Şimdi Ara

Çok çalışmayı bize iyi bir şey diye yutturdular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ulan 21 yaşındayım masa başında oturmaktan belim ağrıyor, gelecek kaygısını düşünmemek için sürekli kendimi geliştireyim zart zurt boşa geçen bir ömür yemin ederim. Bize daha ilkokuldan anlattılar çok çalışmak iyidir, zeka bir boka yaramaz siz çalışın yeter falan fistan. Bir kere geldiğimiz şu hayatta gezip dolaşıp en basitinden iş kaygısı olmadan kafayı yastığa koymak mümkün mü ? Parayı düşünmeden vs.. Kimse lambo'dan ferrariye geçmek istemiyor ki anasını satayım.

Bana göre en baba mesleğin olsun dünyanın en zengin adamı ol o vaktini sen yönetemiyorsan, kışın sıcacık yatağından sabahın köründe kalkıyorsan beş para etmez. Mezara mı götüreceğiz harbi bu kadar şeyi

• Biz bu Dünyaya ecnebilerin kölesi olmak için gelmişiz.

Benim yaşıtım olan yabancılar kız erkek fark etmeksizin Dünyayı geziyor.

Şirket kuruyor.

Biz ise ev, arabayı geçtim kira bulabilecek miyim? Asgari ücretle veya 2 asgari ücretle geçinebilir miyiz gibi saçma şeylerle uğraşıyoruz.

Çok çalışmak değil akademik ve akıllı çalışmak iyidir.
  • Biz bu Dünyaya ecnebilerin kölesi olmak için gelmişiz.

Benim yaşıtım olan yabancılar kız erkek fark etmeksizin Dünyayı geziyor.

Şirket kuruyor.

Biz ise ev, arabayı geçtim kira bulabilecek miyim? Asgari ücretle veya 2 asgari ücretle geçinebilir miyiz gibi saçma şeylerle uğraşıyoruz.

Çok çalışmak değil akademik ve akıllı çalışmak iyidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben bu zamana kadar akademik ve akıllı çalıştım kendimi her yönden geliştirdim, eğer daha ileriye gitmek istiyorsan çalışman gerekiyor ve bunu sürekli tekrarlaman gerek. Ben de dünyayı gezdim. Ama döndüğümde hiç uyumadan ders çalışmam gerekecek derslerimi, işlerimi yetiştirmem için. Benim bahsettiğim şey fight club felsefesi bu hayatta ilerledikçe bir şeylere sahip oldukça onlar sana sahip oluyor karşılığını istemeye devam ediyor. Ben şu an pc başına 1 hafta geçmesem tüm planlarım mahvolur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YTÜ Ehm -- 16 Kasım 2024; 1:30:43 >
  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    Kast ettiğim akademik ve akıllı çalışmak bu değil.

Bir işin vardır ama bu iş sürekli tekrar eder döngü içindesindir ne sen geriye ne ileriye götürür. Yapılan iş seni ileriye taşıyıp bir şeyler katıp sana kazanç sağlıyor mu? Önemli olan bu.

Sahip olmak istediğin şeylerin sana sahip olması mevzusuna gelirsek, bir şeyi başkaları görsün diye mi istiyorsun? Yoksa içinden istediğin için mi sahip oluyorsun?

Başkalarına iyi görünmek için yapılan çoğu şey bir süre sonra sıkıntı çıkarır.

Kendin için yaşamayı bilmezsen ne yatırım yaptığın para, ne gittiğin tatil, ne gezdiğin ülkeler... Sadece lafta kalır.

Hayatta ne istediğimizi iyi seçmemiz gerekir, gerekir ki istediğimiz şeyler kabusa dönmesin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence çalışma olayını çok yanlış anlıyorsunuz. Daha yeni bir haftalık izne çıkmıştım. Hiçliğin ortasında bir bugalov tarzı ev kiralayıp ailecek vakit geçirdik. Hiçbir iş yapmamaktan gerçekten iş yapmayı özledim. Çalışmak, kendini geliştirmek o kadar da kötü bir şey değil. Hatta ben severek çalışıyorum. Kendimi geliştirdiğim her konuda mutlu oluyorum. İnsanın önce bir iş yapmayı sevmesi gerekiyor hayatı düzgün yaşayabilmesi için. Gerçi çalışıp da anca hayatta kalabilecek kadar maaş kazanılıyorsa o koşullarda kimse mutlu olamaz zaten.

• çok çalışmak kumu sulamaktır. sabah akşam kumu sulayıp durursun, kum sana hiçbir mahsul vermez.

iş yaşamında da böyle. kendine bi iş bulup konfor alanı yaratırsın. çalışıp durursun sabah akşam. maaşın yatar. işveren kendine bi yat satın alır. sen çalışmaya devam edersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    hocam bence sizin tatil sıkıcı geçmiş. ben şahsen tatile gideceksem mutlaka aktiviteli bişeye gidiyorum. yürüyüş, tırmanış, bisiklet vs vs..

haa kös kös oturulan tatile de gidiyoruz ailecek. o da şöyle oluyo: kaplıcada villa kiralıyoz. gidiyoz iki araba. gündüz millet havuza falan gidiyo. akşam için de film götürüyom film izliyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam aslında yurtdışı tatiliydi. Araba kiraladık, tüm ülkeyi gezdik bir haftada. Her gittiğimiz yerde 2 gün kaldık. Duraklardan biri de bungalov evdi. Hiç yapmadığımız bir izole ortamda kafa dinleme tatili oldu o kısım. İnsan medeniyetten uzak kalınca ve hiçbir şey yapmadan sadece oturunca kafa otomatik olarak sorgulamaya başlıyor ve o an hiçbir şey yapmadığım için iş yapmayı özlediğimi farkettim.

• 20li yaslar sonraki yaşların temelini atmakla geciyor

30 gibi para akmaya basliyor

40a kadar parayi bulamadiysan 50ye kadar son sansin

Ondan sonra zaten taklaya geliyorsun iş gücün kalmıyor

Sen şimdi temelini sağlam at memur ol

• up

• Babanı seçme şansın yok ancak kayınbabanı seçmek senin elinde. Kurtuluş iç güveysi olacağın konağı iyi seçmektedir. Başarılar..

• Babası petrolcü arab zengini kızlar ulaşsın acil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendi işini kurduysan çok çalışmak iyidir, başkasının işi için kendini paralamaya değmez. Çok çalışıyosun al sana fazla para diyen firmaya denk gelmedim daha.

Türkiye'de zenginlik iş sahiplerine, inşaat sektörüne ve vergi kaçıran meslek dallarına aittir. Maaşlı çalışan olarak çok çalışarak fakirlikten kurtulamazsın.

Çok çalışmakla zengin olunsaydı Türkiyenin tüm Avrupaya fark atması lazımdı. Haftalık en fazla saat çalışan ülke biziz bölgede. Olay akıllı ve verimli çalışmaktan geçiyor.

Sen çok çalışırsın tarlayı elle sürekli çapalarsın yorulursun, Avrupalı gelir iş makineleriyle girer yorulmadan senin 10 katın iş yapar çıkar. Örnek.

Bu makineleşme devriminin güncel versiyonu yapay zeka ve robotlardır.

• Vain kullanıcısına yanıt
    quote:

Kendi işini kurduysan çok çalışmak iyidir, başkasının işi için kendini paralamaya değmez. Çok çalışıyosun al sana fazla para diyen firmaya denk gelmedim daha.

+ imza kaşe mühür.

Kıbrıs'ta otel sahibi olan iş adamı Beysim Tibük diyo ki:

- Kıbrıs gençlerinin neden memur olmak istediklerini anlayamıyorum. yahu özel sektörün başarılarını göremiyolar mı? baksınlar bize ne kadar başarılıyız!! gelsilnler bizde çalışsınlar yaahuuu!!!!!! bunlar koşa koşa devlette kadro arıyolar! devlet ne başarmış bu güne kadar! başarı özel sektördedir!

bunu bağırarak söylüyo bide

ulan Beysim Tibük! sen çok başarılıyız diyosun ya hani, sen kahve içip keyif çatarak otelden kazandığın parayla kendine servet yaparken, senin uyutmadan eşşek gibi çalıştırdığın maaşlı kölelerin ömür boyu %100 fakir kalacaklar. niye gelip de sende çalışsınlar? memur olup hem daha yüksek maaş alırlar hem de çok konforlu şartlarda çalışırlar.

devleti ben de sevmiyom. bence de bu kadar çok memur olmamalı. ama, ben şahsi çıkarım gereği memur olmayı tercih ederdim.

• çalışma saatleri düşmesi gerekiyor ya tatilde 2 gün olmalı, ülkeden göç etme sebebi olacak bu konu çünkü.

• Çok çalışmak demeyelim de ihtiyaç kadar diyelim. Dünya düzeni böyle. Kimisi kısayoldan para kazaniyor. Gerek anlik gerekse uzun süreli. Kimisi de emek harcayarak kazaniyor. Olaya bakiş acinla alakali. Bu zamana kadar bilgisayar bası iş isterdim. Son 6 8 senedir bilgisayar başı calisiyorum. İşim rahat ve memnunum. Daha iyi sartlar, imkanlar olabilirdi. Ancak maaşımı zamaninda ve eksiksiz aliyorum. Fazla alicam diye fantezi için işimi degistirmek istemiyorum. Daha fazla veren yerler de var. Nefes almadan çalışmani istiyorlar ama. Son zamanlarda benzer gelire sahip baska bir meslek dusunmeye basladim. Eger olur da kötü senaryo isten cikarilirsam onu denemeyi dusunuyorum. Aksi halde pc bası işe devam.

Her zaman üsttekilere bakarsak biz çok fakir yaşıyoruz. Ancak alttakilere de bakarsak sükürler olsun ki karnimiz doyuyor. Kış gününde sicacik evde cocuklarimla oturuyorum. Nerede durmak istediğini kendin secmelisin ve de gercekleşebilecek hayallerini de imkanlarina gore seçmelisin. Lamborghini hayalim hiç olmadi mesela. Olsa ya satardim parasini mantikli yere harcardim ya da lpg taktirirdim. Birseye sahil olmak akabinde giderlerini de karsilamayi gerektiriyor.

Olay bu yani. İmkanlar = hayaller birbirini denklestirirse huzurun çok olur. İhtimali dusuk şeylere çok kafa yorsrsan bir süre sonra gerceklestiremediğin için cok yorulursun.
    Mesajlari politik seylere cekmeyin lutfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kental -- 17 Kasım 2024; 21:9:55 >

• daha kafanı çok duvara vuracaksın, mesela sabah 7de kalkıp okula gittiğin için hergün 30lu yaşlarında ben ne gerizekalıymışım diceksin. ve bizleri pazara yolladıklarınıi kendilerinin ise zenginleştiklerini anlayacaksın bu süreçte. çünkü 40larına kadar büyük bir şey başaramayacaksın.

• Valla dostum herkesin hayattan beklentisi ve öncelikleri farklı kimisi bir rutinde ölene kadar çalışmayı seviyor. Ben yakında işimden çıkıp yaz ayında çok uzun bir yurtdışı gezisine çıkıcam 6 ay kadar. Yaşım 30 oldu %99 benim yaşımdakilerin hayattan beklentisi işten istifa edip 6 ay yurtdışında aylak aylak gezmek değildir demi.

• bilmediğim duygular

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.