Şimdi Ara

Çok asosyalim ama nedeni biraz farklı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genelde asosyal olanlar utangaçlıktan sosyal fobiden asosyaldirler ve sosyalleşmek isterler. Ancak benim sorunum biraz farklı, ben insanlarla konuşmaktan sosyalleşmekten zevk almıyorum. Hiç sosyalleşmeyi denedin mi derseniz evet denedim bundan 3 yıl önce lisedeyken ilkokuldan edindiğim yakın arkadaşlarımla beraber takılmaya başladım, alkole sigaraya bile başladım. Arkadaşlarımla beraberken bile pek konuşmazdım genelde onlar konuşur ben dinlerdim. Şimdi hiç biriyle görüşmüyorum neredeyse ve şuan sosyalleştiğim günlerden çok daha mutluyum. Dışarıda sosyalleşmektense evde oturup bilgisayar oyunları oynamaktan daha çok zevk alıyorum. İçinde bulunduğum durum normal bir durum mudur yoksa bir sorunum mu var?

• Bu şekilde yaşamaktan zevk alıyorsan hiçbir sorun yok demektir, takıl işte. :)
  • Kanka hayatta her seyde oldugu gibi sosyallikte de denge onemli . Hayatinin merkezine bilgisayari da koyma , ortam adami olmayi da. Yerine gore iyidir hersey haftada 3
    Gun gezip 4 gun bilgisayar oynayabilirsin bunun gibi bi denge kurmalisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Relnus

Genelde asosyal olanlar utangaçlıktan sosyal fobiden asosyaldirler ve sosyalleşmek isterler. Ancak benim sorunum biraz farklı, ben insanlarla konuşmaktan sosyalleşmekten zevk almıyorum. Hiç sosyalleşmeyi denedin mi derseniz evet denedim bundan 3 yıl önce lisedeyken ilkokuldan edindiğim yakın arkadaşlarımla beraber takılmaya başladım, alkole sigaraya bile başladım. Arkadaşlarımla beraberken bile pek konuşmazdım genelde onlar konuşur ben dinlerdim. Şimdi hiç biriyle görüşmüyorum neredeyse ve şuan sosyalleştiğim günlerden çok daha mutluyum. Dışarıda sosyalleşmektense evde oturup bilgisayar oyunları oynamaktan daha çok zevk alıyorum. İçinde bulunduğum durum normal bir durum mudur yoksa bir sorunum mu var?

bende kendime yıllarca aynı şeyi söyledim ama işin aslı öyle olmuyor işte kendini kandırıyorsun. herkesin canı sıkıldığında çağırıp iki laf anlatabileceği dertlerini paylaşabileceği en az 2 dostu olması lazım bence

• Sosyalleşmeyi çaliştigin insanlarla alakali, 3 5 keko bulup sigara alkol alip çayci koşelerinde sosyalleşirsen sarmaz tabi.

Seviyeli bir ortam bul, sigara ve alkolu birak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FpsMachine

Sosyalleşmeyi çaliştigin insanlarla alakali, 3 5 keko bulup sigara alkol alip çayci koşelerinde sosyalleşirsen sarmaz tabi.

Seviyeli bir ortam bul, sigara ve alkolu birak

+1

Saçma sapan insanlarla takılmayı bırakırsan sosyallikten zevk almaya başlayabilirsin.
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Dediğine katılıyorum ancak o dost dediğin ender bulunuyor. Ben öylesine pek rastlayamadım. Bir tane vardı ve o da her dışarı çıktığımızda cebine 25 kuruş parayla çıkardı. Kesinlikle maddiyatla ilgili değildi. Çok dikkat ettim ama galiba huy edinmişti bunu. Başka birkaç nedenden ötürü ayrı düştük zaten.

Üniversite ortamı nasıldır bilemem ama yoldan çıkmadan dışarıda gezmenize bakın derim ben. İlla yaşıtınız olan kişilerle değil, büyüklerinizle de konuşun. Her bireyin kendine göre bir, yaşama bakış açısı vardır. Buna sokaktaki temizlikçi abilerimiz de dahil. Bazen o temizlikçi bir mühendisten daha değerli fikirler verebiliyor. Sana tavsiyem yanına bir not defteri, kalem al ve park gibi dinlenme yerlerinde insanlarla konuş. Çocuğu hakkında, gelecek hakkında... Konuştuklarını deftere not et derim. Ben bile sadece bir amaç için toplanmış kuyrukta saatlerce konutuğumu biliyorum. Sonucunda bazı iş fikirleri almıştım :D. Herşeyden öte zevk almıştım bu işten.

Devamını sen getir artık :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her asosyalliğin nedeni aynıdır bence. Millet yapmacık, istesem yaparım ama istemiyorum, ortam sarmıyor bla bla bla. Sosyallik hayatın parçasıdır. Az yada çok sosyalsindir. Ama herkeste biraz vardır.
    Lütfen kendinle yüzleş. İnsanlarla iletişim kurmaktan haz etmiyor musun yoksa otobüste "inecek var" diyemeyip 3 durak sonra mı iniyorsun? Asosyallik seçim değil zorunluluktur. Mecbur olduğun duruma kendini alıştırmak için yukaridaki bahaneleri kullanırsın. "ben asosyalim, sevmiyorum insanları". Bunu kendine yapma
    Edit:ben de bu yollardan geçtim ve etrafımdaki birçok kişide bu durumu gözlemliyorum. İstediğin gibi seviyeli ortam kurmak senin elinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cakma Iphone -- 27 Ocak 2015; 1:51:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.