Şimdi Ara

Comnet Abonelik Süresi Tamamlandıktan Sonraki Süreç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Comnet aboneliğimin süresini tamamladım bundan sonrası ile ilgili sorum var;

"Abone; hattın fiber (GPON) olması halinde; kiralanan modemi Comnet’e işbu Sözleşme’nin 6.9.2. maddesinde belirtilen 15 günün sonunu, yani internet hizmetine son verildiği günü takiben 10 gün içerisinde, Çobançeşme Mah. Kımız Sk. No: 40 Bahçelievler/İstanbul adresine kargo ücretini karşılayarak iade etmekle yükümlüdür." yazıyor. bende hem Huawei Optical Network Terminal cihazı hem de TP-Link Fiber Modem var. Bu iki cihazı da mı kargolamam gerekiyor, yoksa Huawei cihazı Türk Telekom'a mı teslim edeceğim?

edit: geri dönüş yaptılar her iki cihaz da adrese kargolanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhi84 -- 27 Temmuz 2024; 13:6:21 >

• Fiber ilk geldiğinde TT ekibi GPON un evin demirbaşı olduğunu ve x bir firmaya kargo ile iade etmemem gerektiğini söylemişlerdi. Firmalara sadece modemlerini göndermem söylendi.

• Normalde router iade, ONT dairede kalıyor. Ancak onu boş dairede bırakmakta sıkıntı, biri aldı gitti ne olacak.

• Merhabalar. Benzer bir sorunu da ben yaşıyorum. Sebepsiz yere internet hizmetimi askıya aldıkları dönemde Türk Telekomdan yeni abonelik aldım. Malum firma ücretimi iade etmedi. Sorun değil dedim. Şimdi süre uzatmadığım için kapandı. Modem ve ont cihazını istiyorlar. Modem var ama ont cihazı sadece 1 tane var o da şuan kullandığım modeme ait. Onu iade edemem ki ? Nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. 1000 TL'lik bir cezai işlemden söz ediyorlar. Anlamış değilim. Sadece modemi göndersem yinede ceza uygulama söz konusu olabilir mi ?

• IceStorm I kullanıcısına yanıt
    ONT nin dairedeki yeni internet aboneliğinde kullanıldığını belirttiniz mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Evet söyledim. Ancak pek umurlarında olduğunu düşünmüyorum. Comnetten kalan modem mevcut (Türk Telekom’a ait) ancak ont cihazı aktif kullandığım harici yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    O zaman modemi iade edin sadece. Ont dairenindir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam merhaba, vadofonenet taahhüdüm 29 ağustosta sona erecek. Comnete geçmek istiyorum. Vodafonenet üyeliğimi iptal ettirmeden mevcut aboneliğimi comnete taşırsam kurulum ve aktivasyon ücreti alınmadan kullanmaya devam edeceğim söyleniyor ve mevcutta vodafoneye ait olan modem de onlara devr oluyormuş. Bu modem devrolma konusuyla ilgili bir bilgi bulamadım hiç bir yerde. Bu durumla ilgili bilgisi olan var mı? Sonuçta modem vodafone ait ve onlar da modemlerini geri istemesinler.

• muraatakin M kullanıcısına yanıt

Altyapınız DSL ise ve modem mülkiyeti Vodafone'a ait ise iade etmeniz gerekir. Vodafone bildiğim kadarıyla fiber tarafında TT altyapısından hizmet vermiyor, eğer hala öyleyse comnet'e geçişte yapılamaz.

TT altyapısındaki firmalar arasında geçiş yapıldığında ont ve router'ın iadesine gerek yok. Aynı cihazlarla PPPoE bilgileri değiştirilip kullanıma devam ediliyor.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Altyapım fiber adsl altyapısı yok bulunduğum bölgede. Fiber altyapısı da bildiğim kadarıyla türktelekoma ait çünkü sorgulamada sadece tt ve vodafone de altyapı çıkıyor.

O zaman geçiş yapınca comnet arka planda modeme yeni kullanıcı adı ve şifre bilgilerini giriyor hocam. ONT ve Router iadesine gerek olmuyor.

ONT yi neden dairenizden çalmak istediklerini sorabilirsiniz.

Eski numaranızı (17xxxxxxxx) yeni operatöre verirseniz bütün cihazlar sizde kalıyor ve eski operatöre iptal başvurusu yapmanıza gerek kalmıyor. Gıbıra geçmek isterseniz 1 yıl aylık 20 TL indirim için GNET-INTER kodunu kullanabilirsiniz. Comnet yerine Gıbır veya TurkNet gibi operatörlere yönelmenizi tavsiye ederim. Comnet keyfi olarak hattınızı iptal ederse başka firma kullanmak istediğinizde bu sefer gereksiz yere kurulum ücreti ödemeniz gerekecek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.