hocam merhaba, bağlantınız fiber mi yoksa vdsl mi ? testleri yaparken modeme bağlı başka cihazlar olursa hız testlerinde dalgalanmalar olması normal, misal ben bu testleri yaparken mi box s ve smart tv dahil tüm bağlantıları kapatıyorum, modem 5ghz 2.4 ghz iki frenkansta da kablolu kablosuz yakın sonuçlar alıyorum. comnetin herhangi bir sınırlama/limitleme yada tanımlama yapabileceğini düşünmüyorum çünkü telekomdan sizin adınıza 35 mbit yada 100 mbitlik paket tanımlaması yapıldığını söylemişlerdi abone olurken yani telekom ne veriyorsa onu size aktarıyorlar bir nevi port kiralama sistemi. fiber modem kullanıyorsanız geçiş yaptıktan sonra modeme reset atmanızı tavsiye ederim, telekomun fiber modemleri biraz tuhaf, fiber kullanıyorsanız hat değerlerine nereden bakar atarım evde olduğum müsait zamanda ama vdsl ise diğer arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (26. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
VDSL kullanıyorum sizinki ftth sanırım. Modemim bana ait telekom modemi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARLIVIKTOR -- 28 Ocak 2021; 18:5:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o zaman fiberle kıyaslamak yanıltıcı olabilir, konu içinde vdsl kullanıcısı arkadaşlar yardımcı olacaktır mutlaka
Dostum vdsl verilen değerler değişkenlik olur cihaza bağlı olan kişiler iç tessisatın durumu vs.
Ben bile fiberde 5 mbps kayıp yaşıyorum bu gayet normal herkes yaşıyor.
Vdsl kullanırken iç tessisatım kötüydü 85 mbps tanımlanan hızı 70 olarak alıyordum mesela.
Başka firmada 75 mbps paketen 65-70 alıyordum.
Zaten firmalara 100 mbps paket diye değil 100 mbpse kadar diyor yani hepsini %100 vereceğiz demiyorlar veremezler de zaten.
-
Teşekkürler
-
Alıntı
metni:Gönderiyi nasil yazdigin ve o gönderinin arkasında nasil durduğun önemli Tabiki! Ancak böyle bir sorun var mesajlarım tamamen silindiyse o zaman anlamı kalmamıştır.
Alıntı
metni:Kurallarımız belli. Kurallarınız yok deseniz daha inandirici olur.
Alıntı
metni:Edit: gibirnet gruplarında engellenip bizim engellediğimizi düşünüp bizim kanalda duzgun konuşmazsan kurallar neticesinde engellenmişsin Gerçekten buna inanmak mümkün mü? Büyük ihtimal grubunuzdaki mesajları silmiştir Ramazan Selçik ve hiçbir anlamı kalmamıştır.
Ben mi engellendim gibirnettin grubunda? Yönetici arkadaşın okuma yeteneğinde bir şüphem var.
Buyrun gelin https://t.me/gibirnettr hala gruptayım (aaa pardon ben atılan insan değilmişim ilk baştan!) ve neden Ramazan Selçik @ramazanjk55 comnet gruptan atmış yazışmalarıda mevcut
(tekrardan gıbırın grubundaki cevabımdan dolayı büyük EGOSU affedemedi beni!
)
Gibirnetin grubunda yazan sss önmsz:
Neden arkadaşımızı comnetin grubundan attın diye sorduğuma sonucu bu:
Konuşma şeklimi yerlerde bahsetmiş. Öncellikle mesajlarını silmeseydin Ramazan Selçik o zaman yazdıklarım anlamlı kalırdı.
Aman dikkat bu gruplara! Gerçekten bu gruplar tarafsız değil veya tarafsız olsa bile aşırı egolu yöneticeleri çıkıyor!
Ramazan Selçik ünlü olmaya hak kazandın, egonu daha fazla büyütmeye devam edebilirsin!
-
Alıntı
metni:Gönderiyi nasil yazdigin ve o gönderinin arkasında nasil durduğun önemli Tabiki! Ancak böyle bir sorun var mesajlarım tamamen silindiyse o zaman anlamı kalmamıştır.
Alıntı
metni:Kurallarımız belli. Kurallarınız yok deseniz daha inandirici olur.
Alıntı
metni:Edit: gibirnet gruplarında engellenip bizim engellediğimizi düşünüp bizim kanalda duzgun konuşmazsan kurallar neticesinde engellenmişsin Gerçekten buna inanmak mümkün mü? Büyük ihtimal grubunuzdaki mesajları silmiştir Ramazan Selçik ve hiçbir anlamı kalmamıştır.
Ben mi engellendim gibirnettin grubunda? Yönetici arkadaşın okuma yeteneğinde bir şüphem var.
Buyrun gelin https://t.me/gibirnettr hala gruptayım (aaa pardon ben atılan insan değilmişim ilk baştan!) ve neden Ramazan Selçik @ramazanjk55 comnet gruptan atmış yazışmalarıda mevcut (tekrardan gıbırın grubundaki cevabımdan dolayı büyük EGOSU affedemedi beni ve comnetten attı!)
Konuşma şeklimi yerlerde bahsetmiş. Öncellikle mesajlarını silmeseydin Ramazan Selçik o zaman yazdıklarım anlamlı kalırdı.
Aman dikkat bu gruplara! Gerçekten bu gruplar tarafsız değil veya tarafsız olsa bile aşırı egolu yöneticeleri çıkıyor!
Ramazan Selçik ünlü olmaya hak kazandın, egonu daha fazla büyütmeye devam edebilirsin!
Diğer insanların konuşmasına yorumlamak yerine önce kendine konuştuklarına detaylı incelersen faydalı olabilir!
-
Alıntı
metni:Alıntı metni: Gönderiyi nasil yazdigin ve o gönderinin arkasında nasil durduğun önemli Tabiki! Ancak böyle bir sorun var mesajlarım tamamen silindiyse o zaman anlamı kalmamıştır.
Alıntı
metni:Alıntı metni: Kurallarımız belli. Kurallarınız yok deseniz daha inandirici olur.
Alıntı
metni:Alıntı metni: Edit: gibirnet gruplarında engellenip bizim engellediğimizi düşünüp bizim kanalda duzgun konuşmazsan kurallar neticesinde engellenmişsin Gerçekten buna inanmak mümkün mü? Büyük ihtimal grubunuzdaki mesajları silmiştir Ramazan Selçik ve hiçbir anlamı kalmamıştır.
Buyrun gelin https://t.me/gibirnettr hala gruptayım (aaa pardon ben atılan insan değilmişim ilk baştan!) ve neden Ramazan Selçik @ramazanjk55 comnet gruptan atmış yazışmalarıda mevcut (tekrardan gıbırın grubundaki cevabımdan dolayı büyük EGOSU affedemedi beni ve comnetten attı!)
Diğer insanların konuşmasına yorumlamak yerine önce kendine konuştuklarına detaylı incelersen faydalı olabilir!
-
Alıntı
metni:Alıntı metni: Gönderiyi nasil yazdigin ve o gönderinin arkasında nasil durduğun önemli Tabiki! Ancak böyle bir sorun var mesajlarım tamamen silindiyse o zaman anlamı kalmamıştır.
Alıntı
metni:Alıntı metni: Kurallarımız belli. Kurallarınız yok deseniz daha inandirici olur.
Alıntı
metni:Alıntı metni: Edit: gibirnet gruplarında engellenip bizim engellediğimizi düşünüp bizim kanalda duzgun konuşmazsan kurallar neticesinde engellenmişsin Gerçekten buna inanmak mümkün mü? Büyük ihtimal grubunuzdaki mesajları silmiştir Ramazan Selçik ve hiçbir anlamı kalmamıştır.
-
Merhaba iyi günler ben şu an maalesef gıbırnet kullanıcısıyım. Yeni iss arayışındayım para pek önemli değil ama önemli. Hattım vdsl ulaşılabilir hızım 90 115 arası. 78 dslam kilidim var siz hangi issyi önerirsiniz. Comnet, SOL, TT gibi? -
dslam kilidi yüzünden farklı firma arıyorsanız türktelekom harici diğer firmalar pek yardımcı olamazlar mail atarlar sizin için kaldırıp kaldırmamaları türktelekoma kalmış
kaldırsa bile 1 hafta içinde tekrar koyduklarını gördüm kilidi
türktelekomun ücret ve taahhüt sizin için sorun değilse tek kalıcı çözümü altyapı sahibi üretir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddi0 -- 29 Ocak 2021; 13:32:5 > -
Gibirnetten gecenler herhangi bir ping farki oluyor mu acaba? Gibirnet comnet ile peering yapiyor. Comnete gecsek ping daha da duser mi acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 30 Ocak 2021; 7:13:4 >
Bendeki tek fark ulaşılabilir hız 84mbps den 78mbps ye düştü ping de fark yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLyMoKoKo -- 2 Şubat 2021; 23:2:11 > -
iss değiştirmeyi düşünüyorum da gibirneti mi comneti mi tercih edeyim sizce?
-
Kurulum yaparken Vlan id etkinleştir yapıp değer olarak 35 mi yapmamız lazım. Sesli onayım alınırken arayan arkadaş gerek yok dedi ama bu ayarı yapmadan da bağlantı sağlanmıyor bir bilgisi olan var mı? Modem Tplink Archer Vr1200
-
yaklaşık bir haftadır türk telekom fiber altyapısıyla millenicom kullanıyorum. internet gerçekten çekilmez halde. 5 mbit bile alamıyorum. benim gibi türk telekom fiber altyapısında comnet kullanan var mı? tecrübeleriniz nelerdir?
-
Bir arkadaşın 25 Şubatta tahahhütü tt den bitiyor. Ne zaman geçiş için başvurursa tt den herhangi ek ücret çıkmaz?
-
-
-
Hocam bildigime gore gibirnet konya'da comnet İstanbul'da. Konya uzerinden İstanbula'a gitmek var. Bir de direkt gitmek var. Ping farki olmasi gerektigini dusunuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X