Şimdi Ara

ÇOK ÖNEMLİ! İftar Menüsü dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kusura bakmayın bu çok önemli bir bilgilendirmedir.

Adı esnaf soyadı soyguncu olanlar yemekciler bu sene iftar menüsü altında yine büyük soygunlara başlamışlar. fiyatlar arşa çıkmış ve bunu geçtim. menülerin altına KDV hariçtir yazmaya başlamışlar.

olmayan akılları ile yeterince soymuyorlamış gibi bir de vergiyi vatandaşa yitiyorlar. %1 ile kesilen fişleri ticaret bakanlığına şikayet edip devletimizin kazanmasını destekleyelim. sen verme vergi ben vereyim ne güzel dünya değil mi! Ayrıca boykot ürünlerine yer veren mekanlarda iftar açarken 2 kere düşünün.

• Saçma sapan bir hal aldı bu fiyatlandırma. iki kişinin ortalama dışarıda açacağı bir iftara haftalık eti sütü dahil market parasına geliyor artık. İş çığırından çıktı.

Köstek olmaktansa herkesin farkındalığını arttırmak lazım. Çok elzem acil durumda kalmadıkça dışarıdan yememenizi tavsiye ederim. Hem porsiyon küçült, hem kaliteyi düşür, hem vergi verme, hem de fiyatı arşa çıkar. Çok mu güzel len dünya?

hocam konunun yeri değil ama önemi ancak burda anlaşılır. 550-600ler normal antepte 900 1000 ler uçuyor. sizin hayal ettiğiniz gibi değil yemekler. 7 sene konyada kaldım ben antepten artık bıktım yani artık. gastronomi ayağına kalitesiz ürünlerle yoluyorlar milleti. et aynı et süt aynı süt ama yapılan kalitesiz ürünler dünya para. konuyu destekleyelim.

• Konunun yeri değil ama Aspava ve türevleri mekanlarda bile, kişi başı 550-600 liradan başlıyor iftar menüleri, gidenlere 👋👋

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede dolandırıcılığa bilerek göz yumuluyor.

• Evet arkadaşlar, 3 “eski” rütbeli DH kullanıcısı konunun yanlış yerde olduğunu bile bile bu hatayı devam ettiriyor. DH nin geldiği durum bu ise esnafın geldiği duruma niye şaşırıyoruz ki? İftar fırsatları ana konusu var. Orada konuşuyoruz zaten bunları.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

hocam konunun yeri değil ama önemi ancak burda anlaşılır. 550-600ler normal antepte 900 1000 ler uçuyor. sizin hayal ettiğiniz gibi değil yemekler. 7 sene konyada kaldım ben antepten artık bıktım yani artık. gastronomi ayağına kalitesiz ürünlerle yoluyorlar milleti. et aynı et süt aynı süt ama yapılan kalitesiz ürünler dünya para. konuyu destekleyelim.

• crashris kullanıcısına yanıt
    Hayırdır? Senin bu konuyu açma hakkın var ise benim de yorum yapma hakkım var. Kaç senedir ANAKONU lar bunun için var senin burda oturup duyar kasman için değil. Haddini bil, bilmiyorsan da haddini öğren.

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

uzatma. önemli diyoruz destek olacağına yamuk yumuk konuşuyorsun hayır probleminiz ne onu anlasak bi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 11 Mart 2024; 13:38:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Konu yanlış yerde problem bu. Ana konu aç konuş, her şeyden kıl yumak kapma. Al bir örnek konu belki oturup ben niye eleştiriliyorum diye düşünürsün.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152471782

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

hala konuşuyor ya bi tane psikolog sıcak fırsatı verin de şu şurdan bassın gitsin ya :D hasta cidden hasta. konu sayın yöneticilerimiz yüksek müsaadesi ile burda kalırsa sevinirim. saygılar seni de blokladım kido :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 11 Mart 2024; 13:44:58 >
  • Saçma sapan bir hal aldı bu fiyatlandırma. iki kişinin ortalama dışarıda açacağı bir iftara haftalık eti sütü dahil market parasına geliyor artık. İş çığırından çıktı.

Köstek olmaktansa herkesin farkındalığını arttırmak lazım. Çok elzem acil durumda kalmadıkça dışarıdan yememenizi tavsiye ederim. Hem porsiyon küçült, hem kaliteyi düşür, hem vergi verme, hem de fiyatı arşa çıkar. Çok mu güzel len dünya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 11 Mart 2024; 13:47:45 >
  • Girrffe kullanıcısına yanıt

hocam öyle ama böyle çakalların yüzüne adam gibi esnafta kalmadı. zaten nadir yiyoruz ama resmen herifler özgürlüğümüzü taciz ediyor. bir insan kazıklanmadan yiyip içip gezemez mi ya ? normalde 1 porsiyon kebap en kral yerde 300 350 1 porsiyon en kral baklava 150 200 kalan ıvır zıvır para etmez fiyat 1000tl demiş bi de kdv hariç demiş. benden size tavsiye antebe de yemek için gelmeyin. mekanlar çoluk çocuğun elinde oyuncak oldu tatlar ve ürünler aşırı kötü. adana ya gidin. başka yere gidin. en azından adam gibi medeni yerler görürsünüz.

konuyu taşımışlar pek muhterem yöneticikler :D önemli konuya 2 kuruş indirim kadar önem vermemişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 11 Mart 2024; 14:21:57 >
  • Keşke herkes dikkat etse de bahsettiğiniz gibi fiş alsa. Almadığınız fişleri kendileri biriktirip aralarında takas ederek vergi borçlarından düşüyor gider gibi göstererek. Diyelim kahve dükkanınız var arkadşaınızın da kebapçısı var. Kebapçı biriktirdiği fişleri sizin kahve fişlerinizle değiştiriyor sanki sürekli kahve almış gibi gösteriyor kendini bunu da ödeyeceği vergiden gider olarak düşürtüyor. Mutlaka fiş alın çöpe atacaksanız da yırtıp atın. Bu fişleri çöpten toplayan bile bi kitle var zira.

Diğer bir konu da ramazan zamanı restoranlar iftar saatine doğru sadece iftar menusu satmaya çalışıyor. Kebapçılarda bunu sık görürsünüz. Ben iftar menüsü istemiyorum dediğinizde " bu saatte sadece iftar menusu verebiliyoruz" diyen mekandan kalkın gidin üşenmeyin.

Senelerce esnaf esnaf diye acındırarak kendilerini bu hale geldiler. Pandemide iş yapamıyorlar diye sırf destek olmak için alışveriş yaptık batmasınlar diye. Şimdi kazıkları kaldırıp yağlamış vaziyette bekliyorlar son 4 senenin acısını çıkarmak için. Sanki ben getirdim ekonomiyi bu hale.

Asgari ücretli bir çalışan mahalledeki kebapçıdan daha fazla vergi veriyor bunu asla unutmayın. Bu adamlar fiş kesmediği için vergi toplanamıyor.

• Sizi kandırmadığı sürece dolandırıcılık değildir. Fiyatı üstüne yazar işine gelirse yersin gelmezse yemezsin. Belki yılın 11 ayı zarar ediyor ve 1 ayın parası ile dönüyor dükkan. Bilemezsin. Açıklama yapmak zorunda da değil kimse. Başa dönecek olursak karşılıklı anlaşarak yapılan alışverişe dolandırıcılık olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İftara dışarıda mekanda gideceğine hiç gitme. Pide al, ayran al kenarda açlığını bastır sonra evinde ne yersen ye. İftar işi tam kazıklama işi.

• Ramazan'ın ziyafet değil ibadet ayı olduğunu ne zaman anlayacağız? Bir iftar yemeğine kişi başı 1000 TL vereceklerine o parayla fakir bir aileyi doyursalar daha hayırlı olmaz mı?

• ulan zaten su diye yüzde1 li kdv kesiyorlar.

• Oruç tutulan bir ayda TV' lerde haber adı altında "Ne yemeli?" Menüleri....

Antep Türkiye'nin açık ara en fahiş en kazıkçı memleketi Antep'te bırakın dışarıda yemek yemeyi esnafına selam bile vermeyin.Bunlarin yaptığının bir tık üstü nitelikli dolandırıcılık.Cogunda fiyat yok kör tutturduguna sistemi çalışıyorlar.

• Marketlerde Ramazan indirimi bekliyoruz ama şimdilik bir şey yok. Bindirim kısmındalar hala.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.