Şimdi Ara

Çok kararsızım , Lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

farklı marka "topic"lerinde değişik konularımı okuyan arkadaşlar bilirler.Çünkü son 5-6 aydır kafayı yemek üzereyim.O arabanın şusuydu bunun burasıydı onun şu sorunuydu ah o çok yakıyormuş derken kafamda bir türlü alacağım aracı belirleyemiyorum.Tam tamam kesin kararımı verdim bu diyorum sonra başka birşey çıkıyor.Size durumumu kısaca aktarim bu benim kendime ait ilk aarbam olacak ve öğrenciyim.ama kendimi bildim bileli araba hastasyımdır.Alacağımız aylara bakarsak ilkbahar sonu yaz başı gibi olacak yani haziran temmuz gibi hem ehliyetimi de almış olacağım daha rahat olacak o yüzden.Arabaya ayırabileceğimiz bütçe 18-19 bin ytl civarı olacak.

Şimdi size son 4 aydır karar verdiğim aracı söyliyim opel corsa 1.3 cdti 'a karar vermiştim.Çünkü eski arabamız palioydu o bakıma yeteri kadar nefret ettirtti yerli araba istemiyorum.Bi depoyla 300 kmyi zor görürdük.Ve ben öğrenciyim kendi aylıgım bana yetmeli o bakıma az yakması şart.Lpg li bir araç da istemiyorum...o bakıma en güzeli dizel corsadır dedik.2004-2005 arası 18-19 milyara 50-60 binde temiz bir araba alacağım dedim.Fakat son zamanlarda kafamı çevreden duyduklarım iyice karıştırıyor .O kadar para vereceksin mini sınıfta arabaya mı bineceksin.yok onların direksiyon kutuları sorunlu vb... aslında gönlümden focus geçiyor ama yakıtı beni çok korkutuyor...sizin tavsiyeniz ne olur

şimdiden çok teşekkürler
    daha 4-5 ay vaktim var lütfen kafamda birşeyler şekillensin artık düşünmek istemiyorum ne alacağım diye=)

• veya kısaca şöyle sorim tercihim olan opel corsa 1.3 cdti doğru bir tercih midir?
  • 45 litre ( 1 depo) ile istanbul şehir içi ; 600 km gidebilen bir araç işini görürmü? üstelik otomatik vitesli bir araç.

hayırlı günler.
  • Bence çok doğru bir tercih sakın değiştirme
    quote:

Orjinalden alıntı: can_90_05

veya kısaca şöyle sorim tercihim olan opel corsa 1.3 cdti doğru bir tercih midir?
  • Çoğunluk böyle diyor çevremde.Ama bir iki kişiden olumsuz şeyler duyuyorum onun için kafam karışıyor.Corsa benim hoşuma gidiyor opelin sağlamlığına zaten laf söylenmez.Ama hepsini geçtim benim için yakıtı önemli bu konuda corsa tam bana göreymiş gibi görünüyor.bakalım inş=)

[

quote]Orjinalden alıntı: frk96

Bence çok doğru bir tercih sakın değiştirme
    Orjinalden alıntı: can_90_05

veya kısaca şöyle sorim tercihim olan opel corsa 1.3 cdti doğru bir tercih midir?

• ilginize teşekkürler otomatik vites düşünmüyorum.600 km şehir içi için ortalama bir değer dizelde çok daha güzel değerler oluyor ... fakat belirttiğiniz araç nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

45 litre ( 1 depo) ile istanbul şehir içi ; 600 km gidebilen bir araç işini görürmü? üstelik otomatik vitesli bir araç.

hayırlı günler.

• mitsubishi colt 1.3 benzinli

18-19 bin arasına 2005-2006 modelleri bulunabilir.

hayırlı günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sakın fikrini değiştirme. Her kafadan bir ses çıkar ne yapacağını şaşırırsın. O fiyata, dizel, hem de az yakan, ikinci el piyasası çok iyi olan, sorunsuz (bence- yıllardır kaç tane geçti elimizden hçbiri tık demedi) bir araba alıyorsun.
    Hemen al.
  • yorumunuz için çok teşekkürler.Valla iyi hissetmemi sağlıyorsunuz.Kararım çok kesindi ama şu ara kafam iyice karışmıştı.Doru bir tercih yaptığımı düşünüyorum ben de.Sonuçta 98-97 model corsalar bile hala dipdiri yollarda etrafa baktığınızda en çok gördüğüm küçük sınıf araba yine corsa.En az yakan dizel motor yine corsa da...

rahatlıyorum valla saolun=)

quote:

Orjinalden alıntı: noplaceforchance

Sakın fikrini değiştirme. Her kafadan bir ses çıkar ne yapacağını şaşırırsın. O fiyata, dizel, hem de az yakan, ikinci el piyasası çok iyi olan, sorunsuz (bence- yıllardır kaç tane geçti elimizden hçbiri tık demedi) bir araba alıyorsun.
    Hemen al.
  • Bence focusun yakıtı seni korkutmasın. Diğer 1.6 motor araçlar ne yakıyorsa focus da o kadar yakar. Sonuçta corsa'yı alınca da konfordan ödün vermiş olcaksın focusa göre...
  • Tabi ki yani kendi sınıfında bakarsak focus ' a tüm 1.6 araçlar ne yakıyorsa focus da onu yakıyor.Çok yakıyor diye bir durum yok yani bunu sizin forumlarınızdan da okudum.Ve hakkını da sonuna kadar veriyor.Kullanmışlıgımda var gerçekten çok sağlam araba.Yapışıyor yola resmen.Ama benim sıkıntım focus megane astra vb üst sınıf araçların konfor olarak üstünlüğünün farkındayım ama bana bir iki beden büyük gelir.Focusta ne oluyor üst sınıf bir araca biniyorsun konforun ona oranla artıyor.Ama yakıtın da o düzeyde...Ama corsa da ne oluyor bir alt sınıf bir araca biniyorsun.O da kendi sınıfında çok üstün bir araba.Artısı ne dizel olması.Yakıtı sizii hiç üzmüyor.Biri b sınıfının bana göre en önde gelen aracı öteki c sınıfının.Ama burada "yanlış bir kıyas olacak ikisi bir değil ama" yakıtı hesaba katarsak corsa aklıma yatıyor...
  • corsa gerçekten güzel araba ve seri ben fiesta ve corsa kullandım aklını karıştırmak istemem ama fiesta dizellerde güzel araba
  • fazla düşünme. dizel corsa, dizel clio (yeni kasa) sana yeter, işini de görür, araba zevkini de tatmin eder. satarken de kolay olur.

corsa çok sağlam araba. 3 yıl kullandım, alt tarafta ve kaportada ne en ufak pas, ne bir sorun. ama almadan direksiyon kutusunu kontrol ettir, ve otomatik vites asla düşünme (arıza!). mümkünse enjoy modelini al (donanım süper). ve şirket arabalarına dikkat et (arabanın içine ediyorlar).

bu avantajlardan dolayı 2. el fiyatları uçmuş durumda tabii. bu nedenle çok tutulmayan ve fiyatı uygun olan kaliteli araçlara da yönelebilirsin bütçen dahilinde. nissan micra, renault modus gibi fazla satmamış ama kaliteli araçlar da corsa kadar iyidir. "0" veya 2. el inanılmaz uygun fiyatlara bulabilirsin dizelleri.

her koşulda milleti pek dinleme. bildiğini oku. içine sinen arabayı kimseyi dinlemeden al, sinmeyeni de herkes süper dese de alma.

hayırlı olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: ahremanes

fazla düşünme. dizel corsa, dizel clio (yeni kasa) sana yeter, işini de görür, araba zevkini de tatmin eder. satarken de kolay olur.

corsa çok sağlam araba. 3 yıl kullandım, alt tarafta ve kaportada ne en ufak pas, ne bir sorun. ama almadan direksiyon kutusunu kontrol ettir, ve otomatik vites asla düşünme (arıza!). mümkünse enjoy modelini al (donanım süper). ve şirket arabalarına dikkat et (arabanın içine ediyorlar).

bu avantajlardan dolayı 2. el fiyatları uçmuş durumda tabii. bu nedenle çok tutulmayan ve fiyatı uygun olan kaliteli araçlara da yönelebilirsin bütçen dahilinde. nissan micra, renault modus gibi fazla satmamış ama kaliteli araçlar da corsa kadar iyidir. "0" veya 2. el inanılmaz uygun fiyatlara bulabilirsin dizelleri.

her koşulda milleti pek dinleme. bildiğini oku. içine sinen arabayı kimseyi dinlemeden al, sinmeyeni de herkes süper dese de alma.

hayırlı olsun.

O son dediğiniz bana çok mantıklı geldi çok teşekkür ederim.Aslında işin en mantıklısı bu.Önemli olan insanın içine sinmesi.Sana tavsiye eden adam binmeyecek nasıl olsa.Ama yine de benden daha deneyimli olan sizlerden bilgi almak güzel bişey artılarıyla eksileriyle kafanızda değerlendiriyorsunuz.
    Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Ben kesin kararımı verdim.2004-2005 Opel Corsa 1.3 CDTı inşallah yaza doğru temiz düşük kmlisinden bulurum.Aldıktan sonra da burada yine sizlere aracımı tanıtırım=)

• OpeL Corsa qüzeL ya Tercihin İyi Şimdiden HayırLı oLsun :)

Arkasına OpeL Corsa Bende Corum Yazdırırsın artıK ...
  • focus o kadarda fazla yakmaz mesela bundan bir ay önce ölçmüştük şehiriçi ve şehir dışı karışık kilometrede 19 kuruş yakmıştı
    LPG ile bu değer 15 kuruşun altına rahat düşer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 13 Kasım 2007; 17:32:51 >
  • bende aynı hatayı yaptım ilk bora almıştım sonra astra şimdi cıvıc hepsi hikaye çok masraf aşırı tüketim en iyisi tr de kangodur bunu öğrendim abi 4 yeni lastik 250ytl ötekilerde bin ytl ayda 6bin ytl geliri olan benzinli araç binebilir kango abi 2006 model 18e alınır azda yakiyor yavaş yavaş seyretmek lazım masraf %45 daha az
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.