Şimdi Ara

Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.530
Cevap
276
Favori
636.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

telekomun verdigi modem hocam. Td 9970 v3. Durum menüsünde gösteriyor bende.

• alvete A kullanıcısına yanıt

anladım hocam, bizdeki de telekomun verdiği modem ama o menü yok maalesef, bu arada sorununuzla alakalı olarak modeme reset atmayı denediniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DexterFringe D kullanıcısına yanıt

Aklınıza gelebilecek her şeyi denemişimdir hocam :)

Alakası varmıdır bilmiyorum ama;

İş yerinde Türk Telekom VDSL kullanıyoruz 24mbps.
    Ulaşılabilir hız 130mbps civarındaydı, cuma günü baktığımda 50mbps olarak gördüm neden olduğunu bilmiyorum.
    Kabine olan mesafe 50m var yok.
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt

Kısıtlıyorlar işte hocam. Programsal olarak limit koyuyorlar. Söylüyorum hat değerleriniz sözünü duyuyorum yine. Ben Telekom alt yapısından alıyorum neti fakat başka bir sağlayıcıdan. Siz ben 100 mb kullanmak istiyorum diye Telekomu arasanız hemen limitinizi arttırırlar.

Bina içi tesisatınız eski sanırım ? Veya kablolarda kırılma vb bir sorun var gibi görünüyor

• 30 günlük comnet kullanım deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

istanbul kadıköy acıbdem de oturuyorum.Comnet den önce ttnet fiber kullanıyordum.Şimdi neden ttnet den comnet e geçtin. diye sorabilirsiniz.ttnet de ciddi ping ve jitter sıkıntısı yaşıyordum.neyse ttnet de speed testlerimde 50 ye 8 alırken comnet de 123 e 10 gibi bir internet kullanıyorum. fiyat 99 değil 109 tl . 10 lira ttnet in modeminin kirası olarak alınıyor.

Peki internet performansından mutlumuyum.? şöyle ki gezinme download bu gibi konularda gayet iyi oyunlarda lol de 13 ping alıyorum. bu ttnet de 8 di. Oyunlarda ciddi derecede ping sorunu yaşıyorum.ping bir anda 115 e felan çıkıyor. bukonuyu müşteri hizmetlerine yazdığımda tracert kaydı istediler o kayıt da da gözüküyor du 2 gün geçti cevap gelmeyince ben tekrar aradım.bizden bir sorun gözükmüyor dediler. halbuki herşey zaten tracert kaydından gözüküyor.bu arada şirketin arıza için gelen bir ekibi yok ttnet in ekibi geliyor diyorlar ama ben bir ay içinde 3 arıza kaydı bıraktım gelen giden yok.yani koparsa ne olucak belli değil. Konsol performansını söyleyim.

Ps4 te fifa oynuyorum. işin aslı oynayamıyorum .Sebebi olarak ta ani packet lose ping ve jitter artışı. ilk maç a başladığınızda pinginizi 32 görüyorsunuz.evet inanılmaz iyi ancak oyun içinde ping çıkıyor iniyor oyun hızlanıyor yavaşlıyor.bu sebeple 32 ping in hiçbir önemi kalmıyor. oyuncular oyun içinde demirdöküm sobası gibi hareket edemiyorlar. bunun gibi şeylerden dolayı da oyunu oynayamıyorsunuz.

aynı bölgede kablonet ailemin yaşadığı evde var orda oyun 52 ping ancak çok akıcı olarak oynuyorum.Ben kendi adıma şöyle söyleyim başka bir yere ki superonline altyapısı olan bir yer araştırıyorum.taşınana kadar kullanıcam .sonrasında kullanılmaz.tek kullanma sebebinde fiyat hız ama ping vs bınlar berbat.bunlar için alıcaksınız sakın almayın.

• @memphis1tr bu kadar peering sahibi, sektörel deneyimi ve kapasitesi olan bir firma nasıl başaramıyor şunları hiç anlaşılır değil ya. Hadi küçük yeniler yapamıyor, maddi imkanlar giriyor araya ama COMNET'in imkanlarıyla beraber müşteriye değer vermez halleri çok düşündürüyor, en azından beni öyle, bir süredir geçmeyi istememe rağmen duruyorum hep.

• @aFamous işin garip tarafı sıkıntı olduğunu söylediğimde benden tracert kaydı istemeleri.şimdi zaten ping yükselmesi 3-4 sn birşey ( fifa için konuşuyorum.) bu sürede ben zaten tracert kaydı alamam sonra aldıklarımda da doğal olarak ping gözükmez.ben bunu karşıdaki elemana anlatamadım.daha doğrusu anlattım da o anlamak istemedi.Bugün piyasada kullanılan internet servis sağlayıcılarında ortak şikayetler var ping packet lose jitter gibi . Bunları bilmiyorsanız zaten firma açmayın.boşuna hem kullanıcıyı hem kendinizi yormayın.

• aFamous kullanıcısına yanıt

Hocam aynı sorunu Türk Telekomda da yaşıyor muşsunuz iki firmada da aynı sorunu yaşadığınıza göre ya sizde sorun var ya da alt yapıda ama fiber kullanıyorum diyorsunuz aslında problem olmaması lazım.

Bu firmaları büyük firmalarla karşılaştırmamak lazım sonuçta Türk Telekomun Turkcell daha fazla pop noktası var.

Ben kendim Comnet fiber kullanıyorum volaranta denemek için girdim 10-15 ping fazlasını 30 dakika boyunca almadım akşam saatlerinde.

Türk Telekomda sorun yaşayıp başka firmada düzelmesini bekleme hocam bu yanlış bir şey olur diye düşünüyorum.

Comnet  (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI

• aynı sorun telekom da yoktu bu firmada var.

• @ramazanjk55 bu arada COMNET küçük firmalardan değil aslına bakarsanız. Tabi küçüklük algısına bağlı. Örneğin millenicom'a küçük diyorsanız, COMNET'e de küçük diyebilirsiniz :)

• VDSL Kullanıcı olarak dediklerinize katılmıyorum ttnetten geçtim hiç sorun yaşamadım türktelekomda comnete geçince iyi olan pingim daha iyi oldu ama sorun yaşamıyordum yurt dışı ping değerlerim düştü hala da öyle eski mesajlarda nasıl geçtiğimi neler yaşadığımı anlattım ama siz türktelekomda sarun yaşıyorsunuz '' ttnet de ciddi ping ve jitter sıkıntısı yaşıyordum '' yazmışsınız ve comnette düzelir mantığı tamamen saçmalık sunucularda sorun olsa fb gruplarında veya telegram kanalında ki kullanıcıların en az %5inde olurdu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddi0 -- 1 Şubat 2021; 15:30:56 >
  • ciddi0 kullanıcısına yanıt

Hocam bende zaten COMNET kullanıyorum.

Milletin tanımasına göre ve pop noktalarına göre konuşuyorum ve kullanıcı sayısına.

Türk Telekom bu işin en büyüğü değil mi öyle yani.

Millenicom,Netspeed,Türknet vs vs bunların arasında tabiki bana göre COMNET en büyüğü yaptığı iş gereği gözümde.

• bugun firmadan 100mbps fiber tarifesine hizmet aldım, millenicom 35mbps tarifesinden geçiş yaptım. türktelekom ftth altyapı var. sormak istediğim şu: dün ve bu sabah millenicom 35 mbps tarifesinde speedtest de 39mbps download gösteriyordu (son bir haftadır böyleydi) şimdi comnette yaptığım testler 93mbps'i geçmiyor, bu normal midir? ftth fiberde 7mbps kayıp normal gelmedi bana yazılımsal limitleme mi var?

• cemu kullanıcısına yanıt

Normal dostum.

Bende fiber kullanıyorum 92-95 alıyorum en fazla 98 aldım.

Fiber bile olsa kayıp oluyor yani.

Çeşitli facebook gruplarına fiber 100 mbps testlerini istersen sende göreceksin genel olarak bu şekilde

• Miga kullanıcısına yanıt

Hocam bakın şu anda tekrar yükseldi değerler. Ev içi tesisatlık bir durum yok. Tesisata dokunmadım değerlerime bakın.

Comnet  (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI

line attenuation - hat zayıflaması genelde bina içi tesisattan kaynaklı oluyor benim bildiğim kadarıyla

• cemu kullanıcısına yanıt

Benim de durum aynı hocam bir aydır aynı altyapıya sahibim 93 üzerini göremedim genelde 89-90'da geziyor. Ticket açtığımda da ilgilenmiyorlar beğendiğinize gidin falan diyorlar. Çok kafanızı takmayın boşverin, canınız sıkılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Vdsl hat değerlerine kullandığınız firma ilgilenmez hocam adamlar sonuçta hat değerlerinizle oynamazlar :d

Bende vdsl kullanırken geçen sene 75 alıyorken bu sene aynı firmadan 60-65 almaya başladım.

Zamanla Saha dolabı yoğunluğu artıyor portun ömrü kısalıyor iç tesisat eskiyor ve kaliteli modem daha stabil internet kullanmayı sağlıyor onu da ekleyim.

Sorunsuz bir internet lazımsa En iyisini Türk Telekom verir :) ama bulunduğunuz bölgedeki ekiplerde dandik olmamalı ve yoğun arza yaşayan yerde değilseniz problem yaşayınca düzelir kısa sürede.

Şuan fiber kullanıyorum mahalle olarak bir sorun olunca hemen bakıyorlar çünkü iş yok arza olmayınca boş duruyorlar :d

Akşam saatlerinde de hat değerlerinizde düşüş olması gerek yükselmemesi lazım aslında mantık olarak yanlış mıyım

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.