25 yaşına kadar her şey o kadar kötüydü ki. lise terk olarak hiçbir hedefim amacım kalmamıştı. asgari ücrette istemiyordum karı kızda bakmayacaktı artık. neden baksınlar ki vasıfsız asgari ücretli erkeğe? intihar fikri aklımdan çıkmıyordu. aradan 3 yıl geçti udemy falan derken kendi uygulamalarımı projelerimi yapıp bütün remote işlere spam başvuru yaptım. bugün kanada remote yazılımcı pozisyonundan çıkıyorum mutluyum çünkü hollanda remote 2 katı avro verecek hiç beklemediğim anda hayatımı değiştiren yazılıma teşekkür ederim |
Çok mutluyum yazılım öğrendiğim için
-
-
https://forum.donanimhaber.com/yazilimci-ceng-cilere-sorum-var--156698216
Cevap verirseniz çok mutlu olurum hocam.
-
hocam benim bildiğim üniler backend öğretiyor daha çok frontend kasmanıza gerek yok. frontend bizim gibi işsiz aylak matematik bilmeyen adamları kurtarmak için var.
full stack olayım derseniz react yanında native ve flutter öğrenin. iş imkanları mobilin daha çok. mysql php yerinede mongodb + nodejs öğrenin
-
Hocam ilköğretim matematik okuyorum yani kendimi geliştiriyorum birnevi sizin yaptığınız gibi.
Öncelikle HTML CSS ve JS'yi orta seviyeye getirmeyi düşünüyorum.Sonra Bootstrap ve React öğrenme hedefim var.
Bunlar max 1 yıl sürer herhalde ben de o arada 2.sınıfa geçerim.Ondan sonra da Backend tarafında 1 yıl kendimi eğitirim.
-
biraz zaman ayırırsanız 1 yıl bile sürmez frontend. 5-6 ay sürdü benim 8. ayda işi buldum
backend olarak node expresjs mongo graphql kullanırsanız daha kolay öğrenirsiniz. node express react hepsi benzer olduğu için php bambaşka bi dünya. ben backend bilmiyorum backend için hazır firebase kullanıyorum şimdilik.
edit: bootstrap çok eski bitti olayı. önce sass scss öğrenin illa bi library gerekiyorsa bootstrap yerine tailwind
edit2: js de benim yaptığım mallığı yapıp oyalanmayın proje falan yapmayın fundamentals i öğrenip direkt react a geçin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 26 Ağustos 2023; 14:21:52 > -
Yazılım deel, yazılımlar.. Keşke a dan z ye herbirşey tek bir yazılım ile yazılabileseydi. Bi site yapsan karşına bir sürü alternatip program çıkıyor, uygulama da aynı... Nerden baksan en az 5 programı yutup yalamak lazım
-
Sıfırdan mı öğrendin kardeşim? Benim yaş 31
Çok karmaşık değil mi yav bu yazılım işi? Bir ton kod, ıvır zıvır, çorba gibi. Beyni bulandırmıyor mu, nasıl öğreneceğiz? Matematiğim 0
Nereden başlamam lazım, bilale anlatır gibi anlatır mısın? Ne kadar zamanımı alır öğrenmek? Sen şimdi iş olarak ne yapacaksın? Eski bir laptop'ım var 2011 model, onla olur mu bir şeyler? Sen en başından yaptıklarını adım adım anlatsanda biz de öğrensek yapsak bir şeyler kurtulsak şu boş hayattan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 26 Ağustos 2023; 15:21:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
mobile iş imkanı fazla demen biraz yanıltıcı olmuş iş imkanı olarak backend>frontend>mobile=desktop mobile gelecekte daha çok kullanılacak ama şuanda backend açık ara önde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupartideyalnizsin -- 26 Ağustos 2023; 21:24:42 > -
buradaki istatistikler bile geliştirici sayısındaki farkı ortaya koyuyor
-
iyi bir bilgisayar konfor sağlayacaktır iyi bir bilgisayardan kastım işlemcisi ve rami üzmeyecek laptop ise paneli iyi olması lazım ki laptop olsa bile monitör şart konfor performansı çok etkiler evet öğrenmek zor karmaşık uzun bir yol ama kendisi zor değil zor olan şey insanların adım adım doğru yöntemler uygulamadan öğrenmeye çalışması yazılımda iyi bir yol haritası çizmek zordur çoğu kişi bu konuda kaynak bulamaz chatgptden yardım alabilirsin hangi adımları takip etmek gerektiği konusunda yardımcı olacaktır başlığı açan arkadaş gibi 6-7 ayda bu işe adım atanlar var ama sağlam bir temek oluşturmak bile daha uzun sürer önemli olan ben bu işi sadece para için mi yapacağım yoksa sevip bu alanda kendimi sürekli geliştirip bu sayede gelirimi de arttıracağım düşüncesiyle mi başlayacağım sorusunu kendinize sormanız eğer cevabı sadece para için ise yapamazsınız eğer hırslı ve öğrenmeye açık olduğunuzu düşünüyorsanız 1 yılda iyi bir noktaya gelirsiniz ama bu 1 yıl boyunca sürekli beyni yormak gerekiyor frontend tarafı fazla zor değil ben hiçbir angular bilgim yoktu ileri seviye bir kurs ile takip ettim öyle öğrendim 1-2 ay içerisinde aslında öğrendim denilemez çünkü dönüp baktığımda bu fremaworkdeki konuları ayrı ayrı incelediğimde eksikler varsa ben onu bilmiyorumdur o teknolojiyi bilme noktasında proje geliştirebilmek belirleyici bir unsur olmuyor
-
hocam bu yazılım işini öğrenmek zor mudur? yazılımı sevip sevmeyeceğimi nasıl anlayabilirim?
matematiğiniz iyi mi? ve matematik şart mı:?
-
Daha yakın zamanda "getir" birçok yazilimciyi işten çıkardı. Üniversite mezunları bırakın işi staj bile bulamıyor. İnsanlara hayal satmayı bırakın. Can DegeryoutubeİŞSİZ KALAN YAZILIMCILAR TWİTTER'DA İSYAN ETTİ | Trend Topichttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=wRCNSgt0acg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Alfred Blalock -- 26 Ağustos 2023; 22:14:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
matematik şart değil, yazılım öğrenmek kısmen zor.
yazılımda zor olan şey programın iskeleti oluyor. kısacası hayal gücü lazım. çoğu yazılımcının işsiz / düşük gelirli olmasının nedeni bu oluyor, program işini yerine getiriyor ama performanslı ve stabil olmuyor.
-
yazılım herkesin öğrenebileceği bi şey değil yüksek zeka yüksek matematik ve analitik zeka istiyor bi insan yazılımcı olabiliyorsa zaten iyi yere gelebilecek zekaya sahiptir
-
Yazılım bitecek artık yapay zeka yapacak yazılım işini son demleri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
getirden millete ne ? Adamlar batıyor diye yazılımcılar ac mı kalacak. bak adama ilk işini bile yurtdısından bulmus kafasını kullanıp.
-
Yazılımcılık bitmedi mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Özele bakar mısın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sektör hakkında bilginiz olmadan yorum yapmayın. Şu an yazilim sektörü kabuk değiştiriyor, tabanda "acemi" dediğimiz Junior seviyesindeki yazilimcilar cok buyuk yoğunlukta. Bu insanlar kendi başlarına evde seviye atlayamazlar, ise girip pismeleri gerekiyor. Ülkenin ekonomik durumu da malum kimse bu tur insanlara yatırım yapmak istemiyor.
Gercekten yazılımı seveceğiniz düşünüyorsanız başlayın, yoksa koca bir zaman kaybı olur. Kimse kimseye beles havadan büyük paralar vermiyor.
Bakın bu kardeşimizde danimarkalarda çalışan siber güvenlikçi birisi. Sektöre hakim.
Can Deger on Xtwitterbu ve benzeri yorumlari cok gordugum icin alintiliyorum... biraz uzun yazdim kusura bakmayin, pazar aksami okumasi olsun size.. afied!.. 90'li yillarin sonlarina dogru, web sitesi yapan sirketler ve "webmaster" kavraminda buyuk artis yasandi. dergilerden, sagdan soldan…https://twitter.com/CanDeger/status/1695830611112440079?t=z6gnEZI4NHoCUzWLtGcmGA&s=19Bu da başka bir mesaj
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Alfred Blalock -- 28 Ağustos 2023; 1:18:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de front end alanına merak sarmıştım. Html+css+bootstrap öğrenip kendimce temel siteler oluşturmaya başlamıştım. Sliderlar falan ekliyordum. Sonra da Javascript öğrenip bu işin büyük kısmını halledeyim diye düşündüm ama nafile. O program beni yazılımdan o kadar soğuttu ki direkt bıraktım. Hiçbir şey anlamıyordum çünkü. Belki de motivasyonumu kaybettim bilmiyorum ama hata ettim bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 28 Ağustos 2023; 1:22:40 >
Benzer içerikler
- bira kutusu hurda fiyatı
- sevgilinin eski sevgilisi ile yaşadıkları
- bankadan döviz çekme
- keza ne demek
- tanımadığın kıza açılma
- suudi arabistan
- google çizim yap
- telegram indirim kanalları
- prompt mühendisliği nedir
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X