Şimdi Ara

Commodore ile yeniden! İşte 2011 model yeni nesil C64 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
14.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba bu joystickleri satın almanın bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Python 1 bu Üst ve ön ateş tuşları aynıdır, hatta seri bağlıdır birbirlerine içten. Arkasında auto fire butonu da vardır.

PC için de Python 5'ler vardı, bunun beyaz olanı. Üstteki ile öndeki buton farklıdır onda.

C64 zamanında en çok kullandığım Quickshot'ın çıt çıt'lı joystcikleriydi. Bozuldukça tamir ederdim.

http://4.bp.blogspot.com/_zf-9VLMLaCU/SkTccpE_0uI/AAAAAAAAAJc/b1dgka8DHlU/s400/c64_quickshot2_21.jpg

Not: Hatırladım da, bu joysticklerin vantuzlarını tükürükleyip yapıştırırdık sehpaya. Ne pis adamlarmışız.

bunu tek yapan biz değilmişiz anlaşılan

• quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

quote:

Python 1 bu Üst ve ön ateş tuşları aynıdır, hatta seri bağlıdır birbirlerine içten. Arkasında auto fire butonu da vardır.

PC için de Python 5'ler vardı, bunun beyaz olanı. Üstteki ile öndeki buton farklıdır onda.

C64 zamanında en çok kullandığım Quickshot'ın çıt çıt'lı joystcikleriydi. Bozuldukça tamir ederdim.

http://4.bp.blogspot.com/_zf-9VLMLaCU/SkTccpE_0uI/AAAAAAAAAJc/b1dgka8DHlU/s400/c64_quickshot2_21.jpg

Not: Hatırladım da, bu joysticklerin vantuzlarını tükürükleyip yapıştırırdık sehpaya. Ne pis adamlarmışız.

Forumda herşeyin derneği açılıyor. Biz de Commodore 64 - Amiga 500 Joystick Vantuzlarını Tükürükleyip Sehpaya Yapıştıranlar Derneği (Kısaltması: CAJOVATÜSEYADER) mi açsak?

• Commodore un ben de yeri ayrıdır. Az uğraştırmadı kafa ayarlarıyla beni. Zaten avatarımda da logosunu kullanırım hala.
  • quote:

Commodore ile yeniden! İşte 2011 model yeni nesil C64

Hayır bendeki Phyton1 değil. Zaten gövdesine bakarsan o siyah yerlerin benimkisinde aynı olmadığını görürsün.

Benimkinin altında:
    QuickShot
    Model No: QS-130F yazıyor ve arkasında autofire butoru yok. Sutofire butonu üstteki kırmızı ateş tuşunun altındaki mavi olan tuş.

Internetten resim göstereyim:

• 20 yıl geri gittim , amiga kadar verim alamamıştım gerçi ama olsun c64 ün yeri ayrıdır bende .
  • Ya ne adamsınız valla. Sizin yüzünüzden 386 SX bilgisayarımı indirip 2 saat Commander Keen, Prince of Persia 1 oynadım geçen akşam. O kadar zaman geçmişti üzerinden Norton Commander'ı kullanırken bir acayip hissettim. Ama itiraf etmek gerekirse (belki de insanoğlunun doğasından dolayı) hiçbir yeni oyun bana o zamanlar aldığım zevki yaşamıyormuşum gibi hissettiriyor. Buram buram nostalji kokan bir konu olmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Ya ne adamsınız valla. Sizin yüzünüzden 386 SX bilgisayarımı indirip 2 saat Commander Keen, Prince of Persia 1 oynadım geçen akşam. O kadar zaman geçmişti üzerinden Norton Commander'ı kullanırken bir acayip hissettim. Ama itiraf etmek gerekirse (belki de insanoğlunun doğasından dolayı) hiçbir yeni oyun bana o zamanlar aldığım zevki yaşamıyormuşum gibi hissettiriyor. Buram buram nostalji kokan bir konu olmuş...

Prince Of Persia da SHIFT + L ile 3 LEVEL Bedava atlasaydın.

• Acaba kırılan joystickleri kürdanla tamir eden de var mı burda?
  • quote:

quote:

quote:

Forumda herşeyin derneği açılıyor. Biz de Commodore 64 - Amiga 500 Joystick Vantuzlarını Tükürükleyip Sehpaya Yapıştıranlar Derneği (Kısaltması: CAJOVATÜSEYADER) mi açsak?

dernek ismine bittim yalnız

• quote:

quote:

quote:

quote:

dernek ismine bittim yalnız

Bu joystickten bir tane arkadaşta vardı.Lotus oynarken joysticke aşırı yüklenip elinde kalmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

quote:

Hayır bendeki Phyton1 değil. Zaten gövdesine bakarsan o siyah yerlerin benimkisinde aynı olmadığını görürsün.

Benimkinin altında:
    QuickShot
    Model No: QS-130F yazıyor ve arkasında autofire butoru yok. Sutofire butonu üstteki kırmızı ateş tuşunun altındaki mavi olan tuş.

Internetten resim göstereyim:

Burada sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Senin gösterdiğin joystickler Python 1 diye geçiyordu hocam (tepesinin piton yılanına benzemesinden dolayı). Arkasında autofire var derken de baş parmağın oradan bahsetmiştim.

Benim bir önceki mesajımda gösterdiğim ise Quickshot 2 zaten, Python'dan daha eski ve çıtçıt ses çıkaran modelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 25 Aralık 2010; 13:48:49 >

• Nostalji garip 1 şey yaşlanıyormuyuz ? C64 ve amiga500 aklıma geldikçe yüzümde küçük 1 gülümseme tuaf 1 duygusalık yaşıyor insan

Wizard Of War (C64)

bu oyunu aldığım keyfi günümüzde ne PC'de nede X360 oyunlarından almadım

Küçük 1 açıklama

quote:

1980 yılında Midway firması tarafından yapılmış olan efsanevi arcade oyunu. Oyun tek kişilikte iki kişilikte oynanabiliyor. İki kişilik oynanması bir hayli zevkli. Tek kötü yanı ise birbirinizi vurabiliyor ve bu vuruşta 1000 puan kazanabiliyor olmanız. Oyunda elinde lazer silahı tutan bir canavar avcısını yönetiyorsunuz. İki kişilik oynarsanız avcıların biri mavi biri sarı renkte oluyor. Bu avcılar ile labirent şeklindeki zindanlarda gözüken yaratıkları öldürmeye çalışıyorsunuz. Bu yaratıklar bölüm ilerledikçe ve bölümün içinde süre geçtikçe hızlanabiliyorlar. Her bölüm geçişte çıkan yaratık sayısı daha da artıyor ve oyunun belli bir yerinden sonra çıkan yaratık sayısı sabit kalıyor, ama oyun hızlanıyor. Oyunda her bölüm zindan şeklinde değil. Oyunun dördüncü bölümü ARENA adı altında daha seyrek bir labirentte geçiyor. Oyunun onüçüncü bölümünde ise THE PIT adlı bomboş bir alanda tüm canavarlarla yüzyüze kalıyorsunuz. Bu bölüm oldukça heyecanlı oluyor. Birinci oyun hariç her oyunun sonunda worluk denen hızlı hareket eden sineğe benzer bir yaratık çıkıyor. Bunu öldürürseniz o bölümden aldığınız puan ikiyle çarpılıyor. Bazı bölümlerde worluk'tan sonra oyuna ismini veren wizard of wor çıkıyor. Oldukça hızlı hareket eden ve belli sürelerle ekranda rastgele yerlerde beliren bu cadı kılıklı yaratığı o sizi vurmadan vurmalısınız. Oyunda arada size ekstra hakta verilebiliyor. İlk hakkı üçüncü oyunu geçince alıyorsunuz. Wizard of wor'un ilk gözüktüğü yer ise arena. Yaratıklar ekranda kaybolunca radarda gözüken renkli kareler sayesinde onları takip edebiliyoruz. Oyunda sağ ve sollardaki kapılar hem kaçmak için sizin işinize yarıyor hemde yaratıkların kaçması için onların işine yarıyor.
    Oyunun müziği korku filmlerinin müziklerine taş çıkaracak cinsten.
    Oyundaki diğer yaratıklar : eflatun renkli cüce ejderha burwor, sarı renkli iki ayak üzerinde giden yaban domuzu garwor, kırmızı renkli akrep thorwor.

puan sistemi :

burwor : 100 puan
    garwor : 200 puan
    thorwor : 500 puan
    warrior (yani sizin yönettiğiniz avcılar) : 1000 puan
    worluk : 1000 puan + (score x 2)
    wizard of war : 2500 puan

Amiga500 severek oynadığım FPS 1 oyun vardı adını hatırlamıyorum ( her bölümde reaktör vardı ve çeşitli yaratıklar.yapmammız gereken reaktörü aktif hale getirdikten sonra hızlıca çıkışa dogru ilerleyip bölümden çıkıyorduk )

• @ musAKka
    Ya o çıtçıtlı olanlara uyuz olurdum arkadaş. Sürekli bir cihaz bu kadar bozulurmuymuş. Artık eve onun yaylarından almıştım. Sürekli değiştiriyordum. Hasta ederdi beni...

quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC
    Nostalji garip 1 şey yaşlanıyormuyuz ? C64 ve amiga500 aklıma geldikçe yüzümde küçük 1 gülümseme tuaf 1 duygusalık yaşıyor insan

"bu oyunu aldığım keyfi günümüzde ne PC'de nede X360 oyunlarından almadım"

Amiga500 severek oynadığım FPS 1 oyun vardı adını hatırlamıyorum ( her bölümde reaktör vardı ve çeşitli yaratıklar.yapmammız gereken reaktörü aktif hale getirdikten sonra hızlıca çıkışa dogru ilerleyip bölümden çıkıyorduk )

Evet yaşlanıyoruz. Ben 36 ya doğru gidiyorum. Ama hâlâ oyun moyun zibil gibi.

Ben de bu oyundan acayip keyif alıyordum. Hatta hâlâ oynuyorum. Sen de oyna:

http://woolyss.com/games/Wizard_Of_Wor.swf Ama bu biraz saçma. Ölmemen gereken terde ölüyorsun. Ve tek hakkın var.

Amiga500 de dediğin oyun Chaos Engine e benziyor. Hatta oyunu bitirince bir robot tipli adam çıkıp: "I have guided you. So would you like the set me free. Chaoses Engine. You will be remember" diyordu. Aklında olsun hâlâ oynar ise sonsuz para şifresi MQLQZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ idi. En sonra gelene kadar ZZZ koyuyorsun.
    Bu oyun da Amiga'nın en iyi oyunlarından birisiydi. Şu değil mi ?
    http://www.youtube.com/watch?v=Pm-X8zmxpns

Ama benim oynadığım en etkilendiğim oyun MYTH idi. Tartışmam bile...
    Görmek isteyen buradan :http://www.youtube.com/watch?v=W0-5MzGuRGQ

• Bende 36 ya doğru gidiyorum ama özledim commodore, amiga zamanını.

Sabaha kadar Amiga 1200 de Worms ve sensible soccer takılırdık, kaç tane Python kırdırmıştır sensible soccer.
  • Amiga 500 severek oynadığım fps oyunu buldum Behind The Iron Gate

http://www.dailymotion.com/video/xgaj91_amiga-game-behind-the-iron-gate_videogames

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 26 Aralık 2010; 12:28:24 >
  • Ben de 1969 doğumluyum
    1984 de Commodore 64 üm vardı, sonra Amiga 500, en son da Amiga 1200 aldım.

İlk oynadığım oyun "Miner" dı. Saatlerce uğraşırdım

En favori C64 oyunlarım:

Miner :)
    Impossible Mission
    International Karate
    The Last Ninja
    River Raid
    Summer Games I ve II
    California Games
    Arkanoid
    R-Type
    Krakout
    Lode Runner
    WizBall
    Uridium

vs vs.

Tabi bunların hepsini hemen hatırlamadım (yaşlılık :) )
    Şurdaki En iyi 100 C64 oyunları listesinden yararlandım hatırlamak için :)

http://www.c64-wiki.com/index.php/C64-Wiki:TOP100

• keşke sizin kadar konuya hakim olup konuşsaydım
    Yazıyorum falanda ben bu oyunları 90ların başında oynuyordum kuzenimden kalan makine ile
    evet yaş 25 c64 benden büyük
    3,4 yıl öncesine kadar hala saklıyordum sonra çok isteyen bir abime hediye ettim.
    yinede uzun bir serüven şu yaşadığımız gelişmeler efendim sizinkinden uzun olmasın
  • @ veteriner69

Evet listeye ben de baktım ve sevdiğim oyunlar şunlar:

Zaxxon
    Choplifter
    Bounty Bob
    Montezuma's Revenge (Sesleri hâlâ kulağımda. Düdüdü düt düt)
    Ghosts'n Goblins (bunu hem evde hem atari salonunda oynardım en sevdiğim oyundu ve bitirmiştim)
    Krakout ( Sabahlara kadar. Gece gündüz. Şu an oyun oynamaya başlasam ve hayatımın sonuna kadar oynasam anca aynı miktarda oynamış olurum. Babam hastasıydı.)
    Giana Sisters (Mario'nun teyze kızı. :)) )
    International Karate II (Bunda çok iyiydim. Deli dehşet hatta psikopattım)
    Skramble
    Bruce Lee
  • Listenin yarısından fazlasını oynamışım. En çok akılda kalanlar:

Maniac Mansion
    International Karate
    Boulder Dash
    The Last Ninja
    International Soccer
    Arkanoid
    Law of the West
    Ghosts'n Goblins
    Pitstop
    Rick Dangerous

Listede olmayanlar var bir de ama onları sayarsam ömür biter.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.