Şimdi Ara

Commodore ile yeniden! İşte 2011 model yeni nesil C64

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
14.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bir döneme damgasını vuran Commodore 64, yeni teknolojilerle bir kez daha sahneye çıkıyor. Asus'un klavye formundaki bilgisayar konsepti Eee Keyboard beklenem ölçüde ses getiremese de Commodore USA, Nvidia ION2 platformunu kullanan yeni Commodore 64'ten umutlu. İlk çeyrekte satışa sunulması beklenen klavye bilgisayar, Nvidia'nın ION2 platformunu kullanıyor. 1.8GHz'de çalışan çift çekirdekli Atom D525 işlemcisinin güç verdiği sistede, ION2 platformunun merkezinde yer alan Nvidia GT218 GPU'suna da yer veriliyor. 3D grafik hızlandıran ve HD oynatabilen sistem tercihe bağlı olarak 2GB veya 4GB DDR3 bellek ve 1TB'a kadar farklı depolama seçenekleriyle alınabiliyor.

Klasik C64 tasarıına sahip olan sistem optik sürücü olarak DVD veya Blu-ray ile alınabiliyor. Kablosuz bağlantı için 802.11n WiFi ve çok formatlı kart okuyucusuna yer verilen bilgisayar, görüntü aktarımı içinse D-Sub, DVI ve HDMI portlarını kullanıyor. Ön yüklemeli olarak Workbench 5 işletim sistemi ve C64 emülatörüne sahip olan sistemin fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Yeni nesil Commodore C64
    Yeni nesil Commodore C64
    Yeni nesil Commodore C64

• Daha çok konsept bir ürün niteliği taşıyor sanırım. Workbench gibi efsane işletim sistemini dahil etmeleri de çok hoş olmuş.
  • Nostaljik anlamda eskiciler reyonarda şöyle bir göz atar, fazla satılabileceğini sanmıyorum.
  • ion2 zaten grafik işlemlerini gerçekleştirmiyor mu? değilse ion2 neydi? karıştırdım galiba!
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Nostaljik anlamda eskiciler reyonarda şöyle bir göz atar, fazla satılabileceğini sanmıyorum.

cihazda ion2 var nasıl pek satılmaz? tipinden dolayı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Aralık 2010; 16:30:23 >
  • KONSEPT nedeniyle fiyat etiketinde uçuk rakamlar olmazsa çok satar.

grafik işinin intele bırakılmaması çok iyi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Nostaljik anlamda eskiciler reyonarda şöyle bir göz atar, fazla satılabileceğini sanmıyorum.

cihazda ion2 var nasıl pek satılmaz? tipinden dolayı mı?

Evet tipinden dolayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Corolla mı Yeni 2008 mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu cihaz, ederinin altına satılmaz. Ya donanımına eşdeğer bir fiyata, veya konsept ürün olduğu için de ederinin daha üzeri bir fiyata satılır. Bu şartlarda da bu ürünü alacak olan kişi muhtemelen C64 hatıraları canlandığı için alacaktır. Bunun dışında kalan kullanıcıların "Özellikleri iyiymiş, ben bunu alırım" diye yaklaşma ihtimali çok düşük ne yazık ki. Sebep:

1- Tipi
    2- Fiyatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 22 Aralık 2010; 16:50:20 >
  • Büyük 1 eksyklik var.Teyipi nerde :D saatçi yıldız tornavidaie gıcık oyunlar kafa ayarı yapmasam nasıl nostalji yapıcağım ki :D DVD Optik okuyucunu alışdığımız C64 teyipi şeklinde yapslarmış....(eskiden oyun kaseti beğenmezdin al şimdi sana DVD yada Blu-Ray medya )derdik :D
  • Ekransız Laptop gibi bişey olmuş. Yada klavye entegreli kasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 22 Aralık 2010; 17:28:31 >
  • Amiga fan club lara destek olsalardı bunu yapana kadar daha başarılı bir ürün çıkartırlardı.Adamlar evlerinde daha başarılı ürünler ürettiler.
  • evsaneler asla ölmez ... hey gidi günler hey nerden nereye kadeti tak kafa ayarı yap daganık çizgileri bi araya topla oyunu yükle bekele bekle sntax in eror :)))
  • netbook özellikler taşıyor sanırım
    comodorlar sanırım zamanında oyun bilgisayarlarıydı ama bunda oyun oynanabilir mi bilmiyorum
    açıkçası tutacağını sanmıyorum
  • 1984 yılında ilk bilgisayarım bir Commodore 64 olmuştu.
    Bu görünümde çıkarsa kesinlikle 1 tane alırım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC
    Büyük 1 eksyklik var.Teyipi nerde :D saatçi yıldız tornavidaie gıcık oyunlar kafa ayarı yapmasam nasıl nostalji yapıcağım ki :D DVD Optik okuyucunu alışdığımız C64 teyipi şeklinde yapslarmış....(eskiden oyun kaseti beğenmezdin al şimdi sana DVD yada Blu-Ray medya )derdik :D

Sen bizim eve gel ben sana vereyim c64 ü teybi kafa ayarı yap.
    Üstelik bende Destek64 kartuşu da var kafa ayarı yaparken ayar programı açılışta direk yükleniyor.

Amiga500 de var. Nostalji takılırız.

Şaka bir yana çok hoş olmuş. Ben satılacağını düşünüyorum. Anı olsun diye bir sürü insan alacaktır. Uygun olursa ben de alırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Üstelik bende Destek64 kartuşu da var kafa ayarı yaparken ayar programı açılışta direk yükleniyor.

Kırmızı Reset butonu da var mı üzerinde?

Bendeki temassızlık yapıyordu, altına kibrit kutusu koyuyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 22 Aralık 2010; 19:21:53 >
  • ay çookk şekeeeerrrr
  • vay be nerde commedoreler ne günlerdi bee
  • bunu bizzat yaşayan bizler ömrünün yarısını bilemedin üçte birini bitirdi
    kazık çakmışız gibi geliyordu değil mi şunları oynarken
  • çok dadlluuu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.