Şimdi Ara

Çok merak ediyorum Kasa ve Sessizlik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok merak ediyorum bugüne kadar ben beceremedim, benim kasam sıfır sessiz diyebilen var mı bu forumda? Nedir bunun püf noktası?

• püf noktası çok basit.

Pasif soğutmalı ekran kartı,işlemci ve güç kaynağı alın ses sıfır olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kessel

püf noktası çok basit.

o zaman kimsenin kasası sıfır sessiz değil. Sessizlik diye bişi yok hava soğutmalılarda.
  • Overclock yapmıyorsanız PC boştayken bütün fanları minimum devire getirirseniz gayet sessiz çalışan bir kasanız olur.
  • quote:

püf noktası çok basit.

Sdd'yi de unutmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

Overclock yapmıyorsanız PC boştayken bütün fanları minimum devire getirirseniz gayet sessiz çalışan bir kasanız olur.

fan kontrolcüsü alacağım tüm fanları ısıfr yapıcam kapalı :) yapcak başka bişi yok geceleri genelde bilgisayardayım sessiz ortam ve bilgisayar gürültüsünden kafam şişiyor rahatsız ediyor.
  • benm kasam 0 olmasa da oldukça sessiz..psu fanı otomatik, işlemci soğutucusunun 14cm lik 1 fanı ve egzos fanı da %50de çalışıyor..üstelik makine 4,7 ghzde şu anda..ekran kartımı hiç saymıyorum çünkü olağanüstü sessiz bir kart (gigabyte gtx460 oc)..tek sıkıntım ssd diskimi sattığım için hdd den gelen tıkırtı..onun dışında en ufak bir ses bile yok..power düğmesine bastığımda makinenin açılıp açılmadığını ışıklarından anlıyorum.. size tavsiyem bi tane fan kontrolcü alın ve keyfinize bakın..sırf bu sessizlik uğruna kaç tane ekran kartı değiştirdim..asus direct cu soğutuculu olan modeller dahil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturca89

benm kasam 0 olmasa da oldukça sessiz..psu fanı otomatik, işlemci soğutucusunun 14cm lik 1 fanı ve egzos fanı da %50de çalışıyor..üstelik makine 4,7 ghzde şu anda..ekran kartımı hiç saymıyorum çünkü olağanüstü sessiz bir kart (gigabyte gtx460 oc)..tek sıkıntım ssd diskimi sattığım için hdd den gelen tıkırtı..onun dışında en ufak bir ses bile yok..power düğmesine bastığımda makinenin açılıp açılmadığını ışıklarından anlıyorum.. size tavsiyem bi tane fan kontrolcü alın ve keyfinize bakın..sırf bu sessizlik uğruna kaç tane ekran kartı değiştirdim..asus direct cu soğutuculu olan modeller dahil..

sistem konfigirüasyonun imzanda yazılı olan mı?

• aynen imzamda yazılı olan..havalar çok sıcak olduğu için 1,34 v ile 4,9 ghz den, 1,28v ile 4,7 ghz e çektim..yaklaşık 7-8 derece daha düşük sıcaklıklar..şu anda yükte max 71 derece oluyor işlemcim..yükte gayet normal bi değer ve sessiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturca89

aynen imzamda yazılı olan..havalar çok sıcak olduğu için 1,34 v ile 4,9 ghz den, 1,28v ile 4,7 ghz e çektim..yaklaşık 7-8 derece daha düşük sıcaklıklar..şu anda yükte max 71 derece oluyor işlemcim..yükte gayet normal bi değer ve sessiz..

Bu overclock değeri ve sessiz mi? Bravo :) Merak ettim,abansanız en fazla kaç oluyor?
  • anakartım çok kaliteli olmadığı için 5ghz sınırında takılıyorum..en fazla 5ghz yaptım..ama şu var 217tl ye aldığım anakart bana bu işlemciyi 4,9ghz de sorunsuz kullanmama izin veriyorsa neden 5ghz yapmak için satayım ki??..aradaki fark önemsenmeyecek kadar az..fanlar %50 de yazın 4.7, kışın 4.9..fanları %100 yapınca yazın da 4.9.. bana yeterli bu değerler..en önemlisi de sessizlik..bi de şu hdd tıkırtısı olmasa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

püf noktası çok basit.

Sdd'yi de unutmamak lazım.

hayır wd green serisi neredeyse 0 ses
    ssd ye egerek yok
  • allaturca89 : Kesinlikle haklısın, 100 mhz için değmez. HDD tıkırtısından ben de muzdaribim. Seagate harici hdd'm, netbook'umdan daha fazla ses yapıyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

allaturca89 : Kesinlikle haklısın, 100 mhz için değmez. HDD tıkırtısından ben de muzdaribim. Seagate harici hdd'm, netbook'umdan daha fazla ses yapıyor :D

benimki de seagate.. aslında en güzel 60gb bi ssd alıp sistemi ona kurup, sonra da diğer programlar için sessiz bi hdd almak..böylece ses olayı da 0 a daha da yaklaşır..eskiden ssdimiz vardı ama sata3 sevdasına sattık yerine de sata3 alamadık.. elimizdekinden olduğumuzla kaldık..

• allaturca89 : HDD alırken mutlaka google'dan benchmarklarını aratıp sonuçta en sessiz çıkan hdd'yi almak lazım. Ben artık öyle yapacağım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

allaturca89 : HDD alırken mutlaka google'dan benchmarklarını aratıp sonuçta en sessiz çıkan hdd'yi almak lazım. Ben artık öyle yapacağım :)

ya işte 3 sene önce aldık ilk çıktığında..sonra içi dolunca değiştiremedik bi daha üşengeçlikten..
  • Corsair 800D kasa ve gelid fanlarla gayet rahat yanında uyuyabiliyordum tabiki fan kontrolcü lazım.Hava sıvı farketmez uyduruk sıvı soğutmalarda pompa+fan sesi adamı delirtiyor.
  • Fan kontrolcüsü yoksa yada masraf yapmam diyorsanız verin bütün fanlara 5v u gayet sessiz olur kasa.Arkadaşın dediği gibi ışıklardan anlarsın bilgisayarın çalışıp çalışmadığını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quarizma06

Fan kontrolcüsü yoksa yada masraf yapmam diyorsanız verin bütün fanlara 5v u gayet sessiz olur kasa.Arkadaşın dediği gibi ışıklardan anlarsın bilgisayarın çalışıp çalışmadığını.

çok güzel bi öneri vallah 5 voltu vermek...ben şey sorucam kasamda 3 fan var brı önde bırı kapakta bırı arkada hepsıde dısarı ufluyor bı sakıncası olurmu yoksa ıcerı ufleyen bı tane şartmı?şartsa eğer hangısı ıcerı uflemelı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed61

quote:

Orijinalden alıntı: quarizma06

Fan kontrolcüsü yoksa yada masraf yapmam diyorsanız verin bütün fanlara 5v u gayet sessiz olur kasa.Arkadaşın dediği gibi ışıklardan anlarsın bilgisayarın çalışıp çalışmadığını.

çok güzel bi öneri vallah 5 voltu vermek...ben şey sorucam kasamda 3 fan var brı önde bırı kapakta bırı arkada hepsıde dısarı ufluyor bı sakıncası olurmu yoksa ıcerı ufleyen bı tane şartmı?şartsa eğer hangısı ıcerı uflemelı?

Ön ve yan kapak içeri , arka yani ekzoz fan dışarı üflemeli kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 8 Ocak 2012; 0:38:18 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.