Şimdi Ara

Commodore ile yeniden! İşte 2011 model yeni nesil C64 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
14.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada bir "Aztec Challenge" vardı ki, çok zor oyundu, beynimde müziği yankılanıyor hala! :)

Nostalji yaşamak isteyenler için En iyi 50 oyun listesi ve videoları:
    http://laptoplogic.com/resources/the-50-best-(c64)-games-ever

Samantha Fox Strip pokerin yeri de ayrıdır bu arada!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veteriner69 -- 27 Aralık 2010; 13:07:33 >

• Ben bitirdim Aztec Challenge ı. Biraz zordu ama sonunu da hatırlamıyorum.

Piranhalar vardı yüzüyordun falan.

Bu arada ben de Strip Poker i çok oynuyordum ama yazmaya utanmıştım diye yazmadım önceki mesajda..
  • Tekrar yeni mesaj atıyorum ki orada yeni mesaj saatini görsün herkes diye.

Bir site buldum. Sitede eski Commodore64 oyunlarının remake versiyonları var. Ve her oyunun sayfasında da youtube videosunu falan da koymuşlar.

Oyunlar bir sürü ve hepsi çok güzel görünüyor. Ama PC de çalışıyorlar.

Bomba ise şu:

Tıklıyorsun , indiriyorsun , istediğin zaman oynuyorsun...
    Adresi yazıyorum. İndirme linki biraz ince yazılmış ama Download yazan yerin alt tarafında. Görürsünüz.

Sabahlara kadar oynayıp uykusuz kalmayın ha. Ben hemen Cannon Fodder a başlıyorum.
    İyi eğlenceler...

http://www.classic-retro-games.com/games-list.php

• Çıksın uçuk bir rakama sahip olmasın hemen alırım

Bu arada eski bilgisayarcılar ufak ufak meydana çıkmaya başlamış. (43 yaşındayım Sinclair/Commodore/Amiga vb derken bu günlere geldik.)
  • Bu arada cep telefonum bozulduğu için resim biraz kalitesiz görünecek ama...

Yıl 1986 falan olsa gerek. 11 yaşlarında falanım. Çünkü biz o evden 1987 de taşınmıştık. Eski ev olduğuna göre en kötü 1986.

Teyzemin oğlu Commodore 64'ünü alıp bizim eve kalmaya gelmişti.
    O gece ben, babam ve teyzemin oğlu sabahlara kadar Wizard Of Wor oynamıştık. Çocuk olan benim.

Bu da anı olarak kaldı:
    Commodore ile yeniden! İşte 2011 model yeni nesil C64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 28 Aralık 2010; 9:50:29 >
  • benımde amıga da oynamıslıgım vardır
    P P Hammer ısmınde bı oyun vardı cok severdım
  • off oofff
    last ninja 2
    bruce lee
    zanoxx (tam emin değilim uzay oyunuydu)
    wizard of war
    krokout
    boulder dash
    winter games
    summer games
    impossible mission 2
    green berets
    pirates
    defender of the crown
    (tavşanlı bir dövüş oyunu vardı adını hatırlayamadım)
    barbarian 1-2
    who dares wins
    1942
    ....
  • Vay be. 120800 yaptım Wizard Of Wor da...

• Ya benim bi oynadığım oyun vardı, adını unuttum, girişin de Triads'filan bişiler yazıodu da, shot em up tarzında, gri tonlar hakimdi renklerine, ekranın altında uzay tankı gibi bi gemimiz vardı, 9-10 tane silah upgrade'i vardı, upgrade nasıl oluyodu bilmiom ama sanırım upgrade kutucukları vardı, neyse hatırlatma için 3 veya 4 upgrade de sonic dalga atıyordu, çok uzun bir oyundu, çokda severdim ama bi türlü bilemedim....
  • Geçtiğimiz hafta sonu 25 yıllık Commodore 64'ümü eski evimizde buldum ve hala çalıştığı görmek harika bir duygu. Benim C64'üm II diye tabir edilenlerden, aşağıya internetten bulduğum bir fotoyu koydum. Quickshot 1 joysticklerim vardı 2 adet. Ne sağlam cihazlardı, vantuzlarını koparana kadar oynuyorduk, ki kopartmıştık abimle beraber Dataset cihazım da eski yuvarlak tiplerden değildi, köşeli gibi birşeydi. Ama ne joystickler, ne de dataset şu an yok, onlar o dönemde bozulup atılmıştı. C64'ün kutusunun arkasında yazan yazıları tamamen ezberlemiştim. Resimlerde yer alan monitör, disket sürücü ve dotmatrix yazıcı resimlerine bakar bakar, benim de olsa diye hayal kurardım. Hiçbir zaman bunlardan alamadık.

Simon's Basic kartuşu almıştım o zamanlar. Şu an tam hatırlamıyorum ama bir fonksiyonu ile oyun dondurulup kod falan mı bişey giriyorduk. Cold Freeze mi ne öyle birşeydi. Ayrıca BASIC'e eklediği hoş komutlar vardı, uçan renkli renkli şeyleri kolayca yapıyordum. Bir ara söküp içine bakmıştım. Üzerinde penceresi olan EPROM vardı, o küçük camın içindeki elektronik parça beni büyülerdi, Terminatör 2'deki çip gibi sanki

Bakırköy'de Osam Bilgisayar ve Biltek en çok alışveriş yaptığım yerlerdi. Bir de Sorbim vardı. Gider, oyunların isimlerinin dotmatrix yazıcıdan basılı olduğu listelerden bakarak, oyunun isminin cafcaflı oluşuna göre seçim yapardık Sarı zemin üzerine kapak baskısı yapılan Commodore dergisinin çıkmasını her ay dört gözle beklerdim. O derginin sayfalarını karıştırdığımda çıkan kokuyu hala unutmadım.

Bu yeni modeli de, uygun fiyatlı olursa almayı düşünüyorum. Eski dostumun yanına yenisini koyarım. 25 yıllık ve benimle beraber yaşamış bir tarihe sahip olmak beni çok mutlu ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 17 Ocak 2011; 13:12:27 >

• Ne güzel günlerdi...
  • Tek geçerim

Alternatif olarak da

• quote:

Orijinalden alıntı: Kunter

Tek geçerim

Alternatif olarak da

evet o üsttekini kullanırdık biz de hep müthişti özellikle futbolda :)
    bi keresinde street fighter oynarken (amigada galba) teyze oğlunun elindekinin tuşu fırlamıştı yörüngeye doğru :)
    yaw ne güzel günlerdi...
    ama şu bir gerçekki o günlerde ve yaşlarda aldığımız zevki bir daha bu hayatta alamayacağız maalesef. isterse 8 boyutlu oyunlar olsun...
    herkese ve eski cihazlarımıza saygılar...

• İnsan ne kadar karmaşık bir makine dimi ,o zamanlar aklımıza geliyo ve hemen hatırlıyıveriyoruz o detayları,aslında bizi duygulandıran konu ,makinalar değil o günlerden bugünlere yaşanmış sevinçlerimiz ve burukluklarımız ,hayat o zamanlar eğlenceli ve kolaydı ,gelecek muamma idi ama umutlar tap tazeydi ,belki bazıları oldu bazıları olmadı ,işte insanı insan yapan budur bence.İçimde tek ukte kaldı o zamanlar 64'e 1541-II disket sürücüsü aldıramamıştım sonradan amiga-500'e geçtim tabi.
  • benım de yasım 23 olmasına ragmen kuzenımde bulunan c64 ve amıgayı uzun sure kullandım.atarı 2600um de oldu.atarı 2600 ve amıgada kullanılan çıtçıtlı kollar aynı galıba.
  • Sadece oyunlar değil, müziklerde efsaneydi. Nikimle saygılarımı sunduğum Cybernoid 2 oyununun bir müziği vardı ki, hala gelmemiştir onun gibisi. 2 kanalla ve commodore 64 ile böyle bir müzik yapabilmek, bir de üstüne oyun-grafik vs. ; gerçek yetenek ve yaratıcılık budur diyorum. Üstad Jeroen TEL'i selamlıyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=7UoEqEbxra4

Commodore 64 asla ölmez. En azından bizler ölene dek. Bilgisayar ile aranda bağ kurmanın tek karşlığıdır o. Ağabeyi Amiga'nın da hakkını yemeyelim :)
  • Yıl 1987 c64 üm, kaset sürücüm, 5 çeyrek disket sürücüm, ahşap joystick monteli masam, oyunlarım, programlarım, yatak odam ve ben sonuç müsbet:) Bil. Müh.
  • oyunları kasetten yüklemek ve sayaçtan "oyunun başını yakalamak" gibi olaylar olmadan c64 nostaljisi yaşanmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

oyunları kasetten yüklemek ve sayaçtan "oyunun başını yakalamak" gibi olaylar olmadan c64 nostaljisi yaşanmaz

Paket oyunlar sayaç yüzünden ömrümü çürütmüştü.
  • kardeşler bende varım ,

Accolade fırmasını hatırlayanlar var mı? Formula oyunu vardı...ınternatıonal karate vardı of of ne guzel gunlerdı.
    5 ceyreklık dısketler vardı bende..sonra bırgun ne oldu anlamadım bırden bıre amıga 500 geldı aklım yerınden cıktı,o ne guzellıktı o ...

commodore oyunları c64 ve A500 ,hepsı reflexe dayalı ınsanı oyun oynarken adrenalıne bogan oyunlardı o tadı alan unutmaz bır daha,sımdı bbulun oynayın aynı haz sozkonusu,lakın sımdıkı oyunlar o kadar detaylı kı bunu unutmuslar ,
    sımdıkı oyunlar sankı bos zamanda kafa dagıtmak ıcın degıl dert keder sahıbı olmak ıcın yapılıor ısın gucun yoksa mesaı harca...
    hem o zamanlar memleket daha mı bakırdı ne ,herseyın tadı tuzu farklıydı,ya da bız kartlastık,ama yenı cocuklarda goruyorum kı bızım cocuklugumuzun doygunlugundan cok uzaktalar...

hele amıga 500 ,workbench vardı,deluxe paınt 4,oyunlar ,daha bır suru programlar,muzık derleyebılecegınız enfes programlar bıle vardı,,of of cok guzeldı...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.