Gecen 5 metrelık yere arabayı park edemedım.TUm mahalle bana baktı.Bakkal,Kuafor fılan,Rezıl oldum.
Kolay park etmek ıcın ne onerırsınız.?
irezil herif puu sanaa. dh'nin karizmasını çizdirdin
vazgeç bu sevdadan,git domates yetiştir
Redbull iç
uzmantv den bak videolara
ortalam bir araba 4 - 4.5 metredir zaten. Eger bir de acemiysen parkedememen normal. Bayanlar 5-6 senelik ehliyetle 3,7 metrelik arabayı 6 metrelik yere parkedemiyor :D
Parketmeden önce parkedeceğin yere nasıl gireceğini ne manevralar yapacağını zihninde canlandır. Ondan sonra şoför koltuğuna geç ve parket arabanı.
merak etme onlarda park edemıyorlardı zamanında hersey zamanla duzelir
quote:
Orijinalden alıntı: okanb3
Parketmeden önce parkedeceğin yere nasıl gireceğini ne manevralar yapacağını zihninde canlandır. Ondan sonra şoför koltuğuna geç ve parket arabanı.
Genelde ıyı yanasıyorum ıkı arabanın arasına gırıyorum ama arabanın ya onu ya arkası bıraz dısarda kalıyor.
Aynaların geri viteste park konumuna geçiyorsa veya elektrikliyse işin biraz daha kolay. Aynan kaldırımı gösterecek şekilde olduktan sonra yandaki araca paralel olarak dur. Aynan arkasına park edeceğin aracın bitiş noktasına geldiği anda direksiyonu kırarak geri geri yanaşmaya başla. Bu sırada bir gözün aynada olsun. Kaldırıma yeteri kadar sıfırladığında direksiyonu ters taraftan topla aracın burnunu içeriye al. (Bu sırada sola yanaşıyorsan aracının ön tamponun solunun öndeki aracın sağ arkasına, sağa yanaşıyorsan aracının ön tamponunun sağının öndeki aracın arka tamponuna sürtmemesine dikkat et. ) Sonra direksiyonu tekrar kaldırıma doğru çevirerek aracı iki araç arasına ortala. Eğer mesafe araç için çok dar ise iyice yanaşmak için bir kaç ileri geri hamle yapman gerekebilir. Bir kaç sn fazla zaman kaybı veya 1-2 kez fazladan ileri geri yapmak sürtülmüş bir tampondan iyidir bence...
quote:
Orijinalden alıntı: righteous@
vazgeç bu sevdadan,git domates yetiştir
Park edeceğin yerin tam bitiş hizasında dursun arabanın arka tarafı.Sonra geri vitese tak sola veya sağa kır direksiyonu, park edeceğin yere göre değişir bu.Sonra hafiften gel geriye, direksiyonu ters yöne kır ve biraz daha geri gel. sonra ileri geri yaptınmı araba oturur yerine.
arabanın önce arkasını iyice dibe yanaştır sonra ters manevra yap zaten önüde giriyo içeri. Git boş alanda konilerle antreman yap.
quote:
Orijinalden alıntı: supremum
Aynaların geri viteste park konumuna geçiyorsa veya elektrikliyse işin biraz daha kolay. Aynan kaldırımı gösterecek şekilde olduktan sonra yandaki araca paralel olarak dur. Aynan arkasına park edeceğin aracın bitiş noktasına geldiği anda direksiyonu kırarak geri geri yanaşmaya başla. Bu sırada bir gözün aynada olsun. Kaldırıma yeteri kadar sıfırladığında direksiyonu ters taraftan topla aracın burnunu içeriye al. (Bu sırada sola yanaşıyorsan aracının ön tamponun solunun öndeki aracın sağ arkasına, sağa yanaşıyorsan aracının ön tamponunun sağının öndeki aracın arka tamponuna sürtmemesine dikkat et. ) Sonra direksiyonu tekrar kaldırıma doğru çevirerek aracı iki araç arasına ortala. Eğer mesafe araç için çok dar ise iyice yanaşmak için bir kaç ileri geri hamle yapman gerekebilir. Bir kaç sn fazla zaman kaybı veya 1-2 kez fazladan ileri geri yapmak sürtülmüş bir tampondan iyidir bence...
Dedgınız gıbı yapıyorum.Aynalar elektırıklı degıl park konumuna gecmıyor.Arac Megan II.
Yanasıyorum mesela arka taraf dısarda kalmıs onu duzeltırken on taraf acıga cıkıyor.
Bırde Kaldırıma sıfır yanmakta baya zorlanıyorum.
------------------------------------------------ Park ettıgım arac burda.
sen 5m yere park edemedıysen senın daha çok öğrenceğin şey var.5m yere tır girer be :) kolayı yok yani anlayacağın
quote:
Orijinalden alıntı: legendboxer
arabanın önce arkasını iyice dibe yanaştır sonra ters manevra yap zaten önüde giriyo içeri. Git boş alanda konilerle antreman yap.
Yapacamda benzın yok arabada.
arkadaşım bunda ne var ki.5 metrelik bir alan park etmek için zor bir alandır zaten...
quote:
Orijinalden alıntı: Jason Bourn
quote:
Orijinalden alıntı: supremum
Dedgınız gıbı yapıyorum.Aynalar elektırıklı degıl park konumuna gecmıyor.Arac Megan II.
Yanasıyorum mesela arka taraf dısarda kalmıs onu duzeltırken on taraf acıga cıkıyor.
Bırde Kaldırıma sıfır yanmakta baya zorlanıyorum.
------------------------------------------------ Park ettıgım arac burda.
O zaman bi zahmet yanaşmadan önce aynayı ayarlarsanız sorun kalmaz. Şikayetinizden anladığım kadarı ile ya direksiyonu gereken zamandan erken topluyorsunuz ki o zaman park yeri darsa kaldırıma uzak kalırsınız, yeterince uzunsa aracın arkası tekrar dışarıya çıkar ya da geç topluyorsunuz. O zamanda arka tekerlek kaldırıma sürter veya jant sürter kaldırım yüksekse tampon sürter... Geri yanaşırken kapıyı açıp bakarakta yanaşabilirsiniz bu da bir alternatif. Park sensörleri de işe yarar...
Bazıarını goruyorum cok rahat park edıyorlar.
Mahallelı de amma meraklı sankı fılm cevırıyorum.Herkes bakıyor ne yapcak dıye.