< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi believe745 -- 24 Ağustos 2013; 17:16:22 > |
Sevgilimin Eski Sevgilisini Kafama Takıyorum: Ne Yapmalıyım?
Sevgilinin eski sevgilisiyle yaşadıkları, partnerler arasında yaygın bir çatışma kaynağı olabilir. Bu durumu sağlıklı bir şekilde yönetmek için, aşağıdaki adımları izlemeni tavsiye ederiz:
- Sakin Kal ve Akılcı Düşün: Duygularınla ??hareket etmemeye çalış. Önce derin bir nefes al ve durumu objektif bir şekilde değerlendir.
- İletişim Kur: Sevgilinle açık ve dürüst bir şekilde konuş. Onun eski sevgilisiyle yaşadıklarından endişe duyduğunu belirt, ancak suçlayıcı veya kıskanç görünmemeye özen göster.
- Güven Oluştur: Sevgilinin eski sevgilisiyle yaptıklarını kafana takıyorsan, bunun nedenini araştır. Güvensizlikleriniz mi var yoksa başka bir şey mi? Bu temel sorunları çözmek, endişelerini azaltmana yardımcı olabilir.
- Kendini Geliştir: Sevgilinin eski sevgilisini çekici bulabilirsin, ancak bu onların daha iyi olduğu anlamına gelmez. Kendi güçlü yönlerine odaklan ve kendine güvenini artır.
- Zamana Bırak: Bazen endişelerin zamanla azalacaktır. Kendine biraz zaman tanı ve durumu tekrar değerlendir.
- Profesyonel Yardım Al: Endişelerin yoğun ve yönetilemez hale gelirse, bir terapist veya danışmandan yardım almayı düşün. Onlar, sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmene yardımcı olabilir.
Sevgilinin eski sevgilisini kafana takmak, zorlayıcı bir durum olabilir. Ancak bu adımları izleyerek endişelerinle başa çıkabilir ve ilişkinizi güçlendirebilirsin.