.ve pc açıldı.windowsu kurdum ve çalıştı.mavi ekran vermedi.yeniden ekran kartını taktimmi sorun tekrarladi.sanırım kart bozulmuş...

Ekran kartı haricinde ekran kartı girişinde de arıza bulunma ihtimali vardır bu yüzden geçici olarak anakartınız ile uyumlu farklı bir ekran kartını takıp denemenizde fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiky2122003

quote:

çok teşekkür ederim...ekran kartını çıkardım ve anakart üzerinden vga bagladm.ve pc açıldı.windowsu kurdum ve çalıştı.mavi ekran vermedi.yeniden ekran kartını taktimmi sorun tekrarladi.sanırım kart bozulmuş...

Ekran kartı haricinde ekran kartı girişinde de arıza bulunma ihtimali vardır bu yüzden geçici olarak anakartınız ile uyumlu farklı bir ekran kartını takıp denemenizde fayda var

öyle denemek lazım gerçekten...çok sağ olun farklı bir ekran kartıyla deniycem çalışırsa eğer sorun bu ekran kartında...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spiky2122003

quote:

öyle denemek lazım gerçekten...çok sağ olun farklı bir ekran kartıyla deniycem çalışırsa eğer sorun bu ekran kartında...

başka bir ekran kartı ile denedim ve bilgisayar sorunsuz çalıştı...sorun tamamen o ekran kartında.yerine artık yeni bir tane bulmak lazım.çok teşkkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.