< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (27. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Gıbırnet
Check out my Speedtest result! How fast is your internet?https://www.speedtest.net/result/a/6961052472
Comnet
Check out my Speedtest result! How fast is your internet?https://www.speedtest.net/result/a/6985181493
Testler Wifi 5ghz ile yapılmıştır. -
Gıbırnet ten memnundum ddos saldırısına maruz kaldıkları için ISS değiştirdim.
Comnet tavsiye etmem için daha erken 2-3 gün oldu daha geçeli. -
Hiç bir farkı yok. Ben de geçtim. Konyadan internetleri çıkmıyor gibirnetin hep comnetten çıkıyordu ondan dolayı aldığın şu anki hizmet ile aynı oluyor.
Akşamları en azından internet kopmuyor şimdilik.
Grup yöneticelerine aman dikkat burda bile beni engellediler. Arkadaşlar yazmam size, ağlamanıza gerekmiyor ya. Kendinizi aşırı bilgili hissetmeye devam! Banlamaya unutmaynız mantıklı soru soranları!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brood -- 30 Ocak 2021; 22:26:25 > -
Hocam ben Antalya'dayım. İp gösteren siteler konumumu Konya gösteriyor. Demek ki ben Frankfurt'a her ping attığımda önce Konya'ya sonra İstanbul-Comnet üzerinden Almanya'ya gidiyorum sonucuna varıyorum. Konya üzerinden boşuna yolu uzatmış oluyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
-
Kısaca anlatmaya çalışıyım.
IP adreslerin lokasyonu olduğu yere ait olması gerekmiyor çünkü bunu kontrol edecek kurum veya en önemlisi kural yok.
IP adreslerin sahipleri kendileri nereye ait olduklarını belirleyebilir ve bundan dolayı Afrika lokasyonlu IP adres İstanbuldaki sunucularda kullanabilir.
Daha basit anlatmaya gelsek IP adreslerin konum veri tabını satan şirketler var ve çoğu site onu kaynak olarak kullanıyorlar: https://www.maxmind.com/en/locate-my-ip-address
Gibirnetin IP adresleri Konya ait çünkü kendileri Konya adresi olarak belirlediler.
Gibirnetin internet çıkışı IPv4 üzerinde 3 tane operator kullanıyor buradan bakabilirsiniz https://bgp.he.net/AS208972#_peers
Şimdi belki sorunuz olmuştur nedir bu 3 tane operator. İnternet kelemesinin kapsamına gelsek:
Alıntı
metni:İnternet, İnter (arasında) ve net (ağ) kelimelerinin birleşmesinden oluşur. Bu da “Ağlar arasında” anlamına geliyor. Kısaca çoğu siteler yurt dışından host edilmektedir ve trafiğin %95 İstanbul üzerinden gitmektedir, kalan %5 yurt için trafiği.
Antalyadan bağlandınız zaman öncelikle Türk Telekom sizin internet paketlerinizi (datayı) gibirnetin sunucularını ulaştırıyor (İstanbul).
Bundan sonra gibirnet 3 tane operator en kısa mesafisinde diğer IP adrese ulaşıp verinizi aktarıyor.
Hangi operator kullansanız bile hepsi İstanduldan çıkışlı olacak (mobil dahil!) ve bundan dolayı hangi şirketin sunucuları nerede olduğu fark etmiyor.
Ne zaman farkı olacak? İSS'in kendisi sizin evinize kadar kendi alt-yapısı ulaştırdığı zaman bunu da yapmak Türkiye de neredeyse yapmak imkansız ve çoğu ev müşteriline gelen alt-yapıya sadece Türk Telekom sahip.
Daha sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brood -- 31 Ocak 2021; 0:12:39 >
-
Benim 34 günlük hizmet sürem kaldı farklı bir sağlayıcıya geçiş yapmak istiyorum ama bu 30 günlük kısmı yani 69 tl yi iade ederler mi arkadaşlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8 gün için ne kadar çok cayma bedeli çıkarmışlar, şaşırdım. Öncesinde TT müşteri hizmetlerini arayıp cayma fiyatı hakkında bilgi aldınız mıydı, daha doğrusu söylüyorlar mıdır?
-
etmezler hocam tek taraflı iptal ediyorsunuz. ek bilgi geçiş yapmadan önce 3 ay durmanız lazım firmada 3 ayınız doldu mu ?
-
Dolmadı
telekom müşteri hizmetleri söyledi bunu başka bir yerden öğrenme şansınız yok zaten, sizde arayıp öğrenebilirsiniz
Hocam cevaplarim diyorsaniz bir suru sorum var :) Bildiginizi cevaplarsaniz sevirlnirim.
1) Ben playstationdan fifa oynuyorum. Oyun bende asiri agirdi. Twitchden falan izliyorum millet baya akici oynuyor. Benim menu bile izlediklerimden 2 kat gec aciliyor. Menude bile oyun kasiyor. Gectigimiz hafta telekom upload hizlarini arttirdi. Yani dslamlara programsal olarak verdigi sinirlamayi arttirdi. Ayni hafta gibirnet sunucularina da saldiri oldu. Sonra benim oyun baya akici oldu. Simdi yine biraz yavasladi. Modem ekranimda maksimum 2 mb olan upload hizim once 4 e sonra 12 ye maksimum download hizi once 79a 3 gun sonra tekrar 35e dustu. Bana verilen tarife 35 e 6 mb upload. Maksimum hizimi telekom sinirladigi icin aldigim hiz 5 mb upload 34 mb download. Bunu gibirnete bildiriyorum. Bana dslam kilidi sadece 75 mb olarak koyulur daha altina koyulmaz, hat degerleriniz ev ici tesisat falan diyorlar. Neyse asil sorum şu; 5 mb uploada 35 mb downloada sinirlanan hattima 6 mb upload 35 mb download verilmesi hatda bir darbogaza dolayisiyla oyunda buton gecikmesine, menude bile kasmasina neden oluyor olabilir mi? Upload ve download hizimi assagi cekmek istedigimde sadece upload hizimi assagi cekebileceklerini soyluyorlar. Download hizimi 30a ceksem bir yarari olur mu sizce?
2. Sorum da oyun icinde pingim yukseliyor. Mesela yerli bir sunucuda cs oynuyorum. 27 pingle. Yarim saat sonra ping 37 ye cikiyor. Rekabetci oynuyorum. En dusuk ping 50 diyor. Cmdden ping atinca da hep 50 civari cikiyor. Ne hikmetse oyuna giriyorum 2 dk sonra 65 e cikiyor ping. Bunun nedeni ne acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 31 Ocak 2021; 5:54:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tabiki yardımcı olmaya çalışalım.
- Modemdeki değerlerinizi paylaşsırsanız o zaman neden kaynaklı olduğunu anlamaya çalışabiliriz. Büyük ihtimal alt-yapınız kaldırmıyor ve SNR margin inanilmaz düşük değerlerde o hızlar için ve bundan dolayı ping sürekli "zıplıyor" ve kasmalar oluyor.
- Bu açık kaynaklı yazılımı indirip oyun oynamadan önce çalıştırıp nereden sorun olduğunu anlamak için yardımcı olabilir https://nav.dl.sourceforge.net/project/winmtr/Latest/WinMTR-v092.zip
Host kısmına bağlandınız sunucu adresini yazabilirsiniz. Valve sunucuları listeleri buradan bakabirlisiniz https://github.com/demencia89/csgo-matchmaking-ip-ranges
Örnek olarak 146.66.156.0/24 olanı yerine 146.66.156.3 şeklinde yazabilirsiniz. Hostu test yapmadan önce ping atıp cevap verdiğinden emin olmanız gerekiyor.
Peki ne yapıyor bu program? Sürekli trace route yapıp değerlerini gösteriyor. Bunun sayesinde hangi noktada kayıplar oluştuğunu anlaşabilir. En az yarım saat çalıştırdıktan sonra "Copy Text to Clipboard" kısmına tıklayıp burada paylaşabilirsiniz veya değerlerin resmide yeterli olacak.
-
Hocam bakın 18 aralıkta konu açmıştım. 35 mb download alırken neden 2 mb upload aldıgımı, upload değerinin neden bu kadar düştüğünü sormuştum. Konu bu:https://forum.donanimhaber.com/hat-degerleri--147043471#147043471
Sonra Bir haber okudum telekom upload değerlerini online dersler yüzünden arttırmış. Modemime girdim aynı resimdeki hızlarım şöyleydi.
Upload mevcut veri oranı 6000 küsür Maksimum veri oranı 12 bin küsür.
Download mevcut veri oranı 35 bin küsür. Maksimum veri oranı 79bin küsür.
Ondan sonra anladım ki bu hat zayıflamasından falan değil. Bunlar bildiğiniz Qos servisi ile kısıtlıyorlar çıkışları. Aynısını ben de yapabiliyorum. Mesela benim modemime 35 mb download hızı geliyor. Ben bunu maksimum 3 mb çıkışa ayarlayabilirim.
Sonra tekrar açtılar bu Qos sistemini ve şu anda mevcut upload hızım 5 bin küsür maksimum upload hızım 5bin küsür. Birbirine eşitler.
Mevcut download hızım 35 bin maksimum download hızım 35 bin. Birbirine eşitler. Ping problemim yok. Pingim zıplamıyor, artmıyor. Packet loss göstermiyor herhangi bir oyunda. Fakat fifa oynarken ben normal oyun hızının 3 te 1 i hızda oynuyorum. Bir tuşa basıyorum pingim 58 değil de 158 gibi geç tepki alıyorum. Bunu yaşayan tek kişi ben de değilim. Sırf bu yüzden Kabloneti kapatıp vdsle geçtim. KAblonette de aynı bu problem vardı. Bunun bu açtıkları Qos sistemiyle alakası olduğunu düşünüyorum.
Verdiğiniz programı da denedim pingde bir değişme yok. ortalama 52. Loss falan da yok. Yalnız ayarlardan intervali 1 in altına getirince modemde loss oluyor. Çok hızlı ping attığı için bu herkeste oluyor sanırım.
-
Sizin hat değerlerinizde sorun var. Port, modem kablodaki ekler sorun olabilir. Upluad düşük frekans da çalıştığından telsiz telefon, elektrik panosu etkileyebilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki hocam actigim konudaki fotografta goruyorsunuz hattim maksimum 2mb upload aliyor. Ne oldu da simdi 5 mb kullaniyorum? Maksimum hizim neden 5 mb oldu. Madem sorun hat degerlerimdi, hat degerlerim ayni kalmasina ragmen nasil oluyor? Ayni tesisat, ayni modem. 2 ay boyunca 2 mb upload hizi gordum en fazla.
Dolap mesafeniz ne kadar? Komşunuzun abonelik açıp kapatması bile etkiliyor. Ben mesela oturduğum evde 4 yıl önce 17 mbps görüyordum. Bir ara 19 çıktı şimdi 12 zor alıyorum. Mesafem yüksek altyapı eski kablolar herşey etkiliyor. Yoldan geçen kamyonun yaptığı tikreşim bile ekleri zamanla oynatır. Yeni hatdeğerleeinizide atın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam hocam
-
hocam kullandığınız modem marka/modeli nedir, bende de fiber tplink archer c5v modem var ama ara yüzünde bu hat değerlerini bulamadım bir türlü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X