merhaba kısa tutmaya çalışacağım 48 yaşındayım evliyim iki küçük çocuğum var ev kira değil zaten olsa sokaktaydık arabam var 2010 dandik bir şey fakat üstüme olan icralardan ötürü satma şansım yok zaten araba üzerine rehin var işletme okudum ingilizce biliyorum üniversite uzun sürede bitti daldan dala atladım askerlik yapmayayım derken iş epey uzadı sonra bedelli yaptım kısa süreli yerlerde çalıştım bir ara grafik tasarım ile ilgilendim yapay zeka çok gelişince sonra mecburen photoshop'a yöneldim bir süre fotoğrafçılara retouch edit vb yaptım ama artık bu iş de bitti bu süreçte denemediğim iş kalmadı bir ara babamın işini devralmaya çalışırken hazır iş var devam ettiririm düşüncesiyle babam alzheimer oldu iflas etti stres bu hastalığı hızlı ilerlettiğinden borçları ben devraldım bir şey belli etmemeye çalıştım krediler patladı tefecilere bulaştım vs vs şimdi boştayım sıfırım aklımı kaçırmak üzereyim durumum iyiyken herkese karşılıksız yardım ettim ben dara düşünce akrabalar dahi sırt çevirdi kendimi bir yerden atacağım ama onu da yapamıyorum çünkü çocuklar beni çok seviyor annem koah hastası babam alzheimer onlarla da ilgileniyorum yıllardır antidepresan alıyorum sanırım pek işe yaramıyor ya da bırakırsam yoksunluğunu hissedeceğim alkol de alıyorum her gün başka türlü delirecek gibi oluyorum çok hassasım çok kafaya takıyorum her şeyi daha ne kadar yaşayacağım bilmiyorum ama şu hayatı biraz olsun mutlu geçirmek istiyorum yıllardır üzgünüm ağır stres altındayım psikolojim çok bozuldu şu an çok çaresizim sizce ne iş yapabilirim herhangi bir alanda uzmanlığım yok bir ara kadiköyde bisklet ile kuryelik düşündüm trendyol ya da yemek sepeti ama onlarda sanırım alımlar durmuş sermayem yok cebimde bir kuruş yok günü zor kurtarıyorum kendi aracımla korsan taksi mi yapsam değerli önerilerinize çok ihtiyacım var yazacak olan herkese şimdiden sonsuz teşekkürler dilerim hiçbir zaman benim yaşadıklarımı ya da benzerlerini yaşamazsınız |
Çok zor durumdayım önerilerinize ihtiyacım var
-
-
reis istanbuldaysan dediğin gibi korsan taksi ya da tag yapabilirsin. taksiciliğe başvurabilirsin.
-
Hocam çok zor ve çok kritik bir durumdasın emin ol buradaki herhangi biri sana yardımcı olabilecek veya destek olabilecek konumda değil. Uzun süren bir süreç sonucu iflasa gitmişsin zamanında belki de krallar gibi yaşıyordun zirveyi gördün şimdi de dibi görüyorsun hiçbir durum sürekli değildir güneş en tepeye çıktığı an dönüş başlar bir süre sonra güneş dibe batar ve ay zirveye çıkar, ardından mükerrer şekilde bu döngü devam eder. Bugün battım bittim diye düşünüp int*har tarzı girişimlerde bulunmanı önermem gerekirse yaşam standartlarını minimize ederek tekrar bir şekilde toparlanmaya çalışacaksın eşin ve çocukların senden bunu bekler. Unutma boksör yere düşünce değil yerden kalmayınca kaybeder. Allah yardımcın olsun. -
çok teşekkür ederim
-
umarım dediğin gibi olur dostum vakit ayırıp mesajımı okuduğun için beni samimi şekilde anlayıp cevap yazdığın için çok teşekkür ediyorum
-
Gerçekten durumlar vahim ise aracı satabilirsin.
He bide şey ,, bu hayatta en büyük zenginlik şüphesiz ki sağlıktır. Gerisi bir şekilde halloluyor.
Sizin şu saatten sonra kesinlikle fuzuli harcama yapmamanız gerekir. Sigara alkolü derhal bırakmanız gerekir. Dışarda asla yemek yememeniz gerekir. Suyu bile gerekirse cami şadırvanından içmeniz gerekir.
Üzücü ama bu işler böyle. -
Aracı satamıyorum yazmıştım rehin var. Sigara kullanmıyorum o nereden çıktı tam tersi nefret ederim. Dışarda yemek yemeyeli yıllar oldu. Fuzuli harcama istesem de yapamam para yokki günü zor kurtarıyorum onu da yazmıştım.
ciddiye almayıp laf olsun torba olsun diye yazmışsınız.
-
çıkabiliyorsan yurtdışına çık.
eşin çalışmıyor mu? eşin de çalışabilir.
bu süreçte eşin ve sen 8 10 aylık bir tasarruf listesi oluşturabilirsiniz. içki mesela hem pahalı hem vücuda zarar. gereksiz masraf. bundan düşebilirsiniz.
bu durumlarda maneviyat da önemlidir. ailen var dedin. yani manevi duyguların olmasa çoktan canına kıyacağını söyledin. bunlar işte bu süreçte senin en büyük destekçin olacaktır. umarın eşinin de maneviyat duyguları vardır.
8 10 aylık süreçte bir nebze birim yapabilirseniz en kötü banka borçlarını temizleyebilirsiniz.
bu süreç sonunda bence ailen için en iyi deneyim olacaktır. çocukların için özellikle.
-
taksinin haricinde pazarcılık da yapabilirsin. ne satarsın orası sana kalmış temiz iş olsun akarı kokarı olmasın diyosan tekstilcilerden toptan mal al pazarlarda tezgah kiralayıp sat. Araba avantajın var bunu değerlendir. anladığım kadarıyla durumun acil yani hızlıca bişeyler yapman lazım -
Motokuryelik yapabilirsin
Motorsiklet satın almana gerek yok aylık kiralayan yerler var muhtemelen aylık 6-7k civarı
İlk aylığı peşin alırlar yani cebinde bi 10 k varsa motokurye olabilirsin durumunu izah edebilirsen yani karşıya güven verebilirsen ilk aylık kirayı önden almaz yani 2-3k ile kurye olabilirsin tecrübeyle sabit
1k şahıs şirketi açma bedeli var
Günlük 12 saat çalışırsan aylık yaklaşık 70-80k fatura kesersin eline net 50-55k kalır
Aylık dediğime bakma faturalar 15 günde bir kesilir eğer yemeksepetinde çalışırsan hergün müşteriden nakit çıkartır faturayı beklemezsin
En büyük sorun kış mevsiminde olmamız bu aylarda paket atmak çok zor eğer ekipmanın varsa sıkıntı yaşamazsın
Bu geçici bir iş daha iyisi olana kadar mantıklı olur
Umarım en kısa sürede borçlarını ödersin -
Bisikletli kurye olamıyor musun? Bence en iyisi o.
-
Eşiniz çalışmıyorsa part time falan çalışarak en azından borçları bitirene kadar yardımcı olmalı . Tüm yük sizin sirtiniz da olmamalı .
Bu arada toplam borcunuz ne kadar isterseniz özelden yazabilirsiniz.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam çok zor ve çok kritik bir durumdasın emin ol buradaki herhangi biri sana yardımcı olabilecek veya destek olabilecek konumda değil. Uzun süren bir süreç sonucu iflasa gitmişsin zamanında belki de krallar gibi yaşıyordun zirveyi gördün şimdi de dibi görüyorsun hiçbir durum sürekli değildir güneş en tepeye çıktığı an dönüş başlar bir süre sonra güneş dibe batar ve ay zirveye çıkar, ardından mükerrer şekilde bu döngü devam eder. Bugün battım bittim diye düşünüp int*har tarzı girişimlerde bulunmanı önermem gerekirse yaşam standartlarını minimize ederek tekrar bir şekilde toparlanmaya çalışacaksın eşin ve çocukların senden bunu bekler. Unutma boksör yere düşünce değil yerden kalmayınca kaybeder. Allah yardımcın olsun.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X