Şimdi Ara

Çok ilginç bir cutscene takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben şuan kullandığım bilgisayarı 6 yıl önce toplatmıştım bilgileri en altta paylaşacağım. Sorun şu ki cutscene denilen oyun arası video şeklinde şeylerde ya da oyuna girerken (sadece gta5'de oldu) şans eseri, her zaman olmuyor bu %40 ihtimalle falan oluyor, görüntü 1-2 saniyeliğine takıla takıla ilerliyor sonra pc komple takılıyor (hiç bir şey yapamıyorum) ses 1-2 duraksamanın ardından devam ediyor veya görüntü yok oluyor ve siyah bir ekran beliriyor, ses falan her şey duruyor. Ben alt+tab falan yaparsam sol alttaki başlat ikonu falan görünebiliyor bazen. Bu olayların yaşanması 1-2 saniye sürüyor ardından pc kitleniyor ve sadece pcnin üzerindeki restart butonu sayesinde pc kendine geliyor. Başka hiç bir türlü düzelmiyor. Bu olay şuana kadar hatırladığım 3 oyunda gerçekleşti;
    1- Tomb Raider; Lara Croft'un video kamerasını açtığı cutscenelerde aynı şey olabiliyordu fakat onda pc kitlenmiyordu.
    2- Max Payne; Oyuna girerkenki introda bu olay gerçekleşebiliyordu ve aradaki cutscenelerde. Oyunu dx9 oynayarak bitirebildim bu yüzden.
    3- (En önemlisi) GTA V; Bu oyuna çok sık giriyorum arkadaşlarımla multiplayer oynayabilmek için. Sadece ve sadece oyunun introsunda Rockstar ikonunun çıktığı yerde bilgisayar yukarıda söz ettiğim sorunu yaşıyor ve her defasında hard reset atmam gerekiyor.
    Bu olay rastgele oluyor. Mesela GTA'ya girebilmek için 2-3 kere pcye res atmam gerekiyor bu takılma yüzünden. Ardından şansa bala girebiliyorum, introda takılmıyor. Sonra istersem 12 saat oynayayım hiç bir sorun yaşamıyorum. Bu problemin sebebi ne olabilir? Gerçekten sıkıldım artık bu olaydan dolayı.
    Pc Özellikleri;
    -Windows 7 64-bit
    -ATI HD 5870 1GB
    -4 GB RAM
    -Anakart Gigabyte P55-UD3R
    -İşlemci Intel Core i7 860 2.8 GHZ
    -Power Supply Gigabyte 610 Watt

Önümüzdeki hafta yeni parçalar alıyorum ve sorunun çözüleceğini düşünüyorum, bence sorun ekran kartı bazlı fakat benim düşüncem çok ufak çaplı bir bilgiye dayanıyor. Sizin beni aydınlatacağınızı düşüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Alacağım bileşenler;
    -NVIDIA GTX 970 4GB EVGA
    -G SKILL 4x2 GB RAM 1600 mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAQQAL -- 10 Kasım 2015; 6:38:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok İlginç Twitter Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.