Şimdi Ara

Commodore ile yeniden! İşte 2011 model yeni nesil C64 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
14.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorum yapanlar benim gibi + 30 sanırım:) Ben bu C64'ü sevmiyordum, II versiyonu vardı, harika ötesi cihazdır, ama benim için amiga gibisi yoktur.
    Bu cihazda da, açıldığında windows ekranı görmek hiç hoş olmayacaktır.
    c64 II
    Commodore ile yeniden! İşte 2011 model yeni nesil C64
  • Çok güzelmiş valla, çıkarsa kesin bir tane alırım. Hey gidi Commodore 64 hey, kare kare grafiklerle ne oyunlar oynardık
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Yorum yapanlar benim gibi + 30 sanırım:) Ben bu C64'ü sevmiyordum, II versiyonu vardı, harika ötesi cihazdır, ama benim için amiga gibisi yoktur.
    c64 II

Aynı şekilde bende de bu 2. versiyon mevcuttu. Önce Destek64 almıştım, sonradan Type'e kırmızı led taktırmıştım kafa ayarı için. Hepsinden sonra da 5.25 disket sürücüsü takmıştım. Herşey çok daha güzeldi o zaman, ta ki annem disketler tozlandı diye ıslak bezle silene kadar. 5.25'in koruması da yoktu sonuçta.

Bu arada Polis Akademisi'nde dikkatimi çekmişti, şehir haritasının bulunduğu PC için C64 koymuşlardı filmde.

• quote:

Yorum yapanlar benim gibi + 30 sanırım:) Ben bu C64'ü sevmiyordum, II versiyonu vardı, harika ötesi cihazdır, ama benim için amiga gibisi yoktur.
    c64 II

bendede bu versiyonu vardı:))) tipide guzel hem.ben teyp falan ugrasmadım hiç teknolojikti benimkisi:P 5.25lik double density disketlerim vardı:D

• Benim kullandığım arkadaşın c64'tü, saolsun bi hafta bende bi hafta onda kalırdı, disket sürücü filan ohoo, satam yok tamir eden yok Konyada,teybi bozulunca bi kenarda basic için kaldı, o da kayıt olmayınca. Yalnız teknoloji için şu an bile daha şaşırdığım bir cihaz çıkmadı; ışıklı kalem diye birşeydi sanırım,c64'e bağlanan,ekrana direkt çizim yapan bir cihaz, tamam artık teknolojinin bittiği andır dedim:)
  • quote:

Benim kullandığım arkadaşın c64'tü, saolsun bi hafta bende bi hafta onda kalırdı, disket sürücü filan ohoo, satam yok tamir eden yok Konyada,teybi bozulunca bi kenarda basic için kaldı, o da kayıt olmayınca. Yalnız teknoloji için şu an bile daha şaşırdığım bir cihaz çıkmadı; ışıklı kalem diye birşeydi sanırım,c64'e bağlanan,ekrana direkt çizim yapan bir cihaz, tamam artık teknolojinin bittiği andır dedim:)

Aynen tüplü televizyon ekranına direkt çizim yapabildiğin ve çizimi kaydedebildiğin bir kalemdi. Mantığını hala anlamış değilim.
  • bunda hdd bad sector yapar sert kullanıcılar için :D:D mesela ben :D 2 ayda klavye değiştiriorm :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

c64 II

Aynı şekilde bende de bu 2. versiyon mevcuttu. Önce Destek64 almıştım, sonradan Type'e kırmızı led taktırmıştım kafa ayarı için. Hepsinden sonra da 5.25 disket sürücüsü takmıştım. Herşey çok daha güzeldi o zaman, ta ki annem disketler tozlandı diye ıslak bezle silene kadar. 5.25'in koruması da yoktu sonuçta.

Bu arada Polis Akademisi'nde dikkatimi çekmişti, şehir haritasının bulunduğu PC için C64 koymuşlardı filmde.

ve Paper Boy oynuyorlardı...

• eski c64 ün yerini asla tutamaz gerçi içine c64 emulatürüde koymuşlar ama yinede eskisinin tadını vereceğini sanmıyorum. birde uçuk fiyatlara satılırsa ki muhtemelen öyle olur, bu ürünü çok fazla kişinin talep edeceğini düşünmüyorum.
  • bugün DH'de nostalji günü sanırım
    az önce de Nokia 3210 için böyle bir olay okudum
  • Amigasını isterük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

bugün DH'de nostalji günü sanırım

Yalnız o gerçeğiydi bu yenisi oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

bugün DH'de nostalji günü sanırım

Yalnız o gerçeğiydi bu yenisi oluyo

Yine de nostaljik bir durum söz konusu

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka
    quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing
    Üstelik bende Destek64 kartuşu da var kafa ayarı yaparken ayar programı açılışta direk yükleniyor.

Kırmızı Reset butonu da var mı üzerinde?
    Bendeki temassızlık yapıyordu, altına kibrit kutusu koyuyordum.

Vay bee. Evet Şu anda elimde duruyor. Üzerinde Bil-Tek Bilgisayar Ve Teknoloji Ticaret yazıyor. Bakırköy diyor...

Resimdeki benim:

Bu arada sen Musakka mıydın dikkat etmemişim.

Uçan inek değil miydi?

Hatta overclockçular buluşmasına da gelmiştin diye hatırlıyorum. Keşke o gün hepimiz fotoğraf çekilseydik. Çok güzel bir gündü...

• Aynen Tuluğ hocam, 5 sene önceki buluşma gayet eğlenceli geçmişti. Buluşmada çekilmiş fotoğraf bulamadım ama buluşma konusunu buldum.

http://forum.donanimhaber.com/m_2746907/tm.htm

• Vay be kafa ayarı yapacağız diye ne uğraşırdık bunlarla. Hey gidi günler. Bir an o yıllar geldi aklıma
  • C64 ve Amaiga 500 söz konusu olunca 30+ yaş grubu haliyle 2 kelime yazmadan duramıyor. :D
    C64:Get Ready
    30+:Yeah Baby
  • O zamanlar gidip kendime en iyi Joystick i alırdım.

Evde babam ve teyzemin oğlu ile sabahlara kadar Wizard Of War oynardık.

Hey gidi günler. Qiuckshot umu özlemiştim.

• Python 1 bu Üst ve ön ateş tuşları aynıdır, hatta seri bağlıdır birbirlerine içten. Arkasında auto fire butonu da vardır.

PC için de Python 5'ler vardı, bunun beyaz olanı. Üstteki ile öndeki buton farklıdır onda.

C64 zamanında en çok kullandığım Quickshot'ın çıt çıt'lı joystcikleriydi. Bozuldukça tamir ederdim.

Not: Hatırladım da, bu joysticklerin vantuzlarını tükürükleyip yapıştırırdık sehpaya. Ne pis adamlarmışız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Aralık 2010; 15:27:23 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.