Şimdi Ara

SON DAKİKA! COMNET KAPANDI AN İTİBARİYLE HERKESİN İNTERNETLER GİTTİ HATLAR KESİLDİ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
607
Cevap
19
Favori
33.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben talep etmedim, comnet kendisi gönderdi. Ücret yok, comnet temsilcisine özellikle sordum. Ben evden ve binadan eminim, asla ücret ödemem dedim. Onlarda ücretsiz ekip gelip, kontrol edecek dediler.daha önce turknet bu şekilde kazık atmıştı. Bu sebeple tecrübeliyim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt

sonra ücreti ödemediniz diye iptal ederlerse şaşırmam ben evime bile sokmuyorum. Kablo koparsa ttnet adamların numaraları var arar yaptırtırım.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

Destek mesajlarında yazıyor, ücret alınmayacak diye. Onu da inkar ederlerse, yapacak bir şey yok. Mart da sürem doluyor. Hizmet süresi bitene kadar idare edebilecek bari. Ay başından beri internet yok, arada geliyor dakika sürmeden yine kopuyor.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

Mukayese biraz yanlış gibi; Tt ve Türksat üst kategori. Kimse uğraşmaz; sorun çözüldü mü, bugün söylenenler unutulur. Aynı tas, aynı hamam misali gider.

• SON DAKİKA! COMNET KAPANDI AN İTİBARİYLE HERKESİN İNTERNETLER GİTTİ HATLAR KESİLDİ

SON DAKİKA! COMNET KAPANDI AN İTİBARİYLE HERKESİN İNTERNETLER GİTTİ HATLAR KESİLDİ

• Benim gibi gigabit aboneliği olanlar hangi firmaya geçecek? Türknet’ten eski evde çok memnundum ancak yeni evde 100mbit max veriyor. Millenicom’a tövbeliyim. Ne kalıyor?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 07.12.2024 saat 22:40 , internet hala var ya da yok arasında bir şey. Daha başlayamadan Path of Exile 2 keyfimin içine ettin Comnet. Yıllardır sorunsuz kullandım, beklenmedik sorun çıkmış olabilir, çözemezsin anlarım ama bari açıklama yapsaydın be Comnet! Şimdi bu güven sorununu nasıl çözeceksin? Comnet'in pingleri oyunlar için gayet iyiydi, ping değerleri iyi olan başka internet servis sağlayıcı önerisi olan var mı? 20 gün kadar internet sürem kaldı, değiştirmek istiyorum.

SON DAKİKA! COMNET KAPANDI AN İTİBARİYLE HERKESİN İNTERNETLER GİTTİ HATLAR KESİLDİ

• SON DURUM, LÜTFEN BELİRLİ ARALIKLARLA BU YAZIYI FLOOD ATIN İNSANLARI KURTARALIM.

Neler oluyor?

Son 5 gündür PPPoE kapatmaya kadar giden bağlantı sorunlarının "kendi fikrimce" sebebi öncelikle Cogent lisans iptali. Lisans iptal olduğundan dolayı Comnet yurtdışı upstreamlerini Cogent üzerinden veremiyor, iddia edilen rakamlara göre trafiğin büyük bir kısmı Cogent'in hattı üzerinden çıktığı için şu anda bu problemler yaşanıyor. Örnek olarak: 4 şeritli otobanın aniden 2 şeride düşürülmesi sebebiyle araçların hızının yavaşlamasıdır.

Bu sorunlardan dolayı da SADECE Datacenter müşterilerini yani kurumsalları önemseyen, bireysel kullanıcılarına önem vermeyen Comnet, kurumsal müşterilerini mağdur etmemek için Prime (yoğunluk) saatlerinde genellikle 18.00-21.00 bireysel kullanıcıların bant genişliğini daraltıyor ki DC trafiğinde sıkışma olmasın.

Nasıl kurtulacağız?

Eğer fiyat ve taahhüt derdiniz yoksa ve FTTH hattınız varsa en iyi seçenek sabit fiyatlardan dolayı Türk Telekom.

Başka firmalara Churn ile geçiş yapacak arkadaşlara da şöyle bir tavsiyem var, önce geçişinizi yapın tamamlayın. Daha sonra online olarak Tüketici Hakem Heyetine başvurun ve olayı güzelce açıklayın. Süreç ne kadar uzun sürerse sürsün, enflasyonu da işin içine katarak HAKKINIZI ALIN.

07.12.2024 akşamından itibaren Comnet uygulamasındaki ve websitesindeki "Arıza duyurusu" kaldırılmasına rağmen sorun çözülmediği için, grup yöneticileri de artık savunacak bir yol bulamadığı için seslerini dahi çıkartamıyorlar. 2-3 kişinin ücretsiz internet veya "zurna dürüm parası" almak için yaptığı manipülasyonlara veya fanboyluklara kanmayın. 

• SON DAKİKA! COMNET KAPANDI AN İTİBARİYLE HERKESİN İNTERNETLER GİTTİ HATLAR KESİLDİYusuf İpekyoutube
    Bu videoda reklam yoktur. Adsense kapalı. Hiçbir bağlantımı da koymuyorum. Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla paylaşıyorum ve bu videoyu mobil verimden yükledim. Neden olduğunu videoyu izlediyseniz anlamışsınızdır. BTK'yi etiketleyerek videoyu paylaşabilirsiniz. Mutlaka bir etkisi olur.
    https://www.youtube.com/watch?v=9w-Vmszjbmo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perturbator -- 8 Aralık 2024; 20:16:33 >
  • Perturbator kullanıcısına yanıt

Konuyu güncelledim ve bu videoyu da ekledim

• potato_ambassador P kullanıcısına yanıt

Tüketici hakem heyetleri için örnek bir metin mi ayarlasak hocam

• Perturbator kullanıcısına yanıt

Senin videoyu patlatmışlar hocam :)

• Comnet bu sorunu çözmek için birşeyler yapıyor mu,acaba. Bu kadar uzun süre kesinti&arıza hiç normal değil.

Paraları topladılar insanlardan Bıktırana kadar devam ederler geniş geniş Baksana bir sürü kişi içerde parasını bırakıp sağa sola geçiş yapıyor

• sdsng kullanıcısına yanıt

Videoda sorun yok Donanım haberin yönlendirmesi bazen sorun çıkarıyor

https://www.youtube.com/watch?si=sOpdjKYlhvQrkC4g&v=9w-Vmszjbmo&feature=youtu.be

• cimbomlusinan kullanıcısına yanıt

Eğer dediğiniz gibi ise, firma voleyi vurup kepenk kapatacak demektir. Benim 3 ay civarı bir sürem kaldı..bu şartlar da bir gün bile uzatmayı düşünmüyorum.

Valla hocam ben belki kötümserim ama ortada sanki de öyle bi durum var Adamakıllı bir açıklama yapan yok Bir muhatap yok Bugün daha da erken başlattılar daraltmayı Hani yalandan çıkıp ddos yiyoruz falan deseler O da yok

• Ben 2 ay oldu geçeli ve 1 sene peşin ödedim, bugün farklı bir ISS geçiş için başvuru yaptım. Hakem heyetinede başvuruda bulunacağım ama önce internet problemimi çözmeye odaklıyım.

• sdsng kullanıcısına yanıt

BTK bölge müdürlüğüne uğrayıp dilekçe vermenizi öneririm. Ayrıca modem arayüzünden kesinti ve kopan zamanların detaylı bilgileri bastırıp bir güzel dilekçe ile başvurabilirsiniz.

Dilekçeye bu metinleri eklemeyi unutmayın.

BTK'nın İade ve Kesinti ile İlgili Düzenlemeleri:

Hizmet Kesintisi ve İade Hakkı:

Elektronik haberleşme hizmetinin kesilmesi veya aksaması durumunda, müşteri bu durumdan doğan mağduriyetin giderilmesi için iade talep edebilir.

Kesintinin sebebi, servis sağlayıcıdan kaynaklanıyorsa (örneğin, teknik aksaklıklar veya firmadan kaynaklanan diğer sorunlar) abone, hizmeti kullanamadığı süre kadar ücret iadesi ya da hizmet süresi uzatılması talep etme hakkına sahiptir.

İade Hesaplama:

Kesinti süresi belirli bir oranın üzerinde ise, hizmetin tamamlanmamış olduğu süre kadar bir ücret iadesi yapılması gerekmektedir.

• Buyrun. Güncel tracert ve ping durumu:

Bana göre, olay sadece Cogent lisans iptaliyle sınırlı bir durum değil. Çünkü Cogent üzerinde peering halen devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.