Arkadaşlar bir bilgisayar aldık 2. elden (bilgisayar gayet iyi çalışıyordu ama yeni bir PC değil eski bir sistem) fakat bi 2 hafta sonra açılmadı bilgisayar. Aslında açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor anlayacağınız ekran kartını okumuyor/çalışmıyor ben de başka bir sistemden kendi kartım olan 750 ti takdım açıldı ama sorun burda başladı. O eski PC den çıkan kart da benim 750 ti ı çıkardığım PC de çalışıyordu yani kartta bir problem yoktu. Neyse nedense o kartı artık PC okumuyordu ne yapsak çalıştıramadık biosdan vs her türlü ayarı denedik ama nafile. Neyse sistem onboard kullanılmaya başladı ve yakın bi zamanda başka bir akraba sisteme kendi ekran kartını denemek istemiş o da çalışmamış denemiş etmiş vs sonra almış kartı kendi bilgisayarına takmaya çalışınca ilk başta kendi pcsinde de okumamış sonradan okumuş kartı yani bu bilgisayardaaki kart okuyup okumama durumu ne olabilir sizce ?? elektronik cihazlarda böyle delirtici şeyler sık sık başıma geliyor kafayı yemek üzereyim. Sizce Ne yapmalıyım ? |
ÇOK İLGİNÇ BİR DURUM BAŞIMA GELİYOR
-
-
Okuduğundan bir şey anlamadım. Sen anladın mı ?
Biraz özenli bir şekilde daha sade açıklar mısın?
-
aslında açık biraz daha kendinizi vererek okuyabilirsiniz ekstra ne yazabilirim bilmiyorum ama şöyle açıklayayım,
saphhire hd4650 ekran kartım var elimde ve şu ana kadar sadece kendi bilgisayarımın anakartı olan MSI 970A-G43 kart ile çalıştırabildim diğer sistemlerde ekrana görüntü alamadım diğer denediğim anakartlar ise asus m4n78 ve gigabyte ga-m61pme-s2 bu iki anakartta çalışamayan ekran kartı nasıl oluyor da benim sistemimde çalışıyor akıl erdiremiyorum
Aklında soru işareti olanlar varsa hd 4650 ile çalıştıramadığım bu 2 anakartı 750ti ile çalıştırabiliyorum ekrana görüntü geliyor yani 750ti ile. acaba hd4650 yi küçümsüyorlar mı ben anlamadım hiç bir şey bu durumdan yıllarca bilgisayarlar uğraştım ilk defa böyle bir olay başıma geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furrkan209 -- 7 Aralık 2020; 16:56:12 >
-
umarım açıklayabilmişimdir
-
Bios güncellemesi yaptınız mı? -
hayır ama hemen deniyorum teşekkürler cevabınız için
-
Rica ederim, umarım sorunu çözersiniz. -
Ekran kartını fırına at ısıt bak nasıl çalışıyor :D inanmaz şimdi
-
750ti takıp bios update yaptım sonrasında hd4650 yi taktım resetleyince açıldı bilgisayar bi sonra bi kaç kere daha kapat aç yaptım ama diğerlerinde görüntü alamadım :( bu denediğim kart asusun gigabyte kartı güncellememe rağmen yine hiç görüntü vermedi ama ekran kartının davranışların inceledim gigabyte anakartta takında fan dönüp duruyor dönüp duruyor asusda ise start verdiğimde dönmeye başlıyor sürekli ama deviri düşük acaba güç mu gelmiyor ?
-
çalışan karta yapılmaz ama o, benim kart çalışıyor sorun; diğer pc lerde neden çalışmıyor ya da msi anakartta neden çalışıyor hiç çalışmıyo olsaydı bile son bi kez kullanıcam diye fırınlamazdım :D
-
Haklısın ben bayılırım fırında ekran kartına. En son çare yaparsın artık sat gitsin yada daha uyumlu bı kart al daha güncel.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X